How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2016 Şubat Anneleri

Canım doymuyor ise önce emzir sonra mama ver. 8o CC ictiyse çok iyi maşallah. Emzirdikten sonra 3o CC ile başla. Baktın doymuyor 6o CC yap. Günde 3 Öğün ver istersen her emzirmeden sonra. Ek gıdayi 6. Ayı doldur öyle mi başla dedi. Daha detaylı sorsaydin keşke. Yada gündüz beslenmesi iyi. Gece ver mamayi.
Pregomin de tadi kötü ya. Benim midem çok bulanıyor tadına bakıyorum da bazen .
Şehir dışındayım da dönünce dr la detaylı konuşacağım canım. İnanır msn o kötü tası ağzında kalmasın diye önce mama sonra meme versin iki gecedir ama uyuyor ya her 10dk uyanan çocuk 4saat uyuyor doyunca:)) dr 6.ayı dılduralım dedi ama ben elma suyu verdim iki çay kaşığı dün benimki masaya saldırıyor artık:) dediğini yapayım canım önce emzirir sonra mamayı veririm bundan sonra çok sağol

Allah razı olsun kızlar , sağolun. Nasıl bişeydi yaa ölcem sandım aniden başladı ve şiddetliydi. Su kaybından zarar görmiyim diye kendimi zorlayarak su içtim. Ağrı kesici içmiştim belkide o iyi geldi şimdi iyiyim. Bide türk kahvesini suyla karıştırıp içtim ishali kessin diye iyi geldi oda. İnanın kendimi değilde kızımı düşündüm en çok. Böyle devam ederse hastaneye giderim yavruma kim bakacak diye düşünüyodum. KB yazmışım kusura bakmayın aslında Kp yazacaktım. Onuda Allaha havale ediyorum insan sevmese bile bi sorar. Hiç bişey sormadı. Torununa bile bakmadı. Bundan sonra kızımı sevdiğine de inanmıycam. Düşüncesiz adam.
Allah kimsye muhtac etmesn insan anne olunca hasta olmaya korkuyo

Bizim ek gidamiz sadece yogurt ve seftali suyu ile sinirli..

Ben isteyken, bakicimiz 3 ogun anne sutu, iki ogun yogurt biri seftali sulu olmak uzere.. ve bir ogunde mama veriyor.. aksam eve gelince ben anne sutu veriyorum ve yatista mama veriyorum cunku diger turlu bebegime sut sagamiyorum. Bir gunde iki ogun mama yemis oluyor, ek gida arttikca mamayi cikaricaz listeden, diger yulafli, bebe biskuvili gidalara gecicez diye dunuyorum. Tahminimce bu ay 400-500 gr almis olmasi lazim..
Ya benim bebisimin kg alımı çok azaldı:( 200 gr anca almış geçen ay bu ayda sanırım aynı:(

Kızlar bebeğimin dişleri çıktı hemde azı dişleri İlk defa böyle bir şeye kendi bebeğim de şahit oldum
Maşallah canim bazı bebeklerde öyle oluyor istisna. bizim arkadaşın kızı vardı alt iki dişini çıkardıktan hemen sonra azı dişlerini çıkarmıştı arkadaş benim kız tersten gidiyor diye dalga geçiyordu:) cok zorlandı mı peki canım?

Ayy bu sayfada konuşan hep ben oldum :oha: anca bu saatte fırsat buldum. Sizden uzak olsunda akşam çok kötüydüm. Kusma , cırcır, baş dönmesi bir anda başladı ve beni bezdirdi. Halsizlik ve titreme bir yandan kızım ağlıyor bir yandan .. Gavur KB evde olmasına rağmen ne kızımla ilgilendi. Ne de bana sordu kızım iyi misin neyin var . Böğürtümü duyan boğuluyorum sancak o derece.. Ama o Salonda sigara sardı tütüncüü sonra bi duş aldı. Kendi kızı olsa böyle mi yapardı? Onunda evli hamile bi kızı var. İnsan azıcık düşünceli olur. Hadi beni sevmiyosun ya ilk ve tek torunun içerde ağlamaktan çatlarken ben banyoda canımla cebelleşirken sen dışarı nasıl çıkabildin bre vicdansız. Ahh canım anamm keşke uzak mesafede olmayaydım sana :KK43:
gecmis olsun canım ya senin durumunda zor gerçekten allah yardimcin olsun.

Şehir dışındayım da dönünce dr la detaylı konuşacağım canım. İnanır msn o kötü tası ağzında kalmasın diye önce mama sonra meme versin iki gecedir ama uyuyor ya her 10dk uyanan çocuk 4saat uyuyor doyunca:)) dr 6.ayı dılduralım dedi ama ben elma suyu verdim iki çay kaşığı dün benimki masaya saldırıyor artık:) dediğini yapayım canım önce emzirir sonra mamayı veririm bundan sonra çok sağol
Ohh bak ne güzel bebis doyunca güzelce uyuyor.sende dinlenirsin hem. Bence ek gıda verme su anda. Az kaldı zaten ayını doldurmaya. Hem mama toparlarda bebeği. Mamayi ücretli mi aldin

Ya bu uyku arkadaşı olarak. Nasıl birsey aldınız. Bende almak istiyorum. Geç kalmadim umarım

genc-anne genc-anne , canım.çok geçmiş olsun. Allah o insanlara da vicdan merhamet versin. Yedi yabancıyı zor da gorunce üzülüyoruz insan evinde misafir olana beşikte ki bebege karşı nasıl bu kadar ketum olur. Ya sen yemek falan rahat rahat yiyorsun dimi. Vallahi aklıma kötü kötü şeyler geliyor. O kocan olacak kişiyi de Allaha havale et. Ailenin yanına geçince hersey duzelicek inşallah. Az kaldı az daha sabret..

Allah kimsye muhtac etmesn insan anne olunca hasta olmaya korkuyo
Aynen canım Rabbim hiçbir anneye hastalık vermesin çünkü bize ihtiyacı olan bebeklerimiz var. Ve bizden başka merhamet edecek pek az insan var. Hiç kimse anne gibi olamaz. Gece bi ara bebeğim ağlarken ona baktım üzüldüm Allahım sen yardım et dedim şimdi hamdolsun gayet iyiyim. Belkide bebeğim hatrına çabuk atlattım.

yorgun olunca her yolu deniyor insan. ben elimden geldiğince gece uyku aralarında emzik değil meme vermeye çalışıyorum bağımlı olsun istemedim hiç. gün içerisinde de sadece yatacagı zaman veriyorum. annem rahat bırak çocuğu emsin ne olcak diyor eşimde aynı. benim emzige karşı alerjim olduğunu söylüyor bıraktırmak istediğim ve cok sık vermediğim için:)bakalım ne yapcaz:KK43:
Eşim de öyle bırak emsin diyor kendi 5 yaşına kadar emdiği için :) bunda da babaya benzerse diye korkuyorum. Eşimin diş yapısı o yüzden çok bozulmuş. İnşallah kolaylıkla bıraktırırz napalım.

doğru diyorsun canım sonuçta emme refleksi ile doğuyorlar ve benim bebegimin emme refleksi doğduğundan beri çöktü.hoş emzige zorla alıştırdık memeyi tüm gün bırakmıyordu diye. öyle mi dersin 1 yaşına kadar devam etsin mi? annemde rahat bırak çocuğu diyor. ben sonradan zorlaşır diye korkuyorum bıraktırmak ve ağız yapısı icin hatta chicconun 0 4 Aylik emziğini değiştirmedim küçük gelir bırakır diye tık demedi şimdi degistirmek zorundayım:) küçük emzik olunca ağız yapısı bozulmamıştir di mi? bebeğim tüm gün emmiyor emzigi uyuyacağı zaman sadece dalınca da atıyor ağzından. gece uyanıslarında da emip uyuyor çok nadir vermişimdir
Bir yas ideal bence canim.cunku bir yaşından sonra uyku düzenleri filan da değişiyor aktiviteleri artıyor emzigi o zaman ayirabiliriz.ama 2yastan sonra cok cok zor oluyor. genelde emzijler 6aya kadar oluyor sonra değiştiriliyor. sen de degistirebilirsin yani birsey olmamıştır :) benimki de canı isteyince kendi alıyor

genc-anne genc-anne , canım.çok geçmiş olsun. Allah o insanlara da vicdan merhamet versin. Yedi yabancıyı zor da gorunce üzülüyoruz insan evinde misafir olana beşikte ki bebege karşı nasıl bu kadar ketum olur. Ya sen yemek falan rahat rahat yiyorsun dimi. Vallahi aklıma kötü kötü şeyler geliyor. O kocan olacak kişiyi de Allaha havale et. Ailenin yanına geçince hersey duzelicek inşallah. Az kaldı az daha sabret..
çok sağol canım. Eşimin anne ve babası çok zalim ve vicdansız insanlardır. Bana, geldiğinden beri nankörsün diyolar ki onlara hiç masraf ettirmem. Bebek arabası istedim bitek ona da hayır dediler. Yediklerim içtiklerimi kızımın bezini tartışma zamanı yüzüme vururlar. Üstelik eşim burda değil ya ağızlarına ne gelirse sayıyolar. Burda anlatmadım eşimde azıcık düşünceli olsaydı bu durumda olmazdım. Ailemin yanına gidince eşimede anlatıcam o bilmiyor ailesini melek sanıyor çünkü o varken farklı davranıyolardı. Ama hiçbişey değişmicek benim için eşimde aileside gözümde sıfır şuan. Hepsi Allahımdan bulsun. Çok az bi zaman kaldı kendime ve kızıma yeni bi sayfa açıcam Allah'ın izniyle..

bu arada bende netten okudum canım arkadaslarda söyledi ucundan kesin ya da iğne ile hafif delin bi zaman sonra bırakıyor. ama korkum bıraktıktan sonra ne olacağı bi de:)
bende bıraktırayım dedim ama korkuyorumda ya dahada kötü olursa herşey:)

bende bundan aldım aynısını kullanıyor bebeğim:)ama emzigi ile içemiyor suyu diğer aparatı ile içiyor. ya da ben kaşıkla yada ağzına sıkarak veriyorum:)
ben o aparatı henüz hiç denemedim :)

Aynen canım Rabbim hiçbir anneye hastalık vermesin çünkü bize ihtiyacı olan bebeklerimiz var. Ve bizden başka merhamet edecek pek az insan var. Hiç kimse anne gibi olamaz. Gece bi ara bebeğim ağlarken ona baktım üzüldüm Allahım sen yardım et dedim şimdi hamdolsun gayet iyiyim. Belkide bebeğim hatrına çabuk atlattım.
Kendimizede iyi bakmamiz lazm dinlenmemiz lazm enerjimiz yerinde olcak ki rahatca bakabilelim ama nasl dinlenceksn ki iste cok nadir

Bir yas ideal bence canim.cunku bir yaşından sonra uyku düzenleri filan da değişiyor aktiviteleri artıyor emzigi o zaman ayirabiliriz.ama 2yastan sonra cok cok zor oluyor. genelde emzijler 6aya kadar oluyor sonra değiştiriliyor. sen de degistirebilirsin yani birsey olmamıştır :) benimki de canı isteyince kendi alıyor
Sagol canım öyle yapayım bende umarım kolay olur ayırmak.

Benim tahminim 400gr almış ama kucağıma alıp ölçüyorum ne kadar doğru bilemicem, kilo almışşa gece emmelerden almıştır zaten :KK43:
bizimde gece emmeleri iyi hatta gündüz emmeleride bu ay iyiydi iyi alacak dedim bu kez kg ama almadı sanırım acaba sutum mu kalitesizlesti:(ek gıdaya da başladım ben meyve yoğurt ama değişen bi şey olmadı:( çok haraketli benim bebis acaba ondan mı? seninkide çok hareketli.

bende bıraktırayım dedim ama korkuyorumda ya dahada kötü olursa herşey:)

ben o aparatı henüz hiç denemedim :)
bilmiyoruz ki öğreneceğiz bi şekilde:)benim bebis gece emzik için kalkmiyor allahtan senin durum biraz daha zor arkadaşların dediği gibi onun yerine uyku arkadaşı dene istersen. bi de emzigi ağzından sen çıkart dalınca bakalım ne yapacak

Back