2016 Şubat Anneleri

Kaynım karısından ve annesinden bıkmış kenara çekmiş kendini. Ama artık daha iyi anlıyorum ki eltim bıkmış artık. Bazı şeyler kv.nin elinde değil eltimin düğünü olacağı sıra rahim kanseri olduğunu öğrenmiş bizim düğün öncesi düdüklü tenceresi patladı tüm vücudu yandı. İlk kızımı doğuracağım zaman kaza yaptı araba pert oldu her yanı mosmordu şimdi de eltim oğluna sünnet düğünü yapacak kadın düştü kolunu kırdı

Can'ım öyle bir durum olduğunu sen nereden bileceksin ki annesi keşke önceden bir açıklama yapsaydı sessizce emin ol bende bilmiyor olsam senin yaptığını yapardım biz evde onların gözünün içine bakıyoruz benimkide Bayram'da o kadar öpüldü ki doğduğundan bu yana ben o kadar öpmemişimdir çok Can'ım sıkıldı insanları güzellikle uyaracağım diye yoruldum resmen Allah en kısa zamanda onada annelik nasip etsin inşallah

Can'ım aynen beni yazmışsın senle kader arkadaşımıyız nebeni de ençok vurduğu konular seninkiler ailem zaten hiç birşeyin farkında degil hep onların istekleri olsun ama artık güzel bir bahanem var Bebek uyku saati geçiyor- gece hiç uyumadı- huysyz-huzursuz vs şeylerle geçiştiriyorum eşime gelince bizi iyice duyarsızlaştırdıkları için tek kalan hassas noktalarımızdan vuruyorlar annelik -kadınlık -aile bilemiyorlardı ki içimizde bir yıldan kısa sürede bir insan oluştu daha sonra vücudumuzdan çıktı psikolojik durumumuz ne halde fiziksel değişimleri saymıyorum bile artık benim kadınlıgımı sorgulayacagına Adam olsun beni dinlendirsin rahatlatsın ki bende onun istediklerini yapabileyim anneliğe gelince daha ilk çocuğumuz ontane doğurmadık ki öğreniyoruz işte gayet te iyi anneyiz ben hiç takmıyorum artık sende sallama

Canım buharda derken? Düdüklüde olur mu?

Küçük küçük doğrayıp suyla yumuşayana kadar mı pişiriyosun canım ben de bugün ilkyapacam da?

Evet canim küp seklinde dograyip hasliyorum sonra blendirdan geciriyorum icine bir cay kasigi kadar saf z.yagi koyuyorum.

Canım şaka gibi ama. Cidden ya şok oldum. Rabbim büyük kaza keder vermesin de insan yeter der bir yerde kadın kendi mi buluyor der.

Buharda nasıl pişirilir (
Arkadaşimda meyve ile başladı ve sebze geçişinde zorlandı.

.
tatlım ikeada filan stabil buharda pişirme aparatı var. internette satılıyor. olmadı züccaciyeden alırsın. tencere suyu koy içine bu aparatı koy.
Canım buharda derken? Düdüklüde olur mu?

Küçük küçük doğrayıp suyla yumuşayana kadar mı pişiriyosun canım ben de bugün ilkyapacam da?
yok canım düdüklüde olsa suda haşlancak.maksat su ile vitaminler gitmesin. ikea stabil buhar pirici yaz çıkıyor. züccaciyelerden de alabilirsin. bn uyanınca koyuyorum küçük küçük doğrayarak. öğle 11 öğünümüze kadar hafif hafif pişiyor

Evet canim küp seklinde dograyip hasliyorum sonra blendirdan geciriyorum icine bir cay kasigi kadar saf z.yagi koyuyorum.
böyle yoruma atlamış gibi oldum ama blendır tarzı demirin olduğu şeyler bebiş yemeklerine değmesi tavsiye edilmiyor. en iyisi zaten yumuşacık olmuş besinleri cam rende ile ufalamak.

Canım şaka gibi ama. Cidden ya şok oldum. Rabbim büyük kaza keder vermesin de insan yeter der bir yerde kadın kendi mi buluyor der.
Valla yaa artık düğün öncesi bi yere kapatcaz kadını. Bunlar sadece büyük şeyler ufak tefek kazaları saymıyorum. Allah hepimizi birden sınıyor. Onun hastalıkları bitmiyor bize de ona da sabır versin Allah

böyle yoruma atlamış gibi oldum ama blendır tarzı demirin olduğu şeyler bebiş yemeklerine değmesi tavsiye edilmiyor. en iyisi zaten yumuşacık olmuş besinleri cam rende ile ufalamak.

kızlar buharda pişirme aparatı bu.

Teşekkür ederim canım Allah razı olsun bu aparatın kapağını sürekli kapatmamız lazım değil mi? Blendır yerine tel süzgeç almak istiyorum ama plastik mi iyi silikon mu, fikrin var mı, metal olsa gene vitamin ölür, cam rendem var, yoksa süzgeç hiç almayayım mı, sebze çorbası için de rende yeter mi?
Canım çok soru sordum ama gurbetteyim tekim anneme soruyorum eskiden herşey farklıydı yanlış yönlendirmeyeyim seni diyo o da haklı tabi napsın
Açıkçası ben de hem heyecanlı hem tedirginim bi başlasam gerisi gelecek de işte...

Yaşadığım yerde ikea yok buharda pişirme aparatını ikea internet sitesinden alırsam da 13 tl kargo aparat 2 kat fiyata geliyo neyse züccaciyeden ya da n11den filan bakıyım bi

Benimde gorumcemin esi oyle gonderir istedigi zaman karismazda ne zaman gelirse bide gozunun icine bakar her istedigini yapar bizim evde benim bi lafim gecmez

Oda abartms benm kvdeler her zaman yemege geldkleri icin her gittikleri yere yemekli giderler hatta butun akrabalari oyle bide taa aksam ararlar biz size geliyorz diye cocukla yemek mi yapiyim ev mi toplayim

Kadin oyle sinirli sinirli bakti ki bide kiz aglayaralk gidince uzuldm ama neler oluyo yani o gun haberlerde izledm 4 aylik bebegi kacirmislar annesinin yanindan

deneyeceğim canım tarifini

Oda abartms benm kvdeler her zaman yemege geldkleri icin her gittikleri yere yemekli giderler hatta butun akrabalari oyle bide taa aksam ararlar biz size geliyorz diye cocukla yemek mi yapiyim ev mi toplayim
Laf arasında kırmadan söyle bence. Ben bi kaç defa söyledim kocam iki öğünden fazla aynı yemeği yemiyor her güne farklı yemek yapıyorum doğal olarak az yapıyorum gelen önceden haber vermezse aç kalır dedim. Büyük kızıma hamileyken sinir etti beni o yüzden söyledim. Çok mide bulantım vardı annem kendi evinde yemek yapıp bana getiriyordu gözümü açamıyordum serumla yaşıyordum resmen o aralar bi faydası olmadığı gibi bi de misafirliğe geldi. Aynı şeyi yaptı aradı biz tokuz telaş yapma dedi zaten istifra edip duruyorum. Gelince çay koydum yanına bi şeyler koudum daha yemeden midem kazındı yiyecek bi şey ypk mu dedi. Midem ağzımda sürüne sürüne yemek yaptım. Koku olmasın istifra etmiyim diye her yeri açtım kış vakti. Üşümese mutfağa da gelmiyordu. Yalandan üşütürsün niye açtın her yeri dedi halbuki üşüyen kendisi. Kapatmaya geldi kapıları. Kokudan kusmamak için dedim üşütürsün böyle de diyor daha da sen git ben gerisini halledeyim demedi. Sonradan ben iyice kötü olunca ben halledeyim dedi gerek yok dedim yarımağız gitti koltuğa yattı. Eşimle kp azarlamış niye bu halde eziyet ediyosun diye umurunda bile değil. Kp inat etti karısına gıcıklığına yemedi o oturdu yedi bi güzel. Çook sonradan yine ettim lafını. İkizlere hamileyken öyle yapmadı bu sefer. Zaten genelde annemde kaldım ikizlere hamileyken halsizliğim çok oldu suratım bembeyaz geziyordum mide bulantım daha az oldu ama bi de çocuk var. Çağırdıkça gittim yattım orda. Yemeği hazırladı baş köşede yer verdi hiç gerek yok demedim kuruldum yedim bulaşıkları da sen git dedi o topladı büyük kıza da kp.le beraber baktılar. Lafa gelince siz de benim kızımsınız diyorsa göstersinler ben iyiyken bi sürü kişi var yanımda zaten. Kötüyken ne kadar yanımdalar göreyim

Bi kac kere bende soyledm aksam 7de ariyo ne yemek yaptn diye bende hic bsy dedm bi kerede yine oyle yapti az bisey var yemek var yetmez size dedim onceden haber verseydn hazirlardm bseyler dedm bi kerede esimin dayisigil gelcekms benide aramiyolar kvde ariyo gelcekler diye saat 7 bucuk yemek yemezler cayla biseyler hazrlariz diyo zaten ne yemek yapcam bu saatten sonra yapamam dedim bi kek yaptm hazir pakette satiliyo ya ondan vardi allahtan herseyi icinde bide borek t

Kizlar bu buharda pisirme islemini diger cocuklarimda su sekilde yaptim. Cay suzgecleri varya sebzeleri onun icine koydum cezveyede su koyup ustune suzgeci koydum bu sekilde pisirirdim az az taze taze yapardim sonra icine biraz zeytinyagi tel sehriyeyi biraz su da pisirip ya da irmigi sebzeleri icine katiyordum cok severek yiyorlardi ilerleyen zamanlarda et suyuda dahil edilir cok baslamak istesemde alerji yuzunden hicbisey veremiyorum tahlil sonyclarina gore baslicam ins

Her şeyi anlıyorlar da işlerine geleni duyuyorlar. Ben de bundan sonra öyle yapcam. İkizler yeni doğduğunda geldi tek yaptığı kucağına verirsen çocuk sallamak. Sürekli ağlıyorlar dolaştırıyoruz altı üstü değişiyor emziren benim zaten. Büyük kız hiç durmuyor. Yemek zamanı geldi biz annemle geberiyoruz çocukların peşine koşmaktan mutfağa gireyim de yemeği de ben yapayım demedi sanki evinde aşçısı var. Ben de eşime dışardan bi şeyler söyle dedim geldi salatayı bile kaselere koymadım. Hemen laf etti bu ne böyle plastik kapta salata falan dedi bulaşık çıkmasın yetişemiyoruz zaten herkes farklı şekilde yiyor dedim sustu. Sonrasında yemekler gönderdi sarılmış dolmalar mantılar yapıp gönderdi. Hiç birine hayır demedim zatdn öyle bi lüksüm de yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…