2016 Şubat Anneleri

Yok cnm bi sure vermem daha muz.ucuncu gun oldu yapmadi hala.uc gundur kayisi suyu iciriyorum.muz biraz agir geldi sanirim.7.ayda verirm artik.kabizlk cok kotu bebeklerde çünkü.makati catlar filan cok aci verir yavruma.eksik kalsn simdlk

Sagol canim benim

Tesekkur ederim tatlim denicem mutlaka
Zeytnyagini ilk 2 hafta deneme dedi dr

Ufaklığı iş başında yakaladığım an Maşallah diyin kızlar çok tırsıyorum bir yerine birşey yapıcak diye
Vay masallah.ilk defa bu kadar erken bu işleri yapan bi bebek goruyorum.onun icin dedim acaba biraz abartiyo musun filan :)
Yok anacim inandim
Ama sen yandin vay haline.simdi boyleyse düşünemiyorum sonrasini

Aslinda yogurt ve meyve veriyorum. Sebze corbasina da basliyayim bari. Ek gidalari verdikten ne kadar sonra emziriyorsun tekrar

Masallah cnm seninki ek gidaya alismis sanirim. Ne kadar oldu ek gidaya geceli?
Canım 4.5 aylıkken meyve tattırmaya başlamıştım. Yaklaşık 3 haftadır kaşık maması yada muhallebi veriyordum. Arada azıcık yumurta tattırdım ama düzenli kahvaltıya 3 gündür başladım canım.
Ekgıdaya geçip alıştıktan sonra hatta 3.4 hafta sonra kahvaltıya başlamayı tavsiye ediyorlar.
Sen yeni başlayacaksan yoğurt meyve ve sebze çorbası ile başlamalısın. Alışsın bir ondan sonra kahvaltıya geeçersin.
Emzirmeyide ne zaman isterse o zaman veriyorum canım. İlk tatırırken bile ağzının tadı degişiyor diye hemen emmek istiyordu. Hemen arkasından hep meme istiyordu. Daha birkaç gündür yemege alıştı hemen meme istemiyor.
Tesekkurler canimm Dogru diyorsun nesyse aramizda kalsin artik ahahahahaaa .. akrabalara demeyiveririz bizde :)
Söylemesen daha iyi canım.
firkan canım yumurtayı çokmu haşlıyorsun yoksa yarı pişmiş mi
Tam haşlamak gerekiyor canım. Yarı pişmiş yada rafadan yumurtayı 2 yaşından sonra tavsiye ediyor doktorlar.

Sağol canım

Canım 4. aydan sonra bizimde kilo alımımız azaldı. Ama dr normali bu zaten dedi. 6. aydan
bizim sütümüzdeki vitamin ve mineraller bebeğe yeterli gelmiyormuş. O yüzden 6. ayda ek gıdalarla takviye etmeye başlıyoruz. Bende daha tam anlamıyla ek gıda ya başladım sayılmaz. Kahvaltı yapmıyoruz. İki üç günde bir, günde bir kere ya sebze çorbası veriyorum yada meyveli yoğurt veriyorum. Sağlık ocağından bize iki ince belli çay br kdr alması lazım dedi. Fakat o miktara çıkamadık daha. Acelede etmiyorum. Kilolu bebek sağlıklı bebek anlamına gelmiyor. Biz bu ay 150 gr almışız. Yeter ☺

Kesinlikle yetmediğini düşünüyorum. Enerjileri de arttı. Mutlaka başlanmalı ek gıdaya. Bende ufaktan başladım iki haftadır. Ama sebze çorbasını sevmiyor öğürüyor. Meyve püresi,yoğurt,sebze çorbası veriyorum şimdilik. Artık yavaş yavaş artırıyorum. Muhallebi ve kahvaltıya da geçcez.

canım aktif bebe kullanıyorum herhangi bir sorun ile karşılaşmadım

canım domates alerjik bi sebzedir verirken dikkat ermek lazım

canım ben 1 kere verdim 2 gün kakasını yapmadı ama rahatsız da olmadı..kakadını yaptığında da muun lifleri vardı kakasında 2 gün boyınca..bi daha vermedim muz biraz daha büyüsün ozaman verecwğim tam hazmedemiyorlar muzu şimdilik

Bu ay 550 gram alms canim 8 kilo suan 1 aydir felan boyle yapiyo emmek istemiyo hatta bi ara gece zor emzryodum almiyodu memeyi
Guzel kilo almis masallah cnm. Bizde gecen ay 600 gr almistik. Ama bu ay daha dr a gitmedik evde olcuyorum 100-200 civari. 7200 idi en son.

firkan cnm sebze corbasina da basliyim o zaman. Ek gidaya baslayali kilo alimi nasil sizin? Sebze corbasina ilk neler koymaliyim?

Ben kilosuna o kadar takilmyrm acikcasi saglikli olsunda benm bebegm cok hareketli bide akşama kadar hem uyumuyo dogru duzgun hemde surekli emekliyo odadan odaya butun evi dolasiyo

Nette bu liste dönüyor. Muz 9. ay diyor ben de cesaret edemedim. Ama bizim doktor burda daha geç gözüken bazı gıdaları da şimdiden yemeye izin veriyor

Ben kilosuna o kadar takilmyrm acikcasi saglikli olsunda benm bebegm cok hareketli bide akşama kadar hem uyumuyo dogru duzgun hemde surekli emekliyo odadan odaya butun evi dolasiyo
Tabiki once saglikli olnasi onemli ama su cevre yokmu kafayi yedirtirler. Agizlari durmuyorki. Acaba uzulur mu diyen yok. 2.5 aylikken ogluma mevlit yaptik. Gecen gun Mevlide gelen bi akrabam ile karsilastik. Mevlitteyken iyiydi bu cocuk hic gelismemis dedi. Benden buyuk olmasa birsey derdim ama diyemedim. Cok canimi sikti.

Cnm bizimkide cok hareketli eli kolu rahat durmuyor. Surekli kaldir beni yurut beni modunda. Bi yandan da emeklemeye zorluyor henuz tam beceremiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…