- 4 Mart 2011
- 10.375
- 11.989
-
- Konu Sahibi dilarazeynel
- #34.101
Neyse asli rabbim kiskanc evlat yapmasin bosversene... huysuz olsun basarisiz olsun ama vicdanli insani empati yapabilen olsun tatli dilli olsun yeter. Aksam 7 de uyuyup bencil olmasindan iyidir....Ben ilk çocugumu niye dogurmusumki o cahillikle hadi doğurdum nasıl buyutmusum ya internet yoktu kitap yoktu Allah beni kahretmesin
Kesinlikle katılıyorum çok doğru .Neyse asli rabbim kiskanc evlat yapmasin bosversene... huysuz olsun basarisiz olsun ama vicdanli insani empati yapabilen olsun tatli dilli olsun yeter. Aksam 7 de uyuyup bencil olmasindan iyidir....
Seni kim cagirdi munecim:) hay allah isinin gucunun arasinda bir de bizimle ugrasiyorsun:) sakalasiyorduk:)Hanımlar ortalık gerilmesin, tartışma çıkmasın lütfen.
:)))) minik periler diyelim.Seni kim cagirdi munecim:) hay allah isinin gucunun arasinda bir de bizimle ugrasiyorsun:) sakalasiyorduk:)
Hay hay munecim onlarda seni optu:) asayis bizde sen rahat ol:):)))) minik periler diyelim.
Yanlış alarm o zaman, şakalaşıyorsanız mesela yok, hepiniz öpüldünüz, bebelerinizin süt kokulu yanaklarını koklayın mune teyzelerinin yerine
O zaman saygılaaaaarrrHay hay munecim onlarda seni optu:) asayis bizde sen rahat ol:)
Kızlar meraba size bişi danışmak istiyorum. Kız kardeşim hamile olduğunu yeni öğrendi ve Ankara da yaşıyor. Ankara da memnun kaldığınız, önerebileceğiniz kadın doğum uzmanı var mı, yardım edebilir misiniz?[/QUOTsincan koru hastanesinin başhekimi hüseyin hoca var çok tatlı ve iyi bir doktor ama tek dezavantajı çok talep olduğu için çok yogun
Oooooooooo nelere geldi konu oooooo....Biz bilmiyoruz bu rutinleri cahilligimize ver, hic kitap ta acip okumadik oyle allaha emanet buyutuyoruz.
Sana cok acidim, bizim gibi bilincsiz annelerin cocuklariyla arkadas olacak bi cocugun var, onune gelen doguruyo sonra uzum uzume baka baka senin mukemmel evladini da bozacaklar... dogum kontrolu bizim gibiler icin var zaten....
Bazen gercekten cok sinir bozucu oluyorsun
Canım bence çok acımasız konuşuyorsunOooooooooo nelere geldi konu oooooo....
Bu uyku meselesini sizin icin dedim rutin olusturmak bir ayin isi de diil. Ayrıca farkindaysan tek sana cevap veriyorum birde @Mazikeen ben sence size yapamiyonuz mu dedim ??? Sadce alistirin diyorum benim arkadaşım uğraştı yapti su an bir yasinda cocuk cok düzenli. Doktorlar bile avic ici kadar cocukc sizi yonetmesin diyor . Valla burada çok takilanlar var ben ezmek icin demedim kendime de uzuluyordum hala da oyle bir sekilde olmali. Birde kiskaniyor olmayasiniz??? Okuyun arkadaslar okuyun allah bile ilk oku demis. Saygılar.
Tabi kiiiiiiiCanım bence çok acımasız konuşuyorsun
Her bebek farkıdır..Anne babalar aynı ama kardeşler bile huy olarak hep farkıdır..
Benim iki oğlum birbirinden çok farklı her anlamda, daha karnımdayken bile bunun farkındaydım..
Uyku rutini oluşturmak tabi ki çok önemli ama şimdi bebeler çok küçük bizim değil onların istediği oluyor büyüyünce ( 2 yaş civarı) bütün rutinler oluşmuş oluyor bunu şimdiden çok kasıp psikoloji bozmaya gerek yok bence, bunu kendine yapma.
Kardeşim de buraya üyeydi ve kızı bebekken burda birşeyler okuyup bebeğini acımasızca zamansız rutin oluşturmaya zorluyordu çok üzülürdüm o zamanlar, istediğini birkaç yıl başardı ancak şimdi kızı inada bindirdi gece 12 den önce uyumuyor.
Hayat herzaman bizim ezber ettiğimiz gibi yürümüyor, yürüyemez de...
Herkes ister ki bebeği yada çocuğu süper uyku düzeni olsun erken uyusun diğer işleri yapsın uzun bir duş alsın yada eşine vakit ayırsın soğumadan bir kahve içebilsin ama bazen olmayınca olmuyor..Tabi kiiiiiii
Her cocuk farkli bunu bir ogretmen olarak cok iyi biliyorum fakat 3 ayla beraber bu başlamalı. Ben ilk iki ay ck cektim doktor bunu yapmalisin dedi muhakkak.
Arkadasimin oglu yatakta uyuyor mumkun degil benimki yapmadi illa ayak . Bunu anne ve cocuk belirler ... Ama iki taraf icinde bir sekilde olmali misal gorumcem kizi iki yasinda yala bi duzen yok saat gece 12 inliyor ortada anne geziyor evde sobra uyutamiyor cunku zavalli cocuk yorgunluktan uyuyamiyor.
Mesela benm kizin ogle uykusu yoktu bu yuzden yuzden geceleri zor uyurdu . Ogle uykusunu duzenledim bu da duzene giriyor gibi.
Allah hepimize yardim etsin gercekten uyku cok onemli ozellikle biz kadinlar icin cunku cocuk icin ana yuk bizde ve acıyorum. Bunda asagilama yok.
Heh işte o kitaptan bahsediyorum bende. Tabii ki bu bir insan istediği zaman olur istemedigi zaman olur ama bir sekilde bir duzen oldugunu anlamali ... Benim kızım her aksam 8 de uyurdu simdi bu kurali bozdu ama beraber yine yatakta duruyoruz. Kvler hep ayniiiiii :) blw karşıtı benimkide :) şu file emzikler icin ne dusunuyorsun ben onu istiyorum ilk.uykusuz anne kalmasın ı okuyan var mı tracy hogg un öğretilerini bende okudum kitaptan diil de parça parça bi yerlerden ama zor geldi açıkcası istemediği zaman uyutamıyorum bi yeri kopmuş gibi ağlıo uykusu geldiğinde ise ne yapsan durmuo pat die dalıo ayrıca işe başlayalı 1 ay oldu nekdr sallamak istemesemde kv ve anne bakıo kuzuya sallıolar yani çalışan annenin kontrolünde çıkıo olay şimdi de aklımda blw var ama anne kv püreleri cop cop yuttururlar eminim 3 gün kuralı bile onlara saçma gelecektir geçen kv ye söyledim 3 gün kuralını aman tee büyüdükten sonra alerjisi çıkıo şimdiyle ne alakası var die süper bi yaklaşımda bulundu daha midesi bağırsakları ek gıdaya uygun diil diyorum biz 15 günlükken meyve suyu verioduk dio ek gıda tattırmak amaçlı ana öğün yine anne sütü olcak 6 8 ayda diyorum öyle şey mi olur yemeklerin suyundan verirsin dio tuzlu ve en yağlı kısmından oyyyu nolcak böyle bilmem
çok kişi kullanıo ama ek gıda için baya bilgi edinmem lazm hiç bişi bilmiorum desem yeridirHeh işte o kitaptan bahsediyorum bende. Tabii ki bu bir insan istediği zaman olur istemedigi zaman olur ama bir sekilde bir duzen oldugunu anlamali ... Benim kızım her aksam 8 de uyurdu simdi bu kurali bozdu ama beraber yine yatakta duruyoruz. Kvler hep ayniiiiii :) blw karşıtı benimkide :) şu file emzikler icin ne dusunuyorsun ben onu istiyorum ilk.
Rutin nedir nasıl uygulanır ?
Tracy Hogg bebeklerin ilk haftalardan itibaren, uyku ve beslenme konularında belirli bir düzene ihtiyaç duyduklarını söyler. Ancak program kelimesini kullanmaz, çünkü Hogg’un önerdiği düzen bebeğin ihtiyaçlarına göre ayarlanır, ama yine de bir kaos değil düzen vardır. Örneğin; bebeğinizi ikinci uykusuna her gün 13’te yatırmak yerine, ilk uykusundan kalkma saati ve ilk uykusunun süresine göre ikinci uykunun saatine karar verirsiniz. İlk uykusunu 45 dakika uyuyan 5 aylık bir bebeğin ikinci uykuya yatma saatiyle 1.5 saat uyuyan arasında büyük fark olacaktır.
Eğer her ikisi de aynı saatte yatırılırsa kısa uyuyan yorgunluktan dalamaz, ya da dalsa da çok çabuk uyanır. Bilinenin aksine uykusunu alamamış bebekler daha kısa ve zor uyur.Rutin oluştururken nelere dikkat ederiz ?
– Çocuğun ayına uygun uyanıklık süresini iyi bilin,bu size rehber olacaktır. (Aşağıda linkini bulabilirsiniz)- Çocuğun ayına uygun toplma uyku süresi de gece gündüz uykusunu ayarlamak için bilmek gerekir. (Aşağıda linkini bulabilirsiniz)
– Çocuğun uyku işaretlerini çok iyi okuyun. Çocuk ikinci kez esniyorsa genelde uykuya yatırmaya geç kalmışsınızdır
– Kısa uyuyan çocuğa daha kısa uyanıklık süresi uzun uyuyana daha uzun uyanıklık süresi tanıyın.
– Sabah uyanıklık süresini öğleden sonraya göre daha kısa tutun (Öğleden sonra 4 saat ayakta kalan çocuk sabah ile öğle uykusu arasında 3 saat uyanık kalabilir.)
– Bebekleri sabah uyanma saatlerinden ayına göre en az 11-12 saat önce yatırın. (Sabah 6’da kalkan bir bebek, akşam en geç 6.5’ta uyumuş olmalıdır) Geç yatan çocuk geç kalkmaz. Özellikle de 1 yaşından önce.
-Akşam ve gündüz uykularına yatmadan önce hergün uygulayacağınız uyku rutinleri oluşturun. Kısa ve uygulanabilir olsun. Gece ve gündüz için farklı olmalı. Gece için banyo, pijama, süt iyi bir rutin olabilir. Gündüz için ytmadan önce çalınan hep aynı müzik ve emzik olabilir.
– İlk haftalardan sonra çocukların gündüz 1.5 / 2 saatten daha uzun kensintisiz uyumasına izin vermeyin. Uyuyan çocuğu uyandırın.
– Gece uyumaz diye uykusu gelen 8 aydan küçük çocuğu akşam üstü ayakta tutmaya çalışmayın. Öğleden sonra şekerlemesi (35-45 dakika) gece uykusuna zarar vermez faydası olur.
– Çocuk büyüdükçe uyku sayısını azaltmak konusunda ona yardımcı olun. Birden 3 uykudan 2 uykuya düşmeyin. Önce yavaş yavaş (çocuğa göre 5-10 dakika) iki uyku arasında uyanık kaldığı süreyi uzatın. Uyku sayısının azaldığı ilk haftalarda gerekiyorsa akşam uykusunu öne alın.
– Uykuya yatmadan en az 30 dakika önce çocuğu aşırı aktivite, ses ve kalabalık olan ortamdan çıkarın, sakin tutun.
Ben Tracy Hogg tavsiyelerini kendi cocugumun ozelliklerine gore uyguladim. Kulaktan dolma lafla degil.
bende rutinler sıfır tek rutinimiz yelek çıkartıp emmekİStedigim uyku rutinini uygulayayim, gaz sancisi bir geoiyor sabaha kdar evin icinde dort donduruyor bizi. Zaten duzeni bi kere kacinca toparlamasi cok zor oluyor
Uyku egitimi verilebilse en once ben bermek isterim sabaha kadar uyumadi jic uyumadan ise geldim. Onun uyumasi kadar benimde uykuya ihtiyacim var, bu kasar onemli bi konuda nasil bilincsiz davranmam beklenebilir?bende rutinler sıfır tek rutinimiz yelek çıkartıp emmek
ya ztn çocuk alt üst pijamayla duruo sürekli gün içinde kustuğu için 2 3 kere üst değiştirio soyunurken ii giyinirken kıyamet kopuo bide rutin yapıcam die pijama değiştiremiyorum açıkcası küçükler daha