• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Buyukmus ben biraz telaş yapmıştım büyük diye oda dedikodu sorun yok sınırda 50 cm kadar normal dedi
Eşimin kp katıların hepsinin kafası büyük genetik olabiliyormus
olabilir canım benim kızımın kafası ufak görünüyor yeğenim oldu mesela aralarında 1 yaş var ama onun kafası kızımınkinden büyük maşallah genetik yani :)

olabilir canım benim kızımın kafası ufak görünüyor yeğenim oldu mesela aralarında 1 yaş var ama onun kafası kızımınkinden büyük maşallah genetik yani :)
Oyleymis bilmiyorum bir daha ki ölçümde sorun falan çıkarsa hemen doktora gotururum şimdilik sorun yok dedi bakalım

aynen canım sessizleşti buralar..
ben de aynı neye gidiyorum napıyorum sürekli unutuyorum bir kan vermeni tavsiye ederim ben sağlık ocağında veriyordum normalde ama bu defa kızımı hastaneye götürmüşken orda vereyim diyorum.
bizim kız da 86 cm 11 kilo çıktı 18 ay aşısında :) maşallah senin oğluş hep aynı benim kız da öyle :))
Sağlık ocağında oluyorsa orda yaptırıyim bari, gebelikten önce zehirli guatr sınırdaydi onla alakalı bi durumum olabilir, çünkü aşırı kilo almaya başladım sürekli hareket halinde olmama rağmen, bende insülin direnci de vardı, hep birden tetiklendi demekki, çok stresliyim 2 çocuk canları sağolsun ikiside canavar hele eltimin kızı benim oglanida yoldan çıkardı, ne yediğimi ictigimi biliyorum ne bi işin başına geçip bitirebiliyorum, geçen mynette bi haber okumuştum uzmanlar açıklamış 1 çocuk bakmak 2 buçuk işe bedelmis, bu hesaba göre 2 çocuk 5 iş birde evin işi toplamda günde 6 işte birden çalışıyorum öyle düşünün, eltimin kızı en az 3 çocuğa bedel ama o kadar derin hesap yapmayim kafa beyin gitti bende devreler yandı unutkanlık o yüzden galiba, aklımda sürekli bi hesap var ilk hangi işi yapıyım, çocukların bakımı altlarini al karınlarını doyur, giydir çıkar yıka, kv kp 3 öğün sofra bekler ser topla yıka ev süpür sil toz al, hiç durak dinlenek yok. Allah yardimcimiz olsun

Sağlık ocağında oluyorsa orda yaptırıyim bari, gebelikten önce zehirli guatr sınırdaydi onla alakalı bi durumum olabilir, çünkü aşırı kilo almaya başladım sürekli hareket halinde olmama rağmen, bende insülin direnci de vardı, hep birden tetiklendi demekki, çok stresliyim 2 çocuk canları sağolsun ikiside canavar hele eltimin kızı benim oglanida yoldan çıkardı, ne yediğimi ictigimi biliyorum ne bi işin başına geçip bitirebiliyorum, geçen mynette bi haber okumuştum uzmanlar açıklamış 1 çocuk bakmak 2 buçuk işe bedelmis, bu hesaba göre 2 çocuk 5 iş birde evin işi toplamda günde 6 işte birden çalışıyorum öyle düşünün, eltimin kızı en az 3 çocuğa bedel ama o kadar derin hesap yapmayim kafa beyin gitti bende devreler yandı unutkanlık o yüzden galiba, aklımda sürekli bi hesap var ilk hangi işi yapıyım, çocukların bakımı altlarini al karınlarını doyur, giydir çıkar yıka, kv kp 3 öğün sofra bekler ser topla yıka ev süpür sil toz al, hiç durak dinlenek yok. Allah yardimcimiz olsun
Emir emmeyi bıraktı mı canım? Ondan da kilo almaya başlamış olabilirsin. Zor tabi iki çocukla bir de kv kp iyi sabırlısın canım. Ben kp 2 günlüğüne geldi sinir hastası oluyordum her yerimde sivilce ağzımda yara çıktı. Bir yandan onları ağırla bir yandan sürekli emzirmek için başka odaya git İnan 3 öğünde 1 öğün kadar anca yiyebildim 2 günde. Ben de kafamda çok şey olduğu için unutmaya başladım aslında. İşle ilgili hatalar yapmasam önemli değil de onu da yaptım korkuyorum artık.. allah gerçekten yardımcımız olsun

Buyukmus ben biraz telaş yapmıştım büyük diye oda dedikodu sorun yok sınırda 50 cm kadar normal dedi
Eşimin kp katıların hepsinin kafası büyük genetik olabiliyormus

bu konu genetik olabiliyor, bizim oğlanda anne karnından beri hep küçük çıkıyordu, tüm ölçümleri hep gerideydi ilk defa bu sefer normal çıktı, onu da yanlış ölçmedilerse tabi :) hem bende hem eşimde kafa ufacık, çocuk da öyle olacak heralde, normal bence, endişeye hiç gerek yok, bir sıkıntı olsaydı pat diye söylerlerdi merak etme sen :KK66:

Son düzenleme:

oyy kuzum benim, çocuk evin neşesi eğlencesi güzel bir şey ama bakım olayı gerçekten zor, şimdi bir de algılamaya, kendi isteklerini oluşturmaya başladılar, yürüme koşma hareketlenme hepimizinkilerde başladı. İyice zorlaştı. Üstelik iki tane aynı anda :rolleyes: Allah kolaylık versin. Yoruluyoruz uykusuz kalıyoruz ama çok şükür sağlıklı evlatlarımız var, yorgunluğa değiyorlar. :confused:

bu konu genetik olabiliyor, bizim oğlanda anne karnından beri hep küçük çıkıyordu, tüm ölçümleri hep gerideydi ilk defa bu sefer normal çıktı, onu da yanlış ölçmedilerse tabi :) hem bende hem eşimde kafa ufacık, çocuk da öyle olacak heralde, normal bence, endişeye hiç gerek yok, bir sıkıntı olsaydı pat diye söylerlerdi merak etme sen :KK66:
İlk önce epey evham yapmıştım ama sonra sağolsun hemşirenin rahatlattı bı sıkıntı yok diye çok sukurr

Emir emmeyi bıraktı mı canım? Ondan da kilo almaya başlamış olabilirsin. Zor tabi iki çocukla bir de kv kp iyi sabırlısın canım. Ben kp 2 günlüğüne geldi sinir hastası oluyordum her yerimde sivilce ağzımda yara çıktı. Bir yandan onları ağırla bir yandan sürekli emzirmek için başka odaya git İnan 3 öğünde 1 öğün kadar anca yiyebildim 2 günde. Ben de kafamda çok şey olduğu için unutmaya başladım aslında. İşle ilgili hatalar yapmasam önemli değil de onu da yaptım korkuyorum artık.. allah gerçekten yardımcımız olsun
Emmeyi 14 aylıkken bıraktı canım, nazardan olduğunu düşünüyorum çünkü hem çok güzel sütüm oluyordu hemde oğlum memeye bayiliyordu malum gelisetli bi çocuktu milletin gözü değdi hep diyorlardı zaten bu okula gidene kadar emer felan gibi, Rabbim nasip ederse diğer çocukta mama veriyorum diyecem sorana,milletin gözü dağı deliyor.
İşim zor ama yapacak biseyim yok şuan bi kaç sene içinde düzelir diye umuyorum eltim ikinci çocuğa hamile kalınca işten çıkacak kızını yanına alacak, kizimdan ayrilmak zor olacak biraz ama annesi sonuçta vermemezlik olmaz, emir ablasına oranla biraz daha sakin bi çocuk ablası evde yokken kendi kendine çok güzel oynuyor dinlenme şansım oluyor. Güzel günler yakında inşallah.
Senin misafirler de erken gitmiş Allah'tan, 2 günde bu hale geldin 2 hafta kalsa napcaktin, insan kendine bi düzen kuruyor ya bozuldumu rahatsız oluyor ama yapacak bir şey yok anne baba kv kp eş dost akraba hayatımızın bir parçası yorulsakta geçici bir süre katlanmak zorundayiz.
Elin işinde unutmak daha kötü canım ya, ben hiç değilse kendi işimi unutuyorum, senin için de en iyisi not almak galiba Allah kolaylık versin

oyy kuzum benim, çocuk evin neşesi eğlencesi güzel bir şey ama bakım olayı gerçekten zor, şimdi bir de algılamaya, kendi isteklerini oluşturmaya başladılar, yürüme koşma hareketlenme hepimizinkilerde başladı. İyice zorlaştı. Üstelik iki tane aynı anda :rolleyes: Allah kolaylık versin. Yoruluyoruz uykusuz kalıyoruz ama çok şükür sağlıklı evlatlarımız var, yorgunluğa değiyorlar. :confused:
Yorgunluga tabiki de değiyor canım, ben 8 sene bekledim kuzumu, hiç yemesem içmesem uyumasam dinlenmesemde o benim başımın tacı her daim, benimki ufak bi serzeniş diyelim, Allahım canlarını sağ etsin kızımda oğlumda benim göz bebeklerim, inşallah ilerde hayırlı evlat olurlarda bu yorgunluğumuzu unuturuz

hoşbuldm sagolun
benimkinin o kadar bile yok dikkat eksikliğide var endişeleniyorum acıkcası
sizin ki neler söylüyor mesela
2 cümle kurabiliyor mu
yok mesela bebeği var ağlama sesi çıkarıyor ona bebek ağlıyoo diyor. ya da yanını yeri işaret edip otur diyor bana gibi.işte araba elma armut gibi kelimeler bir de. dikkat eksikliği olduğunu neden düşündün?

yok mesela bebeği var ağlama sesi çıkarıyor ona bebek ağlıyoo diyor. ya da yanını yeri işaret edip otur diyor bana gibi.işte araba elma armut gibi kelimeler bir de. dikkat eksikliği olduğunu neden düşündün?
Çünkü birşeyler anlattıgım zaman beni dinlemiyor gidiyor masal okuyorum kitaba vuruyor mesela hiç dinlemiyor. sayı sayıyorum bakmıyor bana ellerime sarılıyor

ne yapmak istiyor peki neler yapıyorsunuz birlikte?
ben calışıyorum canm annem bakıyor 5 de evimde oluyorum ve ögre aram da evdeym 12 den 1 30 kadar ama o 1 de öglen uykusuna geçiyor..
mesela top atıyoruz
araba sürüyoruz
kuleler yapıyoruz
halkalar yapıyoruz boyutlarına göre bul tak oynuyoruz işaret ediyorum buluyor kendi.
saklambac felan oynuyoruz birşey istediği zaman işaret ediyor mesela..
konuşma olarak da anne dede meme gel mama diyor
alkış birde bay bay yapıyor ama konuşması cok az
dikkatinide veremiyor bana birşeyler ögretemiyorum

ben calışıyorum canm annem bakıyor 5 de evimde oluyorum ve ögre aram da evdeym 12 den 1 30 kadar ama o 1 de öglen uykusuna geçiyor..
mesela top atıyoruz
araba sürüyoruz
kuleler yapıyoruz
halkalar yapıyoruz boyutlarına göre bul tak oynuyoruz işaret ediyorum buluyor kendi.
saklambac felan oynuyoruz birşey istediği zaman işaret ediyor mesela..
konuşma olarak da anne dede meme gel mama diyor
alkış birde bay bay yapıyor ama konuşması cok az
dikkatinide veremiyor bana birşeyler ögretemiyorum
bence normal canım bul takları öğrenmiş top atmayı öğrenmiş size de sesleniyor kim olduğunuzu biliyor. seni özlüyordur veya hoşlantısı o yöndedir.bizim kız da oyuncak oynamayı sevmiyor puzzle ve legolarla oynamıyor mesela artık. koşuyoruz saklambaç oynuyoruz.geçen ay saklandığımda beni bulamıyorken şimdi bulmaya başladı mesela :) kitap okuma alışkanlığımız ise 2 aylıkken başladı o yüzden kitaba vurmaz okuruz resim inceleriz filan. hepsi farklı huyda bıdıkların ;)

benim begenim henüz konuşmuyor sizinkiler konuşuyor mu anneler
Benimkide çok konuşmuyor erkek çocuğu bende cokkk endişe ettim sağolsun eşim sakinleştirir

Anne ,al,aç,at,ham, dut dut, hannnn (araba sürmek) çak falan diyor kitap okurken dinliyor hayvanların olduğu kitap var onu işaret ediyor güya sayıyor kendince

Bı çok yaptığımı taklit ediyor adına arada bı bakıyor canı isteyince bu yüzden endişe etmiştim bı sure TV izlemişti ondan dolayı diye düşünüyorum şimdi baya baya gelişme var op diyince öpmeye çalışıyor falan bütün komutlarimi alıyor getir götür ver aç gibi
Legolari üst üste diziyor arabasını sürüyor topu eline alıp attım diyor

Biz fazlası takiyoruz acaba ya psikolojim bozuldu gercekten onu takıyorum bunu takıyorum geç yürüdü taktım kafama geç oturdu taktım kendime eziyet ediyorum galiba bu yüzden hayatımı yasayamiyorum

Back