2017 EKİM Anne adayları

Kızlar anne sutu veya mama harici birseyler vermeye basladnz mi bebeginize
Canım benim ikizler, 16 eylül doğumlular ve ben 2 haftadır falan yoğurt veriyorum. Akşamlarıda muhallebi vercem. Suyu zaten ilk zamandan bu yana verdim mamada aldıkları için. Zaten 1 ay sonra 6 ayları dolacak.

Canım benim ikizler, 16 eylül doğumlular ve ben 2 haftadır falan yoğurt veriyorum. Akşamlarıda muhallebi vercem. Suyu zaten ilk zamandan bu yana verdim mamada aldıkları için. Zaten 1 ay sonra 6 ayları dolacak.
Bende yoğurt vermeyi dusunuyorum. Dun ilk defa havuc suyu verdim. Bugunde kavanoz meyve purelerini merak ediyordum ondan aldm. Yermi yemezmi diye suphe ettm ama yedi yani. Kavinvaldemde cok erken dedi. Annemde ver bunyesi alissin ddi. Her kafadan bir ses cikti. En iyisi benim gibi taze anneler bilir ddm bende

Bende yoğurt vermeyi dusunuyorum. Dun ilk defa havuc suyu verdim. Bugunde kavanoz meyve purelerini merak ediyordum ondan aldm. Yermi yemezmi diye suphe ettm ama yedi yani. Kavinvaldemde cok erken dedi. Annemde ver bunyesi alissin ddi. Her kafadan bir ses cikti. En iyisi benim gibi taze anneler bilir ddm bende
benimki ayin 5 ince 4 aylik oldu bende vermek istiyorum bazen kafama esiyo bi kasik meyve suyy veya yogurt falan ama kararsiz kaliyorum
senin bebek ne kadarlik oldu. kavanoz pureyi ne kadar yedi

ya kizlar iki haftadir duzenimiz alt ust oldu
oyle bi gaz sancilari basladiki gece ve sabaha karsi ozellikle
once gece 1 gibi mamasini veriyordum sabaha kadar yatiyordu
simdi saatte bir uyanip kivraniyor kalkip yanina gidip emzigini veeiyorum anca oyle geri daliyo
3.5 saatte birde aglayarak uyaniyo bas bas bagiriyoo
mamasini verince doyup susuyo
ne uykumdan bise anliyorum ne gece duzenim kaldi
toplamda iki kez gece mama icip anca oyle uyuyo yoksa agliyo ortaligi ayaga kaldiriyo
once bi karnini doyurup yatirirdim 5 bazen 6 saat bile kesintisiz uyurdu
bu kadar mama istemeside hosuma gitmiyor cok sismesini kilo almasini istemiyorum
uyku denilen biseyde kalmadi
guya gaz 3. aydan sonra azalcakdi daha beter oldu birden bire off
Benim bebegim geceleri 2 saatte bir kalkip emiyor. Ona ne demeli haline şükret bence :KK43: Dogdugundan beri boyle 2bucuktan once uyumaz uyusada beni uyutmaz.

benimki ayin 5 ince 4 aylik oldu bende vermek istiyorum bazen kafama esiyo bi kasik meyve suyy veya yogurt falan ama kararsiz kaliyorum
senin bebek ne kadarlik oldu. kavanoz pureyi ne kadar yedi
Benimkide 7snde 4. Ayi bitirdi. Yogurda baslanabilir artik bence. Mayalayacagim kucuk cay bardaklarına azar azar. Meyve puresinden 5 kasik verdim. Hazir sonucta cok vermek istemedim. Beğendiği icin kendim yapicam oyle vericem.

Benimkide 7snde 4. Ayi bitirdi. Yogurda baslanabilir artik bence. Mayalayacagim kucuk cay bardaklarına azar azar. Meyve puresinden 5 kasik verdim. Hazir sonucta cok vermek istemedim. Beğendiği icin kendim yapicam oyle vericem.
yaa simdiden bes kasik yediyse iyi masallah. bende deniyim bi bakim

Canım sen daha iyi bilirsin ama de doktorlar 6ay olmadan ve onerilmeden kesinlikle vermeyin diyor. Bende denemeyi cok istemiştim ama onermedi.

Kızlar anne sutu veya mama harici birseyler vermeye basladnz mi bebeginize
ben 3 üç gün usulüyle 3 gündür yoğurt veriyorum çok sevmedi sanırım bi yemek kaşığı yoğurdu 10dkda yedi:) yada kaşıkla yemeyi yeni öğreniyor ondan bilemedim bende. küçük hazır püre kavanozlarına kendim mayaladım bakalım bugünde havuç haşlayıp vericem püresini yine üç gün usulüyle ona ne tepki verecek. önce yoğurt ve sebzzeden başla dedi drmuz sonrada meyve suyu püresi falan.

ben 3 üç gün usulüyle 3 gündür yoğurt veriyorum çok sevmedi sanırım bi yemek kaşığı yoğurdu 10dkda yedi:) yada kaşıkla yemeyi yeni öğreniyor ondan bilemedim bende. küçük hazır püre kavanozlarına kendim mayaladım bakalım bugünde havuç haşlayıp vericem püresini yine üç gün usulüyle ona ne tepki verecek. önce yoğurt ve sebzzeden başla dedi drmuz sonrada meyve suyu püresi falan.
Tam olarak ne kadarlik bebegin

Bende kizim 4 aylik olsun tattirmalara baslayacagim insallah :) 3 haftamiz var daha

Ben 6 aydan once hicbirsey vermeyi düşünmüyorum
Zaten çoğu doktor da bunu oneriyor. Cocuk eğer iyi gidiyorsa anne sütü harici hicbirsey 6aydan evvel vermeyin diyor. Bağırsak florası icin çok önemli . Bende cok istedim ama doktor zaten eninde sonunda yiycek bir daha ne zaman anne sutu sutu iccek boyle dedi... Zevk almami soyledi :)

Bizde havuc suyu icirdik ama biraz agir geldi galiba. Yada sicak mi rahatsiz etti bilemicem. Yuzunde kizariklik oldu. O yuzden havucu denemeyecegim bir sure

Bende diyordum 6 aydan evvel vermem diye ama disleri kasinmaya basladi yavrumun o zaman da memeye dusecek dis agrisindan yemeyecek yavrum zaten minyon gecen ay 380 gram alinca baslamaya karar verdim

Canım bebeğin anne sütü ile yeterli besleniyorsa başlama daha çok erken. Dr lar anne sütü kilo aldırmıyorsa başlatıyor.
Bir de kavanoz mamalarının içerisinde yok densede ilave şeker var. Mecbur kalmadıkça tavsiye etmem.

Daha versem yerdi. Bizimki sofrada bisey yedirmiyor hep agliyor oda yemek istiyormus :emir_bebek:
benimkide biz yerden agzini sapirdatiyor hicbirimiz yiyemiyoruz :))
bugun kendim havuc puresi yapdim blendirdan gecirdim yetmedi tel suzgectende gecirdim putursuz oldu ama verirken korka korka verdim dogru duzgun veremedim ya yutamazsa korkusuyla
kasigin ucuyla dokundurup durdum iki saat ter dokdum nasil vercem ben bunlari hic bilmiyorum cok korkuyorum

X