2017 EKİM Anne adayları

Sende sesli ortama alıştır bak ben arada tv sesibde uyutuyom yanda aciyorum bazen yasin aciyom bazen muzik...

Daha önce alıştıysa yine alışır belki canım. Israr mı edilmedi acaba. Aç olduğu içinde mi ağlamamış.
İsmini tam bilmiyorum ama şu hortumla verilen yöntemi bir araştır istersen. Kv onu parmağına yapıştırıp ordan emdirebilir. ama çok hijyenik olmayabilir.
İnşaAllah alışır biberona hemen

Yok kız öyle 15 dk da uyut çık odadan olmuyor. 7de uykuya geçiyor ama emmeye devam ediyor 45dk bazen 1saat. Bazen de ben bırakıp çıkmak istemiyorum.
Allah yardımcın olsun canım. İkinciyi düşününce bende nasıl ederim diye düşünüyorum. Eşim çok yoğun çalışıyor. Ailem çok çok uzaktalar. Şimdiki bebe büyüyecek e biraz geç yatıcak tabi. Miniği nasıl uyuturum diyorum.
Bizimki doğduğundan beri sabah hep 7de uyanıyor. Kaçta uyumuş olursa olsun. Ben hamileyken de 7de kalkıp evde yüksek ses kuran okurdum o da karnımda kıpır kıpır ederdi. En hareketli saatleriydi hatta. Ordan kalma bir alışkanlık sanırım. Uyku eğitimcileri de sabah kaçta kalktıysa o saatte uyumalı diyor.
Bizim sıkıntımız da şu: evde hep aynı ritüele alıştı başka yerde uyuyamıyor. Misafirlikte mesela gözü başka şeylere takılıyor yada evdeki koridor ışığını istiyor. Gündüz salonda akşam odasında uyuttum havalandırma amaçlıydı kasıtlı değil. Şimdi gündüz mümkün değil odasında akşam ise salonda uyuyamıyor. Akşam olunca mıkırdanıyor beni odama götür diye resmen :) Takıntılı olmaz inşaAllah :))

Mavikelebek0134 canimmmmmmmm başak olduysa yandin takintili oluyor kizim herseyi herseyi zamanli istiyor emme saati bi sekteye ugrasn evi yıkıyor. Bu yuzden ben gunduzleri ses yapiyom geceleride bazen oyle de uyutmaya calisiyorum çünkü hep evde olmiycaz

Kızlar benim bebeğim 1 haftadır gece 12 ye çeyrek kala uyuyor sabah da 9 gibi kalkıyor. Gündüz de bazen 1 -2 saat uyutabiliyorım bazen uyuyamıyorum akşamüstü yorgun düşüyor ağlıyor uyutuyorum 6-7 gibi.. burayı okuyunca anladımki baya az uyuyor benimki. Gece uykusu 10 saat bile değil. Buarada 3.5 aylık. Nasıl uzatabilirim bu süreyi

bn işe başlamadan anneme bir iki kez verdiemiştim biberon sonrada hemen tuttu lansinoh natural wave avent natural aldım onu tutmadı lansinohun ucu çok yumuşak ve sünüo çektikçe bnmki onu sevdi

Yok kardeş yok ben imkânı yok öyle ayrı odaya geçip uzunca süre bebeği uyutmaya çalışamam büyük oğlumun psikolojisi şu an herşeyden önemli benim için, gözü her an üstümde :) Eşim de geç geliyor o gelince ilk işim yemek masasını hazırlamak oluyor kurt gibi açıkmış olarak bekliyorum eşimi :) Öncelik sırası bebeğime geldiğinde saat 10'u geçmiş oluyor :))

Ilk bebeğimde ne çok vakit kalırdı bana, uyutur işime bakardım kendim uyurdum egzersiz bile yapardım ama şimdi hiçbirini yapacak vaktim yok bebeğin gözünün içine bakıyorum ki uyusun büyük oğlumla vakit geçireyim ihtiyaçlarını karşılayayım..Demem o ki ikinci çocukta biraz da oluruna bırakmak zorunda kalıyor insan...

Şimdiki zamanların keyfini çıkarmaya bak :)
Sağlık olsun ne diyim, bunada şükür herşey günü gelince yoluna giriyor...

Bizimki terazi canım. Bakalım neler göreceğiz.
Boşuna demiyorlar demek ki tek çocuk hiç çocuk, iki çocuk çok çocuk diye.
Varsın düzen olmasın onlar sağlıklı mutlu olsunlar. İki yıl tedaviler sırasında sıkılmaya çok vaktim oldu. Şimdi tüm dünyam o. Muhtemelen ikincide bende senin gibi olurum.

benim kız kreşe gittigi için 10 da babasıyla yatıyo ufaklık maşallah 2 den 3 ten önce uyumuyo.sabah 7 de kızı gönderiyorum arada oğlan emmeye kalkıyo.Allah kabul etsin uyuyoruz işte.
evde bir elektrikli bir sabit beşik üstüne çingene salıncağı derler ondan var olmadı yarın yeni beşik aldık otomatik sallama aparatı ile ondan ümidim var bakalım inşallah düzene girer uykularınız.senin büyük okula gitmiyo mu

Kizlar ne zamandir takip edemiyordum burayi cok guzel bi konuya deginmissiniz guzel paylasimlarda bulunmussunuz benim kizim 3lerde yatarken 1 bucuga geldi sabahta oglen 1 bucuk tam kalkis arada 2 3 kere kalkiyor emip alt degistirme vs tekrar uyuyor. Ama ogleden sonra sadece kucagimda emerken daliyor birakinca 5 dk icinde uyaniyor bu boyleee tekrar gece 1 bucuga kadar suruyor. Su uyku rituelim cok sacma oldu benim birde emzige alistirayim derken pekmeze batiyordum ona batirmadan tutmuyo 2 3 kere atiyor tadi bitince ama sonra uyuyor yoksa beni birakmiyo

Günaydın sevgili annler. Biz dün 4 aylik olduk. Ama aşıları 14 şubatta yapılacak. Aşı dan sonra sunnetini de yaptırmayı düşünüyoruz çok tedirginim inşallah kolay geçer.
Bebeğim artık sürekli ilgi istiyor. Daha önceleri ana kucağına koyup işlerimi halledebiliyordum ama şimdi durmuyor.
Henüz ise başlamadım suan yıllık iznimi kullanıyorum bu gidisle ücretsiz izin almayi düşünmeye başladım.

Kızlar bu arada oğlumu sırt üstü yatırınca sürekli uykusunda korkutuyorlar gibi geliyor. Uykusunda inliyor ağlıyor bende sağ tarafa ya da sol tarafa sırasıyla yatıriyorum. Birde sırt üstü yatırınca çok çabuk uyaniveriyor. Arabayla evde tur atıyorum ya öyle uykuya dalıyor ya da göğsümde uyuyor. Uyku rutini yapamıyorum ben. Ne zaman uykusu gelirse o zaman uyuyor zaten gözlerini ovusturuyor ya da huysuzlaniyor bi şekilde belli ediyor.
Bizden şimdilik bu kadar. Hepinize sağlıklı günler diliyorum. Haa bu arada benimki ikinci ne zaman demeye başladı sinir oluyorum

Allah yardımcın olsun....

Uyku rutini icin uyudugu saatleri not et erkene ya da gece yavas yavas cekersin istediğin zaman.
Senin oglan gözü açmış :) Maalesef artik durmuyorlar. Bende oyun halisina koyuyorum 5 dk sonra arıyor:)) ya bu ara bende fark ediyorum sirt ustu uykusu daha hafif oluyor bende genellikle yuz ustu yatiriyorum ...

Hahah bu seferkide senden olsun de :)

bn işe başlamadan anneme bir iki kez verdiemiştim biberon sonrada hemen tuttu lansinoh natural wave avent natural aldım onu tutmadı lansinohun ucu çok yumuşak ve sünüo çektikçe bnmki onu sevdi
Emzirme sanatında alıştırma bardağı önerdiler. Ama o 6. Aydan sonra kullanılmıyor mu? 4 ay için de uygun diyorlar. Bana erken gibi geldi. Bende de philips avent natural biberon var. Ama anne göğsü uyumlu olanları kullanmayın, meme reddi yapar diyorlar. Kaşıkla da almamış. Enjektör ise yenidoğanlarda kullanılıyormuş. Ne kullancam ben şimdi
Kafam karıştı.

Yüz üstü nasıl yatırıyorsun? Benimki asla yatmıyor. Boyun ve kol kasları için yüz üstü durması gerekiyormuş. Tabi anne kontrolünde.

Canım benim kızımda meme reddi oldu 2. Ayda. Ogünden beri pes etmedim ben, uykuda emiyordu. Nukun alıştırma bardağını aldım ve 3 aydır onunla içiyor sütü mamayı. Bu arada şükür memeyi de bırakmadı. Tavsiye ederim ondan alın. Nuk first chocio mu neydi?

Yüz üstü nasıl yatırıyorsun? Benimki asla yatmıyor. Boyun ve kol kasları için yüz üstü durması gerekiyormuş. Tabi anne kontrolünde.
Ya canım benim kiz 2 haftaya yakın kuvezde durdu ve kuvezde gaz cikarmasi için hep y.ustu yatirmislar ve verirken y.ustu yatmaya bayildigini soylediler o gunden beri sorun yok :)

valla bizimki bir aydır biberondan içio lansinoh natural wave meme reddi fln olmadı bn eve gelince deli gibi memede durmak istşo özlediği için artk büyüdüler bence memeyle biberon ayrımını yapabiliyolar aventi benim oğlan almadı

ya kizlar iki haftadir duzenimiz alt ust oldu
oyle bi gaz sancilari basladiki gece ve sabaha karsi ozellikle
once gece 1 gibi mamasini veriyordum sabaha kadar yatiyordu
simdi saatte bir uyanip kivraniyor kalkip yanina gidip emzigini veeiyorum anca oyle geri daliyo
3.5 saatte birde aglayarak uyaniyo bas bas bagiriyoo
mamasini verince doyup susuyo
ne uykumdan bise anliyorum ne gece duzenim kaldi
toplamda iki kez gece mama icip anca oyle uyuyo yoksa agliyo ortaligi ayaga kaldiriyo
once bi karnini doyurup yatirirdim 5 bazen 6 saat bile kesintisiz uyurdu
bu kadar mama istemeside hosuma gitmiyor cok sismesini kilo almasini istemiyorum
uyku denilen biseyde kalmadi
guya gaz 3. aydan sonra azalcakdi daha beter oldu birden bire off

avent zaten basa bela bizimki avente alisti simdi baska biberon emzik asla tutmuyo
her ay numara baslik degistiriyoruz
buyudukce basliklarin biri az akitiyor cekince yoruluyo bi buyugunu aliyorum cok akitiyo siviyi yutmakda zorlaniyo o basliga alisana kadar cani cikiyo
zaten basliklarin fiyati yuksek baslik alacagima biberonuyla birlikte aliyorum
birsuru biberon baslik birikti evde
alisti bikere elden biseyde gelmiyo
alcakdik 10 liraya bi wee baby valla ya oh mis en temizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…