2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Arkadaşlarım size birkaç sorum olacak. Bebeğimle perşembe birbirimize normal doğumla kavuştuk. Bana doğum sırasında bir ilaçla masaj da yapıldı kolay doğum olabilmesi ve kesi olmaması için. Yaptırdım ama ıkınma sırasındaki zorlanmadan dolayı yırtık oluştu, dikişlerim var. Yalnız perşembeden bu yana dikiş acım artmaya başladı. Giderek artması normal mi dersiniz? Yani iyileştiği için olabilir mi ki? Valla ben 4-5 dikişe dayanamıyorum Allah sezaryenle doğum yapan arkadaşlara acil şifalar versin.
Bir de göğüs bakımınızı nasıl yapıprsunuz? Benim göğüslerim çok kötü olma yolunda ilerliyor. Hep açıkta geziyorum. Her emzirme sonunda hametan sürüyorum sonra siliyorum emzireceğim zaman ama sürekli silmek de iyi değilmiş. O yüzden tavsiyelerinize çok ihtiyacım var, çünkü özellikle bir göğsümde yara oluşmaya başladı, çok şişti ve canımı yakıyor. Göğüs pompası önerir misiniz? Ve hangi marka? Teşekkür ederim şimdiden...
canjm ben sezeryan oldum zor gerçekten allah yardım etsin sana da.
hametanı tavsiye etmem canım ilaç sonuçta ne kadar silsen de bebeğin ağzına geliyor. lansinoh lanolin tavsiye ederim. göğüs kalkanı da kullanabilirsin üstüne. emzirirken de kahverengi kısımdan da ver sadece ucunu verme canım. ilk zamanlar sadece ucunu bile zor tutuyolar ama sen ağzını iyice açtığı zaman kahverengi kısımdan da vermeye çalış.
bebek göğsünü tam boşaltmıyor anladığım kadarıyla. Göğüs pompası öneririm o yüzden. hangi marka model dersen ben hiç kullanmadım ama lansinoh ikili elektrikli iyi diyolar

Canim bu diktorlarinda bi dedigi digerinin dedigiyle tutmuyorbenimkininde soktoru iki uc saate bir emziin doymazsa mama yapin demisti ama saglik ocagindaki doktor olurmu bu beslendikce buyuyecek istedikce verin saat basi on dkda bi ne kadar isterse dedi dedigin gibi ac olunca uyumuyo agliyo devamli bebek ben memeden cikip aglama devam ederse sagdigim suttende veriyorum 30 40 istegine gore o zaman uyuyo rahatliyo cocuk
Zaten sağlık ocagindaki hemsire de sıkı takipte bizi ona kalsa her dakka emzircem süt sagmicam çünkü memeyi almazmis ilerde off bide gelen giden emzirirken basima çöküp bidi bidi yapanlar çok sıkıcı...
Ben de cocugumun durumuna göre veriyorum belki de metabolizmasi hızlı yavrumun doymuyor napayim saginca 50 cc civari veriyorum susup uyuyor emzirince de 30-40cc mama veriyorum inşallah yanlış yapmiyorumdur

HejaR12 HejaR12 darısı başına canım oglusun ınsallah. Benim dikiş yerimde yanma var çok ayakta kalınca yanıo sol tarafı başka bişi yim yok iyiyim çok şükür idil alisio kardeşine azcık sert sewio onu ayarlamaya calisioz bide hareketlerini ayarlayamio hala bebek olduğunu unutuo ziplio hopluo üstüne düşecek diye ödüm kopuo valla . Bu arada hastanede yaşadıklarımı yazıcam çok kötü tecrübeler yasadim

canjm ben sezeryan oldum zor gerçekten allah yardım etsin sana da.
hametanı tavsiye etmem canım ilaç sonuçta ne kadar silsen de bebeğin ağzına geliyor. lansinoh lanolin tavsiye ederim. göğüs kalkanı da kullanabilirsin üstüne. emzirirken de kahverengi kısımdan da ver sadece ucunu verme canım. ilk zamanlar sadece ucunu bile zor tutuyolar ama sen ağzını iyice açtığı zaman kahverengi kısımdan da vermeye çalış.
bebek göğsünü tam boşaltmıyor anladığım kadarıyla. Göğüs pompası öneririm o yüzden. hangi marka model dersen ben hiç kullanmadım ama lansinoh ikili elektrikli iyi diyolar
Lansinoh almıştım ama pişmanım ki daha önceden kullanmaya başlamadım Mesajı yazdıktan sonra da bebeğimi emzirdim baktım sol meme ucum mahvolmuş kanamış, ben de bebek niye beş dk sonra bıraktı diyorum. Çok kuvvetli çekiyor kendine aldığında. Zaten emzirmeye başlama bizde bir savaş. İstediği pozisyon olmayınca yaygara kopuyor. Göğüs kalkanı deneyryim artık o zaman çok sağol canım..

Kızlar yarın nasipse kontrolüm var

Umarım her şey yolundadır

Cumaya kadar bekleyeceğiz bakalım ; gelmezse müdahale edilecek sanırım

Doktorum ne diyecek yarın için...

Rabb in sağlık sıhhatle kavuşmak nasip etsin inşaallah cümlemize

İnşallah hayırlı haberlerle gelirsin canım.bende bekliyorum senin gibi.yarin kontrolüm var benim de .Alttan muayeneye sanciyi başlatmaya çalışıyor.yine çok canım yanacak.bizimki cumartesiye kadar bekleyebiliriz dedi

Günaydın kızlar, bakıyorum da hepimiz aynı dertlerden muzdaribiz :KK14: meme yarası 32 günlük olmamıza rağmen düzelmedi oğlum emerken çok haşin davranıyor sanırım ondan geçmiyor :kızgın: bir de ne kadar kahverengi kısmı ağzına versemde çıkarıyor ve ucunu emiyor:işsiz: ilk zamanlara göre şuan bir nebze düzelme var garmastan iyi geldi yarılmış kısımlar düzeldi . İkinci derdimiz gaz çocuğum sancılandıkça kahroluyorum :KK43:

Ayrıca ishal konusu konuşulmuş, geçen aşı için gittiğimizde ebemize özellikle sordum zaten cıvık yapıyor nasıl anlarım diye ; kötü kokulu iplik iplik görünümlü sümüksü olunca ishaldir dedi.

SÜTÜN YETMİYOR!!!"
Yenidoğanın en önemli yaşamsal reflekslerinden birisi de "Emme" ve bununla bağlantılı olarak "Arama" refleksidir. Bebeğin dudak birleşiğinin yanağa doğru olan bölgesinde ki refleks alıcılarına meme ya da parmak değdirdiğimizde aranır ya da anne sütünün kokusunu aldığında kafasını sağa sola çevirerek memeye yönelir ve emmek ister. Anne sütü aldıktan 10-15 dk sonra bile aranabilir. Bu aranma açlıktan değil; emme ve arama refleksinden kaynaklanmaktadır. Bebeğe elinizi uzattığınızda elinizi sıkıca kavrar ve bırakmaz. Bu sizi çok sevdiği ve bırakmak istemediği için değildir. Bu "YAKALAMA" refleksidir. Bebek bunu "şimdilik" istemsiz gerçekleştirmiştir. Beyni; O'nu yaşama adapte etmeye çalışmaktadır. Aynı şekilde bebek anne sütü aldıktan ve doyduktan sadece 10-15 dk sonra bile "ARAMA" ve "EMME" refleksi dürtüsü ile aranmaya başlayabilir. Eğer çevrede ki kişiler bu reflekslerin farkında değilse; "doymadı, acıktı herhalde" diye
anneyi tekrar tekrar emmeye yönlendirip bir süre sonra ise" bu bebek hep aç, sürekli emmek istiyor, sütün yetmiyor, sütün yaramıyor" söylemleri ile anneyi negatif yönde etkilemektedirler. Bu ise bir süre sonra annenin sütünün bile kesilmesine neden olabilir. Buda bereberinde biberonlar, adına bebek maması denilen raf ürünü işlenmiş hazır gıdaları beraberinde getirir. "Lohusalık" ya da "Emzirme" gibi anne ve bebeğin hayatını derinden etkileyen bu "ÖZEL" dönemde; her ikisinin de ihtiyacı olan tek şey: fiziksel olduğu kadar duygusal olarakta olumlu yönde desteklenmektir. Her kadının bebeğini; hatta sevgiyle kucak açtığı başka bebekleri de emzirebilecek donanımı ve potansiyeli vardır. Yeter ki etrafında psikolojisini olumsuz etkileyecek bir çevre olamasın! Pek çok annenin düşebileceği yanılgıya düşmeyin ve bebeğinizi tanımaya, hangi durumlarda emmek istediğini, fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını tanımaya gayret edin.
Hatırlayalım ki; Bebekler; her zaman acıktığında değil, kendini güvende hissetmek istediğinde, korktuğunda, seslerden irkildiğinde, üşüdüğünde, yalnız kalmak istemediğinde, uykuya dalmak istediğinde; kendini teselli etmek ve rahatlamak istediğinde de emmek isterler.

Canim sutunu neyle sagiyorsun? Sut yapan yiyecekler tuket bol sivi tuket yavas yavas gelir sutun moralinizi bozmayin kizlar. Benim goguslerim kucuk dun misafir geldi gogsume bakip senin cocuk acliktan oluyodur senin sutun yok dedi. Cok sinir oldum ama bebegim doyuyo gumde bi kez ya mama takviyesi yapiyom ya yapmiyom. Ilk gunler yoktu cok ama. Yavas yavas bebeginizde siz de alisirsiniz. Bebege yumusak davranarak sinirlenmeden emzirininsallah tutar. Bu arada doydugundan emin olun. Ilk gunler mama verme diye diye bebegim iyice sarilik olmustu acliktan siz dikkat edin :)
Hastane tipi pompa kiraladım onunla sağıyorum ama doyacağı kadar çıkmıyor, bütün gün anca 20 cc falan :( emmek de istemiyor kaşıkla yediriyorum. Malt içeceği, hipp in çayı, dr verdiği süt yapıcı damlayı da kullanıyorum ama inşallah artacak sabırla bekliyorum.

A assossss canim kan lekesi pembemsi miydi yani rengi acikmiydi.eger oyleyse normalmis bizde de olmustu daha ben bezinde kan vardi diye cumleye basladim doktor tamamladi hatta gulerek korkmayin olabilir dedi. Ama kipikirmiziysa hani bi yerimiz kesildiginde aktigi gibiyse rengi endise etmen lazim

Lohusa depresyonunun dibini yasamaktayim kizlar. Benden baska herkes lohusa oldugu icin sefasini surmek onlara cefasini cekmek bana kaliyo:sinirli::KK61:
Tabi benim gerginligimden ediz de etkileniyo ki tahammul edemiyorum aglama sesine cok kotuyum gercekten:KK61:
Sutum de azaldi artik yetmiyo surekli aglama halindeyim kafami nasil toparlicam bilmiyorum hic:KK61:

Kızlar bebeğimin altını degistirmek için bezini açtığımda 2 damla kan vardı beynimden vurulmusa döndüm resmen ne olduğunu bilen var mı yorumunuzu ihtiyacım var acil
Canim o kan degildir ürat diye birsey varmis 5 gunlukken goturmustum ben doktora doktor gordu dediki bu urat sakin korkma susuzluktan oluyomus. Cok emdir bir de her beslenmeden sonra 2 cay kasigi kaynatilmis sogutulmus su ver yaz oldugu icin su ihtiyaci olurmus hemen atar dedi. Gercekten de su verdikten sonra daha olmadi.

Back