- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #68.461
aynen canım bizde de ben hariç herkes lohusa.. malesef kader böyleymişGercekten psikoloji cok onemli kv kavga cikardi gitti ben bebegimle ilgilenmem gerekirken simdi de kicami teslli etmeye basladim herkes lohusa bizim evde ben haric
Girmeyen nadir galiba canim bende ayni durumdayim elimden gelse hic yataktan kalmicam bebise annem bakiyo diyeBen sanırım lohusa depresyonuna girdim ..
canjm ben sezeryan oldum zor gerçekten allah yardım etsin sana da.Arkadaşlarım size birkaç sorum olacak. Bebeğimle perşembe birbirimize normal doğumla kavuştuk. Bana doğum sırasında bir ilaçla masaj da yapıldı kolay doğum olabilmesi ve kesi olmaması için. Yaptırdım ama ıkınma sırasındaki zorlanmadan dolayı yırtık oluştu, dikişlerim var. Yalnız perşembeden bu yana dikiş acım artmaya başladı. Giderek artması normal mi dersiniz? Yani iyileştiği için olabilir mi ki? Valla ben 4-5 dikişe dayanamıyorum Allah sezaryenle doğum yapan arkadaşlara acil şifalar versin.
Bir de göğüs bakımınızı nasıl yapıprsunuz? Benim göğüslerim çok kötü olma yolunda ilerliyor. Hep açıkta geziyorum. Her emzirme sonunda hametan sürüyorum sonra siliyorum emzireceğim zaman ama sürekli silmek de iyi değilmiş. O yüzden tavsiyelerinize çok ihtiyacım var, çünkü özellikle bir göğsümde yara oluşmaya başladı, çok şişti ve canımı yakıyor. Göğüs pompası önerir misiniz? Ve hangi marka? Teşekkür ederim şimdiden...
Zaten sağlık ocagindaki hemsire de sıkı takipte bizi ona kalsa her dakka emzircem süt sagmicam çünkü memeyi almazmis ilerde off bide gelen giden emzirirken basima çöküp bidi bidi yapanlar çok sıkıcı...Canim bu diktorlarinda bi dedigi digerinin dedigiyle tutmuyorbenimkininde soktoru iki uc saate bir emziin doymazsa mama yapin demisti ama saglik ocagindaki doktor olurmu bu beslendikce buyuyecek istedikce verin saat basi on dkda bi ne kadar isterse dedi dedigin gibi ac olunca uyumuyo agliyo devamli bebek ben memeden cikip aglama devam ederse sagdigim suttende veriyorum 30 40 istegine gore o zaman uyuyo rahatliyo cocuk
Sarılık mı canım ?
canım bizimki de baya sulu kakası biraz da pütür var ishal mı sence?Canım ishal değilmiş bahsettiğin şekilde benim oğluşta öyleydi dün doktora götürmüştük sordum, ishal değil normal dedi
canım fotoğrafını çekip doktora git derim kan hiç normal değilKızlar bebeğimin altını degistirmek için bezini açtığımda 2 damla kan vardı beynimden vurulmusa döndüm resmen ne olduğunu bilen var mı yorumunuzu ihtiyacım var acil
sağol canım teşekkür ederimevet 1 ogun.emmiyor benim kizim.sagarak veriyorum.ama mamayi 1 ogun olarak veriyorum
Lansinoh almıştım ama pişmanım ki daha önceden kullanmaya başlamadım Mesajı yazdıktan sonra da bebeğimi emzirdim baktım sol meme ucum mahvolmuş kanamış, ben de bebek niye beş dk sonra bıraktı diyorum. Çok kuvvetli çekiyor kendine aldığında. Zaten emzirmeye başlama bizde bir savaş. İstediği pozisyon olmayınca yaygara kopuyor. Göğüs kalkanı deneyryim artık o zaman çok sağol canım..canjm ben sezeryan oldum zor gerçekten allah yardım etsin sana da.
hametanı tavsiye etmem canım ilaç sonuçta ne kadar silsen de bebeğin ağzına geliyor. lansinoh lanolin tavsiye ederim. göğüs kalkanı da kullanabilirsin üstüne. emzirirken de kahverengi kısımdan da ver sadece ucunu verme canım. ilk zamanlar sadece ucunu bile zor tutuyolar ama sen ağzını iyice açtığı zaman kahverengi kısımdan da vermeye çalış.
bebek göğsünü tam boşaltmıyor anladığım kadarıyla. Göğüs pompası öneririm o yüzden. hangi marka model dersen ben hiç kullanmadım ama lansinoh ikili elektrikli iyi diyolar
Kızlar yarın nasipse kontrolüm var
Umarım her şey yolundadır
Cumaya kadar bekleyeceğiz bakalım ; gelmezse müdahale edilecek sanırım
Doktorum ne diyecek yarın için...
Rabb in sağlık sıhhatle kavuşmak nasip etsin inşaallah cümlemize
Kızlar yarın nasipse kontrolüm var
Umarım her şey yolundadır
Cumaya kadar bekleyeceğiz bakalım ; gelmezse müdahale edilecek sanırım
Doktorum ne diyecek yarın için...
Rabb in sağlık sıhhatle kavuşmak nasip etsin inşaallah cümlemize
Hastane tipi pompa kiraladım onunla sağıyorum ama doyacağı kadar çıkmıyor, bütün gün anca 20 cc falanCanim sutunu neyle sagiyorsun? Sut yapan yiyecekler tuket bol sivi tuket yavas yavas gelir sutun moralinizi bozmayin kizlar. Benim goguslerim kucuk dun misafir geldi gogsume bakip senin cocuk acliktan oluyodur senin sutun yok dedi. Cok sinir oldum ama bebegim doyuyo gumde bi kez ya mama takviyesi yapiyom ya yapmiyom. Ilk gunler yoktu cok ama. Yavas yavas bebeginizde siz de alisirsiniz. Bebege yumusak davranarak sinirlenmeden emzirininsallah tutar. Bu arada doydugundan emin olun. Ilk gunler mama verme diye diye bebegim iyice sarilik olmustu acliktan siz dikkat edin :)
Bizimki de dun 12 çıktı dr 15 olursa alırız fototerapi ye dedi ama pzt mutlaka tekrar gel sakin atlama dedi, bence sen de pzt tekrar baktirKızlar bebeğim çok uyuyor ya sarıluğı 13 çıktı doktor henüz dönüş yapmadı içeri alır mıBitmiyor sanki aksilikler ben üzerine düştükçe
Canim o kan degildir ürat diye birsey varmis 5 gunlukken goturmustum ben doktora doktor gordu dediki bu urat sakin korkma susuzluktan oluyomus. Cok emdir bir de her beslenmeden sonra 2 cay kasigi kaynatilmis sogutulmus su ver yaz oldugu icin su ihtiyaci olurmus hemen atar dedi. Gercekten de su verdikten sonra daha olmadi.Kızlar bebeğimin altını degistirmek için bezini açtığımda 2 damla kan vardı beynimden vurulmusa döndüm resmen ne olduğunu bilen var mı yorumunuzu ihtiyacım var acil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?