2017 EKİM Anne adayları

gece gündüz farkını mı kaçırdı acaba benimkide gündüz 11 e kdr uyuyo sonuç gece uykusuna 12den önce geçemio 9da fln uyutsam bile 1 saate kalkıo gündüz uykusu gibi ama sabah 8de uyansa bile olduğu yerde uyuyakalıo ayılamıo zorla uyanık tutsan uykusu var ağlıo napim 1 yaşına bi gelsinler bakalım

bebekler için ideal uyanma saati 6-8 arasıymış. en geç 8 de uyanmalı. ve siz onu oyalamalısınız bir süre. 1 saatte olsa az az uyanık tutup uyanma saatini erkene çekebilirsiniz.

gündüz uykuları nasıl? Uykuları arasında kaç saat var? belki de çok yorulduğu için uyuyamıyordur en sonundada yorgunluktan uyuyakalıyordur.

Hayir gayette gunduz de uyuyo mesela dun gece 1.30da uyudu biraz once uyandi simdi 1.30 2 gibi tekrar uyur 1 saat sonra 4 5 gibi tekrar uyur. Ilk baslarda sabah 6da uyaniyodu kv yaninda kalirken hava aydinlanmadan kadin cocukla konusmaya basliyodu cocukda bidaha 10a kadar uyuyamiyodu bidaha suan uykularimiz duzenli ama saati duzensiz bi yandan one cekmeyi istiyorum uyuma saatini ama bi yandan da boyle iyi geliyo benimle uyuyup benimle uyaniyo:)

gece gündüz farkını mı kaçırdı acaba benimkide gündüz 11 e kdr uyuyo sonuç gece uykusuna 12den önce geçemio 9da fln uyutsam bile 1 saate kalkıo gündüz uykusu gibi ama sabah 8de uyansa bile olduğu yerde uyuyakalıo ayılamıo zorla uyanık tutsan uykusu var ağlıo napim 1 yaşına bi gelsinler bakalım
Ayni bnmkide boyle

peki bu uyuma şekli nasl oluo bizimkini anneler ayağında sallıo sallanmasını hiç istemediğim halde

ben omzuma alıp sırtına hafifçe vurup pişpişliyorum. Gözleri küçülür küçülmez beşiğine koyuyorum.
ama tabi ki başlarda böyle olmadı. ayakta hiç sallamadım ama benim kızımda kucakta uyumaya alışmıştı yani omzumda uyuyup orda kalmak istiyordu. gözleri küçülüp beşiğe koyduğumda hemen gözlerini açardı bazen ağlardı o zaman hiç onu zorlamadan tekrar omzuma alıp uyku moduna sokuyordum. Bebek güvende olduğunu hissetmeden uyumaz. bu sebeple bir rutine alışması kısada olsa zaman istiyor.

anladım çok geçmiş olsun. bebeğinizi en iyi siz tanırsınız. En yakın zamanda ortak bir yol bulursunuz inş. Hem onun için hem sizin için çok yıpratıcı bir süreç. Ama geçecek. Kahvaltı için uyandırmaya çalıştığınız günler gelecek. Bunu bilmek bile güç veriyor.
Ben sikayet etmiyorum aslinda bebek bu mudodan biblo almadik.

Bi gun avm emzirme odasinda emzirmeye calisiyorum gaz sikistiriyo cocuk avaz avaz bagiriyo eliyle ayaklariyla beni itiyo ben israrla agzina vermeye calisiyorum memeyi bir savas halindeyiz teyzenin biri yanima yaklasip 3 tane buyuttum memeyi ahzina soktugum anda icer hic bi kere boyle sey gormedim neyi beceremiyosun acaba dedi aklinca fikirler verdi kadini bogasim gelmisti sanki ben memnunum yasadigim seyden ben sikayet etmiyorum sen ne diye vik vikliyosun bana. Ne mutlu size cok sansliymissiniz dedim sustum.

Ayni sekilde burda da sanki hicbiseyi denemiyomusuz gibi ama uyku egitimi vermeniz lazim denince... cok bilmislige tahammulum yok sadece yoksa ne uykusuz geceler ne aglama krizleri hepsi cok zoeluyo ama hic sikayet etmiyorum

Ben sikayet etmiyorum aslinda bebek bu mudodan biblo almadik.

Bi gun avm emzirme odasinda emzirmeye calisiyorum gaz sikistiriyo cocuk avaz avaz bagiriyo eliyle ayaklariyla beni itiyo ben israrla agzina vermeye calisiyorum memeyi bir savas halindeyiz teyzenin biri yanima yaklasip 3 tane buyuttum memeyi ahzina soktugum anda icer hic bi kere boyle sey gormedim neyi beceremiyosun acaba dedi aklinca fikirler verdi kadini bogasim gelmisti sanki ben memnunum yasadigim seyden ben sikayet etmiyorum sen ne diye vik vikliyosun bana. Ne mutlu size cok sansliymissiniz dedim sustum.

Ayni sekilde burda da sanki hicbiseyi denemiyomusuz gibi ama uyku egitimi vermeniz lazim denince... cok bilmislige tahammulum yok sadece yoksa ne uykusuz geceler ne aglama krizleri hepsi cok zoeluyo ama hic sikayet etmiyorum

sizi anlıyorum ama yazan çoğu kişide belki şunu duymamıştır bir yardımım dokunur diye yazıyordur emin olun. Ben en azından o niyetle yazdım. Dediğim gibi bebeğinizi en iyi siz tanırsınız. Sağlıkla büyütün inş. Yakın zamanda herşey düzene girecektir eminim.

zafrina89 zafrina89 bu askeri bir egitim diil ki cocuguna gore duzen. Herkes kendi bebegine gore uyku saati ayarlasin diyor gunduz 2 saat uyusun aksam uykusundan 4 saat once uyansin ayina gore ayar yapıyor. Bir yasindan kucuk cocuk ne kadar gec uyursa uyusun yine erken kalkiyor bazi anneler bunu yapiyor üzülüyorum dedim.

Rutin nedir nasıl uygulanır ?

Tracy Hogg bebeklerin ilk haftalardan itibaren, uyku ve beslenme konularında belirli bir düzene ihtiyaç duyduklarını söyler. Ancak program kelimesini kullanmaz, çünkü Hogg’un önerdiği düzen bebeğin ihtiyaçlarına göre ayarlanır, ama yine de bir kaos değil düzen vardır. Örneğin; bebeğinizi ikinci uykusuna her gün 13’te yatırmak yerine, ilk uykusundan kalkma saati ve ilk uykusunun süresine göre ikinci uykunun saatine karar verirsiniz. İlk uykusunu 45 dakika uyuyan 5 aylık bir bebeğin ikinci uykuya yatma saatiyle 1.5 saat uyuyan arasında büyük fark olacaktır.
Eğer her ikisi de aynı saatte yatırılırsa kısa uyuyan yorgunluktan dalamaz, ya da dalsa da çok çabuk uyanır. Bilinenin aksine uykusunu alamamış bebekler daha kısa ve zor uyur.Rutin oluştururken nelere dikkat ederiz ?

– Çocuğun ayına uygun uyanıklık süresini iyi bilin,bu size rehber olacaktır. (Aşağıda linkini bulabilirsiniz)- Çocuğun ayına uygun toplma uyku süresi de gece gündüz uykusunu ayarlamak için bilmek gerekir. (Aşağıda linkini bulabilirsiniz)

– Çocuğun uyku işaretlerini çok iyi okuyun. Çocuk ikinci kez esniyorsa genelde uykuya yatırmaya geç kalmışsınızdır

– Kısa uyuyan çocuğa daha kısa uyanıklık süresi uzun uyuyana daha uzun uyanıklık süresi tanıyın.

– Sabah uyanıklık süresini öğleden sonraya göre daha kısa tutun (Öğleden sonra 4 saat ayakta kalan çocuk sabah ile öğle uykusu arasında 3 saat uyanık kalabilir.)

– Bebekleri sabah uyanma saatlerinden ayına göre en az 11-12 saat önce yatırın. (Sabah 6’da kalkan bir bebek, akşam en geç 6.5’ta uyumuş olmalıdır) Geç yatan çocuk geç kalkmaz. Özellikle de 1 yaşından önce.

-Akşam ve gündüz uykularına yatmadan önce hergün uygulayacağınız uyku rutinleri oluşturun. Kısa ve uygulanabilir olsun. Gece ve gündüz için farklı olmalı. Gece için banyo, pijama, süt iyi bir rutin olabilir. Gündüz için ytmadan önce çalınan hep aynı müzik ve emzik olabilir.

– İlk haftalardan sonra çocukların gündüz 1.5 / 2 saatten daha uzun kensintisiz uyumasına izin vermeyin. Uyuyan çocuğu uyandırın.

– Gece uyumaz diye uykusu gelen 8 aydan küçük çocuğu akşam üstü ayakta tutmaya çalışmayın. Öğleden sonra şekerlemesi (35-45 dakika) gece uykusuna zarar vermez faydası olur.

– Çocuk büyüdükçe uyku sayısını azaltmak konusunda ona yardımcı olun. Birden 3 uykudan 2 uykuya düşmeyin. Önce yavaş yavaş (çocuğa göre 5-10 dakika) iki uyku arasında uyanık kaldığı süreyi uzatın. Uyku sayısının azaldığı ilk haftalarda gerekiyorsa akşam uykusunu öne alın.

– Uykuya yatmadan en az 30 dakika önce çocuğu aşırı aktivite, ses ve kalabalık olan ortamdan çıkarın, sakin tutun.

Ben Tracy Hogg tavsiyelerini kendi cocugumun ozelliklerine gore uyguladim. Kulaktan dolma lafla degil.
Ben de bunlara göre bir rutin oluşturdum. Birebir uygulamadım önce bebeğimi gözlemledim sonra ona ve bana uygun yolu bulduk beraber. Şu esneme olayı çok doğru, bazen bişey oluyor saati kaçırıyorum yarım saat sonra esneme başlıyor ve ardından uyutmaya çalışsam da çok zorlanıyorum. Bir de rutinimizi bozan dış faktörler var ki sinir hastası olmamak mümkün değil. 7de uyuduğunu söylediğimiz bebeğimizi 9da görmeye gelen kv’ler gibi :KK62: kasıtlı yapar gibi. “Bir seveyim sonra sen yine uyutursun” aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ölürmüsüm öldürür müsün. Robot ya bu.
Her insan farklı olduğu gibi bebeklerde farklı tabi. Çok şükür büyük sorunlar yaşamıyorum. Tabi beslenmemin disiplini bozulunca zincirleme düzenimiz de bozuluyor. Ne yaparsan yap sıkıntılı bebeler de var maalesef .
uykusuz anne kalmasın ı okuyan var mı tracy hogg un öğretilerini bende okudum kitaptan diil de parça parça bi yerlerden ama zor geldi açıkcası istemediği zaman uyutamıyorum bi yeri kopmuş gibi ağlıo uykusu geldiğinde ise ne yapsan durmuo pat die dalıo ayrıca işe başlayalı 1 ay oldu nekdr sallamak istemesemde kv ve anne bakıo kuzuya sallıolar yani çalışan annenin kontrolünde çıkıo olay şimdi de aklımda blw var ama anne kv püreleri cop cop yuttururlar eminim 3 gün kuralı bile onlara saçma gelecektir geçen kv ye söyledim 3 gün kuralını aman tee büyüdükten sonra alerjisi çıkıo şimdiyle ne alakası var die süper bi yaklaşımda bulundu daha midesi bağırsakları ek gıdaya uygun diil diyorum biz 15 günlükken meyve suyu verioduk dio ek gıda tattırmak amaçlı ana öğün yine anne sütü olcak 6 8 ayda diyorum öyle şey mi olur yemeklerin suyundan verirsin dio tuzlu ve en yağlı kısmından oyyyu nolcak böyle bilmem
Ah şu büyükler. Ben de blw uygulayacağım kısmetse. kendi istediğim sıraya göre vermek istiyorum. Ama biliyorum kv sırf yüzünü ekşitme olayını görmek için asitik masitik demez dayar limonu oğlumun ağzına. Sünnet diye tuz yalatır. Eşim bebekken yumurtanın beyazını da verdiği için hastanelik etmiş. O yüzden gözümden ayırmıyorum. Allah yardımcın olsun sabır versin bacım.
Montessori yönteminden bahsettim geçen gün. Yaa o neymiş öyle boşversene sen dedi. Onca konuşmam boşa gitti. Eşim bile ne anlar küçük sabi dedi :olamaz:

Mavikelebek0134 Mavikelebek0134 yazar zaten cocugun carakteeini dikkate alıyor sadece duzen nasil islemeli öğütlüyor. Bende bunu uyguluyorum her zaman olmuyor ayni ama sukur bazi seyler oturdu. 8de uyuma vakti kvler gelince cingari kopariyorrr ve hepsi artik saygi duyuyor aaa uykusu geldi diye. Sonucta bu zaferim var :)
Blw ye gelince esimde pek bi kuskulu o bebek kendi naail naail bilecek ne yedigini diyor !!!!

Uyku egitimi verilebilse en once ben bermek isterim sabaha kadar uyumadi jic uyumadan ise geldim. Onun uyumasi kadar benimde uykuya ihtiyacim var, bu kasar onemli bi konuda nasil bilincsiz davranmam beklenebilir?

Gece 3 e kadar resmen savasti benimle, 3 te tam yatti oh dedim uyur sabah icin giysilerimi hazirladim kafami yastiga koydum bi ciglikla uyandim sancisi mi tuttu nedir. Cildirdi cocuk, en son kanguruya takmis evin icinde gozum kapali dolaniyordum. Sonra calar saatim caldi, anneme verdim hazirlandim evden ciktim.

Simdi ben bununla bogusurken cikip birinin uyku rutini vardir bebegin aciyorum cocuklariniza demesine cidden patlarim! Her bebek kendine ozgu, benimki de bu model. Ve cocugun cani yaniyor gozu kapali uykusunda agliyor resmen hangi rutinden soz ediliyor acaba? Cocuk 2 yasinda olur anlarim soyleneni de 3-4 aylik daha gazini cikartmayi ogrenememis bebise uyku duzeni vermedigim icin suclanmak cok sinir bozucu
Allah yardımcın olsun hem iş hem bebek zor. Her bebeğin mizacı karakteri farklı düzene girer elbet sabret. Ben de beni hiç bırakmıyor diye depresyona giriyordum resmen çünkü burdan sütün yok yargısını çıkardılar. Halbuki hepsi sıcaklığıma ihtiyaçmış bebeğim için.
Akşamları sebepsiz ağlamaları tutuyordu. Sonradan fark ettim ki eşim eve gelip onunla oyalanırken farkında olmadan çok yoruyordu ve uykusuzluktan ağlıyormuş.
Şimdi düzene girdi çok şükür ya da ben evde olduğum için katlanabileceğim dozajda sıkıntımız var. Sen hem iş hem uykusuz bebe gerilmişsin haliyle.
İyiyiz çok şükür canım. Bugün 4.ay aşılar yapıldı. Çok ağlayacak diye stres olmuştum ama 1.de hiç ağlamadı, 2.nin ilacı sıkılırken ağlayacak gibi oldu bana bakınca sustu yavrum. Anne olmak ne müthiş bir duygu
az önce tek bir mesajı görüp yorum yazmıştım ama sizinkini de okuyunca tekrar yazmak istedim.

Öncelikle uykusuzluk çok zor, kesinlikle hak veriyorum yorgunluğunuza. 3-4 aylar arası benim kızımda da uyku tam bir muammaydı. Ne gündüz uyurdu ne gece. Artık ben, bu çocuk uykuya ihtiyaç duymuyor demek ki deyip kabullenmiştim. Çünkü gözlerinde en ufak uyku belirtisi yoktu. Hem çok üzülüyordum en verimli saatlerde uykusuz kaldığı için hem de elimden birşey gelmediğine emindim. Ta ki bir yerde "uyku uykunun mayasıdır" cümlesini okuyana kadar.
Nerde yanlış yaptığımı anlamak için inanın çok yazı okudum çok uzman dinledim sonunda gördüm ki ben gündüz uykularını hep atlamışım. O iyice yorgun düşüp uyuyana kadar ben yatalım dememişim. Sadece birkaç gün gündüz uykusunu öğretene kadar zorlandım. 4. gün gündüzleri 2-3 saat arayla en az yarım saatte olsa uyuyup dinlenen akşam 7 buçuktan sonraya kalamayan bir bebeğe dönüştü kızım. Bakın 7 buçuk sonrası uyut beni diye ağlıyor! ciddiyim :) ve bu 4. gün sonunda oldu belki abartıyorum sanacaksınız diye vurguluyorum. Çünkü bebekler çok çabuk adapte olurlar. Kucakta uymaya, memede uyumaya, erken yada geç uyumaya, sallanmaya.. herşeye..
Şimdi gazlı bebek mevzuna da değinirsem tam bu uyku düzenini oluşturduğum dönemlerde kızımın gazının tavan olduğu dönemlerdi. Birde gece uyanıp ağlamalarını gaza yorardım meğer yorgunlukmuş. Evet gaz bebeklerde çok büyük bir sorun ama tek sorun değil. Kolik bebekler için birşey diyemiyorum benim kızım gazlıydı ama kolik değildi. uyku öncesi 4 hareketten oluşan oldukça etkili bir gaz masajı var onu yapıyordum. Masajı yaparken gazı çıkıyordu zaten devamını da uykuda atıyordu. Bir deneyin. Tabi ki anne olarak çok araştırmış çok yöntem denemişsinizdir ama çözüm belki bunlardan biridir.
Kolay gelsin size. Bebişinize de sağlıklı tatlı uykular olsun inş.
Kesinlikle katılıyorum. Birebir yapışmaz ama herkes bebeğinin mizacına göre uyarlayabilir.
İlk zaman ne yapıp edip saatlerine göre uyuttum iki günde o saatlere kendisi uymaya başladı. Dış faktörler olmadığı sürece süt liman. Ben özellikle ikindi uykusuna özen gösteriyorum. Max. 17.30 a kadar uyuyor bir sonraki uykuya geçiş sorunsuz oluyor böylelikle

Kızlar benim bebeğim ilk iki ay beni hiç bırakmadı. Tuvalete bile zor gidiyordum kendimi toparlayamadığım gibi çevreden de destek göremedim psikolojik olarak.
Allah da halime acıdı herhalde kolik yaşamadık. Yaşayanların da Allah yardımcısı olsun dedim hep.
Bu böyle gitmez deyip gündüz uykularını düzene soktum. Önce kendi halinin bez uyku meme saatlerini not aldım deftere tek tek. Sonra baldan anne instagram sayfasındaki birkaç tavsiyeye göre kaydırmalar vs yaparak gündüz uykularını düzenledim. Gece uykusu kendiliğinden geldi. Şimdi saat 6.45 de odaya geçip uyku rutinine geçiyoruz gece 2-3 kez kalkıyor, Bez değişimi meme yapıp uyuyor. İstisnasız Sabah 7de kakasını fazlaca yaparak uyanıyor. Bundan sonrasında gündüz ritmine geçiyoruz.
1.45dk uyanıklılık uyku klasiğiyle 3 kez uyuyor. Şu sıralar biraz biraz uyanıklılık süresinin uzaması sinyalini veriyor yavaş yavaş uzatıyorum. Herşey gözlem aslında.
Buna Askeri eğitim demek acımasızlık. Bebekler düzen severmiş biz de elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Bu durum anne için asosyal olmayı da getiriyor maalesef ama yavaş yavaş bu durum da düzelmeye başladı. Gelmek isteyenlere yada bizi çağıranlara doğrudan söylüyoruz. Ona göre program yapıyorlar bizimle. Kv ler dışında :KK43:

Bu arada şunu da anlatayım. Bebeğim bir ara gece defalarca kalkmaya başladı. Bir anda noldu bu çocuğa derken fark ettik ki yatağı onu rahatsız ediyor. Elini bir yere çarptıkça uyanıyordu, bir de kafasını çevirirken yatağın sertliği rahatsız ediciydi onun için. Yatağını değiştirdik ve anında fark etti. İlk gece saatlerce uyudu, ben uyandım saati görünce şok oldum. Yavrum ne rahatsızmış

Mavikelebek0134 Mavikelebek0134 yazar zaten cocugun carakteeini dikkate alıyor sadece duzen nasil islemeli öğütlüyor. Bende bunu uyguluyorum her zaman olmuyor ayni ama sukur bazi seyler oturdu. 8de uyuma vakti kvler gelince cingari kopariyorrr ve hepsi artik saygi duyuyor aaa uykusu geldi diye. Sonucta bu zaferim var :)
Blw ye gelince esimde pek bi kuskulu o bebek kendi naail naail bilecek ne yedigini diyor !!!!
Büyükler kendi rahatlarını düşünüyor bizde. Onlar gelse de ben bebeğimi yatırıyorum zaten uyumayınca huysuz oluyor onlarda istemiyor bu halini. Ama ben yan odada bebek uyutmuşum kb tv açıyor yüksek ses, kulak da duymuyor. Artık kumandayı saklıyorum utanarak aaa nerdeki acaba. :) neyseki haftada bir.

Büyükler kendi rahatlarını düşünüyor bizde. Onlar gelse de ben bebeğimi yatırıyorum zaten uyumayınca huysuz oluyor onlarda istemiyor bu halini. Ama ben yan odada bebek uyutmuşum kb tv açıyor yüksek ses, kulak da duymuyor. Artık kumandayı saklıyorum utanarak aaa nerdeki acaba. :) neyseki haftada bir.
Yerim yaaa süper bi çözüm :KK66:

zafrina89 zafrina89 bu askeri bir egitim diil ki cocuguna gore duzen. Herkes kendi bebegine gore uyku saati ayarlasin diyor gunduz 2 saat uyusun aksam uykusundan 4 saat once uyansin ayina gore ayar yapıyor. Bir yasindan kucuk cocuk ne kadar gec uyursa uyusun yine erken kalkiyor bazi anneler bunu yapiyor üzülüyorum dedim.
işte bizim problem sabah uykusundan uyandıramama gündüz oyun oynanıp sütünü içip uyuyo ama gece 12den önce imkanı yok gece uykusuna geçiremiorum çünkü sabah 11 e kdr uyuyo erkenden uyanınca uyanmasın die oynatıyım desem uyku sersemi çok huzursuz mızmız oluo bide kendim bakmadığım için ister istemez düzen şaşıo 1 aydır kv bakıodu şimdi o gitti annem bakıcak

Ben de bunlara göre bir rutin oluşturdum. Birebir uygulamadım önce bebeğimi gözlemledim sonra ona ve bana uygun yolu bulduk beraber. Şu esneme olayı çok doğru, bazen bişey oluyor saati kaçırıyorum yarım saat sonra esneme başlıyor ve ardından uyutmaya çalışsam da çok zorlanıyorum. Bir de rutinimizi bozan dış faktörler var ki sinir hastası olmamak mümkün değil. 7de uyuduğunu söylediğimiz bebeğimizi 9da görmeye gelen kv’ler gibi :KK62: kasıtlı yapar gibi. “Bir seveyim sonra sen yine uyutursun” aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ölürmüsüm öldürür müsün. Robot ya bu.
Her insan farklı olduğu gibi bebeklerde farklı tabi. Çok şükür büyük sorunlar yaşamıyorum. Tabi beslenmemin disiplini bozulunca zincirleme düzenimiz de bozuluyor. Ne yaparsan yap sıkıntılı bebeler de var maalesef .

Ah şu büyükler. Ben de blw uygulayacağım kısmetse. kendi istediğim sıraya göre vermek istiyorum. Ama biliyorum kv sırf yüzünü ekşitme olayını görmek için asitik masitik demez dayar limonu oğlumun ağzına. Sünnet diye tuz yalatır. Eşim bebekken yumurtanın beyazını da verdiği için hastanelik etmiş. O yüzden gözümden ayırmıyorum. Allah yardımcın olsun sabır versin bacım.
Montessori yönteminden bahsettim geçen gün. Yaa o neymiş öyle boşversene sen dedi. Onca konuşmam boşa gitti. Eşim bile ne anlar küçük sabi dedi :olamaz:
:KK70: ya ztn biz sizi böyle mi büyüttük olayı var ki beni benden alıo

Allah yardımcın olsun hem iş hem bebek zor. Her bebeğin mizacı karakteri farklı düzene girer elbet sabret. Ben de beni hiç bırakmıyor diye depresyona giriyordum resmen çünkü burdan sütün yok yargısını çıkardılar. Halbuki hepsi sıcaklığıma ihtiyaçmış bebeğim için.
Akşamları sebepsiz ağlamaları tutuyordu. Sonradan fark ettim ki eşim eve gelip onunla oyalanırken farkında olmadan çok yoruyordu ve uykusuzluktan ağlıyormuş.
Şimdi düzene girdi çok şükür ya da ben evde olduğum için katlanabileceğim dozajda sıkıntımız var. Sen hem iş hem uykusuz bebe gerilmişsin haliyle.

İyiyiz çok şükür canım. Bugün 4.ay aşılar yapıldı. Çok ağlayacak diye stres olmuştum ama 1.de hiç ağlamadı, 2.nin ilacı sıkılırken ağlayacak gibi oldu bana bakınca sustu yavrum. Anne olmak ne müthiş bir duygu

Kesinlikle katılıyorum. Birebir yapışmaz ama herkes bebeğinin mizacına göre uyarlayabilir.
İlk zaman ne yapıp edip saatlerine göre uyuttum iki günde o saatlere kendisi uymaya başladı. Dış faktörler olmadığı sürece süt liman. Ben özellikle ikindi uykusuna özen gösteriyorum. Max. 17.30 a kadar uyuyor bir sonraki uykuya geçiş sorunsuz oluyor böylelikle
ya o dış etkenler benide bitirio annemler grlio ohooo bnimki oynıcakmı uyucak mı iice sabıtıo

Yardım yardım yardım. Bugün işe geri döndüm. Hep emziriyorum. Sadece ilk 1 buçuk ay süt yetmediği için mama verdik biberonla. Sütlerimi sağdım buzluğa attım. Bebeğe kv bakıyor ben yokken. Ama bi geldim, benimki ne biberonla ne kaşıkla içmiş sütü. Ben gelinceye kadar aç uyumuş. Napıcam? Emmeye çok alıstı biberon almıyor. Normalde tam tersi olur.

işte bizim problem sabah uykusundan uyandıramama gündüz oyun oynanıp sütünü içip uyuyo ama gece 12den önce imkanı yok gece uykusuna geçiremiorum çünkü sabah 11 e kdr uyuyo erkenden uyanınca uyanmasın die oynatıyım desem uyku sersemi çok huzursuz mızmız oluo bide kendim bakmadığım için ister istemez düzen şaşıo 1 aydır kv bakıodu şimdi o gitti annem bakıcak
Allah yardımcın olsun canım ilk zamanlar bendede annem vardi duzen hemen bozuluyordu biliyorum o yuzden ... Bari gunduz uyanma uyuma saatlerini soyleserde sende planini ona gore kursan ...

Yardım yardım yardım. Bugün işe geri döndüm. Hep emziriyorum. Sadece ilk 1 buçuk ay süt yetmediği için mama verdik biberonla. Sütlerimi sağdım buzluğa attım. Bebeğe kv bakıyor ben yokken. Ama bi geldim, benimki ne biberonla ne kaşıkla içmiş sütü. Ben gelinceye kadar aç uyumuş. Napıcam? Emmeye çok alıstı biberon almıyor. Normalde tam tersi olur.
KKaşıkl olucak ya da enjektörle ...

Kızlar benim bebeğim ilk iki ay beni hiç bırakmadı. Tuvalete bile zor gidiyordum kendimi toparlayamadığım gibi çevreden de destek göremedim psikolojik olarak.
Allah da halime acıdı herhalde kolik yaşamadık. Yaşayanların da Allah yardımcısı olsun dedim hep.
Bu böyle gitmez deyip gündüz uykularını düzene soktum. Önce kendi halinin bez uyku meme saatlerini not aldım deftere tek tek. Sonra baldan anne instagram sayfasındaki birkaç tavsiyeye göre kaydırmalar vs yaparak gündüz uykularını düzenledim. Gece uykusu kendiliğinden geldi. Şimdi saat 6.45 de odaya geçip uyku rutinine geçiyoruz gece 2-3 kez kalkıyor, Bez değişimi meme yapıp uyuyor. İstisnasız Sabah 7de kakasını fazlaca yaparak uyanıyor. Bundan sonrasında gündüz ritmine geçiyoruz.
1.45dk uyanıklılık uyku klasiğiyle 3 kez uyuyor. Şu sıralar biraz biraz uyanıklılık süresinin uzaması sinyalini veriyor yavaş yavaş uzatıyorum. Herşey gözlem aslında.
Buna Askeri eğitim demek acımasızlık. Bebekler düzen severmiş biz de elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Bu durum anne için asosyal olmayı da getiriyor maalesef ama yavaş yavaş bu durum da düzelmeye başladı. Gelmek isteyenlere yada bizi çağıranlara doğrudan söylüyoruz. Ona göre program yapıyorlar bizimle. Kv ler dışında :KK43:

Bu arada şunu da anlatayım. Bebeğim bir ara gece defalarca kalkmaya başladı. Bir anda noldu bu çocuğa derken fark ettik ki yatağı onu rahatsız ediyor. Elini bir yere çarptıkça uyanıyordu, bir de kafasını çevirirken yatağın sertliği rahatsız ediciydi onun için. Yatağını değiştirdik ve anında fark etti. İlk gece saatlerce uyudu, ben uyandım saati görünce şok oldum. Yavrum ne rahatsızmış
Hayran kaldım valla benim çocuklar ne yaparsan yap akşamüstü 6:45 de başlayıp 7 de gece uykusuna geçmezler keşke geçseler :))

Tek çocukla belki bu mümkün olabilir ama iki çocukla bunu başarmak çok zor..Büyük oğlumu yalnız bırakıp bebeği başka odada uyutmaya çalışmak imkansız ancak eşim gelecek 9 gibi sofraya oturulacak yemekden sonra bebeler paylaşılacak 10 yada 11 gibi gece uykusu başlıyor ve aynen 2-3 kez ihtiyaç modasıyla sabah sekiz buçuk dokuzda yeni güne başlıyoruz üçümüz :)

Ayy seninki ne iyiymiş bütün akşamlar sizin :) maşallah canım.

X