2017 EKİM Anne adayları

Bilmem ki
Ben 6 aya kadar onermiyorm dedi.
Bazıları paraben var diyor ....
Bi dr dedigi otekini tutmuyor gunumuz tipta ney dogru acaba anlamadim :KK43: kac gundurde asi hususunu arastiriyorum ogrendiklerim karsisinda dehsete dusuyorum ama neye karar verecegim bilmiyorum hangisi vebal yaptirmak mi yaptirmamak mi diyo insan :KK43:((

Bi dr dedigi otekini tutmuyor gunumuz tipta ney dogru acaba anlamadim :KK43: kac gundurde asi hususunu arastiriyorum ogrendiklerim karsisinda dehsete dusuyorum ama neye karar verecegim bilmiyorum hangisi vebal yaptirmak mi yaptirmamak mi diyo insan :KK43:((
Aynı durumdayım. Önceleri yaptırmama kararındaydım. şimdi korurum ama okul çağı nasıl koruyacağım onu göze alamadım. Bir bronşit geçirdik 2yaş yaşlandım.
Şimdi de her aşı vakti stres oluyorum içindeki maddeler ayrı, bebeğimin yaşadığı acı ve huy değişimi ayrı canımı sıkıyor. O yüzden girdik bir sürece artık araştırmıyorum.

Arkadaşlar yaptirmazsak da ilerde kullanacağı ilaçlar çok mu masum???

En iyisi antibiyotikler???

Bence direk doktora saldırma canım, benim kizim erken geldi ve verdigi sadece d3 degil icinde A C ve B vitamini de barındırıyor. Diğer arkadaslara doktor öneriyor. Ama çoğu arkadaşım asidaki muallak gibi icinde paraben var diye başka D vitamini alıyor. Arkadaslar devlete guvensizlestirme de bir silahtır dikkat edelim.... yıllarca aşılar kisirlastiriyor da dediler buda benim zamanimin soylentisiymis.

Kızlar neden bu kadar arastiran insanlar olduk acaba diye de soruyo musunuz kendinize. Hepimiz aşılı bireyleriz burda asisiz olan kisi sayisi max. Yuzde 10dur. Bu zamana kadar kısırlaşmamış kimse ve gercekten yanlış ve zararlı olan bişey olsa neden doktorlar bas bas bagırıyo yaptirin diye veya kendi cocuklarina neden yaptırıyolar. Karsima ortaokul mezunu biri cikiyo ben aşi yaptirmicam cok zararli ben asla hamileyken vitamin kullanmicam cunku bu ilaclar zamanla kisirlastiriyo diyo. Acaba bu neyin kafasi cok merak ediyorum. 3 aylik olduk asilarinin tamamini yaptirdim ve suana kadar bebegimde hicbi sekilde huy degisimi olmadi. Allah korusun da ölümcül bi hastalığa yakalansak yine sığınacağımız kapı aynı kapı. Kullanacağımız ilaçlar da ayni sekilde degismicek. Allah kimseyi sagligindan etmesin dermansiz derde dustukten sonra kimse ilaclarin icinde ne var acaba diye dusunemeyecek hale geliyo. Herkes diplomasiz doktor kesildi cok tuhaf. Zaten hicbir yabanci kaynagın da Türkiyeyi goklere cıkaran bi paylaşımda bulunacağını düsünmezdim hic sasırmıyorum...

Kızlar neden bu kadar arastiran insanlar olduk acaba diye de soruyo musunuz kendinize. Hepimiz aşılı bireyleriz burda asisiz olan kisi sayisi max. Yuzde 10dur. Bu zamana kadar kısırlaşmamış kimse ve gercekten yanlış ve zararlı olan bişey olsa neden doktorlar bas bas bagırıyo yaptirin diye veya kendi cocuklarina neden yaptırıyolar. Karsima ortaokul mezunu biri cikiyo ben aşi yaptirmicam cok zararli ben asla hamileyken vitamin kullanmicam cunku bu ilaclar zamanla kisirlastiriyo diyo. Acaba bu neyin kafasi cok merak ediyorum. 3 aylik olduk asilarinin tamamini yaptirdim ve suana kadar bebegimde hicbi sekilde huy degisimi olmadi. Allah korusun da ölümcül bi hastalığa yakalansak yine sığınacağımız kapı aynı kapı. Kullanacağımız ilaçlar da ayni sekilde degismicek. Allah kimseyi sagligindan etmesin dermansiz derde dustukten sonra kimse ilaclarin icinde ne var acaba diye dusunemeyecek hale geliyo. Herkes diplomasiz doktor kesildi cok tuhaf. Zaten hicbir yabanci kaynagın da Türkiyeyi goklere cıkaran bi paylaşımda bulunacağını düsünmezdim hic sasırmıyorum...
Bu da senin dusuncen. Herkes istedigini arastirmakta ozgur. Gunumuzde tip batinin ilmi ile yapilmakta. Ve ayrica kisirlik hususunda eski insanlara oranla erkeklerdeki sperm sayisinin %50 azaldigini biliyor muydun. Bundan bi 30 sene sonra herhalde hic birakmayacaklar. Birseyleri dusunurken su 2 3 aya sigdirarak dusunmeyin. Bebeklerde her zaman ilk 3 ay kritiktir mikrop kesinlikle kapmamalidir diye egitim goruyoruz ama kac tane asi oluyor ilk aylar. Asi yaptirip yaptirmama her ebeveynin kendi karari. Fakat yaptirmayinca neden hemsirelerden maas kesiliyo bunun icin israr ediliyo zaten ki buda haksizlik onlar icin. Hem onlarinda icerigi hakkinda cok bilgisi yok. Her neyse musluman akilli olmali tabiki sorgulayacagiz. Allah kimseyi kullara muhtac yaratmamistir ama oyle bi haldeyiz ki. Tabi ki onlar egitim almislar bu onlarin meslekleri ama her dedikleri ve her yaptiklari %100 dogrudur diyebiliyor muyuz. Zaten bi cok dr birbiri ile celisiyor. Kisacasi isteyen istedigini arastirir isteyen istedigini sorusturur..

Aşı konusu burayada sıçramış kimse kimseyi kırmadan konuşulur umarım
Kızlar oğlum 3 gündür öksürüyor
Günde 7/8 kez her öksürüktw peşpeşe 4 kez falan
Keyfi yerinde ateşi yok
Arada hapşurması var
Aynı sorunu yaşayan oldumu
Doktora götürsemmi

Keyfi yerinde ateşi yok
Arada hapşurması var
Doktora götürsemmi
Bende yasiyorum aynisini canim. Ama odayi nemlendirince ogun oksurmuyor fakat ne zman altini acsam veya odadan odaya gecsem hapsuruyor ya usuyor ya da tozdan diyorum goturmedim bunun icin. Birde kizim kafasinin sag tarafini kasiyor surekli ilk baslar saclari ile oynuyor sandim bayagi sacini yola yola kasiyor. Genelde de emzirirken :KK43:

Bende yasiyorum aynisini canim. Ama odayi nemlendirince ogun oksurmuyor fakat ne zman altini acsam veya odadan odaya gecsem hapsuruyor ya usuyor ya da tozdan diyorum goturmedim bunun icin. Birde kizim kafasinin sag tarafini kasiyor surekli ilk baslar saclari ile oynuyor sandim bayagi sacini yola yola kasiyor. Genelde de emzirirken :KK43:
Soğuk buhar makinası ile odayı nemlendiriyorum
Diğer odalara götürmeyeyim bende
Öksürdükçe içim acıyor bi geçsede rahatlasak
Dip köşe bi temizlik lazım ama zaman yok :/
Saçlarını oğlumda çekiştiriyor son bşr haftadır falan baya bi iki tel geliyo eline
Emziriken daha çok yapıyosa sütün tanzikli geliyor olabilirmi yutmakta zorlanıyordur belki

Keyfi yerinde ateşi yok
Arada hapşurması var
Doktora götürsemmi
Bizim doktor bu olayı kalorifere bağladı uyuduğu odada çalıştırıyorum ve de en az bir kere burnusumuzu aspire yapiyoruz arada sprey sıkıyorum. Sac cekme nasıl benimki hiç yapmıyor sadece kafasına dokunuyor.

Keyfi yerinde ateşi yok
Arada hapşurması var
Doktora götürsemmi
Eğer hırıltı yoksa götürme canım. Hastaneler tehlikeli şu dönem salgın var. Her bebe bronşit geçiriyor. Biz öksürük olduğunda gittik bol bol emzir çok küçük ilaç veremem dedi sadece. Sonra bizimki eşimin grip olmasından dolayı bronşite dönüştü. Öksürükle beraber hırıltı vardı göğüs kafesinde hatta sırtından bile hissediliyordu mecburen ilaçlı buhar tedavisi yapıldı. İnşaAllah öyle bir durum yaşamazsınız. Çok zor.

Keyfi yerinde ateşi yok
Arada hapşurması var
Doktora götürsemmi
Benim oglanda öyle aynı dediğin gibi ateşi ishal kusma yoksa korkma ben götürdüm uctane ilaç verdi antibiyotik filan okudum içeriğini bebekler için uygun değil vermedim bende devamlı emzir ben azda iki çay kaşığı ihlamur verdim zeytin yagiylada ovuyorsun göğsünü

Arkadaşlar yaptirmazsak da ilerde kullanacağı ilaçlar çok mu masum???

En iyisi antibiyotikler???
Cnm sen adet olmustun demi Pembe miydi bnm ki öyle bide pıhtı düştü bı kere ilişkinin başında prezervatif kulkanmadikda kızında da pembe lekelenmem oldu hep o yüzden bı evham yaptim

Soğuk buhar makinası ile odayı nemlendiriyorum
Diğer odalara götürmeyeyim bende
Öksürdükçe içim acıyor bi geçsede rahatlasak
Dip köşe bi temizlik lazım ama zaman yok :/
Saçlarını oğlumda çekiştiriyor son bşr haftadır falan baya bi iki tel geliyo eline
Emziriken daha çok yapıyosa sütün tanzikli geliyor olabilirmi yutmakta zorlanıyordur belki
Benimde ayni temizlige vakit yok tozdan bu hapsurma oksurme olayi bence birde gercekten emzirirken cekistiryo orayi kipkirmizi yapiyo tazyikli olunca boyle mi yapar bebekler?

Cnm sen adet olmustun demi Pembe miydi bnm ki öyle bide pıhtı düştü bı kere ilişkinin başında prezervatif kulkanmadikda kızında da pembe lekelenmem oldu hep o yüzden bı evham yaptim
Canim pembe sonra az kahve bir iki gun lekelenme yaşadım. Ama o yaptığınız çok tehlikeli :)

Canim pembe sonra az kahve bir iki gun lekelenme yaşadım. Ama o yaptığınız çok tehlikeli :)
Cnm ben adet oldum sandım ama afedersiniz diskimda sümüksü kan varmış başka yerden geliyormuş çünkü tuvalet den tuvalete geliyordu yarın Dr gideceğim inşallah ciddi birşey yoktur kızımı emzirmemi engelleyecek ilaç olursa diye ödüm kopuyor

Benimde ayni temizlige vakit yok tozdan bu hapsurma oksurme olayi bence birde gercekten emzirirken cekistiryo orayi kipkirmizi yapiyo tazyikli olunca boyle mi yapar bebekler?
Doktoumuz öyle söylemişti bize
Çok dolduğu zaman elinle biraz sağıp öyle ver bak bakalım tanziklimi yine çekiştiriyormu

X