2016 Şubat Anneleri

( sanırım çocuk olunca daha çok mantık işliyor. Ondan önce leylaydik :)) gerçi bizim o zamanda vardı. Biz zıt karakteriz. O yüzden bizim normal. İkimizde uzagiz ailelerden ben onlarda sıkılıyorum o biz de... Bakalım izinde nasıl tartisirix :))

Canım sen artık diyet yapmıyor musun? Evet canım ya açlık ve istediğimi yiyememek çok kötü....hele de emzirirken...

Kizlar ek gıda heyecsni sarmış hepinizi:) anneler ek gidaya meyve ile baslamayin.meyve sekeriyle erken tanisan bebisler sebzenin ve tahilin yavanligiyla meyvenin disibdakileri reddedebiliyorlarmis.8.ay meyvr icin ideal. cok fazla güvenilir kaynaktan edindim bunu.ben yalasin diye veriyorum ama hic posa olarak vermedim.bn sebze yogurt muhallebi takılıyorum. sukurler olsun ki kizim düzeni oturttu.dun kabak verdim pek sevmedi bugun kabakla havucu karıştırdım hemen yedi. alternatif üretmek lazım. ayrica Buharda pisirmenizi tavsiye ederim.bu şekilde besin degerlerini yitirmez. tecrubemle tavsiye lerim böyle

Benimki de kimsryle gidip gelmek istemiyor bugün büyük kızı kv.ye bıraktık 1saat uzaklıkta bi yerlere gittik haber aldık ki kv kolunu kırmış hadi aşkım dönelim diyorum babası gelmeyin önemli bi şey yok diyomuş 1-2 saat daha gezdik bindirmedi arabaya. Öyle gittik 1saatlik yol da trafik yüzünden 2saat oldu. Babası zaten hep böyle yapar gelmeyin gerek yok der ama herkesin grip bile olsa gelmesini bekler biraz da o yüzden dönmek istedim adam dönmedi kızdı bana.

Eme eme yumusatiyolar bende gecen gun kasari kocaman kestim kalinca eline verdm eme eme yumusatms parcalanms agzinda bi baktm

İki tarafı da mutlu etmek lazım ama bizim yaşlılarımız da gençleri hiç düşünmüyor herkes evladını hep dibinde istiyor ama iki tarafa da eşit mesafede durmak lazım. Bi şekilde alışırsın canım. Tabi ki ben de annemlerin yanında kendimi çooook rahat hissediyorum her şey önüme hazır geliyor sen dinlen biraz diyerek alıyorlar çocukları kucağımdan uzatıp ayaklarımı yan gelip yatıyorum. Ama kv evinde yatmayı bırak oturmaya fırsat olmuyor ama kocam için katlanıyorum napıyım o da benim aileme katlanıyor babam biz evlenmeden önce vefat etti annemlerin bi çok işini zevkle halleder hatta erkek işi olup da annemler eşime söylemezse kızar.

En iyisi uzak olmak biliyo msn benm annemgilde anlaysli degilki yetrki belki size geliriz diyim gelene kadar gelcek msnz diye aksama kadar ararlar gelmeyincede hep boyle yapiyosnz iste soyle boyle sen lafini geciremiyosn bugn buraya gelin diye beni skstryolar ee bende haliyle esimle kavga ediyrm bgn yorgnm baska gn gidelim diyo annemgl ordan skstrdkca bende burdan skstryorm napcagimi sasrdm valla
Benimki kendi ailesine goturur onlar sa surekli gelir onlar geliyosa ne isimiz olursa olsun yok diyemeyiz oyle bi secenegimiz yok yani

Canım sen artık diyet yapmıyor musun? Evet canım ya açlık ve istediğimi yiyememek çok kötü....hele de emzirirken...

Canım bizim baya oldu. Diğer tarafta yazmıştım. Son alerji uzmanı gorusmemizde mukusu takma kan olmadikca vs deyip doktor diyet yapma deyince bıraktım. Çünkü mukus vardı ciddi sıkıntı. Yavaş yavaş yedim. Şimdi çoğu şeyi yiyorum. İki gunde bir yapıyor artık.

Buharda nasıl pişirilir (
Arkadaşimda meyve ile başladı ve sebze geçişinde zorlandı.

Ya aslında ben biraz oyun bozanlik yapıyorum sanırım. Memleketler yakın iki saatlik mesafe var uç gün tatilimix olsa da iki tarafa da gideriz. Uzun tatillerde ben ailemde uzun kalmak istiyorum.o da gitsin ailesinde uzun kalsın ) ben orda çok yalnız kalıyorum. Yoksa kv kp yatmama kalkmama karışmaz her şeyi yaparlar ama ben rahat olamiyorum. O yüzden eşimin basının etini yiyorum.

( biz uzagiz sukur :) tatillerde işte uzun kalinca biraz zor oluyor.

Esjnle konuştun mu hiç bunu canım. Yani empati kurmalı. Annen de hep seni yanında istiyor hayliyle ( kesinlikle büyükler anlayışlı olmalı. Biz de sorun benim sanırım daha iyi anladım bugün.

Bizde ailelerden uzagiz. Annemle en son konustugumda kurban bayramina gelecek misiniz diye sordu bayrama gelemeyiz bayramdan sonra gelebiliriz anca dedim biraz bozuldu ama napim sartlar öyle gerektiriyor. Eylül de önce kv ye gidecegiz. Bayram tatilini kullandiktan sonra ordan heyet raporu alacagim. Sonra annemlere gidecegiz bizim orda tanidik dr yok rapor alacagim o yüzden önce kv ye gidiyoruz kimse kirilmasin diye de bayramda iki tarafa da gitmiyoruz. Annem bu sefer ne kadar kalacaksiniz diye sordu en fazla bir hafta dedim onada kizdi zaten senede bir defa geliyorsunuz kisin gelemiceksiniz bir hafta cok az falan dedi bir de rest cekiyor ben anlamam daha fazla kalacaksiniz diyor. Bizim memleket cok sicak kizim rezil olacak oralarda ama bunu anlatamiyorum. Bir de hep yollarda olacagiz mesafeler zaten uzun simdiden yolculugun tasasini cekiyorum onlar icin söylemesi cok kolay

Canim benim kizim 4.5aylik ek gidaya gectik biz. Yogurtla basladik sonra meyve vermeye basladim. Simdi de sebze corbasi veriyorum. Ilk patates havuc verdim sonra ocine pirinc katip vermeye basladim. Dün patates havuc kabak bulgur verdim cok sevdi istahla yiyor. Istersen sütünü katmadan sene bir de belki tadi degisik geliyordur. Yine de sen bilirsin canim

Sen bana umut oldun şu an.bizde de mukus var ama çok değil çook az.birkaçgündür Kabızlık vardı o da gitti.eski düzene döndü.günde 2-3 kez kaka yapıyor.ama gaz Sancısı var hala.bazen yüksek bazen az...bacaklarını uykuda çekiyor mesela.kan yok zaten birkaç pıhtı gibi görmüştüm ve iki kezdi.sonra hiç görmedim.benim Dr randevum ptesi ve burda edindiğim bir Dr.ona soracağım Başlama konusunu.çünkü midem almıyor artık ve yanmaya başladı aynı tip şeyler yemekten.istanbula git gelden ziyade burda bir Dr gözetimi yeter ..yoruldum artık...denemek istiyorum artık ben de.bu arada senin adına çok sevindim.bebişinin huysuzluğu var mı? Sen yedikçe tepki veriyor mu bir şekilde?

Seninki tam aileciymiş benim eşim sadece bana bırakır bazen eşimi arar söyler kv.m size gelcez der direkt. Ben bilmiyorum serppp.i bi ara ona söyle der yanımdaysa al konuş der direkt verir. Ola nımız varsa da söyler. Gelsinler başımızın üstünde yerleri var ama biraz da saygı duymaları gerek. Bi kez kv.m bizim evin taraflarında pazar günü bi mevlide geldi. Sadece oraya gittiğini biliyorum hiç haber vermeden ordan çıktı bize geldi. Direkt kapıyı çaldı. Çok sinirlendim. Çalışan yeni evli insanlarız bi hafta sonumuz var. Bi şey mi yaparız ne zart diye kapıya geliyosun. Gelince söyledim. Biz de çoktan dışarı çıkmış olacaktık son anda şu şu oldu çıkmadık keşke arasaydın çıkmış olsaydık boşa bi sürü yol yürümüş olurdun dedim. Şimdi aramadan gelmiyor.

Canım tabi senin kararın ama ailede huzur olsun istiyorsan katlanmak lazım biraz. Ben öyle düşünüyorum. Herkes kendi fikrine göre yaşar tabi. Ben son yaptıklarından sonra yüzlerini görmek istemedim ama onların yerinde benim ailem olsa ne yapardım diye düşündüm yine dayanamadım gittim. Çok fazla surat da asmadım ama eskisi gibi de davranmadım biraz resmiyet koydum araya. Hala kırgın olduğumu anlasınlar diye. Kv.m kolunu kırdı onun yaptığı gibi aslında kalırdım ama çocuklarla uğraşmaktan ilgilenemiyorum en iyisi çocukları alıp gideyim sen rahat et dedim. Onun genel tavrı bu olduğu için bastıra bastıra söyledim. Halbuki eltim şu an daha müsait onunla ilgilenmek için. Evleri dipdibe ama eltim de mutfağını yaptırıyor. Gerçi onun yaptığı bi şey yok adamlar yapıyo mutfağı ama adamlar gittiğinde bile gelmiyor kendi evinde yatıyor 2çocuğu da kv.de yatıyor. Kolunu da kırsa durum değişmiyor dün 5den 9a kadar oradaydım 5dk uğramadı. Bazen düşünüyorum en iyisini o yapıyor kimseye acımıyor çnkü kv hep hasta ne zaman arasam ya bi yeri ağrıyo ya da böyle şeyler geliyor başına. Bilerek kolunu kıracak hali yok ama nedendir bilmiyorum kadının özellikle her düğün öncesi bi şey geliyor başına. İsteyerek veya istemeyerek yine hiç bi işe yaramıyor

Esimle konusulmuyo canim istedgm kadar konusuyum bi sonuca varamiyorz

Bende hic soyleyemem yaa onunkiler habersiz gelir istediği zaman bizimkilerde haber verir musaitseniz gelcez diye

Canım buharda derken? Düdüklüde olur mu?

Küçük küçük doğrayıp suyla yumuşayana kadar mı pişiriyosun canım ben de bugün ilkyapacam da?

Ekgıda günde kaç kez verilmeli kızlar?

Diyelim yoğurt verdik bi sonraki sebze mi olmalı?

Kabız olmaması için zeytinyağı kat dediler bir de. Muhallebi ilk başta kabız yaparmış.

( biz de mi öyle olacağız ki ileride başta tepki verir anneler sonra unutur. Dert etme canım. İlerde daha uzun kalırız bebek küçük vs desen?

Canım sukur oğlum hep huzurlu bir bebekti. Tek sorun uyku geçişi. Onun dışında sukur sorunumuz yok. Bizim yaptığımız bütün testlerde ( gaita, deri, yama) hiçbir şey çıkmadı canım. Doktora danışmadan geçme sakun bu kadar emek boşa gitmesin canım. Bizim 3-4 çocuk doktoru ve alerji uzmanı öyle deyince bıraktım. Ama bazen pişman da oluyorum. İçeriyi bilmiyoruz ne oluyor bitiyor.

Duru nün acaba uyku saatlerini mi kaciriyorsun ya da karnı aç mı oluyor? Ya da gaz diyorsun ya canım bunun sebebi ne bulabildin mi ? Gökalp eğer açsa ve uykusu gelmişse ortaligi yıkıyor bildiğin. Ve istediği olana kadar aglar. Her yerde uyumaz vs. Belki de duru da o yüzden huzursuzdur .

eltine geçen de helal olsun demistim. Ama ben öyle yapsam eşim daha fena ustume gelir. Biraz kaynindan da kaynaklı olabilir.

Öyle canım zaten huzursuzluk oluyor. Aslında benim kv kp vs iyidir. Burda hepimiz bir şey diyor bakıyorum ben kv hiç cekmedim maşallah sukur. Ama işte bazen gurbette yalniz olmanın sanırım olumsuzlugu eşimin ustune gidiyorum :) ama benim ailem çok kalabalık ve hep eğlenceli geçiyor. :)) eşimin ailesinin yanında sıkılıyorum o yüzden :))

Esimle konusulmuyo canim istedgm kadar konusuyum bi sonuca varamiyorz

( anladım canım. Bir arkadaşımın eşi var maşallah ben hep hayranlıkla izliyorum onları her yıl çok uzaktan eşini çocuğunu getirir bırakıp geri döner bir yirmi gün kalır arkadaşım sonra eşi almaya gelir . kendi çalışıyor ama arkadaşıma da ailenin de torunları ile vakit geçirmeye hakkı var istediğin kadar kalın vs diyor :) maşallah diyorum hep. Bu yıl da iki kez vs olur. Benimki de bunu yapmaz :))

Kızlar günaydın. Azı dişinin olduğu yer kabarmış kızımda minik bi çıkıntı olmuş orda acaba ben mi yeni fark ettim ilk diş ordan çıkmaz dimi
Can'ım aynen benimde öyle üst razı dişi resmen kabarmış oradacelime bir tümsek geliyor resmen

Bende hic soyleyemem yaa onunkiler habersiz gelir istediği zaman bizimkilerde haber verir musaitseniz gelcez diye
Herkesin herkese haber vermesi gerektiğini düşünüyorum ben. Başka bi yere gitme planını boşver insanın işi olur evi pis olur tam temizlik zamanı olur... Ben çocuklarn 3ünü aynı anda yıkıyorum yıkadıktan sonra yağlıyorum ikizler ağlıyor diğerini yıkamadan emzirmem gerekebiliyor ortalık dağınık oluyor o anda biri gelse savaş çıktı zanneder. Benim kv de ikram beğenmez çalışırken eşim cmt pazarına giderdi doğal olarak cuma evde pek bi şey kalmazdı onlar da ya pers ya cuma gelirdi. Bi de sakın telaş yapma biz tokuz der biz de çaya geliyorlar diye acele yemek yeriz kv gelince içim kazındı yemek yok mu der kp bile karısına sinir olur. Ne koyarsan koy önüne suratını buruşturur sinir eder insanı. Bi lez annem geçmiş olsuna kv.meel açması börek yapmış götürmüş biz çörek otunu yemeyiz demiş böreğin üstündeçotu olduğunu göre göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…