• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Yok canim normal emmisti sadece hatta o gun hic bisey vermedm uyudu bende sasrdm ilk defa araliksiz o kadar uyudu oncede 5 saaat uyuyodu araliksiz ama smdi 2 saatte 1 saatte bi kalkiyo
demek ki sütün yetiyor bebeğine canım maşallah. ama iyi uyumuş dinlenmişsindir 1 günde olsa:) benimkide eskiye nazaran çok sık uyanır ve zor dalar oldu. ya sıcaklardan ya dişten bilemedim

Kizlar bizm oglan artik zigon sehpaya tutunup ayaga kalkiyor.. Kesiflerde yavrum bense endiselerdee :KK55:
Hay yavrum maşallah. Gruptaki en hızlısı sanırım seninki çıktı canım. Benim kızım kendi başına oturamıyor, anca yüz üstü dönüp ondada basıyor yaygarayı. Hadi bakalım tıpış tıpış yürüsün yakışıklı :KK46:

Kizlar oğlum alti aylik oldu ama govdesinj tutup oturamio sizinkiler nasil ? Birde bana mama sandalyesi tavsiyesinde bulurnursaniz duaciniz olurum :)))
Bana arkadaşım chicconun sandalyesini verdi ben şu an çok memnunum. Ama şu an altına yastık ve Bebek arabasında artık kullanmadığımız destekleyici ile oturtuyorum. Yoksa içinde kaybolup gidiyor. Büyüdükçe daha da rahat olacak. Çoğu kişi ikeanın masasından da memnun. Fiyatı çok uygun

Cnm benimkide 2-3 dk anca emiyor. Sonra birakiyor. Zorlarsam da agliyor. O kadarcikla doyar mi ki? Sen ne kadar sonra emziriyorsun? Kilo alimi da az. Kafayi yicem. Sutum de var cok sukur. Sagip vermeye calisiyorum onu da isteksiz iciyo. Cok mu zorluyorum anlamadim ki :110: yada kendi akisina mi biraksam. Fikir verin nolur kafsyi yicem sonunda :KK34::KK34::KK34:
Canim ben emmek istemeyince zorlamiyorm bide yatak odasina gidiyorm cunku otrma odasin tv felan acik oluyo dikkati dagiliyo babasini goruyo emmiyo mesela o yzden sessiz kimsenin olmadigi yerde emzryrm aksam yatarkende karanlikta emziriyoem ki anlasin uyuyacağını diye kilo alimimiz iyiydi bizim cok sukur

Kizlar oğlum alti aylik oldu ama govdesinj tutup oturamio sizinkiler nasil ? Birde bana mama sandalyesi tavsiyesinde bulurnursaniz duaciniz olurum :)))
Canim benm oglanda 3 4 dk anca oturuyo sonra devriliyo ama otururken asagi dogru egilirse birak saatlerce oturur :D o ayaklarini tutmak icin iki buklum duruyo oyle bende kraftin mama sandalyesi var memnunum

demek ki sütün yetiyor bebeğine canım maşallah. ama iyi uyumuş dinlenmişsindir 1 günde olsa:) benimkide eskiye nazaran çok sık uyanır ve zor dalar oldu. ya sıcaklardan ya dişten bilemedim
O gun o kadar dinctim ki oglen uyudugunda uyumak istemedim valla uykuya doymustum:D ama onun acisini iki gun cikardi bugn her yer yerim agriyo sabah kalktgmda ellerim sismisti

Canim bebim oglumda öyle güzel emerdiki. Şimdi zorla resmen.. cok az emio. Sütum var ama emmio. Benim oglumda coookm az kilo aliyor artik bir turlu sekiz bucuk olamdi kac aydir:110:
senin maşallah 8,5 kg. biz daha 8 i göremedik. oğlum 13 şubat doğumlu. geçen ay 18 inde gitmiştik kontrole 7200 idi. nasıl kilo aldırcam ben bu çocuğa :anne:
Canim ben emmek istemeyince zorlamiyorm bide yatak odasina gidiyorm cunku otrma odasin tv felan acik oluyo dikkati dagiliyo babasini goruyo emmiyo mesela o yzden sessiz kimsenin olmadigi yerde emzryrm aksam yatarkende karanlikta emziriyoem ki anlasin uyuyacağını diye kilo alimimiz iyiydi bizim cok sukur
canım bende daha çok yatak odasında emziriyorum. ama bayağıdır dolaşarak emziriyordum emiyordu. şimdi onu da emmek istemiyor. acıkınca anca 2-3 dk emiyor. peki nasıl anlıyorsun acıktığını? yada ne kadar süre sonra tekrar emzirmeyi deniyorsun? bizim geçen ay 600 gr almıştı. ama bu ay evdeki tartıyla ölçüyorum tabi o da şaşıyor ama 100-200 gr anca almış daha :KK61:napayım kendi akışına mı bırakayım. yeterli beslenemez diye korkuyorum :KK42:

Kizlar bizm oglan artik zigon sehpaya tutunup ayaga kalkiyor.. Kesiflerde yavrum bense endiselerdee :KK55:
Cnm cok merak ediyorum senin oglan kac aylik:)
Bizimkiler daha kafalarni tutamazken emekliyor yazıyordun.şimdi de tutup kalkiyo diyosun.kiz Şubat annesi olduguna emin misin:KK47:

Bizde ek gidaya geceli 10 gun oldu.5.ayini doldurunca basladm kilo az aliyo diye.aslnda mama aldim sma nin bir ay onu veririm demstm ama sonra vazgectm en iyisi icerigini bildgm seyler yedireym dedim geçtik ek gidaya.herseyden yavas yavas basladm arttirarak devam ettm
Kahvaltısına biraz tam bugday ekmegi cok az tereyag ve peynir biraz yumurta koyup kendi sutumle yada bazen sicak suyla ezip suzgecten geçirip veriyom cok seviyo
Arada yine kendi sutumle ezdgm meyve puresi
Sebze corbasi.sehriyeli pirinçli irmikli her sefernde bazi sebzelerle yapıyorum.domates ve mink bi dış sarımsakta koyuyorum.lezzette vermis oluyo
Gecen kek yaptim ona.
1 bildrcin yumurtasi seker yerine pekmez biraz findik cektm.biraz tereyagi süt.misir ve buğday unu karisk unla yaptm cokta guzel oldu.acayip sevdi kaybetti kendini.sutumle ezip yedrdim
Biraz daha gecsin sebze corbalarina kemik suyu da koyacam
Buyuk kizimda yapardim.bolca ilikli kemiği duduklude iyice pisirip buz kaliplarina koyup dondurdum.her corbasina bi iki tane atardim
Ilk cocugu olanlar icin belki yardmci olur

Umarım herkes iyidir :)) memlekete geldim günler yoğun geçiyor.çok yazamiyirum Oğlum biraz huzursuz su ara. Yatağını arıyor olabilir :(( babasını da :((

Her yemek zamanı sofrya gelmek için çırpınıyor :) yediğim her şeyi istiyor :) armut şeftali karpuz üzüm veriyorum ama daha fazla istiyor. Yarın patates vereyim diyorum.

Arkadaslar selam
Arada sirada girebiliyorum bende malum bebis sicak yorgunluk vs.
Sebze corbasina baslayabilirsin dedi doktorumuz daha hic yapmadim yarin baslicam insallah
Mesela kabak corbasi nasil yapabilirim? Kaynatip blenderdan mi gecireyim ?

Öyle tabi ki ama yine de anne yüreği sanırım açmış gibime geliyor o da aranıyor devamlı bu aralar. cok terliyor ya su sıcakları bir atlatsaydık hayırlısı ile. Hem hareketlendiler hemde terliyorlar normal aslında. İnstagramınız var ise @cerenyildizalkaya eklerseniz hızlı fikir alışverişi yapabiliriz kızlar :KK19:
ekliyorum seni canım isimden tanırsın beni

canım ne alemde iştahınız benim kuzım hala çok iştahsız ağlaya sızlaya zorla oda azıcık zayıfladı iyice resmini görenler hep zayıflamış diyor ki resimde daha kilolu çıkıyor aslında bir çocuk bu kadar mı hiçbirşeyi sevmez
benim kızımda hâlâ iştahsız canım. Bi tek suyu iyi içiyor. Ek gıdalarda onu artık hiç zorlamıyorum. Kendi hâline bıraktım . Önceki kadar takmıyorum. Fazla da üstüne düşünce iş daha da karışıyor, bi süre de böyle denicem canım.

Back