Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok cnm bi sure vermem daha muz.ucuncu gun oldu yapmadi hala.uc gundur kayisi suyu iciriyorum.muz biraz agir geldi sanirim.7.ayda verirm artik.kabizlk cok kotu bebeklerde çünkü.makati catlar filan cok aci verir yavruma.eksik kalsn simdlkBenim oğlanda da var malesef dün 6.gündü yaptı katı şekilde, ki ben sadece meyve veriyorum ama yapamıyo alşaamadı bağırskları , muz hiç veremedim bu yüzden, armut suyu, üzüm suyu, kayısı suyu veritorum kendimde yiyorum ama düzrne girmedi hala, sende muzu tek verme bence kayısıyla yada armutla karıştır canım
Sagol canim benimOyy tosuncuk olmuş seninde maşallah Sor canım bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim.
Canım bebegin ne kadarlık oldu? Ek gıdaya geç artık. En azından besin almaya devam eder. Sen yine emzirmeyi bırakma.
Artık ek gıdaya geçiş yapsan iyi olacak gibi 6 aylık olacaklar zaten 1.2 güne.
Çocuk istemekle haklı yani ben çok atlarsa yemegimden dudagına bile degdiriyorum. Bayılıyor. En sevdiği ben bardakta birşey içerken bardagı yakalayıp diş kaşımak. kompostoyu biberonuna koydum içmedi bardaktan içecekmiş
Evet öyle canım. Ama kabagı tek sevmeyebilir. Azıcık yaparsan iyi olur. Patatesi ben mutlaka koyuyorum.
Mesela yarım kabagı minik minik doğra içinede irmik pirinç yada bulgur at. Haşlandıktan sonra ben minik tereyyagı atıyorum. Blendır ile çek.
Ek gıdalara alışmaya çalışıyor olabilir diş kaşımtısı olabilir. Sıcaklardan dalamıyor olabilir. Dışardan ses geliyorsa dalamıyor olabilir.
Odayı serinlette uyutmayı dene canım. Benimki dışardan gelen bütün seslere uyanıyor. Bende camı kapatıyorum vantilatörü açıp tavana çeviriyorum. Öyle uyuyor.
Tesekkur ederim tatlim denicem mutlakaCnm sadece kabak lezzetsz olur.kabaklari doğrayıp bi yemek kasigi kadar pirinc biraz domates ve minik bi dis sarmsak koyup pisir.yada patates.bi cay kasigi kadar da zeytinyagi.blander sebze meyvelerin vitamini öldürür diyo diyo uzmanlar.pistkten sonra suzgecten gecirip yedirirsn.kivami cok kati olmamali.yeni olduklari icin sindiremezler.kati gelirse sicak suyla ayarlarsin.kolay gelsn :)
Vay masallah.ilk defa bu kadar erken bu işleri yapan bi bebek goruyorum.onun icin dedim acaba biraz abartiyo musun filan :)Ufaklığı iş başında yakaladığım an Maşallah diyin kızlar çok tırsıyorum bir yerine birşey yapıcak diye
Canım 4.5 aylıkken meyve tattırmaya başlamıştım. Yaklaşık 3 haftadır kaşık maması yada muhallebi veriyordum. Arada azıcık yumurta tattırdım ama düzenli kahvaltıya 3 gündür başladım canım.Aslinda yogurt ve meyve veriyorum. Sebze corbasina da basliyayim bari. Ek gidalari verdikten ne kadar sonra emziriyorsun tekrar
Masallah cnm seninki ek gidaya alismis sanirim. Ne kadar oldu ek gidaya geceli?
Söylemesen daha iyi canım.Tesekkurler canimm Dogru diyorsun nesyse aramizda kalsin artik ahahahahaaa .. akrabalara demeyiveririz bizde :)
Tam haşlamak gerekiyor canım. Yarı pişmiş yada rafadan yumurtayı 2 yaşından sonra tavsiye ediyor doktorlar.firkan canım yumurtayı çokmu haşlıyorsun yoksa yarı pişmiş mi
Sağol canımCanım 4.5 aylıkken meyve tattırmaya başlamıştım. Yaklaşık 3 haftadır kaşık maması yada muhallebi veriyordum. Arada azıcık yumurta tattırdım ama düzenli kahvaltıya 3 gündür başladım canım.
Ekgıdaya geçip alıştıktan sonra hatta 3.4 hafta sonra kahvaltıya başlamayı tavsiye ediyorlar.
Sen yeni başlayacaksan yoğurt meyve ve sebze çorbası ile başlamalısın. Alışsın bir ondan sonra kahvaltıya geeçersin.
Emzirmeyide ne zaman isterse o zaman veriyorum canım. İlk tatırırken bile ağzının tadı degişiyor diye hemen emmek istiyordu. Hemen arkasından hep meme istiyordu. Daha birkaç gündür yemege alıştı hemen meme istemiyor.
Söylemesen daha iyi canım.
Tam haşlamak gerekiyor canım. Yarı pişmiş yada rafadan yumurtayı 2 yaşından sonra tavsiye ediyor doktorlar.
Ne bileyim cnm ya yetmiyor gibi geliyor kilo alımıda son aylarda çok azaldı. Gerçi büyüyorlar ihtiyaçları artıyor. Süt yetmiyor ek gıdayla takviye yapcaz. Daha gece muhallebisi işine falan geçmedim ama artık yavaş yavaş yapmam lazım akşama kadar süt bitiyor gece yatmadan önce meyveli yoğurt yapıp veriyom iyi oluyor.
Abovv maşallah subhanallah neyle besliyon yaramazii bizimkiler tembel çıktıUfaklığı iş başında yakaladığım an Maşallah diyin kızlar çok tırsıyorum bir yerine birşey yapıcak diye
Oyy masallahhhhh... nazarlardan koru Allahım :)Ufaklığı iş başında yakaladığım an Maşallah diyin kızlar çok tırsıyorum bir yerine birşey yapıcak diye
Kesinlikle yetmediğini düşünüyorum. Enerjileri de arttı. Mutlaka başlanmalı ek gıdaya. Bende ufaktan başladım iki haftadır. Ama sebze çorbasını sevmiyor öğürüyor. Meyve püresi,yoğurt,sebze çorbası veriyorum şimdilik. Artık yavaş yavaş artırıyorum. Muhallebi ve kahvaltıya da geçcez.Canım 4. aydan sonra bizimde kilo alımımız azaldı. Ama dr normali bu zaten dedi. 6. aydan
bizim sütümüzdeki vitamin ve mineraller bebeğe yeterli gelmiyormuş. O yüzden 6. ayda ek gıdalarla takviye etmeye başlıyoruz. Bende daha tam anlamıyla ek gıda ya başladım sayılmaz. Kahvaltı yapmıyoruz. İki üç günde bir, günde bir kere ya sebze çorbası veriyorum yada meyveli yoğurt veriyorum. Sağlık ocağından bize iki ince belli çay br kdr alması lazım dedi. Fakat o miktara çıkamadık daha. Acelede etmiyorum. Kilolu bebek sağlıklı bebek anlamına gelmiyor. Biz bu ay 150 gr almışız. Yeter ☺
canım aktif bebe kullanıyorum herhangi bir sorun ile karşılaşmadımPrima kullanan arkadaşlar size sorum var kızımın bezini2-3 saate değiştiriyorum ama bezin arka kısmındaki jeller çıkıp kuzımın popişine yapışmış oluyor sizde de varmı böyle birşey çokta ıslatmıyor altını iştahsız suyu içmiyor çok az çişte bile böyle oluyor daha önce olmuyordu bu pakettemi sorun var anlamadım birde bezin sol kenarının ortasında pembe sarı mavi turuncu yuvarlaklar var
canım domates alerjik bi sebzedir verirken dikkat ermek lazımCnm sadece kabak lezzetsz olur.kabaklari doğrayıp bi yemek kasigi kadar pirinc biraz domates ve minik bi dis sarmsak koyup pisir.yada patates.bi cay kasigi kadar da zeytinyagi.blander sebze meyvelerin vitamini öldürür diyo diyo uzmanlar.pistkten sonra suzgecten gecirip yedirirsn.kivami cok kati olmamali.yeni olduklari icin sindiremezler.kati gelirse sicak suyla ayarlarsin.kolay gelsn :)
bak sen şu yaramazaaa maşallah maşallah..emeklemeden koşar bu gidişle annesiUfaklığı iş başında yakaladığım an Maşallah diyin kızlar çok tırsıyorum bir yerine birşey yapıcak diye
canım ben 1 kere verdim 2 gün kakasını yapmadı ama rahatsız da olmadı..kakadını yaptığında da muun lifleri vardı kakasında 2 gün boyınca..bi daha vermedim muz biraz daha büyüsün ozaman verecwğim tam hazmedemiyorlar muzu şimdilikKizlar muz kabiz yapti mi sizin bebislerde.iki gun verdim.muzun ceyregi bile degildi sutumle ezip verdm kabiz oldu.dun sabah kakasinj yaparken cok agladi baktm normalinden bayagi kati yapiyo.dun zeytinyagi ve kayisi suyu yapip icirdm bugun de oyle.ama daha cikmadi.muza bağladm bende.var mi bu sikayeti olanlar
Guzel kilo almis masallah cnm. Bizde gecen ay 600 gr almistik. Ama bu ay daha dr a gitmedik evde olcuyorum 100-200 civari. 7200 idi en son.Bu ay 550 gram alms canim 8 kilo suan 1 aydir felan boyle yapiyo emmek istemiyo hatta bi ara gece zor emzryodum almiyodu memeyi
Ben kilosuna o kadar takilmyrm acikcasi saglikli olsunda benm bebegm cok hareketli bide akşama kadar hem uyumuyo dogru duzgun hemde surekli emekliyo odadan odaya butun evi dolasiyoGuzel kilo almis masallah cnm. Bizde gecen ay 600 gr almistik. Ama bu ay daha dr a gitmedik evde olcuyorum 100-200 civari. 7200 idi en son.
firkan cnm sebze corbasina da basliyim o zaman. Ek gidaya baslayali kilo alimi nasil sizin? Sebze corbasina ilk neler koymaliyim?
Nette bu liste dönüyor. Muz 9. ay diyor ben de cesaret edemedim. Ama bizim doktor burda daha geç gözüken bazı gıdaları da şimdiden yemeye izin veriyorcanım ben 1 kere verdim 2 gün kakasını yapmadı ama rahatsız da olmadı..kakadını yaptığında da muun lifleri vardı kakasında 2 gün boyınca..bi daha vermedim muz biraz daha büyüsün ozaman verecwğim tam hazmedemiyorlar muzu şimdilik
Tabiki once saglikli olnasi onemli ama su cevre yokmu kafayi yedirtirler. Agizlari durmuyorki. Acaba uzulur mu diyen yok. 2.5 aylikken ogluma mevlit yaptik. Gecen gun Mevlide gelen bi akrabam ile karsilastik. Mevlitteyken iyiydi bu cocuk hic gelismemis dedi. Benden buyuk olmasa birsey derdim ama diyemedim. Cok canimi sikti.Ben kilosuna o kadar takilmyrm acikcasi saglikli olsunda benm bebegm cok hareketli bide akşama kadar hem uyumuyo dogru duzgun hemde surekli emekliyo odadan odaya butun evi dolasiyo