• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Evet ben de sürdürcem. Bi cok kisiye sacma gelen cogu seyi de yaptiricam sanirim.:) tuzlaticam bebegi mesela 6 ay dolmadan kucuk kucuk yemeklerin sularindan tattiricam, yikamak icin gobeginin dusmesini beklemicem 6 aydan once su da vericem bazi seyleri abartmamayi dusunuyorum cunku hep goruyorum cevremde biseyin ustune ne kadar dusersen o kadar ters tepiyo sanki.

Benim kv banyo ettirmeden önce tüm vucuduna bal sürmüştü kızımın :) yemek suyu verdirmemiştim, su içirmemiştim ve 4 yaşındaki kızım da kendimi bildim bileli yemek sıkıntısı çektim. Çok haklısın gerçekten. Bu sefer bende fazla titizleneceğimi düşünmüyorum.

Amin canım dualarım.sizinle artik kırk haftanın dolmasına 4 gün kalmıştı zaten hayirlisiyla bir olsaydı şimdi 4cm olduğu için suni şancı verecekler bakalım
Çabucak açılır inşallah hemen açılma oldu mu doğru ikinirsan 5 dk sürüyormuş doğum masada sancı geldiğinde derin nefes alıp ikinabildigin kadar ikin ay belki dakikalar belki saatler kaldı yavruna kavuşmana

Benim kv banyo ettirmeden önce tüm vucuduna bal sürmüştü kızımın :) yemek suyu verdirmemiştim, su içirmemiştim ve 4 yaşındaki kızım da kendimi bildim bileli yemek sıkıntısı çektim. Çok haklısın gerçekten. Bu sefer bende fazla titizleneceğimi düşünmüyorum.

Evet ben de esimin kucuk kuzenlerinde tanik oldum buna bitanesi 3.5 yasinda ve hic bisey yemiyo resmen cocuk cıpcılız. Bitanesi 2.5 yasinda ve resmen kipir kipir hem herseyi yiyo hemde cabuk dillendi hareketli buyuk insan gibi konusmalari felan o kadar sasirtiyoki insani. Hayatimda gordugim ilk karni acikinca anne pekmez getir diyen bi bebek yani:) ben de biraz serbest birakmayi dusunuyorum bakalim tabi dogurabilirsem :))

Illa 6. ayi beklemeyin 4.aydan itibaren tattirmaya baslayin cok farkediyor cunku damak zevki 6.aydan basliyo cocuk seciyo yememeye basliyo ama 4.aydan baslayinca anlamiyo herseyi yiyo:)) bende 4.aydan baslayacam tattirmaya insallah

Kızlar ne düşüneceğimi şaşırdım kaldım. Cmts gece avuc iclerim kasinmaya basladi. Gunduz bisey yoktu. Pazar gece tekrar basladi bu defa el ayak icinde cok siddetli sabaha kadar sürdü. Dün sabah dr gittim tansiyonum bikac gundur normal seyrinden yuksekti bigün 12-8 diger gün 12-9 dün hastanede de 13-8 cikti. Nst bagladi nst iyi dedi. Ultrasonda suyu iyi rahim agzi kapali iyi dedi. Sonra hemsireyle konustular gebelik kolestazı baslangici gibi duruyo dedi. AST ALT SAFRA ASITLERI testi istedi. Ast normal Alt max degerin 5değer fazlası cikmis. Safra asitleri sonucu cikinca aricam sizi ama tansiyon boyle olup kasinti devam ederse 37de alirim bebegi beklemek riskli dedi. Nasıl yani 3 gun sonrami dedim evet dedi ama sonucu bekleyelim ona gore konusalim dedi. Dün eve gelip uyku setini cibinligini yikayip utuledik o sersemlikle. Sonra diger dr aradik coraspini birak kolestaz ilacla tedavi edilir tansiyon onemli 14-9 bizim icin sınır eger oyle olursa dr.unu ara bebegi 37de aldirma yoksa solunum sıkıntısı olabilir 38i bekle AST ALT degerleri cok yuksek cikanlari bile bekletiyorum ben dedi. Iki dr iki farkli fikir. Bu gece kasintim nispeten daha azdı. Dr.um sonuc cikinca bugun arayacak bakalim.

Tuhaf bi boşluktayim ne dusunecegimi de bilmiyorum.
Canım ben kasım annesiyim ve hep takip ediyorum sizi. Bende iki haftadır kaşınıyordum. Kolestaz dan şüphelenildi ve tahlil oldu. Şükür bişey çıkmadı ama o ara gebe okuluna gidiyordum. Ebe hocamız çok tatlı ve bilgili bayandı. Onla konuştum ve eğer Kolestaz varsa enginar suyu iç dedi. Kardeşimi ve bi gebe mi o.şekilde iyileştirdim ben dedi. Taze enginar yapraklarını ki bi kaç adet heralde; iki üç bardak suda kaynat iç dedi. Enginar yemeği yap ye dedi. Birde maydonözü sabah rondodon geçir, içine limon sık ye dedi. Bende.Kolestaz çıksa deneyecektim. Bi araştır istersen. Tabi en önemlisi doktorunun söyledikleri. Verdiği ilaçlar ama enginar yemeğinden kmseye zarar gelmez canım. İnşallah değerlerin normale doner

Canım ben kasım annesiyim ve hep takip ediyorum sizi. Bende iki haftadır kaşınıyordum. Kolestaz dan şüphelenildi ve tahlil oldu. Şükür bişey çıkmadı ama o ara gebe okuluna gidiyordum. Ebe hocamız çok tatlı ve bilgili bayandı. Onla konuştum ve eğer Kolestaz varsa enginar suyu iç dedi. Kardeşimi ve bi gebe mi o.şekilde iyileştirdim ben dedi. Taze enginar yapraklarını ki bi kaç adet heralde; iki üç bardak suda kaynat iç dedi. Enginar yemeği yap ye dedi. Birde maydonözü sabah rondodon geçir, içine limon sık ye dedi. Bende.Kolestaz çıksa deneyecektim. Bi araştır istersen. Tabi en önemlisi doktorunun söyledikleri. Verdiği ilaçlar ama enginar yemeğinden kmseye zarar gelmez canım. İnşallah değerlerin normale doner
Maydanoz idrar sokturucu ve rahim rahatlatici ozelligi var hamilelikte cok yemeyin diye yazar gerci son haftalarda olanlar yesin :)

Maydanoz idrar sokturucu ve rahim rahatlatici ozelligi var hamilelikte cok yemeyin diye yazar gerci son haftalarda olanlar yesin :)
Ben onu söyledim ama artık son haftalar dedi. Bende ödem de olduğu için ödemi de geçirir dedi. Tabi insan net emin olamıyor. Ben de çekiniyorum duyduklarımı uygulamaktan

Kizlar gercekten onemli olan tek sey dogru ikinmak.
Benim dogumum iki saat surdu. Bir bucuk saati ikinamadigim icin aci cektim. Beceremedim.
Son 15 dakikasinda ikinmayi becerdim hemen oldu.
Basarabilseydim 15 dakikalik isti yani.
Kendinizi kasmayin. Afedersiniz Kaka yapar gibi ikinmaniz lazim

Benim dogumum iki saat surdu. Bir bucuk saati ikinamadigim icin aci cektim. Beceremedim.

Ah o asamalara gelsek de kendimizi kasmamiz kalsa :)

Ben oturdum okudum netten çok kabniz olmuslugum var on cm açılmadan sonrasini kolay hallederim gibi geliyor

Ben oturdum okudum netten çok kabniz olmuslugum var on cm açılmadan sonrasini kolay hallederim gibi geliyor
Insallah canim.
Ben yapamadim kendi kendime isgence cektirdim.
Her turlu pozisyona girdim dogum odasinda.
Bikac kez istemiyorum dogurmuycam dedim indim cataldan.
Cok cekdi doktorum elimden :))
Zor olan sancilar bende 7 cmden sonra basladi.
Ah o asamalara gelsek de kendimizi kasmamiz kalsa :)
Gelir gelir canim gelmese benimki gelmezdi.
Insallah en yakin zamanda alirsiniz kucaginiza.
Daha takvimde gunun var

Kizlar sizce kirmizi mi siyah mi

Eklentiler

• Screenshot_2017-10-10-10-00-51.png
    Screenshot_2017-10-10-10-00-51.png
    128,4 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_2017-10-10-10-00-44.png
    Screenshot_2017-10-10-10-00-44.png
    115,1 KB · Görüntüleme: 29
Umarım öyledir. Sonlara doğru insan endişeleniyor ve ciddi bir bilinmezlik korkusu yaşıyormuş gerçekten :KK43:
Benim eşim 37+0da başladı hadi gelsin diye, bende de daha sancının s'si yok, o öyle ısrar ettikçe ben bunalıyorum, neyseki 3 günde ikna oldu henüz erken olduğuna, bebeği dinledim hareket ediyor mu sıkıntı var mı diye, kan sulandırıcıyı yeni bırakmıştım:deli:

uykuda emmesi icin cok ufak değilmi o bebişin tamamen uyanmasi gerekiyor yani bildigim kadariyla bogazina filan durur Allah korusun
İşte okuduklarımı deneyimleme fırsatım henüz olmadı kardeş:KK48:, ama zafrina gereken cevabı vermiş

Aksamki gelen lekelenme seklindeydi suan baya baya gorsellerdeki gibi geldi nişan. Napcam ben simdi ya sancim da yok bu saatte gitmiyim bos yere zaten doktor da.yok simdi
Aramızda 1 gün var, gelirse gelsin diyordum da seni okuyunca ben de daha dursun dedim, son durumun ne canım?

kv ztn şehir dışındsn geldi mecbur bizde annemde beni bırakmak istemio ama yarın yollıcam ztn fos fos uyuyolar gece ben ayaktayım uykuda ememiyo uyanması lazm
Allah kolaylık versin canım, inşallah gece emmeleri de gündüz gibi rahat olur yakın zamanda

D dilarazeynel emily07 emily07 Güzel haberlerinizi bekliyoruz, sağlıkla gelsin bebişler inşallah

Benim kasilmalarim gecen haftaici hissettiriyodu bikac gundur yok anlamiyorumki vucudumuda bi öyle bi böyle o da şaşırdı kaldı:)
Hakikisi gelince anlayacağız sanırım bunlar alıştırmalar o zaman:halay:

Kızlar ne düşüneceğimi şaşırdım kaldım. Cmts gece avuc iclerim kasinmaya basladi. Gunduz bisey yoktu. Pazar gece tekrar basladi bu defa el ayak icinde cok siddetli sabaha kadar sürdü. Dün sabah dr gittim tansiyonum bikac gundur normal seyrinden yuksekti bigün 12-8 diger gün 12-9 dün hastanede de 13-8 cikti. Nst bagladi nst iyi dedi. Ultrasonda suyu iyi rahim agzi kapali iyi dedi. Sonra hemsireyle konustular gebelik kolestazı baslangici gibi duruyo dedi. AST ALT SAFRA ASITLERI testi istedi. Ast normal Alt max degerin 5değer fazlası cikmis. Safra asitleri sonucu cikinca aricam sizi ama tansiyon boyle olup kasinti devam ederse 37de alirim bebegi beklemek riskli dedi. Nasıl yani 3 gun sonrami dedim evet dedi ama sonucu bekleyelim ona gore konusalim dedi. Dün eve gelip uyku setini cibinligini yikayip utuledik o sersemlikle. Sonra diger dr aradik coraspini birak kolestaz ilacla tedavi edilir tansiyon onemli 14-9 bizim icin sınır eger oyle olursa dr.unu ara bebegi 37de aldirma yoksa solunum sıkıntısı olabilir 38i bekle AST ALT degerleri cok yuksek cikanlari bile bekletiyorum ben dedi. Iki dr iki farkli fikir. Bu gece kasintim nispeten daha azdı. Dr.um sonuc cikinca bugun arayacak bakalim.

Tuhaf bi boşluktayim ne dusunecegimi de bilmiyorum.
2. drun daha mantıklı konuşmuş gibi, bize de haber et canım, 1 hafta 1 haftadır, sen doğumu hangisinde düşünüyordun? Beni de 2 dr takip ediyor hala, kan sulandırıcıya biri bırak biri devam et dedi. Artıkın doğumu yapacağım drumu dinledim ve 37de bıraktım. Burda güvenemiyorsam doğumda kendimi nasıl emanet edeyim:KK64:

Çok uzun süre oldu yazmayalı , bazı arkadaşlar diyecek simdi buda kim diyede . Her zaman giremediğimden kaynaklı bu.
bende sizin gibi bekliyrum 39+1 e girdim an itibariyle. Sürekli her sanciyi agriyi dogum saniyorum ve surekli beklemedeyim . Önceden cok yukardaydı bebis ama simdi cok asagiya indi cikacakmis gibi . yuruyemiyorum cok baski oluyor agri oluyor aģlatacak kadar yani. Hurma yiyorum acilma olur diye. biraz iyi hissedersem kalkip dans ediyorum. Yapabildiklerim bunlar yazdiklarinizin hepsini okudum. Butun kizlarin hamislerin yani :))
Gecen hafta gittigimde nstde 80 lerde sanci cikiyordu. son muayane yapildi. 15.8 kilo almisim ve bebis 3500 gr olmus. Beklemedeyim.
Bende senin gibiyim ara ara yaziyorum :) bir an once saglikla kucagina al insallllaaahhh :)

Insallah canim.
Ben yapamadim kendi kendime isgence cektirdim.
Her turlu pozisyona girdim dogum odasinda.
Bikac kez istemiyorum dogurmuycam dedim indim cataldan.
Cok cekdi doktorum elimden :))
Zor olan sancilar bende 7 cmden sonra basladi.

Gelir gelir canim gelmese benimki gelmezdi.
Insallah en yakin zamanda alirsiniz kucaginiza.
Daha takvimde gunun var

Mesele günümün gelmesi degil de cati darlgim nedeniyle önerilen sezeryan :)

Back