Maşallah ona maşallah Allah nazarlardan korusunBen konuşuyorum ya anlıyomuş gibi ifade kullanıyor ve hıı diye desteliyo :) evleree şenlik. Bir gün uyuyo sandığımız an beşiğinden kurtulup salona gelicek diye korkuyorum
Cnm cok merak ediyorum senin oglan kac aylik:)
Bizimkiler daha kafalarni tutamazken emekliyor yazıyordun.şimdi de tutup kalkiyo diyosun.kiz Şubat annesi olduguna emin misin
Annaaaa kıııız ben şoook! :) maaşallah bu neee 10 aylık gibi maaşallah...bizimkileri yir seninkiUfaklığı iş başında yakaladığım anMaşallah diyin kızlar çok tırsıyorum bir yerine birşey yapıcak diye
Canım süt alerjin varsa mayalanmışlar belki etki etmez. Sonuçta proteinler değişiyor sütü değil de yoğurt peynir kefir tüket bi de öyle dene benceBu ayki kontrolümüzden çıktığımızda migrenim arttı.kızım 100 gr almış.kilosu düşük.süt alerjisi vardı bilenler bilir ve diyet yapıyorum.doktor sütümün yarayışlılığını kaybetmiş olabileceğini,diyeti 1 hafta bozup 15 gün sonra yine gelmemi söyledi.ek gıda denemelerimiz olmuştu fakat tam anlamıyla dün yeni geçtik.kahvaltı ve yoğurt yasak fakat meyveler ve sebze (pat,kabak ve Havuç) Çorbası verilecek dedi.ben doktordan çıkınca sütte marine edilmiş tavuk yedim (dışarıdakilerin çoğu böyleymiş) gece bebeğim 2-3 kez fazla uyandı ve ağlaması daha fazlalaştı.
Diyeti tamamen bozmaya korkuyorum.denedim ve uyku haram oldu.15 gün sonra gidince doktora diyeti bozmadım mı diyeceğim?
Bebeğim ek gıda ile kilo alır belki çünkü mamayı da sevmiyor.
Çok sıkıntılı bir durum.siz ne önerirsiniz alerji anneleri?
Özlemişim buraları bu arada :))
Şöyle canım küçükken süt ürünleri yediğimde sıkıntısı yoktu. K3ndim domates yediğimde 1.gün hafif kızarıklık oldu bir daha denedim birşey olmamıştı..Cnm alerji durumunu bilmiyorum. Sen nasil anladin? Peki uc gunden sonra ekleyeceklerimi de 3 gun mu devam edicem ?
Canım aklımdaydın ne yaptın diye..ne olacak bu halimiz ya ben çık yoruldum birşeyler yedirmeye çalışmaktan hoş dudaklarını mühürledimi imkansız yedirmek mama içmiyor doğru düzgün keza hiç içmiyor biberonun ucunu sıkıyorum ağzına yarısını içiyor yarısını dışarı bazen hepsi dışarı
Bazen benmde aklima gelmiyo ama her sefernde kilolu olmasi onemli degil saglikli olsun ilerde obez olcagina diyormBencede bozuk kisilik. Beni uzerek eline ne gecicek ki illa kusacaklar.
Valla daha sonra bende diyorum keske sunu deseydim diye ama o an aklima gelmiyor
Cnm alerji durumunu bilmiyorum. Sen nasil anladin? Peki uc gunden sonra ekleyeceklerimi de 3 gun mu devam edicem ?
Ay benimkide oturamiyo daha tam 3 4 dkka sonra dusuyo ama emekliyo insan once oturmayi ogrenir odadan cikar cikmaz arkamda sipaYok artik derim
Senin bebis bizimkilere kotu örnek oluyor.bizimki daha dötünun üstüne oturmiyo.uzandıgi yerden bi iki tur dönuyor.onu da marifet sayıyor bak hele yasitlari yürümeye baslamis.yarin idmana sokacam onu
Cnm bende herseyi yiyorum oglumda bi sıkıntı olmadi. O zaman bende verebilirim.Şöyle canım küçükken süt ürünleri yediğimde sıkıntısı yoktu. K3ndim domates yediğimde 1.gün hafif kızarıklık oldu bir daha denedim birşey olmamıştı..
Ben çilek yediğimde ona birşey olmadı.
Mesela bebege muz tattırdığımda döküntü yapmadı.
Sonra patates kabak çorbası tatırdım baktım 1 gün 2 gün birşey çıkmadı. Bende hadi bismillah dedim. Hergün yaptığım çorbaya bişey ekledim. Ama eklediğimde vücutta birşeyler görmeye başlasaydım yada gaz sıkıntısı olsa kesin beklerdim 3 gün.
Mesela daha bebege domates yedirmedim sadece diline degdirdim. Ondada bir tepki yok.
Birde ben tattırmaları bayagı uzun süre yapmıştım. O sırada hiçbirşey olmadı ondan rahatım.
Benimki öyleymiş canım muhallebiyi yedirince uyuyor saat 2 gibi kalkıyor emip uyuyor 6 gibi birdaha uyanıyor. Yine emziriyorum uyuyor 7.30 gibi kalkıyor.firkan canim dun yatirmadan yarim saat once yogurt corbasi icirdm sonra emzrdm yatrdm ama hemen uyandi biraz daha oyalayip uyuttum 4 saat sonra kalkti o mu etki etti sence aciktigindan mi uyaniyoms ki
İnş canım. Sen yinede ilk çorbasını verince bir gözlemle bakalım ertesi güne kadar birşeyler olacakmı? Olmazsa sıkıntı yok. Sen yinede istersen 3 gün kuralını uygularsın. Nasıl istersenCnm bende herseyi yiyorum oglumda bi sıkıntı olmadi. O zaman bende verebilirim.
Canım yoğurt çorbası na pirinç koysam yutabilir demi.Benimki öyleymiş canım muhallebiyi yedirince uyuyor saat 2 gibi kalkıyor emip uyuyor 6 gibi birdaha uyanıyor. Yine emziriyorum uyuyor 7.30 gibi kalkıyor.
Muhallebi vermediğimde bir türlü dalamıyordu gece 1.2 ye kadar habire uyanıyordu. Şimdi gece 2 ye kadar kesintisiz uyuyor.
Ben muhallebiden diye düşünüyorum. Deneme yanılma öğrenecegiz inş.
Birde sen yeni geçtin ya ek gıdalara şuan bünyesi alışma sürecindedir belki.. birkaç gün dene uykusunda bir degişiklik olacakmı?
Birde süt yoğurrt gaz yapabilir ya acaba gazmı yaptı seninkinde. Tekrar uyandığında sen oyalarken gazını çıkarmıltır belki ondan uyumuştur. 4 saat çok iyi bence. Doyduğundan uyumuş gibi gözüküyor :)
Dün önceki gün uyuyormuydu 4 saat?
Ayrıca ben ilk çocuğumda gece çok uyansada hiç mama vermedim. Sadece emzirdim. Memeden kesilince bazıları süt falan veriyor. Oda gece beslenme alışkanlığı yapıyor. Ben vermedim. Nitekim birkaç gece uyansada tekrar uyuttum alıştı beslenmeden uyumaya..
Gece meme hariç beslenmeyede alıştırmamak lazım. Acıksalarda yapacak birşey yok. Sedece gece uyumadan sıkı doyurmak yeterli olur.
İnş canım. Sen yinede ilk çorbasını verince bir gözlemle bakalım ertesi güne kadar birşeyler olacakmı? Olmazsa sıkıntı yok. Sen yinede istersen 3 gün kuralını uygularsın. Nasıl istersen
Önceden pütürlü birşeyler verdinmi hiç canım. Benimki seviyor mesela yumurta sarısı ve peyniri ezip minik minik verdim. Agzında dilini saga sola döndürdü çiğnermiş gibi. Yedi.Canım yoğurt çorbası na pirinç koysam yutabilir demi.
Cumartesi gunude 8 bucuk saat uyumstu hic uyanmadan ama o gun gun boyuncada hic bisey vermedm sadece emmisti bi onceki gun uyumamsti pek fazla ondan mi o kadar uyudu acaba ama acksa yinede uyanirdi bugn bi daha yedircem bakalm anlarizBenimki öyleymiş canım muhallebiyi yedirince uyuyor saat 2 gibi kalkıyor emip uyuyor 6 gibi birdaha uyanıyor. Yine emziriyorum uyuyor 7.30 gibi kalkıyor.
Muhallebi vermediğimde bir türlü dalamıyordu gece 1.2 ye kadar habire uyanıyordu. Şimdi gece 2 ye kadar kesintisiz uyuyor.
Ben muhallebiden diye düşünüyorum. Deneme yanılma öğrenecegiz inş.
Birde sen yeni geçtin ya ek gıdalara şuan bünyesi alışma sürecindedir belki.. birkaç gün dene uykusunda bir degişiklik olacakmı?
Birde süt yoğurrt gaz yapabilir ya acaba gazmı yaptı seninkinde. Tekrar uyandığında sen oyalarken gazını çıkarmıltır belki ondan uyumuştur. 4 saat çok iyi bence. Doyduğundan uyumuş gibi gözüküyor :)
Dün önceki gün uyuyormuydu 4 saat?
Ayrıca ben ilk çocuğumda gece çok uyansada hiç mama vermedim. Sadece emzirdim. Memeden kesilince bazıları süt falan veriyor. Oda gece beslenme alışkanlığı yapıyor. Ben vermedim. Nitekim birkaç gece uyansada tekrar uyuttum alıştı beslenmeden uyumaya..
Gece meme hariç beslenmeyede alıştırmamak lazım. Acıksalarda yapacak birşey yok. Sedece gece uyumadan sıkı doyurmak yeterli olur.
İnş canım. Sen yinede ilk çorbasını verince bir gözlemle bakalım ertesi güne kadar birşeyler olacakmı? Olmazsa sıkıntı yok. Sen yinede istersen 3 gün kuralını uygularsın. Nasıl istersen
Ben koydum canim iyice haslanirsa yutar benimki yuttu yaniCanım yoğurt çorbası na pirinç koysam yutabilir demi.
Cnm meyveyi püreli verdim . Çorbayı iyice çekmiştim. Çorbayı puturlu vereyim o zaman. Oğlum kabağa alerjisi var galiba canım kolu kabardıÖnceden pütürlü birşeyler verdinmi hiç canım. Benimki seviyor mesela yumurta sarısı ve peyniri ezip minik minik verdim. Agzında dilini saga sola döndürdü çiğnermiş gibi. Yedi.
Ama pirinç hiç denemedim bilemeyecegim.
Ben sebze çorbasına pirinç bulgur şehriye koyuyorum hepsi haşlanınca ezip yada blendır ile çekip veriyorum.
Bende deneyim canım. Peki sen önceden pütürlü birşeyler verdin mi canım bn sadece meyveyi püre şeklinde verdimBen koydum canim iyice haslanirsa yutar benimki yuttu yani
Ogün dışarı çıkmışmıydın canım? Biz cmrts pikniğe gittik. Pikniktede uyudu . Akşam geldiğimizdede 6 da bir uyumuştu gece 1e kadar. Temiz havada iyi geliyor aslında :)Cumartesi gunude 8 bucuk saat uyumstu hic uyanmadan ama o gun gun boyuncada hic bisey vermedm sadece emmisti bi onceki gun uyumamsti pek fazla ondan mi o kadar uyudu acaba ama acksa yinede uyanirdi bugn bi daha yedircem bakalm anlariz
Olabilir canım. Bir dahakine kabak yerine başka birşey koy. Aradan biraz zaman geçince kabagı yine denersin.Cnm meyveyi püreli verdim . Çorbayı iyice çekmiştim. Çorbayı puturlu vereyim o zaman. Oğlum kabağa alerjisi var galiba canım kolu kabardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?