Kaynım karısından ve annesinden bıkmış kenara çekmiş kendini. Ama artık daha iyi anlıyorum ki eltim bıkmış artık. Bazı şeyler kv.nin elinde değil eltimin düğünü olacağı sıra rahim kanseri olduğunu öğrenmiş bizim düğün öncesi düdüklü tenceresi patladı tüm vücudu yandı. İlk kızımı doğuracağım zaman kaza yaptı araba pert oldu her yanı mosmordu şimdi de eltim oğluna sünnet düğünü yapacak kadın düştü kolunu kırdı( biz de mi öyle olacağız ki ileride başta tepki verir anneler sonra unutur. Dert etme canım. İlerde daha uzun kalırız bebek küçük vs desen?
Canım sukur oğlum hep huzurlu bir bebekti. Tek sorun uyku geçişi. Onun dışında sukur sorunumuz yok. Bizim yaptığımız bütün testlerde ( gaita, deri, yama) hiçbir şey çıkmadı canım. Doktora danışmadan geçme sakun bu kadar emek boşa gitmesin canım. Bizim 3-4 çocuk doktoru ve alerji uzmanı öyle deyince bıraktım. Ama bazen pişman da oluyorum. İçeriyi bilmiyoruz ne oluyor bitiyor.
Duru nün acaba uyku saatlerini mi kaciriyorsun ya da karnı aç mı oluyor? Ya da gaz diyorsun ya canım bunun sebebi ne bulabildin mi ? Gökalp eğer açsa ve uykusu gelmişse ortaligi yıkıyor bildiğin. Ve istediği olana kadar aglar. Her yerde uyumaz vs. Belki de duru da o yüzden huzursuzdur .
eltine geçen de helal olsun demistim. Ama ben öyle yapsam eşim daha fena ustume gelir. Biraz kaynindan da kaynaklı olabilir.
Öyle canım zaten huzursuzluk oluyor. Aslında benim kv kp vs iyidir. Burda hepimiz bir şey diyor bakıyorum ben kv hiç cekmedim maşallah sukur. Ama işte bazen gurbette yalniz olmanın sanırım olumsuzlugu eşimin ustune gidiyorum :) ama benim ailem çok kalabalık ve hep eğlenceli geçiyor. :)) eşimin ailesinin yanında sıkılıyorum o yüzden :))
( anladım canım. Bir arkadaşımın eşi var maşallah ben hep hayranlıkla izliyorum onları her yıl çok uzaktan eşini çocuğunu getirir bırakıp geri döner bir yirmi gün kalır arkadaşım sonra eşi almaya gelir . kendi çalışıyor ama arkadaşıma da ailenin de torunları ile vakit geçirmeye hakkı var istediğin kadar kalın vs diyor :) maşallah diyorum hep. Bu yıl da iki kez vs olur. Benimki de bunu yapmaz :))
Can'ım öyle bir durum olduğunu sen nereden bileceksin ki annesi keşke önceden bir açıklama yapsaydı sessizce emin ol bende bilmiyor olsam senin yaptığını yapardım biz evde onların gözünün içine bakıyoruz benimkide Bayram'da o kadar öpüldü ki doğduğundan bu yana ben o kadar öpmemişimdir çok Can'ım sıkıldı insanları güzellikle uyaracağım diye yoruldum resmen Allah en kısa zamanda onada annelik nasip etsin inşallahKucak diyince esimin memleketine gttk orda senlik vardi bu bayram kadının biri oglumu istedi verde kizim biraz sevsn diyr bende veremem kucagmdayken sevebilir dedm neyse sonra kadin baya bozuldu sonra kvdemle konuşyodu kizinib cocugu olmyms benm oglanida cok sevms gorunce ikiside agladi baya cok uzuldm vermedm diye sonradan verdm ama kiz aglaya aglaya gitti
Can'ım aynen beni yazmışsın senle kader arkadaşımıyız neHer gün bir vukuat.klasik bayram tartışmaları....ben sadece surat asmışım yani çok farkında değilim.çok yoruluyorum gün boyu ve gece 3:30 da uyuyor.bu aralar iyice cozuttu.2 saatte bir Uyanıyor hatta sabah saat başı...gözlerim yuvalarından çıkacak artık çöküntüden.15 gündür böyle...bayram Sabahı mı var bana seyran mı var Allah aşkına..surat asıyorum diye demediğini etmedi.karılık da yapmıyormuşum,(inek sütü alwrjisi diyeti ile 50 kiloyum uykusuz bir Çocuğum var halim kalıyor mu emziriyorum yemek yiyemiyorum,acaba aklıma geliyor mu aşk meşk) zaten benden bi beklentisi kalmamış çocuğa baksam anne olsam yetermiş,ailemin şoförlüğünü yapmış(Bayram'ın ilk günü bir teyze var ona gittik bir de avm ye) köpeğimmiymiş benim,bebek olmasa gözünde yokmuş hiçbirşey...geçen sene (kucağında masum bebeğimi göstererek) istememiştin bu çocuğu tam da bu zamanlardı,(çok problemlerimiz vardı ve diğer ailevi durumları biliyorsunuz) söyleyecekmiş ileride annen istemedi seni dicekmiş...ben duşa girdim ağlaya ağlaya banyo yapıp rahatladım ama tabii Akşamı da var...artık bana neler dediyse ben kahroldun ağlarken bebeği yüzüme tutup bak bari annelik yap çocuk psikolojisinden çok anlarsın ya bak ne haldesin çocuğun gözü önünde ,zaten her bayram birşey çıkartırsın,neyse bu huylar genetik (ailemin hatalarıyla vuruyor her seferinde)dedi...hep ezici Konuşmalar...ya daha neler...en son artık hangi lafım en çok kırdı seni de ağlıyosun hala diye sordu.ben bu söylediklerinin üstüne sadece bağrındım bu arada hakaret ettim.nasıl bu kadar aşağılık olabilirsin dedim gibi gibi...ama duş birebir geldi...
Evlilik yıldönümünde ertesi gün çiçekle gelmiş ama benim içim soğumadı tabii.nasıl unutayım...Yemeğe çıkmak istedi...ben de dedim tüm o sözleri sevmeyen adam söyler,ben nefret Sofrasında yemek yemem,ayrıca sen Bebeğini de sevmiyorsun sütümü hiç düşünmedin dedim senin yüzünden azaldı.hadi bu sefer yine kavga...aynı sözler....en sonunda geldi Yanıma bi de demez mi ikimiz de hak ettiğimiz üzüntüyü yaşadık bitti yeter tmm.bi de öptü.dalga geçer gibi konuştu.hadi çıkalım açım ben dedi.ben kendimi yerlere attığımız üzüldüğümle kaldım.meğer dediğine göre ben haketmişim ve bitmiş.yani ceza gibi.sen psikopatsın beni de yaptın dedim.gülüyor.yani boğ adamı.hani ne diyim suya Batır çıkartma...
Şimdi mecbur annemlerleyiz.eşyalı çıktığımız evde pire gördümçook sinirlerim bozuldu.temizleyen kadınlar eskiden kalan yorganı bazanın altına koymuşlar.onlardan kuşkulanıyorum.zaten bebeğim yoruyor e bu olaylar bi de üstüne düzenimi kuramamamın verdiği tedirginlik....eşyalarımın Yarısı evimde Yarısı burdaki evde...
Annemlerde zaten olmuyor.babam çocuğun ellerini sokuyor Ağzına yıkıyım diyorum ellerini Ağzına sokuyor çğnkü.ben çok hassasmışım.bi o alıyor kucağına bi o...çocuk kustu en sonunda...
İnsanla uğraşmak ne zormuş arkadaş...
Bi de bu akşam tanıdığın nişanı var.araba var diye annem gideriz dimi diyor.benim alakam yok gerçi nişanlanan kişiyle...şimdi ben arada kaldım...eşim şoförlük yaptığını düşünüyor...ben ona daha çok malzeme vermek istemiyorum.en Güzeli bebeği bahane edip gitmemek...
Canım buharda derken? Düdüklüde olur mu?
Küçük küçük doğrayıp suyla yumuşayana kadar mı pişiriyosun canım ben de bugün ilkyapacam da?
Kaynım karısından ve annesinden bıkmış kenara çekmiş kendini. Ama artık daha iyi anlıyorum ki eltim bıkmış artık. Bazı şeyler kv.nin elinde değil eltimin düğünü olacağı sıra rahim kanseri olduğunu öğrenmiş bizim düğün öncesi düdüklü tenceresi patladı tüm vücudu yandı. İlk kızımı doğuracağım zaman kaza yaptı araba pert oldu her yanı mosmordu şimdi de eltim oğluna sünnet düğünü yapacak kadın düştü kolunu kırdı
tatlım ikeada filan stabil buharda pişirme aparatı var. internette satılıyor. olmadı züccaciyeden alırsın. tencere suyu koy içine bu aparatı koy.Buharda nasıl pişirilir(
Arkadaşimda meyve ile başladı ve sebze geçişinde zorlandı.
.
yok canım düdüklüde olsa suda haşlancak.maksat su ile vitaminler gitmesin. ikea stabil buhar pirici yaz çıkıyor. züccaciyelerden de alabilirsin. bn uyanınca koyuyorum küçük küçük doğrayarak. öğle 11 öğünümüze kadar hafif hafif pişiyorCanım buharda derken? Düdüklüde olur mu?
Küçük küçük doğrayıp suyla yumuşayana kadar mı pişiriyosun canım ben de bugün ilkyapacam da?
böyle yoruma atlamış gibi oldum ama blendır tarzı demirin olduğu şeyler bebiş yemeklerine değmesi tavsiye edilmiyor. en iyisi zaten yumuşacık olmuş besinleri cam rende ile ufalamak.Evet canim küp seklinde dograyip hasliyorum sonra blendirdan geciriyorum icine bir cay kasigi kadar saf z.yagi koyuyorum.
Valla yaa artık düğün öncesi bi yere kapatcaz kadını. Bunlar sadece büyük şeyler ufak tefek kazaları saymıyorum. Allah hepimizi birden sınıyor. Onun hastalıkları bitmiyor bize de ona da sabır versin AllahCanım şaka gibi ama. Cidden ya şok oldum. Rabbim büyük kaza keder vermesin de insan yeter der bir yerde kadın kendi mi buluyor der.
tatlım ikeada filan stabil buharda pişirme aparatı var. internette satılıyor. olmadı züccaciyeden alırsın. tencere suyu koy içine bu aparatı koy.
yok canım düdüklüde olsa suda haşlancak.maksat su ile vitaminler gitmesin. ikea stabil buhar pirici yaz çıkıyor. züccaciyelerden de alabilirsin. bn uyanınca koyuyorum küçük küçük doğrayarak. öğle 11 öğünümüze kadar hafif hafif pişiyor
böyle yoruma atlamış gibi oldum ama blendır tarzı demirin olduğu şeyler bebiş yemeklerine değmesi tavsiye edilmiyor. en iyisi zaten yumuşacık olmuş besinleri cam rende ile ufalamak.
kızlar buharda pişirme aparatı bu.
( biz de mi öyle olacağız ki ileride başta tepki verir anneler sonra unutur. Dert etme canım. İlerde daha uzun kalırız bebek küçük vs desen?
Onlarada hak veriyorum senede bir kez görebiliyorlar. Komsumuzun da torunu olmustu benden 1 hafta sonra dogum yapmisti kizi. Komsu torununu gezdiriyor sürekli beraberler diye anlatip duruyor cok imreniyorum diyor. Böyle deyince üzülüyorum ama yapacak birsey yok. Annemlerde farkindalar herseyin. Küçük bebekle yolculugun zor oldugunu, evimizden baska hicbir yerde rahat edemedigimizi o da özlediği icin öyle diyor. Napalim büyüyünceye kadar böyle idare edecegiz artik
Canım sukur oğlum hep huzurlu bir bebekti. Tek sorun uyku geçişi. Onun dışında sukur sorunumuz yok. Bizim yaptığımız bütün testlerde ( gaita, deri, yama) hiçbir şey çıkmadı canım. Doktora danışmadan geçme sakun bu kadar emek boşa gitmesin canım. Bizim 3-4 çocuk doktoru ve alerji uzmanı öyle deyince bıraktım. Ama bazen pişman da oluyorum. İçeriyi bilmiyoruz ne oluyor bitiyor.
Duru nün acaba uyku saatlerini mi kaciriyorsun ya da karnı aç mı oluyor? Ya da gaz diyorsun ya canım bunun sebebi ne bulabildin mi ? Gökalp eğer açsa ve uykusu gelmişse ortaligi yıkıyor bildiğin. Ve istediği olana kadar aglar. Her yerde uyumaz vs. Belki de duru da o yüzden huzursuzdur .
eltine geçen de helal olsun demistim. Ama ben öyle yapsam eşim daha fena ustume gelir. Biraz kaynindan da kaynaklı olabilir.
Öyle canım zaten huzursuzluk oluyor. Aslında benim kv kp vs iyidir. Burda hepimiz bir şey diyor bakıyorum ben kv hiç cekmedim maşallah sukur. Ama işte bazen gurbette yalniz olmanın sanırım olumsuzlugu eşimin ustune gidiyorum :) ama benim ailem çok kalabalık ve hep eğlenceli geçiyor. :)) eşimin ailesinin yanında sıkılıyorum o yüzden :))
( anladım canım. Bir arkadaşımın eşi var maşallah ben hep hayranlıkla izliyorum onları her yıl çok uzaktan eşini çocuğunu getirir bırakıp geri döner bir yirmi gün kalır arkadaşım sonra eşi almaya gelir . kendi çalışıyor ama arkadaşıma da ailenin de torunları ile vakit geçirmeye hakkı var istediğin kadar kalın vs diyor :) maşallah diyorum hep. Bu yıl da iki kez vs olur. Benimki de bunu yapmaz :))
Benimde gorumcemin esi oyle gonderir istedigi zaman karismazda ne zaman gelirse bide gozunun icine bakar her istedigini yapar bizim evde benim bi lafim gecmez( biz de mi öyle olacağız ki ileride başta tepki verir anneler sonra unutur. Dert etme canım. İlerde daha uzun kalırız bebek küçük vs desen?
Oda abartms benm kvdeler her zaman yemege geldkleri icin her gittikleri yere yemekli giderler hatta butun akrabalari oyle bide taa aksam ararlar biz size geliyorz diye cocukla yemek mi yapiyim ev mi toplayimHerkesin herkese haber vermesi gerektiğini düşünüyorum ben. Başka bi yere gitme planını boşver insanın işi olur evi pis olur tam temizlik zamanı olur... Ben çocuklarn 3ünü aynı anda yıkıyorum yıkadıktan sonra yağlıyorum ikizler ağlıyor diğerini yıkamadan emzirmem gerekebiliyor ortalık dağınık oluyor o anda biri gelse savaş çıktı zanneder. Benim kv de ikram beğenmez çalışırken eşim cmt pazarına giderdi doğal olarak cuma evde pek bi şey kalmazdı onlar da ya pers ya cuma gelirdi. Bi de sakın telaş yapma biz tokuz der biz de çaya geliyorlar diye acele yemek yeriz kv gelince içim kazındı yemek yok mu derkp bile karısına sinir olur. Ne koyarsan koy önüne suratını buruşturur sinir eder insanı. Bi lez annem geçmiş olsuna kv.meel açması börek yapmış götürmüş biz çörek otunu yemeyiz demiş böreğin üstündeçotu olduğunu göre göre
Kadin oyle sinirli sinirli bakti ki bide kiz aglayaralk gidince uzuldm ama neler oluyo yani o gun haberlerde izledm 4 aylik bebegi kacirmislar annesinin yanindanCan'ım öyle bir durum olduğunu sen nereden bileceksin ki annesi keşke önceden bir açıklama yapsaydı sessizce emin ol bende bilmiyor olsam senin yaptığını yapardım biz evde onların gözünün içine bakıyoruz benimkide Bayram'da o kadar öpüldü ki doğduğundan bu yana ben o kadar öpmemişimdir çok Can'ım sıkıldı insanları güzellikle uyaracağım diye yoruldum resmen Allah en kısa zamanda onada annelik nasip etsin inşallah
deneyeceğim canım tarifiniCanim benim kizim 4.5aylik ek gidaya gectik biz. Yogurtla basladik sonra meyve vermeye basladim. Simdi de sebze corbasi veriyorum. Ilk patates havuc verdim sonra ocine pirinc katip vermeye basladim. Dün patates havuc kabak bulgur verdim cok sevdi istahla yiyor. Istersen sütünü katmadan sene bir de belki tadi degisik geliyordur. Yine de sen bilirsin canim
Laf arasında kırmadan söyle bence. Ben bi kaç defa söyledim kocam iki öğünden fazla aynı yemeği yemiyor her güne farklı yemek yapıyorum doğal olarak az yapıyorum gelen önceden haber vermezse aç kalır dedim. Büyük kızıma hamileyken sinir etti beni o yüzden söyledim. Çok mide bulantım vardı annem kendi evinde yemek yapıp bana getiriyordu gözümü açamıyordum serumla yaşıyordum resmen o aralar bi faydası olmadığı gibi bi de misafirliğe geldi. Aynı şeyi yaptı aradı biz tokuz telaş yapma dedi zaten istifra edip duruyorum. Gelince çay koydum yanına bi şeyler koudum daha yemeden midem kazındı yiyecek bi şey ypk mu dedi. Midem ağzımda sürüne sürüne yemek yaptım. Koku olmasın istifra etmiyim diye her yeri açtım kış vakti. Üşümese mutfağa da gelmiyordu. Yalandan üşütürsün niye açtın her yeri dedi halbuki üşüyen kendisi. Kapatmaya geldi kapıları. Kokudan kusmamak için dedim üşütürsün böyle de diyor daha da sen git ben gerisini halledeyim demedi. Sonradan ben iyice kötü olunca ben halledeyim dedi gerek yok dedim yarımağız gitti koltuğa yattı. Eşimle kp azarlamış niye bu halde eziyet ediyosun diye umurunda bile değil. Kp inat etti karısına gıcıklığına yemedi o oturdu yedi bi güzel. Çook sonradan yine ettim lafını. İkizlere hamileyken öyle yapmadı bu sefer. Zaten genelde annemde kaldım ikizlere hamileyken halsizliğim çok oldu suratım bembeyaz geziyordum mide bulantım daha az oldu ama bi de çocuk var. Çağırdıkça gittim yattım orda. Yemeği hazırladı baş köşede yer verdi hiç gerek yok demedim kuruldum yedim bulaşıkları da sen git dedi o topladı büyük kıza da kp.le beraber baktılar. Lafa gelince siz de benim kızımsınız diyorsa göstersinler ben iyiyken bi sürü kişi var yanımda zaten. Kötüyken ne kadar yanımdalar göreyimOda abartms benm kvdeler her zaman yemege geldkleri icin her gittikleri yere yemekli giderler hatta butun akrabalari oyle bide taa aksam ararlar biz size geliyorz diye cocukla yemek mi yapiyim ev mi toplayim
Bi kac kere bende soyledm aksam 7de ariyo ne yemek yaptn diye bende hic bsy dedm bi kerede yine oyle yapti az bisey var yemek var yetmez size dedim onceden haber verseydn hazirlardm bseyler dedm bi kerede esimin dayisigil gelcekms benide aramiyolar kvde ariyo gelcekler diye saat 7 bucuk yemek yemezler cayla biseyler hazrlariz diyo zaten ne yemek yapcam bu saatten sonra yapamam dedim bi kek yaptm hazir pakette satiliyo ya ondan vardi allahtan herseyi icinde bide borek tLaf arasında kırmadan söyle bence. Ben bi kaç defa söyledim kocam iki öğünden fazla aynı yemeği yemiyor her güne farklı yemek yapıyorum doğal olarak az yapıyorum gelen önceden haber vermezse aç kalır dedim. Büyük kızıma hamileyken sinir etti beni o yüzden söyledim. Çok mide bulantım vardı annem kendi evinde yemek yapıp bana getiriyordu gözümü açamıyordum serumla yaşıyordum resmen o aralar bi faydası olmadığı gibi bi de misafirliğe geldi. Aynı şeyi yaptı aradı biz tokuz telaş yapma dedi zaten istifra edip duruyorum. Gelince çay koydum yanına bi şeyler koudum daha yemeden midem kazındı yiyecek bi şey ypk mu dedi. Midem ağzımda sürüne sürüne yemek yaptım. Koku olmasın istifra etmiyim diye her yeri açtım kış vakti. Üşümese mutfağa da gelmiyordu. Yalandan üşütürsün niye açtın her yeri dedi halbuki üşüyen kendisi. Kapatmaya geldi kapıları. Kokudan kusmamak için dedim üşütürsün böyle de diyor daha da sen git ben gerisini halledeyim demedi. Sonradan ben iyice kötü olunca ben halledeyim dedi gerek yok dedim yarımağız gitti koltuğa yattı. Eşimle kp azarlamış niye bu halde eziyet ediyosun diye umurunda bile değil. Kp inat etti karısına gıcıklığına yemedi o oturdu yedi bi güzel. Çook sonradan yine ettim lafını. İkizlere hamileyken öyle yapmadı bu sefer. Zaten genelde annemde kaldım ikizlere hamileyken halsizliğim çok oldu suratım bembeyaz geziyordum mide bulantım daha az oldu ama bi de çocuk var. Çağırdıkça gittim yattım orda. Yemeği hazırladı baş köşede yer verdi hiç gerek yok demedim kuruldum yedim bulaşıkları da sen git dedi o topladı büyük kıza da kp.le beraber baktılar. Lafa gelince siz de benim kızımsınız diyorsa göstersinler ben iyiyken bi sürü kişi var yanımda zaten. Kötüyken ne kadar yanımdalar göreyim
Her şeyi anlıyorlar da işlerine geleni duyuyorlar. Ben de bundan sonra öyle yapcam. İkizler yeni doğduğunda geldi tek yaptığı kucağına verirsen çocuk sallamak. Sürekli ağlıyorlar dolaştırıyoruz altı üstü değişiyor emziren benim zaten. Büyük kız hiç durmuyor. Yemek zamanı geldi biz annemle geberiyoruz çocukların peşine koşmaktan mutfağa gireyim de yemeği de ben yapayım demedi sanki evinde aşçısı var. Ben de eşime dışardan bi şeyler söyle dedim geldi salatayı bile kaselere koymadım. Hemen laf etti bu ne böyle plastik kapta salata falan dedi bulaşık çıkmasın yetişemiyoruz zaten herkes farklı şekilde yiyor dedim sustu. Sonrasında yemekler gönderdi sarılmış dolmalar mantılar yapıp gönderdi. Hiç birine hayır demedim zatdn öyle bi lüksüm de yoktuBi kac kere bende soyledm aksam 7de ariyo ne yemek yaptn diye bende hic bsy dedm bi kerede yine oyle yapti az bisey var yemek var yetmez size dedim onceden haber verseydn hazirlardm bseyler dedm bi kerede esimin dayisigil gelcekms benide aramiyolar kvde ariyo gelcekler diye saat 7 bucuk yemek yemezler cayla biseyler hazrlariz diyo zaten ne yemek yapcam bu saatten sonra yapamam dedim bi kek yaptm hazir pakette satiliyo ya ondan vardi allahtan herseyi icinde bide borek t
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?