- 8 Mayıs 2015
- 10.506
- 1
- 16.873
- 298
Geçmiş olsun canım. Hamilelikte yüksekliği de bebekte zeka geriliği yapıyormuş. Tedavine dikkat et canım. İnsülin direnci de var mı? İkisi birlikte olunca PKOS oluşturuyor. Eğer varsa bir an önce tedaviye başla diye söylüyorum. Benim hepsi sonradan ortaya çıktı. İki buçuk yıldır uğraşıyorumHanımlar ben bugun Hashimato hastalıgım oldugunu ogrendim tamamen tesadüf eseri.
Bende ara ara kansızlık oldugundan normal kan degerlerimi ölctürmeye gitmistim saglık merkezine, doktor Anti TPO degerini de isaretlemis ve muhtesem yuksek cıktı. TSH vs normal ama bu deger yuksek olunca da Hashimato hastalıgı deniyormus. Vucudum tiroid bezine savas acmıs. Neyse ki cok ciddi bir durum degil ama hamilelige engel ya da düsük olasılıgını artırma durumu da varmıs. Hamilelik düsündügüm icin ilaca baslayalım dedi doktor. Benim zaten bu ay beklentim yoktu ama ileriki denemelerde belki de bu sebepten olmayacaktı, kimbilir...
Hayat ne garip vapurlar filan... :)
Allah korusun yaGeçmiş olsun canım. Hamilelikte yüksekliği de bebekte zeka geriliği yapıyormuş. Tedavine dikkat et canım. İnsülin direnci de var mı? İkisi birlikte olunca PKOS oluşturuyor. Eğer varsa bir an önce tedaviye başla diye söylüyorum. Benim hepsi sonradan ortaya çıktı. İki buçuk yıldır uğraşıyorum
Canim sen gecen ay kimyasal gebelik mi gecirmistin?
Hanımlar ben bugun Hashimato hastalıgım oldugunu ogrendim tamamen tesadüf eseri.
Bende ara ara kansızlık oldugundan normal kan degerlerimi ölctürmeye gitmistim saglık merkezine, doktor Anti TPO degerini de isaretlemis ve muhtesem yuksek cıktı. TSH vs normal ama bu deger yuksek olunca da Hashimato hastalıgı deniyormus. Vucudum tiroid bezine savas acmıs. Neyse ki cok ciddi bir durum degil ama hamilelige engel ya da düsük olasılıgını artırma durumu da varmıs. Hamilelik düsündügüm icin ilaca baslayalım dedi doktor. Benim zaten bu ay beklentim yoktu ama ileriki denemelerde belki de bu sebepten olmayacaktı, kimbilir...
İnan ben de cok sasırdım :)Allah allah valla çok şaşırarak okudum canım ya..
İnşallah hiç bir şeyin kalmaz ilaç hemenn tedavi eder seni
Canım benim de adetlerim düzenli ama insülin direnci yumurtanın tam gelişmesini engelliyormuş. Sen birendokrin uzmanına git. Benim gibi uğraşma diye diyorum canım.Allah korusun ya
İnsüline de bakıldı ama insülin direnci icin ayrıca bir test gerekiyor mu? Anti-TPO dısındaki her sey normal cıktı benim ama yapılmayan tetkikler de olabilir dedigim gibi rutin kontrol icin gitmistim.
PKOS oldugunu da pek sanmıyorum cunku adetlerim düzenlidir genelde (gecen ay haric :) ). Baska nelere sebep olur pek bi fikrim de yok gerci... :)
İnan ben de cok sasırdım :)
Tamamen iyilesme durumu yokmus da sanırım en azından tiroid hormonlarını düzenliyormus verdikleri ilac. Persembe gunu ultrason cekilecek, birkac degere daha bakılacak kanda, hepsini gösterecegim bakalım ne cıkacak :)
Endokrin uzmanına gittim bugun canım, iste persembe ultrason falan cekilecek, baska seylere de bakacak. Hamilelik düsündügümü de özellikle belirttim, onun uzerine dedi zaten ilaca baslayalım ne olur ne olmaz diye. Hayırlısı olsun :)Canım benim de adetlerim düzenli ama insülin direnci yumurtanın tam gelişmesini engelliyormuş. Sen birendokrin uzmanına git. Benim gibi uğraşma diye diyorum canım.
Sagol canım cok tesekkur ederimGuzel haberler getir canım insallah :)
Canım yaptım testi sanki biraz açılmış rengi bakcanım az kalmış:) bu akşam bi tane daha yapsana:)
Canım yaptım testi sanki biraz açılmış rengi bak
Canim bendede var hasimato hatta senin gibi antikorlar yuksek ama tsh normal seviyede yillardir kontrol olurum hep. Bu sekilde ilk denememde hamile kalmistim ben. Yani tsh normalse hamile kalmanda sorun yok. Ben hic ilac kullanmadim. Sana ilaci aile hekimi verdiyse kullanmadan once bi dahiliye ya da endokrin uzmanina gorun. Cunku hormon ilaci sonucta gerwksiz kullanma eger uzman onermediyse. Kafana takma zaten dedigin gibi onemli bir sorun degilHanımlar ben bugun Hashimato hastalıgım oldugunu ogrendim tamamen tesadüf eseri.
Ayyy valla sıkıldım ya yarında yapacam sonra yapmam yarın 20. Gün biraz önce baktım yum. Kovamında akıntı gelmiş birazCanım tam koyu yakalamamiZ lazım daha var senin yumurtlamaya
Bazi arkadaslarin tam koyu olmadan siliklesiyormus oyle okumustum cnmCanım tam koyu yakalamamiZ lazım daha var senin yumurtlamaya
Canim bendede var hasimato hatta senin gibi antikorlar yuksek ama tsh normal seviyede yillardir kontrol olurum hep. Bu sekilde ilk denememde hamile kalmistim ben. Yani tsh normalse hamile kalmanda sorun yok. Ben hic ilac kullanmadim. Sana ilaci aile hekimi verdiyse kullanmadan once bi dahiliye ya da endokrin uzmanina gorun. Cunku hormon ilaci sonucta gerwksiz kullanma eger uzman onermediyse. Kafana takma zaten dedigin gibi onemli bir sorun degil
Ayyy valla sıkıldım ya yarında yapacam sonra yapmam yarın 20. Gün biraz önce baktım yum. Kovamında akıntı gelmiş biraz
Bazi arkadaslarin tam koyu olmadan siliklesiyormus oyle okumustum cnm
yesa canımm öyle deme. Bizim kız var ya benim personelim nisan ayında hamile kaldı kıza ilişki günlerini söyledim o günlerde birlikte oldular birkaç gün sonra da kız bana cemre hanım midem bulanıyor demeye basladı megersem döllenme oluyormus ben kızla dalga gecmiştim aa acemi psikolojik seninki diye kız gercekten test yaptı adet günü bana dedi ki yapmama gerek yok hamileyim ben diye gercekten hamileymiş bende sok oldum bir de ilk denemede. Ben artık gec ya da erken bütün belirtilere inanıyorum ondan sonra.
Konunun uzmani sizsiniz ben kullanmadim hic sadece burda yazilanlari takip ediyorumEvet canım ben de o arkadaşlardan biriyim ama bu arkadaşın hiç koyuya yakın bile görmedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?