• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Tabiki once saglikli olnasi onemli ama su cevre yokmu kafayi yedirtirler. Agizlari durmuyorki. Acaba uzulur mu diyen yok. 2.5 aylikken ogluma mevlit yaptik. Gecen gun Mevlide gelen bi akrabam ile karsilastik. Mevlitteyken iyiydi bu cocuk hic gelismemis dedi. Benden buyuk olmasa birsey derdim ama diyemedim. Cok canimi sikti.

Cnm bizimkide cok hareketli eli kolu rahat durmuyor. Surekli kaldir beni yurut beni modunda. Bi yandan da emeklemeye zorluyor henuz tam beceremiyor
Canım insanlar olumsuzu söylemeyi seviyorlar çünkü böylelikle kendi ruhlarında bir hafifleme hissediyorlar. Bozuk kişilik bunlar bozuk. Bir anne o lafı duyunca bire bin katıp aklında ne kadar kuracak bilmiyorlar mı? Bence büyük müyük dinleme bazı konularda söyle lafını. Ben de çoğu durumda susuyorum ama kızımla ilgili bir durum olduğunda susamıyorum. Biraz da onlar düşünsün söylerken lafı

Kızlar bebegimin 2 gündür ateşi var halsiz iştahsız :(( 6 aylık olduk yeni diş mi acaba dicem ama henüz bişey yok Adana dan istanbula geldik 3 gün önce acaba hava değişimi mi offf napıcam yarın da tatile gidiyoruz ne yapacağımı şaşırdım calpol veriyorum arada bir çok sık değil ne yapsam yardımcı olur acaba

Tabiki once saglikli olnasi onemli ama su cevre yokmu kafayi yedirtirler. Agizlari durmuyorki. Acaba uzulur mu diyen yok. 2.5 aylikken ogluma mevlit yaptik. Gecen gun Mevlide gelen bi akrabam ile karsilastik. Mevlitteyken iyiydi bu cocuk hic gelismemis dedi. Benden buyuk olmasa birsey derdim ama diyemedim. Cok canimi sikti.

Cnm bizimkide cok hareketli eli kolu rahat durmuyor. Surekli kaldir beni yurut beni modunda. Bi yandan da emeklemeye zorluyor henuz tam beceremiyor
Valla ben bazen karsilik veriyorm kimse kusura bakmasn benmkide ne zayf ne kilolu tam ortada zaten bende byle istiyorum emeklesinlerde dizleri felan aciyo ya kizaryo ama durmak blmyo

Kızlar bebegimin 2 gündür ateşi var halsiz iştahsız :KK43:( 6 aylık olduk yeni diş mi acaba dicem ama henüz bişey yok Adana dan istanbula geldik 3 gün önce acaba hava değişimi mi offf napıcam yarın da tatile gidiyoruz ne yapacağımı şaşırdım calpol veriyorum arada bir çok sık değil ne yapsam yardımcı olur acaba
Koltuk altlarina kasiklarina islak bez koysan ishal Yok demi bi doktora gotursen daha iyi olur sanki çok mu yuksek atesi

Kesinlikle yetmediğini düşünüyorum. Enerjileri de arttı. Mutlaka başlanmalı ek gıdaya. Bende ufaktan başladım iki haftadır. Ama sebze çorbasını sevmiyor öğürüyor. Meyve püresi,yoğurt,sebze çorbası veriyorum şimdilik. Artık yavaş yavaş artırıyorum. Muhallebi ve kahvaltıya da geçcez.

Büyüdüler artık. Hareketleri iyice arttı. Daha çok enerjiye ihtiyaçları var. Bende kahvaltı başlayım diyorum ama nasıl başlıcam ne vericem blw mi yapsam kararsız kaldım.

Maşallah ufaklığa :) benim kuzenimin oğluda aynı böyleydi. 5 aylıkken emekledi 9 aylıkken yürüdü. Tam fırlamaydı çok hareketliydi. Şimdi 4 yaşında yerinde durmuyor. Sen yandın :)
Ben karnımdayken anlamıştım zaten :)) tamam yüzüme vurmayın artık evi oyuncak ev yapıcam söz :)))

Vay masallah.ilk defa bu kadar erken bu işleri yapan bi bebek goruyorum.onun icin dedim acaba biraz abartiyo musun filan :)
Yok anacim inandim
Ama sen yandin vay haline.simdi boyleyse düşünemiyorum sonrasini:halay:
Koltuğa tutunarak yürümeyi öğrenmiş bugün desem kim bilir ne düşünürdün herhalde :)))

Guzel kilo almis masallah cnm. Bizde gecen ay 600 gr almistik. Ama bu ay daha dr a gitmedik evde olcuyorum 100-200 civari. 7200 idi en son.

firkan firkan cnm sebze corbasina da basliyim o zaman. Ek gidaya baslayali kilo alimi nasil sizin? Sebze corbasina ilk neler koymaliyim?
Canım 12.sinde aşı var o zaman anlaşılacak kg. Ama bu sefer aldığını düşünüyorum inş almıştır :dua:
Sebzeye patates kabak ile başladım ben sonra havuç bamya maydanoz semizotu ekledim. Her pişirmede 1 sebze ekledim.
Benimkinin maşallah alerjisi yok diye 3 gün bekledim. Her yapışta bir sebze ekledim canım.
Ayrıca ilk pirinç attım sonra irmik denedim. En sonki çorbasına çok az az pirinç bulgur şehriye ekledim. En sonkini bayagı sevdi.
Sen alerji durumunu bilmiyorsan 3 gün aynı sebzeyi ver.
Birde çorbasına zeytnyagı ekledim sevmedi yemedi tereyagı ekledim sevdi.

Canım insanlar olumsuzu söylemeyi seviyorlar çünkü böylelikle kendi ruhlarında bir hafifleme hissediyorlar. Bozuk kişilik bunlar bozuk. Bir anne o lafı duyunca bire bin katıp aklında ne kadar kuracak bilmiyorlar mı? Bence büyük müyük dinleme bazı konularda söyle lafını. Ben de çoğu durumda susuyorum ama kızımla ilgili bir durum olduğunda susamıyorum. Biraz da onlar düşünsün söylerken lafı
Bencede bozuk kisilik. Beni uzerek eline ne gecicek ki illa kusacaklar.
Valla ben bazen karsilik veriyorm kimse kusura bakmasn benmkide ne zayf ne kilolu tam ortada zaten bende byle istiyorum emeklesinlerde dizleri felan aciyo ya kizaryo ama durmak blmyo
Valla daha sonra bende diyorum keske sunu deseydim diye ama o an aklima gelmiyor
Canım 12.sinde aşı var o zaman anlaşılacak kg. Ama bu sefer aldığını düşünüyorum inş almıştır :dua:
Sebzeye patates kabak ile başladım ben sonra havuç bamya maydanoz semizotu ekledim. Her pişirmede 1 sebze ekledim.
Benimkinin maşallah alerjisi yok diye 3 gün bekledim. Her yapışta bir sebze ekledim canım.
Ayrıca ilk pirinç attım sonra irmik denedim. En sonki çorbasına çok az az pirinç bulgur şehriye ekledim. En sonkini bayagı sevdi.
Sen alerji durumunu bilmiyorsan 3 gün aynı sebzeyi ver.
Birde çorbasına zeytnyagı ekledim sevmedi yemedi tereyagı ekledim sevdi.
Cnm alerji durumunu bilmiyorum. Sen nasil anladin? Peki uc gunden sonra ekleyeceklerimi de 3 gun mu devam edicem ?

Koltuğa tutunarak yürümeyi öğrenmiş bugün desem kim bilir ne düşünürdün herhalde :)))
Yok artik derim:oha:
Senin bebis bizimkilere kotu örnek oluyor.bizimki daha dötünun üstüne oturmiyo.uzandıgi yerden bi iki tur dönuyor.onu da marifet sayıyor bak hele yasitlari yürümeye baslamis.yarin idmana sokacam onu:KK48:

canım ben 1 kere verdim 2 gün kakasını yapmadı ama rahatsız da olmadı..kakadını yaptığında da muun lifleri vardı kakasında 2 gün boyınca..bi daha vermedim muz biraz daha büyüsün ozaman verecwğim tam hazmedemiyorlar muzu şimdilik:KK66:
Aynen bende rafa kaldrdm simdilk muzu.7.aydan sonra verirm.
Bizimde 4 gun oldu çıkmadı ama bi rahatszlgi da yok.

Büyüdüler artık. Hareketleri iyice arttı. Daha çok enerjiye ihtiyaçları var. Bende kahvaltı başlayım diyorum ama nasıl başlıcam ne vericem blw mi yapsam kararsız kaldım.
Senin tercihin canım. Ben normal usül devam ederim. Öncelikle labne yapmayla başlıcam burdan aldığım tarifle denemek istiyorum. Tutturursam yapıp dolaba atcam. İlk yumurta sarısıyla labne vermekle başlarım. Yumurta mutlaka köy yumurtası olmalı zaten kendimizde hazır yemiyoruz. Sonrası gelir yavaş yavaş. Muhallebiyi de tam buğday unu yada yulaftan düşünüyorum ama daha denemedim tutturamazsam pirinç unu yaparım. Ekmekte kv ye tam buğday unundan köy ekmeği yaptırıp dondurucuya atcam hazır şeyler pek vermek istemiyorum umarım başarırım :)

ekliyorum seni canım isimden tanırsın beni

benim kızımda hâlâ iştahsız canım. Bi tek suyu iyi içiyor. Ek gıdalarda onu artık hiç zorlamıyorum. Kendi hâline bıraktım . Önceki kadar takmıyorum. Fazla da üstüne düşünce iş daha da karışıyor, bi süre de böyle denicem canım.
ne olacak bu halimiz ya ben çık yoruldum birşeyler yedirmeye çalışmaktan hoş dudaklarını mühürledimi imkansız yedirmek mama içmiyor doğru düzgün keza hiç içmiyor biberonun ucunu sıkıyorum ağzına yarısını içiyor yarısını dışarı bazen hepsi dışarı

Yok artik derim:oha:
Senin bebis bizimkilere kotu örnek oluyor.bizimki daha dötünun üstüne oturmiyo.uzandıgi yerden bi iki tur dönuyor.onu da marifet sayıyor bak hele yasitlari yürümeye baslamis.yarin idmana sokacam onu:KK48:
Bizimkide ne tam olarak emekliyor nede tam oturuyor, yürümeyecekte direk koşucakkk :)))

Kızlar bebegimin 2 gündür ateşi var halsiz iştahsız :(( 6 aylık olduk yeni diş mi acaba dicem ama henüz bişey yok Adana dan istanbula geldik 3 gün önce acaba hava değişimi mi offf napıcam yarın da tatile gidiyoruz ne yapacağımı şaşırdım calpol veriyorum arada bir çok sık değil ne yapsam yardımcı olur acaba
canım bizimde öyle 2 gündür ateşi var 37 ile 38 arası değişiyor bende calpol verdim dişte görünmüyor daha

Back