2017 EKİM Anne adayları

Randevusuz gidebilirim ama bu sefer de çok beklemem gerekiyor arada kaldım vallahi..:/
sen bi arayıp danış canım bende gece nöbetinde giderim diyorum baş hekim imzasını alamazsn gündüz gelmen lazm dediler apar topar gittim dün ama 31+5 gözükürken rapor çıktı diyemidir nedir 13 eylülde izne ayrılcak gözüküyorum 2 gün erken yani

Canim seninle Günlerimiz aynı gibi görünüyor ben pazartesi alcam çalışabilir raporunu 15 eylülde de izne ayrilcam

Birde sirkeli suyla yıka lavobada oda çok iyi geliyor

günaydın kızlar :) bizimde dün doktor kontrolümüz vardı ilk defa nst ye bağladım çok heycanlıydı :) kızım da 1700 gr olmuş herşey yolunda ve sağlıklıymış haftaya cuma tekrar çağırdı artık daha sık görüşcez dedi haftaya cuma 32 haftalık olucam çalışabilir raporu alıp almamak da kararsız kaldım

Bu nst'yi bende çok merak ediyorum nasıl bişe ya Hangi dönemde yapılıyo
canım ben dün doktora gitttim 30+6 ydm bundan sonra her muayene öncesi bağlycaz dedi yarım saat boyunca kalbinin sesini dinledim kızımın çok heycanlandım ama benm kız uyuyor du :)

Kusura bakma canım ya :)))

Off ne karışık işler yaa yarın gidip bi bakayım ne zaman rapor almam gerekiyor ordan net bir bilgi alayım ki erken ya da geç olmasın bir gün bile bizim için çok önemli..

Günaydın kızlar.kontroller artk sıklaşyo dogumlar yaklaşıyor.ben en son 28 haftalkken gitmistim.bir dahaki randevum 32.haftada ben de calisabilir raporu alacam.ögretmenim 2 hafta seminere gidip izne ayrılmayı düşünüyorum.32.den sonra da doktor daha sık çağırır umarm

Kızlar bu kasılma denen şey çocuğun bir tarafa toplanması mı dün bende de oldu sağ tarafına taş gibi oturdu ağrıdı baya ne oturabildim ne yuruyebildim ama benim ailemdekiler böyle şeyler olduğunu söylediler hep çocuk midenden bastırırmış mesela

Benim ailede oyle diyor ama buraya bakinca insan korkuyor

Off ne karışık işler yaa yarın gidip bi bakayım ne zaman rapor almam gerekiyor ordan net bir bilgi alayım ki erken ya da geç olmasın bir gün bile bizim için çok önemli..
Canım karışmasın kafan. Ben ikizlere hamileyim bana 30+0 da gelip çalışabilir raporu alacaksın dediler. O arada kız tek gebeliklerde de 32+0 da alınıyor dedi. Sen gidip 31+6 da da alabilirsin. Benim 30+0 pazar gününe denk geldi ben 30+1 de aldım pazartesi günü.

zaten kasilma bu zamanlarda olurmus sıkligini takip etmek lazimmis normal dogumu kolaylastirmak icin vucut kendini hazirlarmis ben gecen pazartesi doktora sordum normal dedi hazirlik yapiyor vucut tabi cok rahatsiz ediyorsa doktora gidip sormakda fayda var icin rahatlar

Yalancı Kasılmaların Özellikleri

Yalancı kasılmalar olarak bilinen Braxton Hıcks kontraksiyonlarını normal doğum sancılarından ayıran birçok özellik vardır.

Bunlar;

-
Şiddeti sabit olmayıp değişkendir
- İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
- Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilmez.
- Ritmik yani düzenli değildir.
- Ağrıdan çok rahatsızlık verir.
- Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz.

Rahatlamaya Yardımcı Yöntemler

Zararsız ve ağrısız olan yalancı kasılmalar sırasında anne adaylarının yapabileceği basit yöntemler, rahatlamaya yardımcı oluyor.

Doğum sancısı ile yalancı kasılmaları ayırt edebilen hamilelerin kendilerini rahatlatabilecekleri ve rahatlıkla uygulayabilecekleri yöntemler şöyle;

Kasılmalar başladığında pozisyonunuzu değiştirin.
Eğer uzun süre ayakta dolaşıyorsanız bir yere uzanın.
Otururken veya uzanırken başlamışsa, kısa bir yürüyüşe çıkın.
Ilık bir duş alın.
Eğer kasılmaları başlatan durum su kaybı ise su içmek çok işe yarayacaktır.
4-5 bardak su içebilirsiniz

Bu basit önlemler ile kasılmalar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsızlık giderek artıyorsa zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin.

Et benlerime kondilom dedi ama hic tahlil fln yapmadi smear testi fln almadi normal dogum onermiyoruz dedi kriyoterapi yaptirabilirsin biz burda yapmiyoruz dedi ama gebelikte yapilip yapilmadigina dair cok net bisey soylemedi dogumdan sonra yakabiliriz istersen dedi. Zaten omur boyu seninle kalan bisey dedi (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…