- 13 Aralık 2009
- 10.762
- 1.987
- 448
- 38
- Konu Sahibi CadiKelebek
- #1.921
hadi yaa benim çevremdeki herkes de uzun zamandır toz torbasız kullanıyor hiç de bi sıkıntı yaşamadılar, kafa karıştı şimdi
toz torbalıların özelliklerini biliyorum canım, torbalarının eskisi gibi olmadığını da biliyorum.
torbasızların temizliği daha zor ama performans düşüklüğü yaşanmıyormuş, bide yıkanır filtre olanların kullanımı daha uzun ömürlü ve daha kolaymış.
bizde de toz torbalı olanlardan vardı bikaç sene önceye kadar, torbaları da kese kağıdı gibi değil bezdi ama annem çok zorlanıyordu, bikaç süpürmeden sonra süpürmesi çok zorlaşıyordu ve kötü bi marka da değildi yani, o zamanların piyasada bulunan en iyi makinelerindendi, ondan tereddüt ediyorum açıkçası.
philipsin su filtreli bi süpürgesi var bi onu düşünüyorum bide boschta yine filtresi yıkanan bi model var. şuan için en ağır basan ikisi ama bakalım alacağımız zaman mağazada görmek de farklı olacak tabi.
ceşmi nazcım
yıkanır filtreleri hiçbir yer tavsiye etmedi bana. çünkü yıkanınca ilk günkü özelliği ister istemez gidiyormuş, ve performans düşüklüğü başlıyormuş. değişir filtreli (filtresi uygun fiyatlı) düşün dediler bana hep. değişim de kullanım sıklığına bağlı olarak 1-3 yıl arasında oluyormuş. yıkanan filtreler daha hesaplı ve kullanışlı gibi gözükse de sen ne kadar güzel yıkadım sansan da aralarında tozcuklar kalıyormuş ve bunlar da gittikçe filtrenin işlevini bozuyor makinenin dışarıya toz püskürtmesine neden oluyormuş.
normalde ben de toz torbasız isterken araştırmalarım esnasında bunları duyunca torbalıya yöneldim yeniden.
su filtreli süpürge ise asla ama asla almayı aklından bile geçirme, onu kullanması eziyet. her süpürme sonrası suyunu boşaltman yıkaman temizlemen kurutman gerekiyor. içinde su kalmaması gerekiyor çünkü. yani her süpürmede önce makineye bi su koyup hazırlayacaksın, işin bitince bir de onu boşaltıp yıkayacaksın. sakın diyorum sakınnn annemde bi ara heves edip almışlardı, 5 kez ancak kullanıldı. geçen de bi yere bağışladık gitti
bi de sessiz olmasını istiyorsan 60 küsürlü db olmasına dikkat et. 60-65 db arası iyidir. 60 altında uygun fiyat bulursan o daha da iyidir mesela senin o attığın rowenta, 79 db. yazıyor gürültülü bir makine.