2017 EKİM Anne adayları

Eğer hırıltı yoksa götürme canım. Hastaneler tehlikeli şu dönem salgın var. Her bebe bronşit geçiriyor. Biz öksürük olduğunda gittik bol bol emzir çok küçük ilaç veremem dedi sadece. Sonra bizimki eşimin grip olmasından dolayı bronşite dönüştü. Öksürükle beraber hırıltı vardı göğüs kafesinde hatta sırtından bile hissediliyordu mecburen ilaçlı buhar tedavisi yapıldı. İnşaAllah öyle bir durum yaşamazsınız. Çok zor.
Götürmedim ama öksürük gitgide artıyor ne yapacağımı şaşırdım
Hafif hırıltısı var ama genizden geliyor gibi

Benim oglanda öyle aynı dediğin gibi ateşi ishal kusma yoksa korkma ben götürdüm uctane ilaç verdi antibiyotik filan okudum içeriğini bebekler için uygun değil vermedim bende devamlı emzir ben azda iki çay kaşığı ihlamur verdim zeytin yagiylada ovuyorsun göğsünü
Yağ ile banyo sonrası masaj yapıyorum sık sık emziriyorum
Ihlamurun zararı yokmu eğer öyleyse bende vereyim

Götürmedim ama öksürük gitgide artıyor ne yapacağımı şaşırdım
Hafif hırıltısı var ama genizden geliyor gibi
Bizimki de başta genizden geliyor gibiydi. Sonraları mesela kucaktayken elini sırtına koyduğumda hissediyordum hırıltıyı. Nefes alış verişi nasıl takip et. Her zamankinden kısa mı. Mesela ben normal zamanda onun nefesini taklit ediyordum tıkanmıyorsam tamam diyodum normal ama bronşit olduğunda yine taklit etmeye çalıştım nefessiz kaldım. Çok kısa kısa oluyor. Başka bir topikte birine dr nefes alıp vermesi kısalırsa tekrar gelin demiş. Maalesef onların da bebeği bronşite döndü.
Bir de ateşi takibinde olsun.
Hastaneye giderseniz sabahın ilk randevusunu alıp git en azından beklemeden gösterirsiniz Salgın var çünkü

Ben cogu doktordan bitki onermiyoruz lafı duydum açıkçası ... Bende de hırıltı var ama genizde arada kayboluyor.

İki kere çay kacigiyla verdim canım zararını sorarsan çok araştırdım tafsiye eden doktorlarda var ama şunu düşün antibiyotik kadar asla zarar veremez prosedürü okudum altı ay küçük çocuklarda kesinlikle kullanılmaz diyor bunu yazanda bir doktor canım hele verdiği sprey 2 yaş altı kullanılmaz ben nasıl veririm yavruma

İki kere çay kacigiyla verdim canım zararını sorarsan çok araştırdım tafsiye eden doktorlarda var ama şunu düşün antibiyotik kadar asla zarar veremez prosedürü okudum altı ay küçük çocuklarda kesinlikle kullanılmaz diyor bunu yazanda bir doktor canım hele verdiği sprey 2 yaş altı kullanılmaz ben nasıl veririm yavruma
6 aydan küçük cocuga ıhlamur ver diyen dr var mı? Hepsi en iyi ilacin anne sütü oldugunu söyler. Cok ciddi olmadan da ilac vermezler, gripten korkarlar drler bebekler için.
Ben hamileyken cok kusuyordum ilac verdi dr ve ilac icin kemoterapi sonrası bulantıları içindir yazıyordu icmesemiydim acaba?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Murat Aydın'ın bu konudaki cevabı;bebeklere 6. aydan sonra ıhlamur çayı içirilebilir.

Çünkü su ve bitki çayları böbrekleri yoruyor. Su bile yasakken ihlamur ? Serum fizyolojik bence birebir ilarlememis hastalıklarda.
Saygılar.

6 aydan küçük cocuga ıhlamur ver diyen dr var mı? Hepsi en iyi ilacin anne sütü oldugunu söyler. Cok ciddi olmadan da ilac vermezler, gripten korkarlar drler bebekler için.
Ben hamileyken cok kusuyordum ilac verdi dr ve ilac icin kemoterapi sonrası bulantıları içindir yazıyordu icmesemiydim acaba?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Murat Aydın'ın bu konudaki cevabı;bebeklere 6. aydan sonra ıhlamur çayı içirilebilir.

Çünkü su ve bitki çayları böbrekleri yoruyor. Su bile yasakken ihlamur ? Serum fizyolojik bence birebir ilarlememis hastalıklarda.
Saygılar.

Aynen bende cocuga rezene fln veriyorum ama yine de ilactan iyidir diye dusunuyorum bitkisel seylerin. Bende cocuk dogdugundan beri 3 krre cok siddetli grip oldum doktor ilac vermedi cocuga da geciyo ilac dedi. Sirkeli suyla tuzlu suyla gargara onermisti bogaz spreyi verdi onu bile asla yutma sadece minoset yada parol kullanabilirsn demisti. Cocuga da hic gecmedi o surelerde daha sık emzirdim hep ama suan yine gribim ve sutum azaliyo gibi hissediyorum ya ruhum daraliyo tas gibi olurdu goguslerim simdi civik civik resmen ndden boyle oluyo acaba :KK43:

Aynen bende cocuga rezene fln veriyorum ama yine de ilactan iyidir diye dusunuyorum bitkisel seylerin. Bende cocuk dogdugundan beri 3 krre cok siddetli grip oldum doktor ilac vermedi cocuga da geciyo ilac dedi. Sirkeli suyla tuzlu suyla gargara onermisti bogaz spreyi verdi onu bile asla yutma sadece minoset yada parol kullanabilirsn demisti. Cocuga da hic gecmedi o surelerde daha sık emzirdim hep ama suan yine gribim ve sutum azaliyo gibi hissediyorum ya ruhum daraliyo tas gibi olurdu goguslerim simdi civik civik resmen ndden boyle oluyo acaba :KK43:
Kesinlikle!!! Ya vende Boğaz iltihabı olmuştu antibiyotik tedavisi gördüm inan o ara kizim hep uyudu düşün onada etki etti.
Bir yerde okudum anne sutu oyle kolay kolay kesilmezmis buyuk tramvalar gecirmen lazımmış. 3 aydan snea artik gogusler tas olmuyor cunku bebek onlari terbiye ediyor ben bu kadar istiyorum diye uyarıyor onlarda o kadar sut hazırlıyor. O yuzden korkma bebekte farklılık var mi?

Kesinlikle!!! Ya vende Boğaz iltihabı olmuştu antibiyotik tedavisi gördüm inan o ara kizim hep uyudu düşün onada etki etti.
Bir yerde okudum anne sutu oyle kolay kolay kesilmezmis buyuk tramvalar gecirmen lazımmış. 3 aydan snea artik gogusler tas olmuyor cunku bebek onlari terbiye ediyor ben bu kadar istiyorum diye uyarıyor onlarda o kadar sut hazırlıyor. O yuzden korkma bebekte farklılık var mi?

Yok canm bebekte sorun yok eskisi gibi su icmedim 2 3 gundur ondan oldu heralde suan yine doldu biraz odum kopuyo gitcek diye ya

Regl olmaya başladın mı? Eğer başlamadıysa regl olmadığımız için kısmi menopoz yaşıyormuşuz. Östrojen hormonu eksikliğinden. Ben de öyleyim :)
Oldum ama saçma sapan... Bu ay olmadim inan ateslerdeyim :)) boyle icinde sıkışıyor mu?

Ahh annecim neler çekmiş :KK43:

Kızlar bebeğime nasıl kilo aldırabilirim? Sadece anne sütü alıyor tam 3 aylık. Sizler bebeklerinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz ve günde ortalama kaç kez Kaka yapıyor? Benim bebeğim her emdiğinde Kaka yapıyor nerdeyse gündüz 4-5 kez. Ve dr 3 saatte bir emzir dedi ben buna uyamıyorum. Gündüz daha kısa zamanda emmek istiyor gece de 5 saate kadar uyuyor emmiyor. İşin içinden çıkamadım ne yapacağım :KK43:

Kızlar bebeğime nasıl kilo aldırabilirim? Sadece anne sütü alıyor tam 3 aylık. Sizler bebeklerinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz ve günde ortalama kaç kez Kaka yapıyor? Benim bebeğim her emdiğinde Kaka yapıyor nerdeyse gündüz 4-5 kez. Ve dr 3 saatte bir emzir dedi ben buna uyamıyorum. Gündüz daha kısa zamanda emmek istiyor gece de 5 saate kadar uyuyor emmiyor. İşin içinden çıkamadım ne yapacağım :KK43:
Uyandircannn ....
Altını aç yada ayak altini gıdıkla.

Bazen 2 saat bazen her saat başı geceleri bikaç saat uyuyor uyandrmıyorum yani ne zaman isterse o zamn emziriyorum canım doktorun 3 saat dediğine bakma sonuçta her ihtiyacını emerek karşılıyor sadece acıkmıştır diye düşünme belki susamıştır belki seni özlemiştir kakasını da bazen günde bikaç kez yapıyor bazen iki günde bir belli olmuyor

Uyandircannn ....
Altını aç yada ayak altini gıdıkla.
Dr gece 6 saate kadar uyuyabilir uyandırma dedi. Anlamıyorum artık dr u mu değiştirsem. Bende ellemedim hiç ama gece uyandığında zaten çok iyi emiyor mememi boşaltıyor benim sorunum gündÜz. Çünkü gündüz ön sütü alıyor yağlı kısmını emmiyor gibime geliyor. Ne kadar uzun tutmak istesemde en fazla 4 dk

Bazen 2 saat bazen her saat başı geceleri bikaç saat uyuyor uyandrmıyorum yani ne zaman isterse o zamn emziriyorum canım doktorun 3 saat dediğine bakma sonuçta her ihtiyacını emerek karşılıyor sadece acıkmıştır diye düşünme belki susamıştır belki seni özlemiştir kakasını da bazen günde bikaç kez yapıyor bazen iki günde bir belli olmuyor
Canım dr un dediğine göre 3 saat ara olursa çok acıktığı için sonuna Kadar Emer sütün yağlı kısmını da alır. Ama ben de ağlayınca mecbur kalıyorum. Bebeğim beni yönlendiriyor yani. Bi de bu ay 500 gr almış dr sıkıntı görmedi internetten araştırıyorum 500 gr sınır yani. Ya bu ay daha da düşerse diye üzülüyorum şimdi

Kac kilo dogdu, suan ki kilosu nedir? Gece uyandiramiyor musun?

X