2016 Şubat Anneleri

Bu ayki kontrolümüzden çıktığımızda migrenim arttı.kızım 100 gr almış.kilosu düşük.süt alerjisi vardı bilenler bilir ve diyet yapıyorum.doktor sütümün yarayışlılığını kaybetmiş olabileceğini,diyeti 1 hafta bozup 15 gün sonra yine gelmemi söyledi.ek gıda denemelerimiz olmuştu fakat tam anlamıyla dün yeni geçtik.kahvaltı ve yoğurt yasak fakat meyveler ve sebze (pat,kabak ve Havuç) Çorbası verilecek dedi.ben doktordan çıkınca sütte marine edilmiş tavuk yedim (dışarıdakilerin çoğu böyleymiş) gece bebeğim 2-3 kez fazla uyandı ve ağlaması daha fazlalaştı.
Diyeti tamamen bozmaya korkuyorum.denedim ve uyku haram oldu.15 gün sonra gidince doktora diyeti bozmadım mı diyeceğim?
Bebeğim ek gıda ile kilo alır belki çünkü mamayı da sevmiyor.
Çok sıkıntılı bir durum.siz ne önerirsiniz alerji anneleri?
Özlemişim buraları bu arada :))

Bende ek gida olarak oglenleri sebze corbasi veriyorum (kabak,havuc,patates)pirinc yada bulgur ekliyorum corbalarina ama artik sehriye ve irmikte ekleyecegim.Az suda agzi kapali haslayip blenderdan geciyorum hergun biraz daha puturlu birakiyorum.Ve pisince icine az zeytinyagi yada tereyagi koyuyoru..Gece yatarken gogle marka pirinc unu yapiyordum yiyordu,ama o bitince kasik mamasi aldim sutlu meyveli 8 tahilli onu sevmedi yemiyo.Yogurt isini halletmem lazim duzenli mayalayip ikindi ogununde vermeliyim.Meyve tattiriyorum ama ogun olarak degil filesine koyup veriyorum simdilik.En sonda kahvaltiya baslicam.Tabi bunun yaninda beni emiyor ve formul mama da iciyor 120 cc den 2 3 defa.Bir duzen oturtsam rahatlicam.2 cocuk ev isi birde kpss calisiyorum yetismek cok zor.Layikiyla beslensinler istiyorum ama zor yetisiyorum

Canım süt alerjin varsa mayalanmışlar belki etki etmez. Sonuçta proteinler değişiyor sütü değil de yoğurt peynir kefir tüket bi de öyle dene bence

Cnm alerji durumunu bilmiyorum. Sen nasil anladin? Peki uc gunden sonra ekleyeceklerimi de 3 gun mu devam edicem ?
Şöyle canım küçükken süt ürünleri yediğimde sıkıntısı yoktu. K3ndim domates yediğimde 1.gün hafif kızarıklık oldu bir daha denedim birşey olmamıştı..
Ben çilek yediğimde ona birşey olmadı.
Mesela bebege muz tattırdığımda döküntü yapmadı.
Sonra patates kabak çorbası tatırdım baktım 1 gün 2 gün birşey çıkmadı. Bende hadi bismillah dedim. Hergün yaptığım çorbaya bişey ekledim. Ama eklediğimde vücutta birşeyler görmeye başlasaydım yada gaz sıkıntısı olsa kesin beklerdim 3 gün.
Mesela daha bebege domates yedirmedim sadece diline degdirdim. Ondada bir tepki yok.
Birde ben tattırmaları bayagı uzun süre yapmıştım. O sırada hiçbirşey olmadı ondan rahatım.
Canım aklımdaydın ne yaptın diye..
Dediğim gibi aykırı birşey denedinmi mesela hafif tuz atılmış çorba gibi..
Mesela birgün biberonu hiç göstermesen kaşık maması al yada muhallebi yap. Yanında şarkı aç karşısında komiklik yaparken agzını açınca hop ver kaşıkla bakalım ne yapacak.
Yada meyve ver tatlı bir şeftali mesela.. mutlaka tatlı bir meyve olsun ekşi olmasın.

Bazen benmde aklima gelmiyo ama her sefernde kilolu olmasi onemli degil saglikli olsun ilerde obez olcagina diyorm

Yok artik derim
Senin bebis bizimkilere kotu örnek oluyor.bizimki daha dötünun üstüne oturmiyo.uzandıgi yerden bi iki tur dönuyor.onu da marifet sayıyor bak hele yasitlari yürümeye baslamis.yarin idmana sokacam onu
Ay benimkide oturamiyo daha tam 3 4 dkka sonra dusuyo ama emekliyo insan once oturmayi ogrenir odadan cikar cikmaz arkamda sipa

firkan canim dun yatirmadan yarim saat once yogurt corbasi icirdm sonra emzrdm yatrdm ama hemen uyandi biraz daha oyalayip uyuttum 4 saat sonra kalkti o mu etki etti sence aciktigindan mi uyaniyoms ki

Cnm bende herseyi yiyorum oglumda bi sıkıntı olmadi. O zaman bende verebilirim.

firkan canim dun yatirmadan yarim saat once yogurt corbasi icirdm sonra emzrdm yatrdm ama hemen uyandi biraz daha oyalayip uyuttum 4 saat sonra kalkti o mu etki etti sence aciktigindan mi uyaniyoms ki
Benimki öyleymiş canım muhallebiyi yedirince uyuyor saat 2 gibi kalkıyor emip uyuyor 6 gibi birdaha uyanıyor. Yine emziriyorum uyuyor 7.30 gibi kalkıyor.
Muhallebi vermediğimde bir türlü dalamıyordu gece 1.2 ye kadar habire uyanıyordu. Şimdi gece 2 ye kadar kesintisiz uyuyor.
Ben muhallebiden diye düşünüyorum. Deneme yanılma öğrenecegiz inş.
Birde sen yeni geçtin ya ek gıdalara şuan bünyesi alışma sürecindedir belki.. birkaç gün dene uykusunda bir degişiklik olacakmı?
Birde süt yoğurrt gaz yapabilir ya acaba gazmı yaptı seninkinde. Tekrar uyandığında sen oyalarken gazını çıkarmıltır belki ondan uyumuştur. 4 saat çok iyi bence. Doyduğundan uyumuş gibi gözüküyor :)
Dün önceki gün uyuyormuydu 4 saat?
Ayrıca ben ilk çocuğumda gece çok uyansada hiç mama vermedim. Sadece emzirdim. Memeden kesilince bazıları süt falan veriyor. Oda gece beslenme alışkanlığı yapıyor. Ben vermedim. Nitekim birkaç gece uyansada tekrar uyuttum alıştı beslenmeden uyumaya..
Gece meme hariç beslenmeyede alıştırmamak lazım. Acıksalarda yapacak birşey yok. Sedece gece uyumadan sıkı doyurmak yeterli olur.
Cnm bende herseyi yiyorum oglumda bi sıkıntı olmadi. O zaman bende verebilirim.
İnş canım. Sen yinede ilk çorbasını verince bir gözlemle bakalım ertesi güne kadar birşeyler olacakmı? Olmazsa sıkıntı yok. Sen yinede istersen 3 gün kuralını uygularsın. Nasıl istersen

Canım yoğurt çorbası na pirinç koysam yutabilir demi.

Canım yoğurt çorbası na pirinç koysam yutabilir demi.
Önceden pütürlü birşeyler verdinmi hiç canım. Benimki seviyor mesela yumurta sarısı ve peyniri ezip minik minik verdim. Agzında dilini saga sola döndürdü çiğnermiş gibi. Yedi.
Ama pirinç hiç denemedim bilemeyecegim.
Ben sebze çorbasına pirinç bulgur şehriye koyuyorum hepsi haşlanınca ezip yada blendır ile çekip veriyorum.

Cumartesi gunude 8 bucuk saat uyumstu hic uyanmadan ama o gun gun boyuncada hic bisey vermedm sadece emmisti bi onceki gun uyumamsti pek fazla ondan mi o kadar uyudu acaba ama acksa yinede uyanirdi bugn bi daha yedircem bakalm anlariz

Cnm meyveyi püreli verdim . Çorbayı iyice çekmiştim. Çorbayı puturlu vereyim o zaman. Oğlum kabağa alerjisi var galiba canım kolu kabardı

Cumartesi gunude 8 bucuk saat uyumstu hic uyanmadan ama o gun gun boyuncada hic bisey vermedm sadece emmisti bi onceki gun uyumamsti pek fazla ondan mi o kadar uyudu acaba ama acksa yinede uyanirdi bugn bi daha yedircem bakalm anlariz
Ogün dışarı çıkmışmıydın canım? Biz cmrts pikniğe gittik. Pikniktede uyudu . Akşam geldiğimizdede 6 da bir uyumuştu gece 1e kadar. Temiz havada iyi geliyor aslında :)
Akşam yedirmelerini bir dene bakalım nasıl isteyecek oğluşun. Benim büyük oğlan yatmadan 1-1.5 saat önce yiyordu. Yatmadan verirsem uyuyamıyordu.
Bu oğlanda yatmadan hemen önce verince uyuyor. Hepsi farklı oluyor.
Cnm meyveyi püreli verdim . Çorbayı iyice çekmiştim. Çorbayı puturlu vereyim o zaman. Oğlum kabağa alerjisi var galiba canım kolu kabardı
Olabilir canım. Bir dahakine kabak yerine başka birşey koy. Aradan biraz zaman geçince kabagı yine denersin.
Ben çorbaları iyice çekmiyorum pütürlü veriyorum. 1 ay daha geçsin blw yöntemi ile vermeyi düşünüyorum. Şimdi biraz tırsıyorum ya yiyemezse diye 1 ay sonra haşlayıp önüne verecegim sebzeleri inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…