Kızlar benim bebeğim ilk iki ay beni hiç bırakmadı. Tuvalete bile zor gidiyordum kendimi toparlayamadığım gibi çevreden de destek göremedim psikolojik olarak.
Allah da halime acıdı herhalde kolik yaşamadık. Yaşayanların da Allah yardımcısı olsun dedim hep.
Bu böyle gitmez deyip gündüz uykularını düzene soktum. Önce kendi halinin bez uyku meme saatlerini not aldım deftere tek tek. Sonra baldan anne instagram sayfasındaki birkaç tavsiyeye göre kaydırmalar vs yaparak gündüz uykularını düzenledim. Gece uykusu kendiliğinden geldi. Şimdi saat 6.45 de odaya geçip uyku rutinine geçiyoruz gece 2-3 kez kalkıyor, Bez değişimi meme yapıp uyuyor. İstisnasız Sabah 7de kakasını fazlaca yaparak uyanıyor. Bundan sonrasında gündüz ritmine geçiyoruz.
1.45dk uyanıklılık uyku klasiğiyle 3 kez uyuyor. Şu sıralar biraz biraz uyanıklılık süresinin uzaması sinyalini veriyor yavaş yavaş uzatıyorum. Herşey gözlem aslında.
Buna Askeri eğitim demek acımasızlık. Bebekler düzen severmiş biz de elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Bu durum anne için asosyal olmayı da getiriyor maalesef ama yavaş yavaş bu durum da düzelmeye başladı. Gelmek isteyenlere yada bizi çağıranlara doğrudan söylüyoruz. Ona göre program yapıyorlar bizimle. Kv ler dışında
Bu arada şunu da anlatayım. Bebeğim bir ara gece defalarca kalkmaya başladı. Bir anda noldu bu çocuğa derken fark ettik ki yatağı onu rahatsız ediyor. Elini bir yere çarptıkça uyanıyordu, bir de kafasını çevirirken yatağın sertliği rahatsız ediciydi onun için. Yatağını değiştirdik ve anında fark etti. İlk gece saatlerce uyudu, ben uyandım saati görünce şok oldum. Yavrum ne rahatsızmış