• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

ne olacak bu halimiz ya ben çık yoruldum birşeyler yedirmeye çalışmaktan hoş dudaklarını mühürledimi imkansız yedirmek mama içmiyor doğru düzgün keza hiç içmiyor biberonun ucunu sıkıyorum ağzına yarısını içiyor yarısını dışarı bazen hepsi dışarı
benimkide öyle canım, içindeki ne olursa olsun kaşığı uzatır uzatmaz mühürlüyor ağzını. Bi ara çok kafaya takıyodum da şimdi çok takmıyorum. Ama benimki mamayı çok azda olsa içiyor seninki hepten iştahsızmış. Bugün pirinç ununu biraz sulu yaptım biberona koydum 80-90 ml kadardı çok şaşırdım içti hepsini canım istersen sende böyle dene aç kalmasındansa. Ama neticede pirinç unu soğuyunca daha yoğun oldu canım biberonun ucunu önceden kendim açmıştım biraz . Daha önceleri kaşık manasını da bu şekilde bikaç defa içirdim. Bi de sen ne sıklıkla besliyorsun canım?

Ayrıca ben ilk çocuğumda gece çok uyansada hiç mama vermedim. Sadece emzirdim. Memeden kesilince bazıları süt falan veriyor. Oda gece beslenme alışkanlığı yapıyor. Ben vermedim. Nitekim birkaç gece uyansada tekrar uyuttum alıştı beslenmeden uyumaya..
Gece meme hariç beslenmeyede alıştırmamak lazım. Acıksalarda yapacak birşey yok. Sedece gece uyumadan sıkı doyurmak yeterli olur.
ilk çocuğuna gece uyansada mama vermedim demişsin ya canım bunu uyguladığında kaç aylıktı? Benim kızım 4 gün sonra tam 6 aylık olacak. Emzirmiyorum sütüm kesilmişti. Gece 2 defa mama veriyorum. Acaba hata mı yapıyorum. Daha çok küçük diye aç bırakmaya kıyamıyorum zaten normalde zayıf ve iştahsız. Ama bir yandan da çok bezdim gece sürekli uyanıyor. Eğer uyanma sıklığı 10-15 dk da birse anlıyorum ki karnı aç. Zaten acıkma saatleri gece 12-1.30 ve 4-5 arası. Her gece aynı saatlerde yani.. ne yapsam bilemedim bi tavsiyen var mı bana. Sana danışmak istedim grubumuzun tecrübeli ve bilgili ablası gibi görüyorum da seni :)

Hanımlar, ek gıdalardan sonra kakaları nasıl bebişlerin? Benim oğlum iştahlı olduğu halde kaka yapmadığı için yediremiyorım, günlerce yapamıyo yaptığında da gayet sert büyük çocuk kakası gibi, deli olcam eskiden en az 2 kere yapardı ek gıda ya geçer geçmez bozuldu sistemi :(

Eki Görüntüle 1866734

firkan firkan canım ben de pirinç unundan muhallebi yapıp yedirmeye başladım. Sütüm pek yetmiyor. Tutturamadım demişsin ya acaba bende mi yanlış yapıyorum diye şüpheye düştüm :110: İlk kez yapıyorum acemiyim o yüzden. Ben şu tariften yapıyorum, gurmebebekten aldım tarifi ölçüleri yarı yarıya yapıyorum şimdilik.
Tutturamıyorum derken hem daha uzun sürüyor yapmak hemde her yaptığımda katı oldu ya sonra su ile seyreltmek istedim falan zor geldi yani.. arımamanın koyuyorsun 2 dk da pişiyor su dolu bşr kaba oturtuyorum hemen soğuyor. Yani 5 dk da hazır oluyor. Kolayıma geliyor :KK48:
ilk çocuğuna gece uyansada mama vermedim demişsin ya canım bunu uyguladığında kaç aylıktı? Benim kızım 4 gün sonra tam 6 aylık olacak. Emzirmiyorum sütüm kesilmişti. Gece 2 defa mama veriyorum. Acaba hata mı yapıyorum. Daha çok küçük diye aç bırakmaya kıyamıyorum zaten normalde zayıf ve iştahsız. Ama bir yandan da çok bezdim gece sürekli uyanıyor. Eğer uyanma sıklığı 10-15 dk da birse anlıyorum ki karnı aç. Zaten acıkma saatleri gece 12-1.30 ve 4-5 arası. Her gece aynı saatlerde yani.. ne yapsam bilemedim bi tavsiyen var mı bana. Sana danışmak istedim grubumuzun tecrübeli ve bilgili ablası gibi görüyorum da seni :)
Sagol canım. Emzirmeyen annelerin durumu farklı ben emzirenler için dedim. Aslında sen bir yönden avantajlısın. Bizimkiler gece emmek için uyanıyor. Daha doğrusu ek gıdalara iyice başladıktan sonra öyle olacak. Yani keyif için kalkıyorlar.
Srn akşam yatrken iyice doyursan belki uyanmaları azalır. Susadığında uyanır o zamnda hemen su verir yatırırsın.
Aslında bazı pedagoglar gece hiiç emzirmeyin diyorlar ama biz kıyamıyoruz.
Sen gece uyumadan muhallebi yada başka bir ek gıda veriyormusun?

Benim dediğim sütten kesildikten sonra yani büyüyünce canım. 18 aylıktı. Bazı anneler 2 yaşından sonrda gece acıkıyor diye devam sütü veriyorlar. O zaman çocuk gece beslenmesine alışıyor. Bunu demek istemiştim :KK66:
Senin bebegin emmese bile tabi acıkacak uyanacak daha küçükler.
Ek gıdaya geçtinmi sen
Ben gece yatarken muhallebi veriyorum uyku saatleri uzadı yine

Sagol canım. Emzirmeyen annelerin durumu farklı ben emzirenler için dedim. Aslında sen bir yönden avantajlısın. Bizimkiler gece emmek için uyanıyor. Daha doğrusu ek gıdalara iyice başladıktan sonra öyle olacak. Yani keyif için kalkıyorlar.
Srn akşam yatrken iyice doyursan belki uyanmaları azalır. Susadığında uyanır o zamnda hemen su verir yatırırsın.
Aslında bazı pedagoglar gece hiiç emzirmeyin diyorlar ama biz kıyamıyoruz.
Sen gece uyumadan muhallebi yada başka bir ek gıda veriyormusun?

Benim dediğim sütten kesildikten sonra yani büyüyünce canım. 18 aylıktı. Bazı anneler 2 yaşından sonrda gece acıkıyor diye devam sütü veriyorlar. O zaman çocuk gece beslenmesine alışıyor. Bunu demek istemiştim :KK66:
Senin bebegin emmese bile tabi acıkacak uyanacak daha küçükler.
Ek gıdaya geçtinmi sen
Ben gece yatarken muhallebi veriyorum uyku saatleri uzadı yine
ek gıdaya geçtik ama kızım sevmiyor hiç bişeyi kendi isteyerek yemiyor. Bundan yaklaşık 3 hafta evvel uyutmadan önce zorla muhallebi yediriyodum. Ağlıyodu hemde çatlarcasına. Zorla ağzını açıp yediriyodum. Uykusuna hiçbir etki yapmıyodu hatta daha çok uyanıyodu diyebilirim. Belkide sindiremiyordu henüz.. Bende bıraktım bu şekilde zorla vermeyi. Ama yarından itibaren tekrar uyutmadan vermeyi denerim belki değişmiştir

Merhaba kizlar..melegim hasta..hastaneye yattik..bronsiolit..kanda ve kakada mikrop..2 antibiyotik aliyor..3 cesit hava..bikac surup derken ilac manyagi oldu..disi cikoyordu.
Oksurugu vardi atesi ..pek onemsemedim distendir diye he bide alerji muhabbeti tabi..ailr hekimi enfeksiyon yok diyip yolladi hep..meger kac cesit enfeksiyon varmis.atesi 39u gecti o gece gic uyumadik..dun gecede oyle..o aglar ben aglar cok kotüydü...bugun hastanede 2.gunumiz.nefes 2 saate bi skisiyor..ama daha iyiye gidecek..sinop merkezdeyim..abimiz ananeyle kaldi 1 saat aramiz var.aklim ondam.simdiden ozledim ki bir haftayi bulur gibi iyice toparlsnmasi.

Esim bu haftasonu almaya gelcekti mugladan..olmadi..haftaya insallah yada daha sonra..acelem var cunku bakicim yok daha eylül 1e ne kaldi..

Oyle iste hanimlar aman kakasini atesini oksurignu ihmal etmeyin disten mistensede cocuk drnz a danisin..bizim 1aylikkrn yogunbakim olayinizda var bronsiolitten.cok kotü oldum.bu sefer ..sanirim cok panik oluyorum sakin olamiyorum bir destek almam gerekiyor

Merhaba kizlar..melegim hasta..hastaneye yattik..bronsiolit..kanda ve kakada mikrop..2 antibiyotik aliyor..3 cesit hava..bikac surup derken ilac manyagi oldu..disi cikoyordu.
Oksurugu vardi atesi ..pek onemsemedim distendir diye he bide alerji muhabbeti tabi..ailr hekimi enfeksiyon yok diyip yolladi hep..meger kac cesit enfeksiyon varmis.atesi 39u gecti o gece gic uyumadik..dun gecede oyle..o aglar ben aglar cok kotüydü...bugun hastanede 2.gunumiz.nefes 2 saate bi skisiyor..ama daha iyiye gidecek..sinop merkezdeyim..abimiz ananeyle kaldi 1 saat aramiz var.aklim ondam.simdiden ozledim ki bir haftayi bulur gibi iyice toparlsnmasi.

Esim bu haftasonu almaya gelcekti mugladan..olmadi..haftaya insallah yada daha sonra..acelem var cunku bakicim yok daha eylül 1e ne kaldi..

Oyle iste hanimlar aman kakasini atesini oksurignu ihmal etmeyin disten mistensede cocuk drnz a danisin..bizim 1aylikkrn yogunbakim olayinizda var bronsiolitten.cok kotü oldum.bu sefer ..sanirim cok panik oluyorum sakin olamiyorum bir destek almam gerekiyor
Sakin olamaman çok normal canım bence.Çok çok çok geçmiş olsun.Allah şifa versin meleğine...Allah onları kötülüklerden esirgesin...

ek gıdaya geçtik ama kızım sevmiyor hiç bişeyi kendi isteyerek yemiyor. Bundan yaklaşık 3 hafta evvel uyutmadan önce zorla muhallebi yediriyodum. Ağlıyodu hemde çatlarcasına. Zorla ağzını açıp yediriyodum. Uykusuna hiçbir etki yapmıyodu hatta daha çok uyanıyodu diyebilirim. Belkide sindiremiyordu henüz.. Bende bıraktım bu şekilde zorla vermeyi. Ama yarından itibaren tekrar uyutmadan vermeyi denerim belki değişmiştir
Canım bende ilk verdiğimde çok uyanıyordu. Hatta muhallebi saatini erkene çekmiştim. 1.5 saat önce veriyordum.
Son 3 gündür çok uyanınca birdaha ters köşe yapayım dedim yatmadan yarım saat önce verdim. Şimdilik kesintisiz 5 saat uyuyor bakalım.
Birde muhallebiyi degiştirsen mesela ben muzlu pirinç unu ve elmalı pirinç unu aldım ikisini karıştırarak pişiriyorum. Böyle daha bir sevdi.
Bazende kaşık maması veriyorum. Onuda seviyor. Yatmadan mutlaka su içiriyorum. Gündüz biberon ile su içsede gece yatarken kaşık ile döktürüyorum ağzına mecbur içiyor. :KK66:
Birde ali babanın çiftliği şarkısını söylüyorum hayvan seslerinde gülerken veriyorum mamayı. Yada yanımızda çocuk şarkıları açıyorum özellikle tinky minky şarkılarını dinlemeye bayılıyor. Zorlamadan kandırarak yedirmek lazım :KK66:

Canım benim Allah yardımcın olsun. Allah kısa zamanda şifa versin kuzucuğa..
Evet ateş 2.3 gün düşmezse yda 39 olursa mutlaka doktora gitmek lazım.
Ahh bu doktorlar zamanında söyleseler ya :(

Her hafta aynı şeyden isyan çıkartıyorum ve 1 kez tartışıyoruz muhakkak.bu kadar hayatı işten ibaret bir insan görmedim.keşke kendim gibi öğretmen ile evlenseymişim o ayrı zira Arkadaşlarım hep tatildeler şu an.neyse konu bu değil.bu kadar kendi başıma kalacağımı hiç tahmin etmedim.mutfakta yanımda boşboş dikiliyor.mama hazırlıyorum diğer kolumda da çocuk.getir ben karıştırayım ya da ver bebeği 2dk demiyor.çöp kovasına poşetsiz yine birşeyler atmış.mutfağı topladım.sonradan yedi.tepsisi öyle mal gibi ortada.içtiği soda şişesi meydanda.koltukta uyuyakaldı yine zaten surat 5 karış kızgın bana.sabah tek bir cümle ettim: senin kendine bile hayrın yok! Kızdı kırılmış beyfendi öyle diyor.eee koltuktan bile ben kaldırıyorum bir iki kelam iletişimin yok.var mı hayrın? Amaaaa müdürü arar iş Arkadaşı arar mübarek sanki redbull içmiş gibi olur.kahkahalar ahenkler bir diller.zaten geç geliyor bi de 12 de bile iş Arkadaşı ile konuşuyor ben bıktım bunun işinden.az önce ışığı kapatıp yatıcam,sen yatmıyor musun dedim.kalktı tek kelam etmeden koltuktan.bebeğin suyunu baş ucuma hazır ettim derken bi baktım yatmış ışığı bile kapatmamış.herşey benden bekleniyor bu evde.ayaklarıma kramp giriyor diyet yüzünden zaten.acı içinde iki büklüm kalıyorum Olduğum yerde.kaç kez şahit oldu.bir dirhem merhamet yok yeminle!

Çok çok geçmiş olsun canım, yakın zamanda toparlasin inşallah minigin..

Oyyy.. Cok geçmiş olsun canım. :( Allah tez zamanda şifalar versin inşallah. Ayy tuylerim diken diken. Oldu 2o gün hastanede yattigimiz günler aklıma geldi de...zooor çok zooorrrr...
Ahh bu bozucam agzimj. Birşey yok diyip gönderen Dr lar varya onlari şikayet edeceksin uzaklaşma alsinlar. Ya bu bebek neden bu kadar alakasız ilgisiz bilgisiz olursun. Biz drdan sebep yattik 2o gün
Yoksa 5 günluk tedavi yetecekti bize. Aynen kanda da enf vardi artık.
Allah güç kuvvet versin canım. Kendini bırakma. Bak nasıl iyileşecek kuzumuz. Onun sana ihtiyacı var. Kendini bırakma ne olur. Anneler güçlü olurlar.

Cok gecmis olsun canim insallah bi an once iyileşir

Her hafta aynı şeyden isyan çıkartıyorum ve 1 kez tartışıyoruz muhakkak.bu kadar hayatı işten ibaret bir insan görmedim.keşke kendim gibi öğretmen ile evlenseymişim o ayrı zira Arkadaşlarım hep tatildeler şu an.neyse konu bu değil.bu kadar kendi başıma kalacağımı hiç tahmin etmedim.mutfakta yanımda boşboş dikiliyor.mama hazırlıyorum diğer kolumda da çocuk.getir ben karıştırayım ya da ver bebeği 2dk demiyor.çöp kovasına poşetsiz yine birşeyler atmış.mutfağı topladım.sonradan yedi.tepsisi öyle mal gibi ortada.içtiği soda şişesi meydanda.koltukta uyuyakaldı yine zaten surat 5 karış kızgın bana.sabah tek bir cümle ettim: senin kendine bile hayrın yok! Kızdı kırılmış beyfendi öyle diyor.eee koltuktan bile ben kaldırıyorum bir iki kelam iletişimin yok.var mı hayrın? Amaaaa müdürü arar iş Arkadaşı arar mübarek sanki redbull içmiş gibi olur.kahkahalar ahenkler bir diller.zaten geç geliyor bi de 12 de bile iş Arkadaşı ile konuşuyor ben bıktım bunun işinden.az önce ışığı kapatıp yatıcam,sen yatmıyor musun dedim.kalktı tek kelam etmeden koltuktan.bebeğin suyunu baş ucuma hazır ettim derken bi baktım yatmış ışığı bile kapatmamış.herşey benden bekleniyor bu evde.ayaklarıma kramp giriyor diyet yüzünden zaten.acı içinde iki büklüm kalıyorum Olduğum yerde.kaç kez şahit oldu.bir dirhem merhamet yok yeminle!
Allah yardimcin olsun canim o demiyosa sen desen biraz bebegi tut brn mutfagi toplicam yemek hazrlcam diye Yok derse hemen kucagina ver 2 dk sonra alcam tut diye ben oyle yapyrm bakamam diyince mecbur bakmak zorunda kaliyo

Şöyle canım küçükken süt ürünleri yediğimde sıkıntısı yoktu. K3ndim domates yediğimde 1.gün hafif kızarıklık oldu bir daha denedim birşey olmamıştı..
Ben çilek yediğimde ona birşey olmadı.
Mesela bebege muz tattırdığımda döküntü yapmadı.
Sonra patates kabak çorbası tatırdım baktım 1 gün 2 gün birşey çıkmadı. Bende hadi bismillah dedim. Hergün yaptığım çorbaya bişey ekledim. Ama eklediğimde vücutta birşeyler görmeye başlasaydım yada gaz sıkıntısı olsa kesin beklerdim 3 gün.
Mesela daha bebege domates yedirmedim sadece diline degdirdim. Ondada bir tepki yok.
Birde ben tattırmaları bayagı uzun süre yapmıştım. O sırada hiçbirşey olmadı ondan rahatım.

Canım aklımdaydın ne yaptın diye..
Dediğim gibi aykırı birşey denedinmi mesela hafif tuz atılmış çorba gibi..
Mesela birgün biberonu hiç göstermesen kaşık maması al yada muhallebi yap. Yanında şarkı aç karşısında komiklik yaparken agzını açınca hop ver kaşıkla bakalım ne yapacak.
Yada meyve ver tatlı bir şeftali mesela.. mutlaka tatlı bir meyve olsun ekşi olmasın.
Canim sen tuz atıyor musun sebze çorbalarina? benim bebis de sebze yemiyor herkes biraz tuz at diyor içine ama dr tuz yağ Salça asla kullanma diyor ne yapacagımi şaşırdım:( bi de ev yemegi yedir diyor arkadaşlar tuzsuz yağsız yedirince sonradan ev yemegi yemiyorlarmis doğru mu sen deneyimlisin ilk çocuğun tüm sebzeleri yiyor demiştin nasıl bi yol izledin onda?

Canım erkekler hep öyle. Ben de arada köpürüyorum. Dün yemekleri ısıt hazırla da yiyelim dedim sadece tencerelerin altını yakmış sofra hazır diyo bana tabak çatal bile çıkarmamış ki normalde mutfağa bile girmez geçenlerde 1gün boyunca surat astım en son ağzıma geleni söyledim şimdi de tek tek yapması gerekenleri çocuğa anlatır gibi anlatıyorum

Canim sen tuz atıyor musun sebze çorbalarina? benim bebis de sebze yemiyor herkes biraz tuz at diyor içine ama dr tuz yağ Salça asla kullanma diyor ne yapacagımi şaşırdım:KK43: bi de ev yemegi yedir diyor arkadaşlar tuzsuz yağsız yedirince sonradan ev yemegi yemiyorlarmis doğru mu sen deneyimlisin ilk çocuğun tüm sebzeleri yiyor demiştin nasıl bi yol izledin onda?
Canim daha sonra tekrar denesen baska seyler yap smdi benmkide sevmedi sebze corbasini yogurt corbasini sevdi mesela aklimdayken bugn bi daha deneyim ben

Back