- 14 Mart 2016
- 1.135
- 1.634
- 133
- 34
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #26.641
Kızlar merhaba bir sorum var sizlere dün 32 haftalıktım 33 girdim bugün ve dün kontrolüm vardı.
Doktor baktı, radyoloji uzmanından da ölçüm istedi sonuç herşey normal sadece biraz iri kilolu bebek olabilir dediler. Telefondaki gebelik takviminde de bu haftada bebeğin kafasının daha hızlı büyüdüğünü söylüyor ama yinede değerlerimi atıyorum sizce nasıl?
Ay ciddimisin, benimkide yeni dönmüş baş aşağı sanırım ondan oluyor nasıl iyi geldi mesajın anlatamam. Doktorum benim endişemi görünce radyoloji uzmanıda baksın rahatla dedi hemen indim aşağı oda baktı beyinin içine bir şey yok gayet iyi dedi rapor yazdı, doktoruma çıkardım tekrar bak herşey yolunda oğlun akıllı olacak dedi. Ama analık işte taktım durdum kafama dokunsan ağlayacaktım.Canım geçen hafta 32 haftalıkken gittim ve kafası 36 haftalık çıktı. Israrla sordum bir anormallik mi var diye çok korktum. Doktorum başaşağı yeni döndüğünü ve doğuma kadar kafasının şekilleneceğini normal haftasıyla uyumlu olacağını söyledi. Normal buldu
Ay ciddimisin, benimkide yeni dönmüş baş aşağı sanırım ondan oluyor nasıl iyi geldi mesajın anlatamam. Doktorum benim endişemi görünce radyoloji uzmanıda baksın rahatla dedi hemen indim aşağı oda baktı beyinin içine bir şey yok gayet iyi dedi rapor yazdı, doktoruma çıkardım tekrar bak herşey yolunda oğlun akıllı olacak dedi. Ama analık işte taktım durdum kafama dokunsan ağlayacaktım.
Ah sorma eşimde aynı kapıdan çıkana kadar soracakmısın başka birşey evde bana sorma dedi doktor da gülüyordu :) kadın kalktı çikolata veriyor bana al ye kendine gel diye. Bir alsak hayırla sağlıkla kucağımıza rahatlasak yaAynen çok iyi anlıyorum seni bende çok panik olurum hersey tam istedigim gibi yolunda gitmeli yoksa hiç rahat edemem. Eşimde evde kafasını yiyeceğimi bildiğinden ısrarla tekrar tekrar sordu ama korkulacak hiçbirşey yok çok normal dedi. Kemikleri sıkılaştıkça kafası şekil alacak dedi. Guvenmekten başka seçeneğimiz yok sağ salim kucağımıza bi alsak rahatlıcaz :)
Ah sorma eşimde aynı kapıdan çıkana kadar soracakmısın başka birşey evde bana sorma dedi doktor da gülüyordu :) kadın kalktı çikolata veriyor bana al ye kendine gel diye. Bir alsak hayırla sağlıkla kucağımıza rahatlasak yasenin bir daha ki kontrollün ne zaman? Bak seninle günlerimiz aynı hemen hemen demekki normal bu haftada.
Bende 15 ve 20 arasında gideceğim canım, beni etiketle o zaman yaz sonucu. Sen hala endişelimisin ki ?12 eylülde canım senin ne zaman? Aynen gebelik haftalarımız ve önde gitme haftalarımız da aynı. Bakalım bir dahakine ne olacak sonuc
Bende 15 ve 20 arasında gideceğim canım, beni etiketle o zaman yaz sonucu. Sen hala endişelimisin ki ?
Evet bizim tarafta öyle biraz doktorumda söyledi genetik diye . Tabi saklamazlar birşeyler olsa (Allah göstermesin) biz evhamlıyız işte, ne çekti bu bebeler bizden daha doğmadanYok canım değilim önce Allaha sonra doktoruma guveniyorum bir anormallik olsa bunu saklayacak değildir. Tamam canım etiketlerim. Birde benim eşimde kafası biraz büyüktür sizde var mı öyle bi genetik olma ihtimali?
Evet bizim tarafta öyle biraz doktorumda söyledi genetik diye . Tabi saklamazlar birşeyler olsa (Allah göstermesin) biz evhamlıyız işte, ne çekti bu bebeler bizden daha doğmadanher bebek bir olmaz ki her insanın tipi birmi sanki? İçimiz rahat olsun diye uğraşıyoruz biz gebelik kapalı bir kutu oluyor aslında. Dilerim hep sağlıklı güzel haberler alırız,Amin...
Ahahaaaa yazık bebelerimize beKoca kafalı bebişler bizi bekliyo o zaman :) ay genetik olsun da başka bişey olmasın. Haklısın canım doktorlarda gebeliklerinizi kıyaslamayın kimseyle diyolar ama işte biz duramıyoruz :)
Canm sorun olsa doktor söylerdi zaten.her bebek standart aynı kiloda olamaz ki.senin beslenmen yerindeymis demek ki kan akışın da iyi masallah bebis iyi besleniyo tombis olacak masallah.bikac hafta obde olması normal ama kafa cevresi de baya önde açıkçası.sizin yada esinizin ailesinin kafa yapısı nasl?Ay içime oturdu dün sorma gittiğim hastanede ve doktorumda gayet iyi, ben çok fazla özen gösteriyorum beslenmeme. Karın çevresi ve baş çevresi uyumlu bebeğin gelişimi önden gidiyor ne güzel dedi. Lakin takıldı aklıma bir keretabi söylerdi birşey olsa Allah korusun ama sormak istedim böyle olan varmı diye. Benim 29+3 te 1840 gr dı. Bol protein ve hurma, ceviz,badem,fındık yememe bağladım. Bilmiyorum iste içime kurt düştü.
Demek ki bi sorun yok canm.için rahat olsun hersey yolunda biraz koca kafalı bebisin.iri yarı yakışıklı pehlivan gibi olacak oglun o zaman:)Ay ciddimisin, benimkide yeni dönmüş baş aşağı sanırım ondan oluyor nasıl iyi geldi mesajın anlatamam. Doktorum benim endişemi görünce radyoloji uzmanıda baksın rahatla dedi hemen indim aşağı oda baktı beyinin içine bir şey yok gayet iyi dedi rapor yazdı, doktoruma çıkardım tekrar bak herşey yolunda oğlun akıllı olacak dedi. Ama analık işte taktım durdum kafama dokunsan ağlayacaktım.
Canm ben eylül annelerini de takip ediyorum.yanlış hatrlamyrsam orda da aynı sorunu yaşayan biri sezaryan olacaktı bu nedenle.bi onlara da sor istersenBugun kontrolum vardi doktor kryoterapi sonrasi lezyonlar tamamen yok olursa normal dogum yapabilcegimi soyledi ya sizin doktorlar neden sezaryen dedi acaba kafam karistiWynonna
Canm ben eylül annelerini de takip ediyorum.yanlış hatrlamyrsam orda da aynı sorunu yaşayan biri sezaryan olacaktı bu nedenle.bi onlara da sor istersen
Canm sorun olsa doktor söylerdi zaten.her bebek standart aynı kiloda olamaz ki.senin beslenmen yerindeymis demek ki kan akışın da iyi masallah bebis iyi besleniyo tombis olacak masallah.bikac hafta obde olması normal ama kafa cevresi de baya önde açıkçası.sizin yada esinizin ailesinin kafa yapısı nasl?
Demek ki bi sorun yok canm.için rahat olsun hersey yolunda biraz koca kafalı bebisin.iri yarı yakışıklı pehlivan gibi olacak oglun o zaman:)
benim 3 seneye yakın hic cıkmadı ama doktor baskı altına alır vucut virus hala durur dedi hamilelikte bagısıklık dustugu icin aktif olabilirmis ..herzaman lezyon olmasına gerek yokmus virusun aktif oldugunu anlamak icin hatta dogumdan 2 ay sonra test yapıp bakalım dedi tehlikeye atmamak icinde sezeryan diyor bu konuda doktorlar farklı fikirde kimisi lezyon yoksa bulasmaz diyo kimisi yinede risk var diyor belki bende normal desem yapar ama ben garanti altına almak istiyorumBugun kontrolum vardi doktor kryoterapi sonrasi lezyonlar tamamen yok olursa normal dogum yapabilcegimi soyledi ya sizin doktorlar neden sezaryen dedi acaba kafam karistiWynonna
benim 3 seneye yakın hic cıkmadı ama doktor baskı altına alır vucut virus hala durur dedi hamilelikte bagısıklık dustugu icin aktif olabilirmis ..herzaman lezyon olmasına gerek yokmus virusun aktif oldugunu anlamak icin hatta dogumdan 2 ay sonra test yapıp bakalım dedi tehlikeye atmamak icinde sezeryan diyor bu konuda doktorlar farklı fikirde kimisi lezyon yoksa bulasmaz diyo kimisi yinede risk var diyor belki bende normal desem yapar ama ben garanti altına almak istiyorum
Normalmiş zaten,bende endişe ediyordum ama bu zamanlarda biraz daha büyüyecekmiş. Doktorlar normal diyor duruma. Sağlıkla gelsinler inşaAllah.Bpd miydi kafa şeysi oyleyse eger benimki de 2 hafta 1 gun buyuk gozukuyo ama doktor bsy demedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?