- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
-
- Konu Sahibi matsiyahoje
- #1.881
ayy maaşallah canım. ben de doktorumu aradım gel hemen dedi ama 5+3 üm daha. kalp atışı için erken dimi?Kızlarrr ben bu sabah doktora gittim sonunda bebişimi gördüm ama daha çok küçüktü ben gebeliği 6+1 hesaplarken 5+5 çıktı geç döllenme olmuş yani bebişin kalp atışını da gördük ama dinleyemedik doktorumuz daha çok küçük dedi tahliller verdi onları yaptırıp iki hafta sonra gidicez :))
inşallah canım rabbim sanada kucağına almayı nasip etsin :)Mrblar bende temmuz annesi adayıyim sağlıkla kucağımixa almak nasip olur insallah
Ihlamurun ne zararı varmış bende hastayım biraz ıhlamur bal zencefile sardım ilaç içmiyim belki hamileyimdir diye korkudanKızlar size bir sorum var.Şimdi malum kış geldi sıcak bişeyler içmek istiyor insan. Hele ki ben içmeye çok düşkünümdür. Tamam evde süt içerim meyve suyu içerim vs hallederim. Ama işte çay-kahve-bitki çayları var. Kahve pek içmiyorum. Ama çayı açık da olsa günde 5 bardak içiyorum. Onun yerine bitki çayı içeyim diyorum ama yeşil çay zararlı ıhlamur zararlı o olmaz bu olmaz derken ne yapacağımı şaşırdım. sizler işte gün içinde neler içiyorsunuz???
Medipol hastanesine gidin sizdiniz diymi esenler medipol bende hamileysem eğer oraya gidebilirim hangi doktora gittiniz memnun kaldınızmı doktordan kaç yaşlarındaydı acaba keseyi görmüşsünüz hayırlı olsunKızlar ben de doktora gittim bugün, keseyi gördük daha 1 cm bile yokçok farklıydı bu cumartesi tekrar gidicem doktor folik asit ve decavit verdi
Aaa diş macunu Zararlı mı e ne yapcaz peki?ben devlet memuruyum
Ay benden başka pudra ruj kullanan yok mu kızlar makyaj yapmıyo musunuz
Bi kere yiyorum yemeyinCe gözüm daha da açıkıyor sabah kahvaltı hazırlamadan önce bi meyve genelde mandalina ya da portakal sonra kahvaltıda bi yumurta kahvaltilik limonlu su içiyorum ekmek yemiyorum (haftasonu simit borek vs. yiyorum acik cay içiyorum kahvaltida)neler yapıyorsun bize de anlat canım ben rezil durumdayım beslenme konusunda:)
ayy maaşallah canım. ben de doktorumu aradım gel hemen dedi ama 5+3 üm daha. kalp atışı için erken dimi?
Ah ah o turşuyu sorma bende nasıl yiyorum anlatamam sanaBenim daha bulantılarım başlamadı ara ara çok hafif bulantılar oluyor o da aç olunca bişeyler yiyince o da geçiyor benim de canım sürekli turşu istiyo ama o da çok tuzlu fazla tüketmemek lazım çok zor tutuyorum kendimi:)) iki gün önce ciddi kasık ağrılarım oldu ama şimdi kalmadı hafif adet sancılarım var sadece canım :)
Canım tabiki koyulaşmaya bakabilirsin ama idrar testinden düzenli artıp artmadığı anlaşılmaz bu yüzden geç baktığın için sıkıntı yapma bence
Canım gerçekten çok beğendim hemen hesaplayıp ekran resmi aldım güzel olmuş
Canım ben çay kahveden vazgeçemiyorum bür türlü çayları açık içmeye çalışıyorum kahvede normalde günde iki üç gincan içerdim şimdi bir taneden fazla içmemeye çalışıyorum
günde 2 bardağın zararı yokmuş yanlış biliyomuşum canımIhlamurun ne zararı varmış bende hastayım biraz ıhlamur bal zencefile sardım ilaç içmiyim belki hamileyimdir diye korkudan
aslında ben beklemek istiyorum ama doktorum mutlaka gel dedi. o benden daha heyecanlıCanım bana sorarsan 6. Haftan dolunca git kalp atışını görebildik ama duyamadık ve gerçekten çok küçüktü bikaç gün önce gitseydim görünmezdi bile ama sen bilirsin tabiki insan sabırsızlaşıyor biraz bu konuda haklı olarak :)
evet ben sizin tommbik :) senin de profil foton değişmiş kendi fotoğrafın vardı koltuğun kenarına oturmuştun.
canım ben hamileydim nisan annelerindeydim ama boş gebelikmiş. düşük başladı sonra kanama kesilince mecburen kürtaj oldum vs derken bebek fikrine de bu foruma da biraz ara vermiştim aslında ama kısmette temmuz anneliği varmış :)
sen benden önce hamile kalmıştın diye hatırlıyorum. ne oldu ona?
doktora sormak lazım ama bir yer de yeşil çay da yasak diye duymuştum.Böyle bişey buldum. doğru mu? Eğer bu doğruysa hepsi sevdiğim şeyler :)
Hamilelerin içmesinde sakınca olmayan bitkisel çaylar:
- Ahududu
- Nane
- Limon
- Zencefil
- Ihlamur
- Elma
- Portakal
- Turunç
- Kuşburnu
- Papatya
- Rezene
- Yeşilçay
Hamilelikte hangi bitki çayları içilmemelidir?
Bu çaylar rahim kasılmalarını uyarıcı v.b etkilerde bulunabilir, gebelikt etüketilmemelidir.
- Aloe Vera
- Karanfil yapı
- Sarı çiğdem
- Kimyon
- Lavanta
- Fesleğen yağı
- Ökseotu
- Tarçın
- Kekik Yağı
- Sinameki
- Safran
- Maydonoz içilmemelidir (yemeklerde kullanılabilir)
- Akçaağaç
- Melekotu
- Kimyon
- Yasemin
bu akşam kısmetse gideceğim. sorarım canım.doktora sormak lazım ama bir yer de yeşil çay da yasak diye duymuştum.
ayyy sen hayırsız çıktın ben senden daha hayırsız çıktım :) demek hamilesin kızzz hiç haberim yok:) sağol canım sana da hayırlı olsun sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.canım hayırlı olsun :) böle forumlardan öğreniyoz çok sevindim senin adına :) bende haziran annelerindeyim
ayyy sen hayırsız çıktın ben senden daha hayırsız çıktım :) demek hamilesin kızzz hiç haberim yok:) sağol canım sana da hayırlı olsun sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.