2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Kizlar bugun pazardan taze patates ( ki ben bunun bebek patatesi yani tatli patates oldugunu saniyordum ki bir arkadasim tarafindan uyarildim ) avokado kereviz aldim tadimlar icin... asagida aldigim patatesi ve tatli patatesin gorselini sizinle paylasacagim...
Balkabagi 1. Gun...
Irem balkabaklarinin hepsiyle haşir nesir oldu bayagi yedi...
Balkabagi 2. Gun...
Elini bile sürmedi hatta agzina gotursun diye eline tutturduklarimi da yere atti...
Balkabagi 3. Gun...
Kesinlikle elini surmedi simdilik hosuna gitmedigini varsayiyorum oysaki tatlari cok guzeldi.
Balkabagi beni hayal kirikligina ugratti halbuki cok severek yiyecegini dusunmustum :KK43: onumuzdeki gunlerde yani ogunlere gectigimizde farkli cesitlerle onune tekrar getirecegim bakalim ne olacak?

Bende tam patatesi soracaktim bu yazıyı gördüm. Ben tatlı patates vermedim dün yanlış mı yaptım. Dün gece sanirim rahatsız etti, gecenin bir yarısı uyandi 1 saat kıpır kıpır uyuyamadı.en sonunda sabah 6.30 da sırtına kadar kaka yaparak rahatladı. Çokta yemedi. Acaba patatesin türünden mi? Bu sebeple mi tatlı patates veriliyor ki?

Merhaba guzel anneler. Biz blw maceramizda 5 gunu geride biraktik. Ilk 2 gun balkabagi yaptim. Yedi guzelce. Ama geceleri cildirdi. Uykuya gecemiyodu. Bende 3. Gun yogurt verdim. Yine uyku sikintisi cektik ama daha az. 4. Gun bisey veremedim pek zamanim olmadi. Dun yine yogurt verdim. Gece nispeten iyiydi. Ama uyku duzeni diye bisey kalmadi. Ek gida boyle seyler yaparmi ya. 2 hafta sonra ise baslayacagim. Herseyi rayina oturttum derken uykumuz felc oldu

Bizde benzer bir durum yaşadık gece. Bende ek gıdaya bağladım. Umarım böyle devam etmez.

Bizde benzer bir durum yaşadık gece. Bende ek gıdaya bağladım. Umarım böyle devam etmez.
Bizim 5 gundur rezil gece uykylari. Doktora sordum huzursuzluk olabilir. Sindirim zorlugu cekiyorlar. Alisacaklar. Ek gida vermeye devam edin dedi

BLyABV.jpg
Damliko'nun BLW Günlüğü-Pirinç 1

Merhaba sevgili gunluk;

Plânlar değişti. Bugün tahıl tadımı yaptık. Bulamaç gibi bir şey yaptım pirinç ve havucun suyunu çektirerek. Çatalla ezdim. Kasığa gelecek kıvama geldi. Üzerine çok hafif zeytinyağı gezdirdim. Kasigi bandirip eline verdim. Damla çok sevdi tadını. Ben pek bir şeye benzetemedim :KK70:

Bizde bugün patates yedik. Patatesi anne sütüyle açtım. Zeytinyağı gezdirdim. Kendinden geçti yerken. Daha olsa yiyecekti. Mama sandalyesinden söylene söylene kalktı.:kk77:

Zaten evde yok yarın boş geçecek sanırım :)) Gaz yapsa da çıkarıyorlar ya ondan dert etmiyorum. Etmeli miyim acaba ?

Selam :)
Enginar çıkmış diyorlar enginar alabilirsin. Tatlı patates bulabilirsen o da olur. Pırasayı blwde omlet yapıyorlar ama kĺasikte bence çorba tarzı bir şey yapılabilir havucla birlikte. Afiyet bal seker olsun Egeye. Bol bol iştah olsun:)

Evet aslında bazı doktorlar eti hemen başlatıyorlar. Ama blwde çok zor tattırmak eti. Biraz daha süre vereyim bence.
Çok teşekkürler, Damla’ya da bol iştah olsun inşallah. Bu arada bugünkü tahıl tadımın güzel olmuş bence. Ben de benzerini yapacağım yakın zamanda. Bize doktor 6. Ayda mutlaka tahıl yemeli demişti, yoksa çölyak hastalığı geçirme ihtimali yükseliyormuş. Pirinç de iyi bir başlangıç olmuş.

cok guzel gidiyo iremcik masallah. Simdi biz taza patates verebiliyor muyuz? Illa tatli patates olmak zorunda mi? Veya evdekini veremiyor muyum
Ben taze patatesle basladim cnm... tatli patates sonucta turk mutfaginda kullanilan birsey degil... aslinda tadimlari normalde soframizda olan yiyeceklerden tercih etmemiz daha dogru... ne yalan soyleyeyim dogrusu ben bu tatli patatesin tipinden bile bir haberdim :KK70:koreliler cok kullaniyormus cok da faydali birsey ama oyle carsida pazarda bulabilecegimiz turden birsey degil... ancak organik uretim yapilan ciftliklerden tedarik edilebiliyor. Bu noktada ben tercihimi taze patatesten yana kullandim...

Bende tam patatesi soracaktim bu yazıyı gördüm. Ben tatlı patates vermedim dün yanlış mı yaptım. Dün gece sanirim rahatsız etti, gecenin bir yarısı uyandi 1 saat kıpır kıpır uyuyamadı.en sonunda sabah 6.30 da sırtına kadar kaka yaparak rahatladı. Çokta yemedi. Acaba patatesin türünden mi? Bu sebeple mi tatlı patates veriliyor ki?
Yok canim tatli patetes olacak diye bir kaide yok... soframizda kullandigimiz herhangi bir patates turu olabilir ama tercihen taze patates daha iyi olur... surekli anne sutu veyahut formul mama aldiklarindan bagirsaklari cesitli tepkiler verebilir... sonucta ek gidanin sindirimi anne sutu veya mamadan daha farkli... tadimlarin sonunda yani tadimlar tamamlandiginda 1 kez daha patates verip tepkisini tekrar degerlendirmen daha dogru olur

Kızlar selam,

Blw maceralarınızı ilgiyle takip ediyorum. :) Ben tadımlara klasik başladım. Ege son 2 gündür kaşıkla verdiğim havucu elini ağzına sokarak geri çıkarıyor, tükürüyor. Acaba sorun havuçta mı bilmiyorum. Yarın patates denicem. Sonuçta patates bu, sevilmez mi :))
Bu akşam Ege’ye yoğurdu eşimin yedirmesini rica ettim. Mutfağa geldim bi baktım Ege’nin elinde kaşık, ağzı yüzü yoğurt:) Eşim Blw’ci çıktı. :) Gayet de güzel kaşığa saldırıyor, ağzına götürüyor falan nedense şaşırdım :) sanırım Blw’ye biraz şans verebilirim.

Bu arada yarın semt pazarına sebze alışverişine çıkıcam. Patates, havuç ve balkabağı dışında sebze tavsiyelerinizi alabilirim. :) Pırasa ve ıspanağı klasik yöntemle nasıl yedirebilirim? Tavsiyelere açığım. İyi geceler:)
Kereviz-avokado-ayva bunlari da listene ekleyebilirsin cnm

Merhaba guzel anneler. Biz blw maceramizda 5 gunu geride biraktik. Ilk 2 gun balkabagi yaptim. Yedi guzelce. Ama geceleri cildirdi. Uykuya gecemiyodu. Bende 3. Gun yogurt verdim. Yine uyku sikintisi cektik ama daha az. 4. Gun bisey veremedim pek zamanim olmadi. Dun yine yogurt verdim. Gece nispeten iyiydi. Ama uyku duzeni diye bisey kalmadi. Ek gida boyle seyler yaparmi ya. 2 hafta sonra ise baslayacagim. Herseyi rayina oturttum derken uykumuz felc oldu
Tadimlari saat kacta veriyorsun cnm?

Eki Görüntüle 2112046 Damliko'nun BLW Günlüğü-Pirinç 1

Merhaba sevgili gunluk;

Plânlar değişti. Bugün tahıl tadımı yaptık. Bulamaç gibi bir şey yaptım pirinç ve havucun suyunu çektirerek. Çatalla ezdim. Kasığa gelecek kıvama geldi. Üzerine çok hafif zeytinyağı gezdirdim. Kasigi bandirip eline verdim. Damla çok sevdi tadını. Ben pek bir şeye benzetemedim :KK70:
Bu bebeler ezber bozuyor cnm :KK70:

Ben taze patatesle basladim cnm... tatli patates sonucta turk mutfaginda kullanilan birsey degil... aslinda tadimlari normalde soframizda olan yiyeceklerden tercih etmemiz daha dogru... ne yalan soyleyeyim dogrusu ben bu tatli patatesin tipinden bile bir haberdim :KK70:koreliler cok kullaniyormus cok da faydali birsey ama oyle carsida pazarda bulabilecegimiz turden birsey degil... ancak organik uretim yapilan ciftliklerden tedarik edilebiliyor. Bu noktada ben tercihimi taze patatesten yana kullandim...
Bende 24 kitchen da duyuyodum sanirim adini. :eek: zaten manavima sordum. Normal patates alinmiyo ki o alinsin diyerek hevesimi kursagimda birakti. Tamamdr o zaman. Ben taze patates tadimi yapayim. Ama simdi 3 gun havucccc :kk77:

Tadimlari saat kacta veriyorsun cnm?
Genelde 12. Ilk 2 gun ogleden sonra 4 gibi de vermistim. Sonra teke indirdim

Çok teşekkürler, Damla’ya da bol iştah olsun inşallah. Bu arada bugünkü tahıl tadımın güzel olmuş bence. Ben de benzerini yapacağım yakın zamanda. Bize doktor 6. Ayda mutlaka tahıl yemeli demişti, yoksa çölyak hastalığı geçirme ihtimali yükseliyormuş. Pirinç de iyi bir başlangıç olmuş.
Tesekkur ederiz:) Evet ya onu ben de okudum geçen. Tahillarla gec tanismak colyak hastalagina sebep olabilirmis. Bir de tahıllar baya vitamin deposu ve lifli oldukları için sindirimi kolaylastiriyorlar.

Bende 24 kitchen da duyuyodum sanirim adini. :eek: zaten manavima sordum. Normal patates alinmiyo ki o alinsin diyerek hevesimi kursagimda birakti. Tamamdr o zaman. Ben taze patates tadimi yapayim. Ama simdi 3 gun havucccc :kk77:

Genelde 12. Ilk 2 gun ogleden sonra 4 gibi de vermistim. Sonra teke indirdim
4 biraz geç cnm sabah saatlerini mumkunse en gec 14 u baz alarak verirsen hem hazmi kolay olur hem de alerjik bir tepkide gundiz vakti daha cok imkanin olur mudahale konusunda... uzmanlarin gorusu bu yonde... mesela gece uykusuna kacta yattigi da onemli tabi

4 biraz geç cnm sabah saatlerini mumkunse en gec 14 u baz alarak verirsen hem hazmi kolay olur hem de alerjik bir tepkide gundiz vakti daha cok imkanin olur mudahale konusunda... uzmanlarin gorusu bu yonde... mesela gece uykusuna kacta yattigi da onemli tabi
Cok agir gelince doktorumuzunda tavsiyesiyle tadimlari tek ogune indirdim. 12 gibi veriyorum. Aksam 20 gibi uykuya geciyor oglum. Ama bu aralar biraz bunaltti beni. Bugunde havuc yedi 11.30da. Bakalim aksamimiz nasil olacak. Insallah yine cildirmaz.

X