Düzenli ve yeterli su içiriyor musun canım. Ek gıdaya geçince daha çok su ihtiyacı oluyor. Üstelik terliyolar, salya akıtıyolar. Benim kızım günde 1-2 defa yapar. Ama suyunu bolca içiriyorum henüz sorun olmadı inşallah hiç olmazHerkeste farklı sorunlar sorular, bende de şöyle bi soru var arkadaslar, günde bir iki kere kaka yapan oğlum ek gıda denemelerimizden sonra 5-6 gün yapmamaya başladı kii verdiğşmde meyve suyu ve yoğurt, srmut karpuz kayısı vs veriyorum ama yapmıyo yinede, sizin bebrkler hergün yapıyomu düzenli? Yemeyi çok seviyo maşallah ama kaka yapmadığı için yedirmek istemiyorum
ohh sefaan olsun :)) eee bünye alışık değil uykuya dinlenmeye :) boşver işi arada uyu. Benimkinin gündüz uykusu yarım saat olmasa valla koyar kafayı uyurdum. Zaten uykuya dalmak benim Yarım saatimi alıyor. Cadaloz kızım accık daha uyusa ölcek sankiAy smdi arda uyudu bende yattm hemen evin isini biraktm gece 10 kere uyandi 1 bucuk saat uyumusuz nasl iyi geldi ama her yerm agriyo hamlamis gibiyim vucut uykusuzluga alsms nolcak
inşallah Dr. A gerek kalmadan geçerInsallah canim, ihlamur veriyoruz 2-3 kasik.. bugunde surup alicam doktorun tavsiyesi uzerine, uc gun icinde gecmezse doktora goturucez
ah canım ya. İnşallah zamanla düzelir. Biberonu kendi tutmaya çalışsa falan suyu sevmesede azıcık içer. Ama ara ara ver içtikçe sever inşallahhmm ne güzel ben önceden vermiyordum su sıcak havalarda başladım onuda zorla kendi içmiyor ben biberonun ağzını sıkıyorum ağzına yarısını çıkarıyor ağlıyor içerken mamadaki iştahsızlık su da da var
Evet canm sevindikleri zaman oyle yapiyotlar. Acisa yapmazdi kendi vucudunu ve guclerini taniyor bence.Kızlar bana cevap verin ya
Bebeğim 6 ayına girdi
Bayadırlı ara ara yaptığı bir çırpınma hareketi vardı bugün onu okadar sık yapıyor ki hiç yerinde durmuyor ama huzurlu yani gülüyo kahkaha atıyo
Ama endişeleniyorum ayaklarını çırptıktan sonra göbeğini yukarı kaldırıp kendini sıkıp ellariyle karın boşluklarına vuruyor
Çürütcek en son yanlarını
Böyle olan var mı
Aynen bizi anlatmışsın :) sanırım normal benim oğlanda hergün iki üç defa yapardı ama ek gıda tadımlarına başladık dediğin gibi geç yapmaya başladı pek alışık değiliz bu duruma rahatsız olmuyor gibi ama ben alışamadım :) bende senin gibi aynı şeyleri veriyorum. Heralde böyle gitcek artık napalım.Herkeste farklı sorunlar sorular, bende de şöyle bi soru var arkadaslar, günde bir iki kere kaka yapan oğlum ek gıda denemelerimizden sonra 5-6 gün yapmamaya başladı kii verdiğşmde meyve suyu ve yoğurt, srmut karpuz kayısı vs veriyorum ama yapmıyo yinede, sizin bebrkler hergün yapıyomu düzenli? Yemeyi çok seviyo maşallah ama kaka yapmadığı için yedirmek istemiyorum
inşallah canım ya iyice huzursuzdu bugün uyumuyor mama içmiyor su içmiyor eşim gelince arabayla çıkardık uyur diye 10 dk uyudu uyandı bu saate kadar durdu ağladı hoş gece 12 den önce uyumuyor hiç ayakta sallamayla uyumuyor kucakta sallamayı sevmiyor nw yapacak nasıl uyutacağım bu kızı bilmiyorumohh sefaan olsun :)) eee bünye alışık değil uykuya dinlenmeye :) boşver işi arada uyu. Benimkinin gündüz uykusu yarım saat olmasa valla koyar kafayı uyurdum. Zaten uykuya dalmak benim Yarım saatimi alıyor. Cadaloz kızım accık daha uyusa ölcek sanki
inşallah Dr. A gerek kalmadan geçer
ah canım ya. İnşallah zamanla düzelir. Biberonu kendi tutmaya çalışsa falan suyu sevmesede azıcık içer. Ama ara ara ver içtikçe sever inşallah
canımok geçmiş olsun umarım şimdi iyisindir Allah şifa versin bebeğin için sana sağlık huzur versin canım boşver başkalarını üzme kendini değmez insanlar için Allah sana ve bebeğine sağlık versin sizi kimseye muhtaç etmesinAyy bu sayfada konuşan hep ben oldumanca bu saatte fırsat buldum. Sizden uzak olsunda akşam çok kötüydüm. Kusma , cırcır, baş dönmesi bir anda başladı ve beni bezdirdi. Halsizlik ve titreme bir yandan kızım ağlıyor bir yandan .. Gavur KB evde olmasına rağmen ne kızımla ilgilendi. Ne de bana sordu kızım iyi misin neyin var . Böğürtümü duyan boğuluyorum sancak o derece.. Ama o Salonda sigara sardı tütüncüü sonra bi duş aldı. Kendi kızı olsa böyle mi yapardı? Onunda evli hamile bi kızı var. İnsan azıcık düşünceli olur. Hadi beni sevmiyosun ya ilk ve tek torunun içerde ağlamaktan çatlarken ben banyoda canımla cebelleşirken sen dışarı nasıl çıkabildin bre vicdansız. Ahh canım anamm keşke uzak mesafede olmayaydım sana
canım çok ilginç süt yağlıydı baya tadı da iyiydi ama ben döktüm zaten toputopu 40 ml çıktı iki göğüsten başta gelince gaza geldim sağmaya başlayacaktım sütüm kalmamış artık ramazanda sağıyordum günde iki veya birkez ama akşamları göğsüm şişiyordu eşimde oruçlu birde sahura kalkmadan tutuyor iştede yoruluyor kızda mızmız kucak istiyor zor geldi sağmak 400 ml çıkıyordu o zaman eşim ne zaman biter sağmandemeye başladı birgün bende sinirle bu süt ne zaman bitecek hep sağacakmıyım dedim ertesi gün azaldı sonra göğüslerim şişmedi bende sağmadım uzun süre geçen hafta denedim az çıktı döktüm bugünde denedim yine az geçmiş ola artık süt falan yokCanım gögüste bekleyen sütün tadı degişiyor. Tuzlu ve acımtırak oluyor bebeginin içecegini pek sanmıyorum. Onu döküp yeniden sag gelen süt normal gelir.
Canım yatarak emzirmeyi denedinmi ben yanına yatıyorum emip uyuyor ve öykece kalıyor. Bu sıcak havalarda ikimizde terlememiş oluyoruz.
Sende öyle birkaç kere denesen ağlasada öyle meme ver çok ağlarsa memede emerken yavaşça yatagaa koyup yanına uzanarak devam et emzirmeye.. Öyle uyursa ne gzel olur senin için. Dalınca yavaşça kalkarsın yanından.
Olsun canım üzme kendini. Bebeginin kısmeti bu kadarmış demekki. En azından 5.5 ay aldı sütünü. Üzülme. Sagabiliyorsan gündüz sag çıkanı verirsin mamasına falan karıştırırsın. Canını sıkmacanım çok ilginç süt yağlıydı baya tadı da iyiydi ama ben döktüm zaten toputopu 40 ml çıktı iki göğüsten başta gelince gaza geldim sağmaya başlayacaktım sütüm kalmamış artık ramazanda sağıyordum günde iki veya birkez ama akşamları göğsüm şişiyordu eşimde oruçlu birde sahura kalkmadan tutuyor iştede yoruluyor kızda mızmız kucak istiyor zor geldi sağmak 400 ml çıkıyordu o zaman eşim ne zaman biter sağmandemeye başladı birgün bende sinirle bu süt ne zaman bitecek hep sağacakmıyım dedim ertesi gün azaldı sonra göğüslerim şişmedi bende sağmadım uzun süre geçen hafta denedim az çıktı döktüm bugünde denedim yine az geçmiş ola artık süt falan yok
Benimkininde oyle canim hatta 15 dk felan anca uyuyo ama smdi surekli uyandikca emzrip yatryrm uzadi uykusu bide iyice uykusu gelene kadar yatrmiyorm iyice mizmizlanip aglayinca yatryrmohh sefaan olsun :)) eee bünye alışık değil uykuya dinlenmeye :) boşver işi arada uyu. Benimkinin gündüz uykusu yarım saat olmasa valla koyar kafayı uyurdum. Zaten uykuya dalmak benim Yarım saatimi alıyor. Cadaloz kızım accık daha uyusa ölcek sanki
inşallah Dr. A gerek kalmadan geçer
ah canım ya. İnşallah zamanla düzelir. Biberonu kendi tutmaya çalışsa falan suyu sevmesede azıcık içer. Ama ara ara ver içtikçe sever inşallah
Gecms olsn canim oda tam vicdansizmis smdi nasilsn bende 2 gundr ishalim havalardan mi oluyo sulardan mi dicem ama cesmedende icmiyorz kiAyy bu sayfada konuşan hep ben oldumanca bu saatte fırsat buldum. Sizden uzak olsunda akşam çok kötüydüm. Kusma , cırcır, baş dönmesi bir anda başladı ve beni bezdirdi. Halsizlik ve titreme bir yandan kızım ağlıyor bir yandan .. Gavur KB evde olmasına rağmen ne kızımla ilgilendi. Ne de bana sordu kızım iyi misin neyin var . Böğürtümü duyan boğuluyorum sancak o derece.. Ama o Salonda sigara sardı tütüncüü sonra bi duş aldı. Kendi kızı olsa böyle mi yapardı? Onunda evli hamile bi kızı var. İnsan azıcık düşünceli olur. Hadi beni sevmiyosun ya ilk ve tek torunun içerde ağlamaktan çatlarken ben banyoda canımla cebelleşirken sen dışarı nasıl çıkabildin bre vicdansız. Ahh canım anamm keşke uzak mesafede olmayaydım sana
Canım geçmiş olsun ishal salgını varmış ben de korkuyorum çocuklara geçecek diye. Kayınpederinden mi bahsediyorsun kayınbirader mi. Her şekilde çok farketmez gerçi ikisi de hem erkek hem kayın erkekler zaten gamsız oluyor bi de kayın olunca el kızıyız sonuçta niye bizimle ilgilensinler onlar hasta olunca yaşlanınca biz bakmak zorundayız ama biz hastalanınca bizim ailemiz bize bakacak ama ilerde iki taraf da yaşlanınca kendi ailemize bakmamızı ayıp bile karşılayanlar varAyy bu sayfada konuşan hep ben oldumanca bu saatte fırsat buldum. Sizden uzak olsunda akşam çok kötüydüm. Kusma , cırcır, baş dönmesi bir anda başladı ve beni bezdirdi. Halsizlik ve titreme bir yandan kızım ağlıyor bir yandan .. Gavur KB evde olmasına rağmen ne kızımla ilgilendi. Ne de bana sordu kızım iyi misin neyin var . Böğürtümü duyan boğuluyorum sancak o derece.. Ama o Salonda sigara sardı tütüncüü sonra bi duş aldı. Kendi kızı olsa böyle mi yapardı? Onunda evli hamile bi kızı var. İnsan azıcık düşünceli olur. Hadi beni sevmiyosun ya ilk ve tek torunun içerde ağlamaktan çatlarken ben banyoda canımla cebelleşirken sen dışarı nasıl çıkabildin bre vicdansız. Ahh canım anamm keşke uzak mesafede olmayaydım sana
Sıcaktan uyuyamıyorlar canım benimkiler tam düzene giriyor ev sıcak olunca uyuyamıyorlar klimayı 28dereceye ayarlıyoruz o zaman güzel uyuyorlarinşallah canım ya iyice huzursuzdu bugün uyumuyor mama içmiyor su içmiyor eşim gelince arabayla çıkardık uyur diye 10 dk uyudu uyandı bu saate kadar durdu ağladı hoş gece 12 den önce uyumuyor hiç ayakta sallamayla uyumuyor kucakta sallamayı sevmiyor nw yapacak nasıl uyutacağım bu kızı bilmiyorum
canımok geçmiş olsun umarım şimdi iyisindir Allah şifa versin bebeğin için sana sağlık huzur versin canım boşver başkalarını üzme kendini değmez insanlar için Allah sana ve bebeğine sağlık versin sizi kimseye muhtaç etmesin
Gecms olsn canim oda tam vicdansizmis smdi nasilsn bende 2 gundr ishalim havalardan mi oluyo sulardan mi dicem ama cesmedende icmiyorz ki
Allah razı olsun kızlar , sağolun. Nasıl bişeydi yaa ölcem sandım aniden başladı ve şiddetliydi. Su kaybından zarar görmiyim diye kendimi zorlayarak su içtim. Ağrı kesici içmiştim belkide o iyi geldi şimdi iyiyim. Bide türk kahvesini suyla karıştırıp içtim ishali kessin diye iyi geldi oda. İnanın kendimi değilde kızımı düşündüm en çok. Böyle devam ederse hastaneye giderim yavruma kim bakacak diye düşünüyodum. KB yazmışım kusura bakmayın aslında Kp yazacaktım. Onuda Allaha havale ediyorum insan sevmese bile bi sorar. Hiç bişey sormadı. Torununa bile bakmadı. Bundan sonra kızımı sevdiğine de inanmıycam. Düşüncesiz adam.Canım geçmiş olsun ishal salgını varmış ben de korkuyorum çocuklara geçecek diye. Kayınpederinden mi bahsediyorsun kayınbirader mi. Her şekilde çok farketmez gerçi ikisi de hem erkek hem kayın erkekler zaten gamsız oluyor bi de kayın olunca el kızıyız sonuçta niye bizimle ilgilensinler onlar hasta olunca yaşlanınca biz bakmak zorundayız ama biz hastalanınca bizim ailemiz bize bakacak ama ilerde iki taraf da yaşlanınca kendi ailemize bakmamızı ayıp bile karşılayanlar var
emzige bağımlı olmasi çok zor canım. benim bebis sadece uyuyacağı zamn alıyor yani ben öyle alıştırdım başka zaman vermiyorum. bebeğimde alışkanlık haline getirmiş yataktan kaldırdığın an atıyor ağzından. uyuduğunda da kendi atıyor atmazsa ben alıyorum. ama ilerleyen zamanlarda hiç bırakmamasindan korkuyorum o yüzden erken bıraktırmak istiyorum. hoş zorla verdik emzigi (eşim daha doğrusu:) şimdi bıraktırmak istiyorum:)aslında benim kız gece çok sık uyanıyor ama dediğin gibi yapıp ağlamıyor. Ama mızmızlanıyor. Son bikaç gündür farkettimde bayaa emzik için uyanıyor ağzından düşmicek o emzik15-20 dk da bir uyanılır mı be yavrum insaf (
senide bayaa yormuşlar kuzum yaa. Tek başına onca işle uğraşmışsın. Bebekli bi kadın zaten hep yorgun olur. Düşünce önemli..
ayy ağzına sağlık bende dicektim ki emziği bıraktıracak olan var mı. Benim kız gece emzik için uyanıyor hemde 15-20 dk da bir. Artık illallah ettirdi bana. Bıraktırsam gece dahada mı zorlanırım acaba(( internetten bakmıştım da emziğin ucunu makasla kesin öyle verin bebeğe, bir süre sonra kendisi almak istemeyecek yazıyordu. Ne kadar etkili olur bilemiyorum
bu arada bende netten okudum canım arkadaslarda söyledi ucundan kesin ya da iğne ile hafif delin bi zaman sonra bırakıyor. ama korkum bıraktıktan sonra ne olacağı bi de:)aslında benim kız gece çok sık uyanıyor ama dediğin gibi yapıp ağlamıyor. Ama mızmızlanıyor. Son bikaç gündür farkettimde bayaa emzik için uyanıyor ağzından düşmicek o emzik15-20 dk da bir uyanılır mı be yavrum insaf (
senide bayaa yormuşlar kuzum yaa. Tek başına onca işle uğraşmışsın. Bebekli bi kadın zaten hep yorgun olur. Düşünce önemli..
ayy ağzına sağlık bende dicektim ki emziği bıraktıracak olan var mı. Benim kız gece emzik için uyanıyor hemde 15-20 dk da bir. Artık illallah ettirdi bana. Bıraktırsam gece dahada mı zorlanırım acaba(( internetten bakmıştım da emziğin ucunu makasla kesin öyle verin bebeğe, bir süre sonra kendisi almak istemeyecek yazıyordu. Ne kadar etkili olur bilemiyorum
Benimkide zaten hassas bide az bisey yese pesi sira kaka habire..dun seftali verdil pesine 2 kere kaka yapti canim skilouor gunde 5 6 kaka yapiyor halaHerkeste farklı sorunlar sorular, bende de şöyle bi soru var arkadaslar, günde bir iki kere kaka yapan oğlum ek gıda denemelerimizden sonra 5-6 gün yapmamaya başladı kii verdiğşmde meyve suyu ve yoğurt, srmut karpuz kayısı vs veriyorum ama yapmıyo yinede, sizin bebrkler hergün yapıyomu düzenli? Yemeyi çok seviyo maşallah ama kaka yapmadığı için yedirmek istemiyorum
doğru diyorsun canım sonuçta emme refleksi ile doğuyorlar ve benim bebegimin emme refleksi doğduğundan beri çöktü.hoş emzige zorla alıştırdık memeyi tüm gün bırakmıyordu diye. öyle mi dersin 1 yaşına kadar devam etsin mi? annemde rahat bırak çocuğu diyor. ben sonradan zorlaşır diye korkuyorum bıraktırmak ve ağız yapısı icin hatta chicconun 0 4 Aylik emziğini değiştirmedim küçük gelir bırakır diye tık demedi şimdi degistirmek zorundayım:) küçük emzik olunca ağız yapısı bozulmamıştir di mi? bebeğim tüm gün emmiyor emzigi uyuyacağı zaman sadece dalınca da atıyor ağzından. gece uyanıslarında da emip uyuyor çok nadir vermişimdirCanim bence emmesi iyi ise bir yaşına kadar ona emme hazzina izin ver.dis çıkarma uykuya dalma asabiyet zamanlarinda cok rahatlatıcı birsey emme duygusu. Ontodontisler bizim tek düze doktorlarimizin aksine yaşına uygun emzik kullanıldığında dişlere hiçbir zRar vermedigini söylüyorlar. emzik bir yasa kadar izin verilebilir bir den sonra sadece uykuya geçişte izin verilebilir ama iji yasindan sonra direk bırakılmalıdır. Hal böyle olunca bende bırakmak istiyordum ne o oyle her resimde cocugun yüzü görünmüyor filan diyr ama ona biraz daha mühlet verdim
yorgun olunca her yolu deniyor insan. ben elimden geldiğince gece uyku aralarında emzik değil meme vermeye çalışıyorum bağımlı olsun istemedim hiç. gün içerisinde de sadece yatacagı zaman veriyorum. annem rahat bırak çocuğu emsin ne olcak diyor eşimde aynı. benim emzige karşı alerjim olduğunu söylüyor bıraktırmak istediğim ve cok sık vermediğim için:)bakalım ne yapcazBıraktırma işini bende düşünüyorum ama aksine daha da bağlandı. Uyuturken memeyi vermeden uyumuyor. Uykusu bölündüğünde emziği alınca hemen dalıyor benimde işime geliyor çoğu zaman. Ama sonra napcaz bilmiyorum
bende bundan aldım aynısını kullanıyor bebeğim:)ama emzigi ile içemiyor suyu diğer aparatı ile içiyor. ya da ben kaşıkla yada ağzına sıkarak veriyorum:)Ben markete bakmıştım sadece wee'nin biberonu vardı direkt ondan aldım. 3 biberonu ve emziği wee hiç problem yaşamadık. Koku yoktu.. Çok şirin ama ya :))) 2 eliyle tutup içiyor :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?