- 14 Ekim 2015
- 3.933
- 4.945
- 133
benimkide öyle canım, içindeki ne olursa olsun kaşığı uzatır uzatmaz mühürlüyor ağzını. Bi ara çok kafaya takıyodum da şimdi çok takmıyorum. Ama benimki mamayı çok azda olsa içiyor seninki hepten iştahsızmış. Bugün pirinç ununu biraz sulu yaptım biberona koydum 80-90 ml kadardı çok şaşırdım içti hepsini canım istersen sende böyle dene aç kalmasındansa. Ama neticede pirinç unu soğuyunca daha yoğun oldu canım biberonun ucunu önceden kendim açmıştım biraz . Daha önceleri kaşık manasını da bu şekilde bikaç defa içirdim. Bi de sen ne sıklıkla besliyorsun canım?ne olacak bu halimiz ya ben çık yoruldum birşeyler yedirmeye çalışmaktan hoş dudaklarını mühürledimi imkansız yedirmek mama içmiyor doğru düzgün keza hiç içmiyor biberonun ucunu sıkıyorum ağzına yarısını içiyor yarısını dışarı bazen hepsi dışarı
ilk çocuğuna gece uyansada mama vermedim demişsin ya canım bunu uyguladığında kaç aylıktı? Benim kızım 4 gün sonra tam 6 aylık olacak. Emzirmiyorum sütüm kesilmişti. Gece 2 defa mama veriyorum. Acaba hata mı yapıyorum. Daha çok küçük diye aç bırakmaya kıyamıyorum zaten normalde zayıf ve iştahsız. Ama bir yandan da çok bezdim gece sürekli uyanıyor. Eğer uyanma sıklığı 10-15 dk da birse anlıyorum ki karnı aç. Zaten acıkma saatleri gece 12-1.30 ve 4-5 arası. Her gece aynı saatlerde yani.. ne yapsam bilemedim bi tavsiyen var mı bana. Sana danışmak istedim grubumuzun tecrübeli ve bilgili ablası gibi görüyorum da seni :)Ayrıca ben ilk çocuğumda gece çok uyansada hiç mama vermedim. Sadece emzirdim. Memeden kesilince bazıları süt falan veriyor. Oda gece beslenme alışkanlığı yapıyor. Ben vermedim. Nitekim birkaç gece uyansada tekrar uyuttum alıştı beslenmeden uyumaya..
Gece meme hariç beslenmeyede alıştırmamak lazım. Acıksalarda yapacak birşey yok. Sedece gece uyumadan sıkı doyurmak yeterli olur.