• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

merhabalar kizlar bikaç gündür ogkymda fark ettimiz bi cilt sorunuyla ilgileniyoruz karninda para gibi asimetrik bir ten acikligi vardi sizin bebeklerde var mi böyle bisey doktorlar önemli degil beyaz ben falan dediler inşallah bisey çıkmaz kafama takilan bisey de yüzünde egzama vardi küçük doktor krem verdi kullandim sanki onu kullandiktan sonra egzamanin etrafi teninden daha acik bir hal aldı kalici olmaz inşallah ama cok tedirgin olduk böyle bişey yasayan var mi inşallah gecer o ten açıklığı doktorlarin verdigi ilaca da guvenemeyeceksek bilmiyorum napcaz ya cok canim sıkıldı

merhabalar kizlar bikaç gündür ogkymda fark ettimiz bi cilt sorunuyla ilgileniyoruz karninda para gibi asimetrik bir ten acikligi vardi sizin bebeklerde var mi böyle bisey doktorlar önemli degil beyaz ben falan dediler inşallah bisey çıkmaz kafama takilan bisey de yüzünde egzama vardi küçük doktor krem verdi kullandim sanki onu kullandiktan sonra egzamanin etrafi teninden daha acik bir hal aldı kalici olmaz inşallah ama cok tedirgin olduk böyle bişey yasayan var mi inşallah gecer o ten açıklığı doktorlarin verdigi ilaca da guvenemeyeceksek bilmiyorum napcaz ya cok canim sıkıldı
Bence hic kafana takma. Bizde o ten acikligi kafasinda var. Hatta ordaki saclari sapsari :) doktora gittigimizde sorduk dogumsal leke dedi.

B
Kızlar bebeğimin dişleri çıktı hemde azı dişleri İlk defa böyle bir şeye kendi bebeğim de şahit oldum
En de ilk defa duydum canım 2yaşında çıkması gereken dişler onlar. Ama her çocuk farklı hayırlı sağlıklı olsun dişiniz

Bence hic kafana takma. Bizde o ten acikligi kafasinda var. Hatta ordaki saclari sapsari :) doktora gittigimizde sorduk dogumsal leke dedi.
canim karnindaki gözükmüyor hadi onu gectim yüzündeki gecer inşallah o yoktu sanki kremden sonra oldu kremin böyle bi yan etkisi varmis tatile gidecektik simdi iptal mu etsem diyorum cok hassas cildi ya kuzumun

Herkeste farklı sorunlar sorular, bende de şöyle bi soru var arkadaslar, günde bir iki kere kaka yapan oğlum ek gıda denemelerimizden sonra 5-6 gün yapmamaya başladı kii verdiğşmde meyve suyu ve yoğurt, srmut karpuz kayısı vs veriyorum ama yapmıyo yinede, sizin bebrkler hergün yapıyomu düzenli? Yemeyi çok seviyo maşallah ama kaka yapmadığı için yedirmek istemiyorum

Kızlar bana cevap verin ya
Bebeğim 6 ayına girdi
Bayadırlı ara ara yaptığı bir çırpınma hareketi vardı bugün onu okadar sık yapıyor ki hiç yerinde durmuyor ama huzurlu yani gülüyo kahkaha atıyo
Ama endişeleniyorum ayaklarını çırptıktan sonra göbeğini yukarı kaldırıp kendini sıkıp ellariyle karın boşluklarına vuruyor
Çürütcek en son yanlarını
Böyle olan var mı
bi ara benimki de hep vuruyordu karnina bacagina sonra unuttu geçer canim bi süre sonra sıkılır yeni hareket ogrenir onu yapar

Herkeste farklı sorunlar sorular, bende de şöyle bi soru var arkadaslar, günde bir iki kere kaka yapan oğlum ek gıda denemelerimizden sonra 5-6 gün yapmamaya başladı kii verdiğşmde meyve suyu ve yoğurt, srmut karpuz kayısı vs veriyorum ama yapmıyo yinede, sizin bebrkler hergün yapıyomu düzenli? Yemeyi çok seviyo maşallah ama kaka yapmadığı için yedirmek istemiyorum
Canim ben bi kere sebze puresi vermstk ertesi gun kaka yapmadi hic daha tam baslamadm o yuzden bisey diyemicem ama etki ediyo yani

Arkadaşlar bir haftadır süt sağmıyordum şimdi sağıyorum çok az gerçi dökecektim ama koyu bir renk sarı gibi sulu değil çok sizce bu süt bozukmudur annem bozuktur diyor
Canım gögüste bekleyen sütün tadı degişiyor. Tuzlu ve acımtırak oluyor bebeginin içecegini pek sanmıyorum. Onu döküp yeniden sag gelen süt normal gelir.
Kızlar bana da bi akıl verin.gündüz yarımşar saat 3-4 kez uyuyor.fakat kolumda...yatırdığım an yaygara kopuyor evde..ve eğer uykusuna devam etmezse(o yarım saate bile) diğer uyku vakitlerinde Huysuzluk yaparak ağlıyor.ya uyumuyor bağrınıyor ya da geç uyuyor bu sefer düzeni bozuluyor.şu anda da kolumda uyuyor.meme emerek dalıyor zaten her uykusuna.ara ara da Uyanıyor gibi oluyor gözü kapalı ağzı meme Arıyor (Gündüzlü yarım saatlik uykuda) veriyorum,devam ediyor uykuya...uyanıkken de 2dk yalnız kalmıyor.uykuları az,seyrek ve kalitesiz olduğu için hep huysuz...bağlı değil Bağımlı hale geldi.var mı bi akıl verecek olan?
Canım yatarak emzirmeyi denedinmi ben yanına yatıyorum emip uyuyor ve öykece kalıyor. Bu sıcak havalarda ikimizde terlememiş oluyoruz.
Sende öyle birkaç kere denesen ağlasada öyle meme ver çok ağlarsa memede emerken yavaşça yatagaa koyup yanına uzanarak devam et emzirmeye.. Öyle uyursa ne gzel olur senin için. Dalınca yavaşça kalkarsın yanından.

Son düzenleme:
Kızlar bana da bi akıl verin.gündüz yarımşar saat 3-4 kez uyuyor.fakat kolumda...yatırdığım an yaygara kopuyor evde..ve eğer uykusuna devam etmezse(o yarım saate bile) diğer uyku vakitlerinde Huysuzluk yaparak ağlıyor.ya uyumuyor bağrınıyor ya da geç uyuyor bu sefer düzeni bozuluyor.şu anda da kolumda uyuyor.meme emerek dalıyor zaten her uykusuna.ara ara da Uyanıyor gibi oluyor gözü kapalı ağzı meme Arıyor (Gündüzlü yarım saatlik uykuda) veriyorum,devam ediyor uykuya...uyanıkken de 2dk yalnız kalmıyor.uykuları az,seyrek ve kalitesiz olduğu için hep huysuz...bağlı değil Bağımlı hale geldi.var mı bi akıl verecek olan?
Canim emdikten sonra hemen yatir sirtini pispisla benmkide memeden ayrilmiyodu hemen uyaniyodu yatinca smdi yatryrm 5 10 dk beklyrm yaninda tam dalana kadar kipirdadikca pispisliyorm sirtini daliyo memeye alisinca cok zor uyumuyolar memedede uykuyu aliyolar zaten

Benim oglumunda boynunda kucuck bi ten acikligi var pek onemsemedm normaldir canm dogum lekesidir

Canım bagırsaklar yavaş yavaş alışacak ek gıdaları sindirmeye ben meyve vermeye başladığımda başka birşwy vermeden kaka yapmasını bekliyordum. Ne verirsem vereyim kaka yapmadan başka birşey vermiyorum.
Merak etme yavaş yavaş alışacaklar :KK66:
Bakıyorum kaka yapmıyorsa kayısı veriyorum. Bakıyorum yaptığı kaka çok cıvık ishal gibiyse muz veriyorum.
Kakayı görmeden başka birşey vermedim ben. İstersen sende çok karıştırmadan bir kaka yapmasını bekle.
Ek gıdalara başlayınca normal yani..

Kızlar ya dün kontrolümüz vardı 6 aylık kan tahlili yapalım dedi doktor. kızımın tsh'ı yüksek çıkmış. Yarın çocuk endokrinolojiye götürmemiz gerekiyomuş. Niye yüksek ki acaba bilgisi olan var mı bu konuda??

Canım bagırsaklar yavaş yavaş alışacak ek gıdaları sindirmeye ben meyve vermeye başladığımda başka birşwy vermeden kaka yapmasını bekliyordum. Ne verirsem vereyim kaka yapmadan başka birşey vermiyorum.
Merak etme yavaş yavaş alışacaklar :KK66:
Bakıyorum kaka yapmıyorsa kayısı veriyorum. Bakıyorum yaptığı kaka çok cıvık ishal gibiyse muz veriyorum.
Kakayı görmeden başka birşey vermedim ben. İstersen sende çok karıştırmadan bir kaka yapmasını bekle.
Ek gıdalara başlayınca normal yani..
Canım muzu ezdikten sonra sulandırıyor musun biraz? Direkt öyle mi?

kızlar benim de bir sorum var. 2+1 evde oturuyoruz. kredi odediğimiz için ben calısmak zorundayım. eşim hafta içi baska bir ilde çalıstıgı için hiç yok. bu yüzden evde yatılı bir ablamız var. bebeğimin tahta beşiği var. artık sığmıyor. yanımda yatmaya başladı son bir haftadır eşimde olmadıgından yatagın bir bölümünde ona yuva gibi yapıp yatırıyorum. ama yatak almam lazım. annem beşiğin yerine park yatagı koymamı soyluyor. bel fıtıgım var, oyle yaparsam iki kat yatak koyacagım içine. ablamsa bir yatak alıp evdeki bakıcının yanına koymamı söylüyor. siz olsanız ne yapardınız?

Canım muzu ezdikten sonra sulandırıyor musun biraz? Direkt öyle mi?
Öncr muzu cam rendede denedim. Çok kötü oldu. Bende elimle iyice ezdirip ağzına veriyorum. Benim minnoş pütürlü şeyleri yemeyi çok sevdi canım. Yumurta sarısı ve peyniride ezip öyle veriyorum. Sulandırmıyorum. Çiğniyormuş gibi yapıp agzında çevirttirip yutuyor :)
Sen hiç muz vermediysen ezdikten sonra hafif suyla cıvıklaştır istersen. Yada minimnnacık koparıp elinle ez iyice püre gibi oluyor zaten damagına doğru ver.
İlk tattırırken öyle yaptım ben.

kızlar benim de bir sorum var. 2+1 evde oturuyoruz. kredi odediğimiz için ben calısmak zorundayım. eşim hafta içi baska bir ilde çalıstıgı için hiç yok. bu yüzden evde yatılı bir ablamız var. bebeğimin tahta beşiği var. artık sığmıyor. yanımda yatmaya başladı son bir haftadır eşimde olmadıgından yatagın bir bölümünde ona yuva gibi yapıp yatırıyorum. ama yatak almam lazım. annem beşiğin yerine park yatagı koymamı soyluyor. bel fıtıgım var, oyle yaparsam iki kat yatak koyacagım içine. ablamsa bir yatak alıp evdeki bakıcının yanına koymamı söylüyor. siz olsanız ne yapardınız?
Canım ben olsam bakıcının odasına vermezdim. Odada yanımda yatırırdım. Sonuçta gece uyanınca benim kokumu ister.
Park yatakta benimki şuan üst katında yatıyor. Hareketlenip kalkmaya başlayınca üst kısmı kaldırınca bende aşağıya yüksekçe yatak yapacagım canım. Benimde belim agrıyor.

Benimki 1 aydır böyle.şu an kolumda uyuyor ve birazdan misafir gelecek.tuvalete bile göndermiyor.gece 9 dan 11:30 a kadar kolumda...sonra yatırıyorum.o an bile mıkırdıyor ama çok derin saatlerde uykusu o yüzden uyanamıyor.2,5 saat boyu hiç denemiyor musun koymayı de...deniyorum ama yatan kim:KK43:
Hele kargo gelmişti.üstümü mü giyeyim bebeği mi alayım koca kutuyu mu...ya her anımız film gibi:)

Oyyy :( zor yaaa.. Her günleri farklı bebeklerin. Su an annemdeyim. Ağlıyor .. Tlfn elime aldım.. Annem diyor kızım ağlıyor. Kızım ağlıyor diyorum.. E anne sende tut....
Ahanda yazamıyorum .oğlumu alicam kucağa.. İyi akşamlar.. Bütün uykularimiz bebeklerimizin olsun

Canım park yatak alıp kendi odana koy ilk kızımı 6aya kadar park yatağın üst katında yatırdım tutunup kalkmaya başlayınca alt bölüme indirdim o zaman da elimi uzatıyordum kalkıyordu öyle alıyordum kucağıma. Kalkmazsa çoğu park yatağın kenarında fermuar oluyor fermuarı açıp alırsın bebeğini

Benim kızda öyle. Sütüm yok diye emziremiyorum ama her ne olursa olsun gündüz uykusu yarım saat. Günde 2 defa yarım saat uyuyor o kadar. Bende ayakta sallarken uyuyor ayaktan bırakır bırakmaz uyanıyor. Seninkine benziyor benim durumda ama hala çözüm bulamadım :///

Back