2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Ben bebeklerin vegan beslenmesine karşıyım. Bence bu tercihi büyüyüp aklı kesince kendi yapmalı. Anne baba dayatmamali.
Ben de senin gibi düşünüyorum, büyüyünce kendi tercihine kalmalı. ama eşim bebeğimin sağlığı için en iyisini düşünmek gerekiyor o da veganlık diyor. Ben vegan olmadığım için ve öyle yetişmediğim için mesafeliyim. Ama acaba önyargılı mı yaklaşıyorum diye sizlerin de fikrini almak istedim.

Şimdi ltf yalnis anlama ben kisisel fikrimi beyan edecegim... insanlar besin zincirinin ortalarinda yer aliyor ve hem otcul hem de etçiliz bu minvalde sadece vegan beslenmek de sadece et ile beslenmekte ikisi de sagliksiz bana gore cunku ete ihtiyacimiz var.

sebzeye de ete de ihtiyacı var çocuğun.
Dengeli bir şekilde vermelisiniz.

Vegan besleyenler olduğunu biliyorum bebeklerini ama tartışmalı bi konu. Benim eşim vegan olsa sanırım izin vermezdim bebegimizi de vegan besle dese :) Bir de mesela ben şahsen kendim yemediğim bir şey olsa da onu bebeğime yediririm faydasına inanıyorsam. Bebek benden ayrı bi birey. Kendi tercihleri olacak. Saygı duyarım yediği ve yemediği şeylere.

Herkese merhaba, bugüne kadar blw konusunda sadece okuyarak ilerledim ancak artık fikir almam gerekiyor çünkü etrafımda bir kişi bile blw annesi değil ve çok yalnız ve çaresiz hissediyorum ‍

Yardıma ihtiyacım var arkadaşlar. Kızım Venüs le bu serüvene çok hızlı başlayamadık şehir değiştirdim tam ekgıdaya geçiş zamanında maalesef. 1 haftadır falan düzenli bir şekilde sadece kahvaltı ve yoğurt verebiliyorum. 2 defa köfte hazırladım akşamına. Ancak sorum şu ki Venüs parmak olarak hazırladığım sebze, köfte veya ekmeği çok fazla koparıyor ve kusuyor. Üstelik çıkarmış olsa bile arkasından 1 kere daha kusabiliyor. Gözleri sulanıyor kızarıyor sinirleniyor ve asla geri dönmüyor yemeye. Sandalyeden ve yemekten soğumasından korkuyorum. Sabahları omlet veya pankek yapmıyorum ki onları da büyük parça koparırsa yemez kusar diye.

Doktorum küçük parçalara bölmemi önerdi bu seferde asla alıp agzına götüremiyor.

Böyle bir durum yaşayan var mı? Ne önerirsiniz ?

Açıkçası sorunuza bi onerim yok ama bi anne vardı nickini hatırlamıyorum o bilginiydi bu konuda. Bulursam etiketleyecegim.
Bir de kızım kahvaltıya geçti yavaş yavaş minik parçaları da toplamaya başladı. Sizinki de başlayacaktır.

snglylmzcskn merhaba belki bu annemize bi onerin olur diye dusundum

G gunesli gunler hifanur arch2401 ben de katılıyorum sizlere çok çeşitli beslenmeye ihtiyacı var bünyemizin diye düşünüyorum. Ben de oğlumu vegan beslemiyorum, karşı çıkıyorum eşime. Ama yine de fikrinizi almak istedim. Sizinle aynı fikirde olduğumuza da sevindim. İçim daha rahat şimdi:) Birtek artk hayvanlar malesef antibiyotikli ve besin değeri çok düşük sağlıksız yiyeceklerle besleniyorlar ve sağlıksız koşullarda. Mümkün olduğunda doğal köyde yetişen et yumurta süt bulmak lazım.

Çok haklısın canım.et olarak kuzu eti tavsiye ediliyor.ilaçlanmadıkları için.
Sütü yumurtayıda doğal alıyorum.
Peyniri kendim yapıyorum.
Elimizden geldiğince doğal beslemeye çalışıyoruz.

Günaydın anneler. Bebeğim artık 8 aylık oluyor. Klasik beslenen 8Aylık bebekler günde kaç öğün katı gıda almalı. İntertten bakıyorum 3 ana öğün 2 ara öğün şeklinde önerilmiş genelde. Siz neler düşünüyorsunuz. 5 öğün bana fazla gibi geldi.

5 öğün bencede fazla bende klasik besliyorum 7.5 aylık günde iki veya üç öğün yiyor mamayla tamamlıyoruz anne suyu alan bebekler de bence böyle olmalı yoksa ne zaman anne sütü alıcak bir yaşına kadar en fazla üç. Öğün bence normal

Evet 5 ogun olunca anne sutu ya da formul mama baya azaliyor. Nette aratnca hep 5 ogun ne kadar yanlis bilgilendirmeler var.

Evet 5 ogun olunca anne sutu ya da formul mama baya azaliyor. Nette aratnca hep 5 ogun ne kadar yanlis bilgilendirmeler var.
Nette fazla bilgi kirliliği mevcut küçücük bebeklere 5 öğün yedirip mide kapasitelerini büyütmeye gerek yok ömür boyu yiyecekler zaten yetişkinlere bile günde iki öğün beslenin diyor uzmanlar özellikle anne sütü alıyorsa hiç gerek yok

Kizlar buyrun hangi ayda hangi meyve yenir

Eklentiler

• FB_IMG_1522934875468.jpg
    38,9 KB · Görüntüleme: 44
Kizlar yogunluktan pek giremiyorum. Ek gida da ogunlerimize pankek de gitdi ama atistirmalik olarak veriyorum... dr umuz yumurtanin beyazina da yavas yavas badlayabilecegimizi soylese de temkinliyim 1 yasa kadar vermeyi dusunmuyorum. Sizler ne alemdesiniz?

Ben hâlâ sadece sarısını veriyorum . Doktorumuz 1yaşına kadar yasaklı olanlar listesine koydu.
Ama burdan bi arkadaş demişti , 1 yaşından önce vermemiz gerekiyor çünkü 1 yaş aşısıda alerji yapabilir diye
Bu arada pankeki nasıl tatlandırınız ben muzlu pankek yaptm ama içi hafif yapış yapış olunca yutmakta biraz zorlandı.
Keçiboynuzu unu alıcam bide öyle yapim.

Blw yöntemi ilk başta çok korkutucu gelmişti bana. Çocuk öğürürse ne yaparım ya yutamazsa ya kusarsa diye diye başladım.
Ama şimdi iyi ki diyorum. İyi ki böyle devam etmişiz.
Sabah birlikte kahvaltı yapıyoruz o omletini peynirini zeytinini yerken bende kendi kahvaltımı yapıyorum.
Öğlen yada akşam biz yemek yerken oda kendi yemeğini yiyor. İnce motor becerisine katkısı inanılmaz. Bu akşam makarna yaptm ilk defa. Koydum tepsisine. Allahım ince ince iki parmağıyla tutmaya çalışırken ki o ciddiyeti kaşlarını çatması ve o an yaptığı işe odaklanması o kadar mutlu ediyor ki bizi . Tabi ki öğürüyor boğazına da kaçıyor bazı şeyler ama inanın klasik verdiğim zamanda ondan kalır yanı yok.
Sonuç olarak İYİ Kİ VARSIN BLW diyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…