Kizlar merhaba, size bir kac bir sey söylemeye geldim :)
Daha yeni hamile oldugumu ögrendim ama ben hic belirti yasamadim. Hatta pozitif testler disinda hala hic belirti yok. Gögüslerimde hic hassasiyet yok, batma, akinti, bulanti, yorgunluk vs hic bir sey. O yüzden cok fazla kendinizi yipratmayin. Belirti aramayin.
Ben de hep kendimi dinlerdim. 2 senedir ugrasiyoruz. Tüp bebek tedavisi bile oldum. Hatta gecen hafta tüp bebek merkeziyle görüsmem vardi. Ama bu ay gercekten en umursamadigim aydi. Ben de ugrasirken böyle diyenleri okuyordum. "Ben de umursamayayim ama nasil olacak elden gelmiyor ki" diye düsünüyordum. Bilerek umursamiyormus gibi yapinca da olmuyor :) Ama bu ay bir sekilde, her halde biktim artik, o yüzden ne gün saydim ne belirti aradim. Bir de dondurulmus embriyolarim var, hatta esimle konustuk, temmuzdan sonra tekrar transfer deneriz diye. Onun düsüncesiyle ben zaten temmuza kadar öyle bir sey olmaz diye düsünüyordum. Adetim 5 gün gecmisti, sürekli geciktigi icin hic umursamamistim. Gecen haftaki randevumuzda da sperm testi icin dün sabaha randevu verdiler. Ben de gitmeden önce test yapayim dedim, bi baktim kendiliginden hamile kalmisim :)
Tek diyebilecegim de su: Gecen ay televizyonda Dr. Ümit Aktas hamile kalamayanlar gluten diyeti yapsin, bir denesin dedi. Ben de bir aydir glutenli gidalarda uzak durdum (ekmek, pirinc, bulgur, makarna, unlu bütün mamüller). Gluten icermeyen kinoa dan bulgur pilavi gibi pilav ve kisir yaptim. Ben hamileligimi bu gluten konusuna dikkat etmeme bagliyorum. Gluten disinda bir de Canan Karatay`in önerdigi gibi besleniyorum. Subat basindan beri ekmek ve seker cok cok cok kisitli tüketiyoruz. Makarna yok, patates ve pilav cok cok az. Kola, meyve suyu, sekerli icecekler, soslar, abur cubur tüketmiyoruz. Ev yogurdu yapiyorum. Mümkün oldugunca paketli gidalardan almiyoruz. Kahvaltilarimda 2 yumurta, zeytin, peynir, bazen domates, bazen yogurt. Bu sekilde yapiyorum. Diger ögünlerde de sebze yemekleri, haslanmis sebze üzerine sarimsakli yogurt, corba gibi seyler yapiyorum.
Insallah hepiniz saglikla hamile kalirsiniz :)