• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Senin tercihin canım. Ben normal usül devam ederim. Öncelikle labne yapmayla başlıcam burdan aldığım tarifle denemek istiyorum. Tutturursam yapıp dolaba atcam. İlk yumurta sarısıyla labne vermekle başlarım. Yumurta mutlaka köy yumurtası olmalı zaten kendimizde hazır yemiyoruz. Sonrası gelir yavaş yavaş. Muhallebiyi de tam buğday unu yada yulaftan düşünüyorum ama daha denemedim tutturamazsam pirinç unu yaparım. Ekmekte kv ye tam buğday unundan köy ekmeği yaptırıp dondurucuya atcam hazır şeyler pek vermek istemiyorum umarım başarırım :)

Bende lor ve yumurta sarısıyla başlarım diyordum ama labnede güzel fikir.(Tarif alabilir miyim?) Yumurta konusunda sıkıntım olmaz tavuklarımız var. ☺. Bende bu aralar günlük yoğurt mayalamak istiyorum. Küçük kavanozlar alıp onlara yapmak istiyorum. Bulursam inek sütünden değilde keçi sütüyle yapıcam. Hepimize kolay gelsin. ☺

Bende deneyim canım. Peki sen önceden pütürlü birşeyler verdin mi canım bn sadece meyveyi püre şeklinde verdim
Sebze puresi verdim canim catalla ezip bide ben onune koyuyorm cogu zaman havuc haslayip koyuyorm parmak şeklinde eline aliyo kemiriyo 2 gun oncr pankek yapmistim onuda oyle onune koydum damaklariyla isirarak yedi

Ogün dışarı çıkmışmıydın canım? Biz cmrts pikniğe gittik. Pikniktede uyudu . Akşam geldiğimizdede 6 da bir uyumuştu gece 1e kadar. Temiz havada iyi geliyor aslında :)
Akşam yedirmelerini bir dene bakalım nasıl isteyecek oğluşun. Benim büyük oğlan yatmadan 1-1.5 saat önce yiyordu. Yatmadan verirsem uyuyamıyordu.
Bu oğlanda yatmadan hemen önce verince uyuyor. Hepsi farklı oluyor.

Olabilir canım. Bir dahakine kabak yerine başka birşey koy. Aradan biraz zaman geçince kabagı yine denersin.
Ben çorbaları iyice çekmiyorum pütürlü veriyorum. 1 ay daha geçsin blw yöntemi ile vermeyi düşünüyorum. Şimdi biraz tırsıyorum ya yiyemezse diye 1 ay sonra haşlayıp önüne verecegim sebzeleri inş.
Yok canim hic disari cikmamistik o gun :D misafir vardi kucaktab kucaga yoruldu mu ki

Merhaba kızlar nasılsınız epeydir yazamadım eşimin memleketine gitmiştik 1 hafta kaldık eve döndük bugün de benim memleketime gitcez:) bu yolculuklar ve düzen bozulması yüzünden tam olarak ek gıdaya geçemiyoruz :( 4 gün sonra 6 aylık olucaz çok mu geciktik?

Ahaha seninkini misafir havası çarpmış :KK70: bazen arada minikler böyle süpriz yapabiliyor. :-)
Aman inş çok sık olsun bu uzun uyumalar :dua:
2 aylikken duzene girmisti uykusu en az 3 en fazla 6 saat araliksiz uyuyodu gece 4 bucuk aylikken bozuldu dahada duzene girmedi :D

Merhaba kızlar nasılsınız epeydir yazamadım eşimin memleketine gitmiştik 1 hafta kaldık eve döndük bugün de benim memleketime gitcez:) bu yolculuklar ve düzen bozulması yüzünden tam olarak ek gıdaya geçemiyoruz :KK43: 4 gün sonra 6 aylık olucaz çok mu geciktik?
Yok canim niye gecikceksn ki biz 6 ay bi haftaligiz oylr her gun cok sey vermyrm hatta bazen bi gun boyunca sadece emiyo

firkan firkan canim dun yatirmadan yarim saat once yogurt corbasi icirdm sonra emzrdm yatrdm ama hemen uyandi biraz daha oyalayip uyuttum 4 saat sonra kalkti o mu etki etti sence aciktigindan mi uyaniyoms ki
Yoğurt çorbasını nasıl yaptın canım bildiğimiz yayla çorbasına da yoğurt çorbası diyenler var ama ona yumurta da konuyor da merak ettim

Yoğurt çorbasını nasıl yaptın canım bildiğimiz yayla çorbasına da yoğurt çorbası diyenler var ama ona yumurta da konuyor da merak ettim
Yumurtanin sarisi pirinç yogurt un yogurt un yumurta sarısı ni iyice cirptim su ekledm pirinci attm icine azicikta zeytinyagi damlattim kaynayana kadar karistrdm sonra pirincler iyice haslanana kadar kaynattim

Yumurtanin sarisi pirinç yogurt un yogurt un yumurta sarısı ni iyice cirptim su ekledm pirinci attm icine azicikta zeytinyagi damlattim kaynayana kadar karistrdm sonra pirincler iyice haslanana kadar kaynattim
Sadece sarısını koydun yani. Ben de o şekilde yapmıştım da yememişlerdi bugün yarın yine yapayım deniyim bakalım

Eki Görüntüle 1866401
Nette bu liste dönüyor. Muz 9. ay diyor ben de cesaret edemedim. Ama bizim doktor burda daha geç gözüken bazı gıdaları da şimdiden yemeye izin veriyor
aynen öyle canım..ben bi test edeyim dedim muzun kabızlık yapabileceği grç aklıma geldi..yakın zamanda bi daha vermeyi düşünmüyorum:KK66:

Eki Görüntüle 1866401
Nette bu liste dönüyor. Muz 9. ay diyor ben de cesaret edemedim. Ama bizim doktor burda daha geç gözüken bazı gıdaları da şimdiden yemeye izin veriyor
bu liste blw grubunda paylaşılan liste..yanlış bilmiyorsam alerjen bi bebek için hazırlanmış listeydi o yüzd3n bazı gıdalar geç görünüyor bu listede diye biliyorum:KK66:

:KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36:

PhotoGrid_1470409540648.jpg

Bende lor ve yumurta sarısıyla başlarım diyordum ama labnede güzel fikir.(Tarif alabilir miyim?) Yumurta konusunda sıkıntım olmaz tavuklarımız var. ☺. Bende bu aralar günlük yoğurt mayalamak istiyorum. Küçük kavanozlar alıp onlara yapmak istiyorum. Bulursam inek sütünden değilde keçi sütüyle yapıcam. Hepimize kolay gelsin. ☺
Aa ne güzel taze taze yumurta yersiniz :) biz kendimize de birşey alırken dikkat ederiz bebek için daha da özencez artık. Keçi sütü ben de istiyorum ama herzaman bulunmuyor. Şimdilik küçük kavanozlara inek sütünden mayalıyorum. Lor da yapıp vercem o da kolay ama çabuk bozuluyor az az yapmak lazım yada dondurucuya koycaz. Labne için 1 kilo süt bir kibrit kutusu kadar beyaz peynir. Yoğurt mayalar gibi yapıyormuşsun. Geceden mayalayıp sabaha kadar bekletip dolaba atıyosun sonra süzüyorsun. Kese ye koyup. Ben de yapmadım daha bu hafta denicem inşallah. Umarım güzel olur :) becerirsem labne veririm olmazsa lor yaparım o kolay oluyor.

image.png
Canım arımamanın pirinç unundan yapıyorum. Azıcık daha büdüğünde kendim muhallebi yapacagım. Undan muhallebi ağır olur. Pirinçunudanda tutturamadım. :KK43:
arımama pirinç unu kullanıyorum. Emirde çok sevdi. Bazen içine meyve rendeleyip de koyuyorum. Armut kayısı şeftali ne varsa..
Kaşık mamasıda milupanın 5 meyveli kaşık mamasını aldım. Onuda sevdi.
Sabahlarıda yumurta sarısı ve beyaz peynir eziyorum. Çavdarlı tahıl toz karışımı var. Onu su ile ezdiriyorum. İçine yumurta ve peynir koyuyorum. Onuda sevdi. Bakalım şimdilik böyle..
Bebeginin sevdiği birşey bulman lazım. Yoksa kesinlikle açmıyor minnoşlar. Nasıl kapatıp kilitliyorlar insan şaşırıyor. :KK70:

firkan firkan canım ben de pirinç unundan muhallebi yapıp yedirmeye başladım. Sütüm pek yetmiyor. Tutturamadım demişsin ya acaba bende mi yanlış yapıyorum diye şüpheye düştüm :110: İlk kez yapıyorum acemiyim o yüzden. Ben şu tariften yapıyorum, gurmebebekten aldım tarifi ölçüleri yarı yarıya yapıyorum şimdilik.

bu liste blw grubunda paylaşılan liste..yanlış bilmiyorsam alerjen bi bebek için hazırlanmış listeydi o yüzd3n bazı gıdalar geç görünüyor bu listede diye biliyorum:KK66:
Hııım bak ben onu öyle bilmiyordum. Face de ocak şubat anneleri blw den almış ben de ordan aldım ama alerji durumundan haberim yoktu. Geçen gün semizotu verdim listeye bir baktım bu ay yok. Bir yan etki de görmedim. Benimki armut ve elma yiyince bir iki kırmızılık atıyor suratında. Hiç elma dokunur mu ki ya :mapus:

Back