• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Yaa kizlar sıkıntidayım yardım edin. Bizim minik gecen hafta cumadan beri geceleri cok huzursuz. Pazartesi aşımızi olduk ondan sonra da tum kayis koptu. Ikindiye kadar uykusu iyi ama ikindiden sonra bi yarim saat uyuyor bi dahaki uyumamiz gece 11 i buluyor. Ama 11 de uyuyunca her saat basi kalkiyor aglayarak uyaniyor. Bir anlam veremedim gitti. Acaba ek gidalar ağır mi geliyor :( yoksa bu da mi bir atak donemi?
Offf off eskiden aksam 9 da uyurdu 12 gibi yatarken tekrar emzirirdim ben sabah 5 te uyanip emer 8 gibi tekrar uyanirdi. Simdi gece uykusu zehir bana. Nerdeyse bu gece hic uyumadim

Canım muhallebi yi nasıl yapıyorsun. Bn şimdiye kadar yoğurt meyve sebze çorbası verdim başka ne verebilirim
6ay olduysa kahvaltıya başlarsın canım benimkiler 6.5aylık oldu ellerine salatalık elma ekmek bile veriyorum kemiriyorlar muhallebiyi 1çay br suya 2tatlı kaşığı pirinç unuyla yapıyorum ama ilk başta 1tatlı kaşığı falan koy biraz cıvık olsun git gide daha yoğun yaparsın. Ama 3çocukla artık daha kolaya kaçıyorum kaşık maması alıyorum

İyi akşamlar kızlar .. Ohh bebikler buyuyorlsr maşallah.. Bizim oglan 6.bucuk kilo oldu coooook sukur :KK66: ek gıdaya geçiyoruz yavaş yavaş.. firkan firkan canım sana çok şey sorucam kesin :)
Oyy tosuncuk olmuş seninde maşallah :KK36:Sor canım bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim. :KK19:
senin maşallah 8,5 kg. biz daha 8 i göremedik. oğlum 13 şubat doğumlu. geçen ay 18 inde gitmiştik kontrole 7200 idi. nasıl kilo aldırcam ben bu çocuğa :anne:

canım bende daha çok yatak odasında emziriyorum. ama bayağıdır dolaşarak emziriyordum emiyordu. şimdi onu da emmek istemiyor. acıkınca anca 2-3 dk emiyor. peki nasıl anlıyorsun acıktığını? yada ne kadar süre sonra tekrar emzirmeyi deniyorsun? bizim geçen ay 600 gr almıştı. ama bu ay evdeki tartıyla ölçüyorum tabi o da şaşıyor ama 100-200 gr anca almış daha :KK61:napayım kendi akışına mı bırakayım. yeterli beslenemez diye korkuyorum :KK42:
Canım bebegin ne kadarlık oldu? Ek gıdaya geç artık. En azından besin almaya devam eder. Sen yine emzirmeyi bırakma.
Umarım herkes iyidir :)) memlekete geldim günler yoğun geçiyor.çok yazamiyirum Oğlum biraz huzursuz su ara. Yatağını arıyor olabilir :KK43:( babasını da :KK43:(

Her yemek zamanı sofrya gelmek için çırpınıyor :) yediğim her şeyi istiyor :) armut şeftali karpuz üzüm veriyorum ama daha fazla istiyor. Yarın patates vereyim diyorum.
Artık ek gıdaya geçiş yapsan iyi olacak gibi :KK48: 6 aylık olacaklar zaten 1.2 güne. :KK66:
Çocuk istemekle haklı yani :KK48: ben çok atlarsa yemegimden dudagına bile degdiriyorum. Bayılıyor. En sevdiği ben bardakta birşey içerken bardagı yakalayıp diş kaşımak. :KK48: kompostoyu biberonuna koydum içmedi bardaktan içecekmiş :KK48:
Arkadaslar selam
Arada sirada girebiliyorum bende malum bebis sicak yorgunluk vs.
Sebze corbasina baslayabilirsin dedi doktorumuz daha hic yapmadim yarin baslicam insallah
Mesela kabak corbasi nasil yapabilirim? Kaynatip blenderdan mi gecireyim ?
Evet öyle canım. Ama kabagı tek sevmeyebilir. Azıcık yaparsan iyi olur. Patatesi ben mutlaka koyuyorum.
Mesela yarım kabagı minik minik doğra içinede irmik pirinç yada bulgur at. Haşlandıktan sonra ben minik tereyyagı atıyorum. Blendır ile çek. :KK66:
Yaa kizlar sıkıntidayım yardım edin. Bizim minik gecen hafta cumadan beri geceleri cok huzursuz. Pazartesi aşımızi olduk ondan sonra da tum kayis koptu. Ikindiye kadar uykusu iyi ama ikindiden sonra bi yarim saat uyuyor bi dahaki uyumamiz gece 11 i buluyor. Ama 11 de uyuyunca her saat basi kalkiyor aglayarak uyaniyor. Bir anlam veremedim gitti. Acaba ek gidalar ağır mi geliyor :KK43: yoksa bu da mi bir atak donemi?
Offf off eskiden aksam 9 da uyurdu 12 gibi yatarken tekrar emzirirdim ben sabah 5 te uyanip emer 8 gibi tekrar uyanirdi. Simdi gece uykusu zehir bana. Nerdeyse bu gece hic uyumadim
Ek gıdalara alışmaya çalışıyor olabilir diş kaşımtısı olabilir. Sıcaklardan dalamıyor olabilir. Dışardan ses geliyorsa dalamıyor olabilir.
Odayı serinlette uyutmayı dene canım. Benimki dışardan gelen bütün seslere uyanıyor. Bende camı kapatıyorum vantilatörü açıp tavana çeviriyorum. Öyle uyuyor.

Arkadaslar selam
Arada sirada girebiliyorum bende malum bebis sicak yorgunluk vs.
Sebze corbasina baslayabilirsin dedi doktorumuz daha hic yapmadim yarin baslicam insallah
Mesela kabak corbasi nasil yapabilirim? Kaynatip blenderdan mi gecireyim ?
Cnm sadece kabak lezzetsz olur.kabaklari doğrayıp bi yemek kasigi kadar pirinc biraz domates ve minik bi dis sarmsak koyup pisir.yada patates.bi cay kasigi kadar da zeytinyagi.blander sebze meyvelerin vitamini öldürür diyo diyo uzmanlar.pistkten sonra suzgecten gecirip yedirirsn.kivami cok kati olmamali.yeni olduklari icin sindiremezler.kati gelirse sicak suyla ayarlarsin.kolay gelsn :)

senin maşallah 8,5 kg. biz daha 8 i göremedik. oğlum 13 şubat doğumlu. geçen ay 18 inde gitmiştik kontrole 7200 idi. nasıl kilo aldırcam ben bu çocuğa :anne:

canım bende daha çok yatak odasında emziriyorum. ama bayağıdır dolaşarak emziriyordum emiyordu. şimdi onu da emmek istemiyor. acıkınca anca 2-3 dk emiyor. peki nasıl anlıyorsun acıktığını? yada ne kadar süre sonra tekrar emzirmeyi deniyorsun? bizim geçen ay 600 gr almıştı. ama bu ay evdeki tartıyla ölçüyorum tabi o da şaşıyor ama 100-200 gr anca almış daha :KK61:napayım kendi akışına mı bırakayım. yeterli beslenemez diye korkuyorum :KK42:
Keyfi yerindeyse hic ellemiyorm bi yarim saat felab kendi haline birakiyorm bi daha deniyorm bazende. Memeyi acik bırakıyorum kucagima otutturuyorm memeyle oynuyo ondan sonra eliyle tutup agzina almaya calisiyo o sirada hemen sokuyorm memeyi agzina :D

Yaa kizlar sıkıntidayım yardım edin. Bizim minik gecen hafta cumadan beri geceleri cok huzursuz. Pazartesi aşımızi olduk ondan sonra da tum kayis koptu. Ikindiye kadar uykusu iyi ama ikindiden sonra bi yarim saat uyuyor bi dahaki uyumamiz gece 11 i buluyor. Ama 11 de uyuyunca her saat basi kalkiyor aglayarak uyaniyor. Bir anlam veremedim gitti. Acaba ek gidalar ağır mi geliyor :KK43: yoksa bu da mi bir atak donemi?
Cnm ek gidalar agir gelebilir
Benim kv gecen bulgur verdi.o gece agladi sabaha kadar.sindiremiyebiliyolar bazi şeyleri.bu da karin agrisi huzurszlk yapar haliyle.kivami yogun olmasin verdgn gıdaların.anne sutu gibi.olmalı ilk asamada.

Bu sabah kahvaltısında yumurta sarısı beyaz peynir ve patatesi ezdim iyice içinede iyi çekilmiş ceviz koydum biraz. Az su ile seyrelttim. Emir bayıldı. Hepsini bitirdi.
Benim minnoş pütürlü yemeyi seviyor. Pütürlü yiyemeyen bebekler için süzgeçten geçirilebilir ;)

Hay yavrum maşallah. Gruptaki en hızlısı sanırım seninki çıktı canım. Benim kızım kendi başına oturamıyor, anca yüz üstü dönüp ondada basıyor yaygarayı. Hadi bakalım tıpış tıpış yürüsün yakışıklı :KK46:
Tesekkurler canim, 3-4 gun once tv unitisine tutunup kalkti ok tv unitesi cok yuksek degil.. bir kac kerede dustu bende etrafini yastiklar koydum olurda duserse acitmasin diye.. ama dun zigon sehpasina tutunmus cerceveleri almaya calisirken gorunce sok oldum diyebilirim :KK57:

Ufaklığı iş başında yakaladığım an :KK53: Maşallah diyin kızlar çok tırsıyorum bir yerine birşey yapıcak diye:dua:

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    39 KB · Görüntüleme: 132
Canım bebegin ne kadarlık oldu? Ek gıdaya geç artık. En azından besin almaya devam eder. Sen yine emzirmeyi bırakma.
Aslinda yogurt ve meyve veriyorum. Sebze corbasina da basliyayim bari. Ek gidalari verdikten ne kadar sonra emziriyorsun tekrar
Keyfi yerindeyse hic ellemiyorm bi yarim saat felab kendi haline birakiyorm bi daha deniyorm bazende. Memeyi acik bırakıyorum kucagima otutturuyorm memeyle oynuyo ondan sonra eliyle tutup agzina almaya calisiyo o sirada hemen sokuyorm memeyi agzina :KK70:
Cnm ben galiba cok zorluyorum ya. Suan kac kilo? gecen ay ne kadar aldi? Bir de ne kadardir boyle emiyor? Cvplarsan sevinirim cnm saol simdiden
Bu sabah kahvaltısında yumurta sarısı beyaz peynir ve patatesi ezdim iyice içinede iyi çekilmiş ceviz koydum biraz. Az su ile seyrelttim. Emir bayıldı. Hepsini bitirdi.
Benim minnoş pütürlü yemeyi seviyor. Pütürlü yiyemeyen bebekler için süzgeçten geçirilebilir :KK66:
Masallah cnm seninki ek gidaya alismis sanirim. Ne kadar oldu ek gidaya geceli?

Maşallah canım şuan 8 aylık çocuğun yapabilecegi şeyleri yapıyor. Bence çok dillendirme ve anlatma herkese nazar degmesin kuzuya..
Tesekkurler canimm ;) Dogru diyorsun nesyse aramizda kalsin artik ahahahahaaa .. akrabalara demeyiveririz bizde :)

Tesekkurler canimm :KK66: Dogru diyorsun nesyse aramizda kalsin artik ahahahahaaa .. akrabalara demeyiveririz bizde :)
Maşallah ufaklığa :) benim kuzenimin oğluda aynı böyleydi. 5 aylıkken emekledi 9 aylıkken yürüdü. Tam fırlamaydı çok hareketliydi. Şimdi 4 yaşında yerinde durmuyor. Sen yandın :)

Kizlar muz kabiz yapti mi sizin bebislerde.iki gun verdim.muzun ceyregi bile degildi sutumle ezip verdm kabiz oldu.dun sabah kakasinj yaparken cok agladi baktm normalinden bayagi kati yapiyo.dun zeytinyagi ve kayisi suyu yapip icirdm bugun de oyle.ama daha cikmadi.muza bağladm bende.var mi bu sikayeti olanlar

Benim oğlanda da var malesef dün 6.gündü yaptı katı şekilde, ki ben sadece meyve veriyorum ama yapamıyo alşaamadı bağırskları , muz hiç veremedim bu yüzden, armut suyu, üzüm suyu, kayısı suyu veritorum kendimde yiyorum ama düzrne girmedi hala, sende muzu tek verme bence kayısıyla yada armutla karıştır canım

Aslinda yogurt ve meyve veriyorum. Sebze corbasina da basliyayim bari. Ek gidalari verdikten ne kadar sonra emziriyorsun tekrar

Cnm ben galiba cok zorluyorum ya. Suan kac kilo? gecen ay ne kadar aldi? Bir de ne kadardir boyle emiyor? Cvplarsan sevinirim cnm saol simdiden

Masallah cnm seninki ek gidaya alismis sanirim. Ne kadar oldu ek gidaya geceli?
Bu ay 550 gram alms canim 8 kilo suan 1 aydir felan boyle yapiyo emmek istemiyo hatta bi ara gece zor emzryodum almiyodu memeyi

Back