• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Kizlar gercekten onemli olan tek sey dogru ikinmak.
Benim dogumum iki saat surdu. Bir bucuk saati ikinamadigim icin aci cektim. Beceremedim.
Son 15 dakikasinda ikinmayi becerdim hemen oldu.
Basarabilseydim 15 dakikalik isti yani.
Kendinizi kasmayin. Afedersiniz Kaka yapar gibi ikinmaniz lazim
Kız o baskıdan tuvalet hissinden bn çatala koşa koşa gittim :KK70:anlattilar böyle ikinican diye sen niye ikinamadin ki . Hoş bnde çok doğru ikinamadm kendimi yordum sancı geldikçe ikinmam gerekti ama bn sancı hissetmiyordm . O yüzden hep ikindm sadece ilk ikinmada sanciyla ikinmistm sonra bida sancı hissetmedim :deli: uzun sürmedi çok sükür kaç dk sürdü tam olarak bilmiyorum ama tahmini 20 dk ile 30 dk arası sürmüstr .

Bugün 14.günümüz ve sonunda kordonu düştü göbişten.

Bebeğim ilk banyosunu 3.gün yaptı. Hastanede yıkanmadı. 3gün arayla yıkadık ama yanlış yaptığım kısım korkum yüzünden göbek bakımını yaparken yüzeyden silmiş olmam. Doktorun cesaret vermesiyle Bu son iki gün kordonun altını kaldırıp güzelce bebecord alkollü mendil ile sildim. Ve bu sabah kordon bağımsızlığını ilan etti şükür.

Nefes egzersizi diyorlar hiç yaptın mı doğumdan önce
Canm bn yaptm çok faydasını gördüm sancı varken de burundan alıp karnı şişirip ağızdan veriyorsun bu şekilde bebek nefessiz kalmıyor ve kendini aşağı daha iyi itiyor açılma hızlı oluyo sancilarda çabuk sıklaşiyo muhakkak çalışın o nefesleri.

Canm bn yaptm çok faydasını gördüm sancı varken de burundan alıp karnı şişirip ağızdan veriyorsun bu şekilde bebek nefessiz kalmıyor ve kendini aşağı daha iyi itiyor açılma hızlı oluyo sancilarda çabuk sıklaşiyo muhakkak çalışın o nefesleri.
Biraz önce hastane de tanıştığım abla dedi mutlaka nefes egzersizi yap diye ay hiçbir şey bilmiyorum amma cahilmisim ;) sağol cnm söylediğin iyi oldu şimdiden başlayın mi yoksa sancı anında mi

Bugün 14.günümüz ve sonunda kordonu düştü göbişten.

Bebeğim ilk banyosunu 3.gün yaptı. Hastanede yıkanmadı. 3gün arayla yıkadık ama yanlış yaptığım kısım korkum yüzünden göbek bakımını yaparken yüzeyden silmiş olmam. Doktorun cesaret vermesiyle Bu son iki gün kordonun altını kaldırıp güzelce bebecord alkollü mendil ile sildim. Ve bu sabah kordon bağımsızlığını ilan etti şükür.
neden hastanede yıkanmadı? şu kırmızı ilaçtan sürdün mü peki hani şu batikon muydu neydi.
gözünüz aydın bu arada:)

Bu tuzlama nasil yapiliyor. Banada soylediler tuzladiniz mi diye pek aldiris etmedim o yuzden anlamadim :))
Bide su ne kadar verdin hergun veriyormusun.
2 çay kaşığı veriyorm hergun bizde sarılıkta var ya ne kadr iyi beslenir ve sık tuvaletlerini yaparsa o kadr çabuk atar mantığıyla suda veriyorm .. tuzlamada tuzlu su yapıyorsun onu vücuduna sürüp bi 5dk bekletiyorsun biz öyle yapıyoruz yani . Annem ilk banyosunda önce yikadi kurulayip tuzlu suyu her yanına sürdü 5 dk bekletip tekrar temiz suyla duruladi. Bu kadar kokmaz derler aslı varmı bilmiyorum ama yapmaktan zarar gelecek bisi değil tuzlu su yani altı ustu :)

Ben kendim bile gunde birden cok kez dus aliyorum valla o minnacik bebegi yikamadan edemem :) hatta bizim buralarda hergun yikarlar yeni dogan bebegi :)
Hava sert bu aralar kuru yani bnde yaptırmak istiyorum da hergun . Üsütürz diye cekiniyorum bugn yaptirirm büyük ihtimal :)

Biraz önce hastane de tanıştığım abla dedi mutlaka nefes egzersizi yap diye ay hiçbir şey bilmiyorum amma cahilmisim :KK66: sağol cnm söylediğin iyi oldu şimdiden başlayın mi yoksa sancı anında mi
Şimdi dene istersen çünkü alışmak zor oluyo nefes almayı bile bilmiyor gbi bn son 1 2 hafta ara ara aklıma geldikçe yapmaya çalıştım snde uğraş çünkü karnı şişirme olayı biraz zor :)

Ben göbek bağı düşmeden banyo yaptırmadım.şükür 7.günde düştü
Bizimkinin de 7. Gün düştü sonra banyo yaptırdık iki doktor görmüştü doğumdan sonra bi de sağlık ocağındaki kadın da dedi göbek bağı düşmeden yıkamayınız diye dinledik valla

Kız o baskıdan tuvalet hissinden bn çatala koşa koşa gittim :KK70:anlattilar böyle ikinican diye sen niye ikinamadin ki . Hoş bnde çok doğru ikinamadm kendimi yordum sancı geldikçe ikinmam gerekti ama bn sancı hissetmiyordm . O yüzden hep ikindm sadece ilk ikinmada sanciyla ikinmistm sonra bida sancı hissetmedim :deli: uzun sürmedi çok sükür kaç dk sürdü tam olarak bilmiyorum ama tahmini 20 dk ile 30 dk arası sürmüstr .
Kiz banada anlattilarda iste ne bilim iki sat surdu 3 de girdim 5de cikdim.
Bilmiyorum ki ya neden yapamadim acaba:KK53:
Ama ben dogum odasina gidince bende tuvalet hissi yoktu. Acilma on cm olunca aldilar beni.
Tuvalet hissim gelmemisdi dahao_O

Arkadaşlar kirmizigitar kirmizigitar bu sabah doğum yaptı :emir_bebek::nazar::KK200: sağlıkla bebeğini kucağına aldı çok şükür:KK200::KK68: darısı hepinizin başına inş:KK36: banada hamile kalmayı nasip etsin doğumda dua edin lütfen:KK36:
Bu güzel haber için teşekkür ederiz, darısı hayırlısıyla size olsun inşallah :dua: Gözün aydın kirmizigitar kirmizigitar , sağlıkla büyütün inşallah bebişi

Back