- 11 Ağustos 2014
- 50
- 47
- 53
- Konu Sahibi CadiKelebek
- #2.881
evlilik ile ilgili faydalı bilgiler bulacağınız bir blog.
Son düzenleyen: Moderatör:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar yeni evinize eşyaları tek başınıza mi yerleştiriyorsunuz yoksa o bu şu toplanıp mi?
Bizim temizliği kayinvalidem ve eltisi yaptılar, eşyalar da gelmeye başladı artık.. Ben tek başıma yerleştirmek istiyorum bakalım nasıl olacakBiz daha eşya yerleştirmeye başlamadık ama en azından temizlik aşamasında mutlaka nişanlımın ailesinin de gelmesini isteyeceğim. Ev tek benim evim değil, annem zor durumda kalmasın. Ama eşya yerleştirme esnasında mutfak ve yatak odası en zor olan yerler, onları annemle ikimiz hallederiz.
Bizim temizliği kayinvalidem ve eltisi yaptılar, eşyalar da gelmeye başladı artık.. Ben tek başıma yerleştirmek istiyorum bakalım nasıl olacak
Kız ben elimi bile sürmedim. Zaten gel yardım et dese kadın tutacaktim. Çalışıyorum zaten ona vaktim yok ki.. Yolum çok uzun valla.. Hiç demedi ama gel diye, aradım gidip yapmışlardı bile temizliği.aslında eşyaları yerleştirmeyi ben de annemle dilediğim gibi yapmak isterim ama kayınvalide de gelmek isteyebilir sanırım bilemiyorum. özellikle eşya yerleştirme kısmına gelmek isteyecektir diye düşünüyorum. yanlış bişeyleri yerleştirirse de evlendikten sonra düzeltirim, kadının da hevesi varsa gönlü kırılmasın. ama temizliğe kesinlikle çağıracağım valla. zaten tadilatta olacak evde ovulacak, temizlenecek yer çok. gelsinler yardım etsinler (cadı gelin mode on )
Kız ben elimi bile sürmedim. Zaten gel yardım et dese kadın tutacaktim. Çalışıyorum zaten ona vaktim yok ki.. Yolum çok uzun valla.. Hiç demedi ama gel diye, aradım gidip yapmışlardı bile temizliği.
merhaba kızlar günaydın 20 günlük evli olarak döndüm aranıza :)
düğünü kazasız belasız atlattık
balayımda güzel geçti
bayram tatilinden de dönüp iş hayatıyla evliliğin ne olduğunu görünce gerçek hayatla yüzleştim 5 gündür baya zorlanıyorum eve gel yemek yap ütü yap temizlik evde hala eksiklikler var halılarım yok musluk akıyor vs bi yapılamadı
yerleşmeyen seylerim var
dolabımın askıları yok
of of daha hiçbir sey oturmadığı için strese girdim
yemek yapmayı çok sevsemde eve gelip yemepe girişmek 8 de yemeğin bitmesi arkasına bulaşık vs çok yoruldum
dün 11.30 a kadar ütü yaptım oturmadım bile o saate kadar yemekten sonra ütüye giriştim
sonrada sinirlerim bozuldu aglayarak uyudum
zor geldi bu işler bana
balayımda güzel geçti
bayram tatilinden de dönüp iş hayatıyla evliliğin ne olduğunu görünce gerçek hayatla yüzleştim 5 gündür baya zorlanıyorum eve gel yemek yap ütü yap temizlik evde hala eksiklikler var halılarım yok musluk akıyor vs bi yapılamadı
yerleşmeyen seylerim var
dolabımın askıları yok
yemek yapmayı çok sevsemde eve gelip yemepe girişmek 8 de yemeğin bitmesi arkasına bulaşık vs çok yoruldum
dün 11.30 a kadar ütü yaptım oturmadım bile o saate kadar yemekten sonra ütüye giriştim
zor geldi bu işler bana
çalışan kadınların sırf bu sebeplerle en azından temizlik ve ütü için yardımcı almaları gerektiğini düşünüyorum. akşamın 6sına kadar git işte uğraş eve gel yemek yap, üstüne bide yemekten sonra temizlik ütü vs. çok az insan kaldırabilir.
sen kendine hiç bunları dert etme canım, M Meral Ak çok doğru söylemiş, yeni evlisin eşine alış, evine alış. temizlik ütü zamanla düzene girer. kendini ağlatacak kadar hele hiç yıpratma. arada da eşine pasla bazı işleri, beraberce düzene koyarsınız zamanla.
aynen ayda bir falan büyük temizlik için biri gelsin dedim, süpürme işini eşime verdim, ev büyük süpürme beni çok yoruyor, yemeği de 2 günde bir sebze yemeği yapacağım, bide artık normal oturmuş bir ev olmasını beklemiyorum zamanla olur. evlilikten soğuyacaktım nerdeyse, kendi kendimi telkin ettim, "burası benim evim, istediğim zaman temizlerim istediğim zaman yan gelip yatarım" diye. yani ev işi için cidden kendimizi üzmeye, evlilikten sogumaya gerek yok. eşim bile fark edip sen mutsuzsun, evliliği sevmedin dedi bana baktım olacağı yok, kendime boşa yükleniyorum, e adam da mutuz bende mutsuzum, saldım bende bu hafta, temizlikte artık yalandanhaftasonu yapacağız bir şeyler
canım aynı şeyleri yaşadım, depresyona girecektim resmen balayı dönüşü, biz her şeye yetelim, evimiz çok güzel temiz olsun istiyoruz ama bu sırada en önemli şeyi kaçırdığımızı fark ettim, yeni evliyiz, eşimizle vakit geçirek varken ne d,ye gece gündüz iş yapalım, bende öyle bir bıraktım ki işleri şimdi her yeerde bir karış toz var, haftasonuna bıraktım, dedim sinirden stresten hasta olup eşime yansıtacağıma varsın işler beklesin
merhaba kızlar günaydın 20 günlük evli olarak döndüm aranıza :)çalışan kadınların sırf bu sebeplerle en azından temizlik ve ütü için yardımcı almaları gerektiğini düşünüyorum. akşamın 6sına kadar git işte uğraş eve gel yemek yap, üstüne bide yemekten sonra temizlik ütü vs. çok az insan kaldırabilir.
sen kendine hiç bunları dert etme canım, M Meral Ak çok doğru söylemiş, yeni evlisin eşine alış, evine alış. temizlik ütü zamanla düzene girer. kendini ağlatacak kadar hele hiç yıpratma. arada da eşine pasla bazı işleri, beraberce düzene koyarsınız zamanla.
balayımda güzel geçti
yerleşmeyen seylerim var
dolabımın askıları yok
zor geldi bu işler bana
aynen kızlar bugün akşam oturucam artık
benim eşimde hayatı boyunce hiç iş yapmadı çorap istemiş önüne geldi yatak toplama nedir bilmez ama ben söyledikçe yapıyor değişimine hayran kaldım ilk gün yatagı toplamadı dedim bak gelen giden olur topla ertesi gün toplamış tamda çat kapı kuzenleri geldi topladın mı evet dedi bak dedim gördün mü :)
ondan beri topluyor akşam salataya çorbaya yardım ediyor sofra toplaması kaldırması onda
biraz etraf toplamama ve yediğini sağda solda bırakma huyu var onuda düzeltecek inşallah
sabah kendime kahvaltı hazırlarken onada hazırlayıp bırakıyorum tost vs yiyip tepsiyi olduğu gibi bırakmış bunları güzelce söyledim bardakları falan sabah topla oldu mu dedim
yavaş yavaş adapte olacağım dedi bakalım umarım onlarada alışır
sorunumuz akşam maç ve türevleri izlenmesi bsyler ileyelim diyorum dizi acıyor ortadan baslıyor ki bende tv izlemem hiç hele Türk dizilerini hiç izlemem gel buna başlayalım vs ortadan baslayan dizinin neyini anlayacaksam bilmiyorum izlerken zevk almıyorum sıkılıyorum
inetnet baglanmadı baglanınca büyük ihtimal o odada maç ben odada dizi izleyeceğiz 40 yıllık evli gibi olduk şimdiden sıkıldım ben bu işten
benle bsy islemiyor işte sıkıntımız orda dizi diyince ben altyazı okumam vs triplerine giriyor Türk dizilerini açıyor bana çok sıkıcı geliyor onlardabiraz sen biraz o fedakarlık yapsın canım, hemen niye odaları ayırıyosunuz ki?
her akşam tv de izleyecek bir dizin olmasın mesela. o da her akşam maç özeti izlemesin. bazen beraber senin hatrına diziye bakın, bazen de sen onun hatrına maçlara bak. bu arada ister kitap oku, ister telefonla oyalan ama yanında ol eşinin.
eşin zaten anladığım kadarıyla elinden geleni yapıyor, daha fazlası bi erkek için zaten zor. aceleye getirme kendini ev işleri konusunda yavaş yavaş olsun hepsi, hergün evin ışıl ışıl olmak zorunda değil. ama akşamları odaları ayırmak en son çare olsun bence. zaten geçirilen vakit bikaç saat onda da ayrı odalarda durduktan sonra gerçekten 40 yıllık evli gibi olunur, gerek yok. konuşun anlaşın, belirli akşamlar senin, belirli akşamlar onun dediği olsun.
benle bsy islemiyor işte sıkıntımız orda dizi diyince ben altyazı okumam vs triplerine giriyor Türk dizilerini açıyor bana çok sıkıcı geliyor onlarda
zaten oda benle dizi izlemekten zevk almıyor belli oluyor her halinden o yüzden o ben ayrı izleyeceğiz görünen bu sekilde ama konusacagım bu konuyu konussam bile aynısını yapacak ya da istemeden yapması beni yıldıracağı için artık dediğim gibi olacaktır çözdüm onu
ayy biz nişanlıyken birlikte kaldığımızda beraber türk dizilerini izler güler eğlenirdik, evlendik beyimiz yüzüne bakmyor dizilerin, anca varsa yoksa tartışma programları, dedim bu amcaların sesini duymak istemiyorum artık ama eşimin bekar evi olduğu için ben 40 yıllık gibi olduk diye düşünmüyorum çünkü zaten nişanlıyken bugünümüzü dünden görmüştüm ve herkeste böyle anlattığına göre doğal bir süreç, çok takılma canım P Prime18 , inan tüm evli çiftler böyle xyzt-5544 canım nişanlıyken bende ne olursa olsun ayrılmıyordum dibinden tartışma programları falan ne varsa yanında duruyordum ama şimdi baktım sarmadı gidiyorum salona keyfime bakıyorum ama ortak olarak mutlaka haftada 2-3 film izlemeye özen gösteriyoruz, gerçi daha aynı evde 1 hafta kaldık ama sonrası ne olur bilmiyorum. yani sevgiliyken daha kıymetli olduğundan belki vakitler boşa geçirmek istemiyosun ama şimdi zaman değerini yitirdi ya herkes kendi keyfine bakıyor.
ev işlerinde de maalesef yardımcı olmuyor, olamıyor, süpürme işini kabul ettirebildim sadece. bide eskinden yediğini masada bırakırdı, lavaboya bırakıyor şimdi bakalım bulaşık mak. koyma aşamasına ne zaman geçeceğiz, adım adım
balayımda güzel geçti
yerleşmeyen seylerim var
dolabımın askıları yok
zor geldi bu işler bana
Şuan da çalışmıyorum ama bende öyle sabah kalkıyorum kahvaltı hazırlıyorum kocacıma sonra ya uyuyorum ya tv izliyorum sonra iş iş iş bulaşık çamaşır temizlik evin tozu hiç bitmiyor zaten 2 kişiyiz o kadar bulaşık çamaşır nasıl çıkıyor onu da bilmiyorum şikayetçimiyim ama asla mutluyum işi bile yaparken azıcık söylensem de isteyerek mutlulukla yapıyorum çünkü bunu ben istedim 6 yıl sonra sevdiğim adama kavuştum 2 bulaşık zoruma gidecek değil ya dimi ama yorulsakta akşam olduğun da sevdiğine kavuşmak tüm yorgunluğumu alıyor benim...