2016 Eylül,Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacaklar...

kaju canim kendini bu kadar yıpratma bende sebebsiz gurubunda giriyorum.10senelik evliyim evlemdigimden beri hep dr.dr.gezdim hep çocuk hasretiyle yandım benimle ve benden sonra evlenenlerin boy boy çocukları oldu.hep dua ettim.tam umutsuzluğa dustugum anda Allahima sukurler olsun.5sene sonra kızıma hamile kaldığımı öğrendim.bu süre zarfında ne yaptıysak olmadı.şuan kizim 5yasinda kizimdan sonra hiç korunmadik. hep istedik.sonrada direk tipe geçtik hatta dr.gerek yok bekleyin olur.tıbben hiç bir sorununuz yok dedi.velhasıl başladık ve gerçekten dr. bize %70 şans verdi 20 yumurta toplandi ve geriye bir tane bile kaliteli cikmadi tabi transfer iptal oldu
anlamadim uzulmedim desem yalan olur çoook ağladım üzüldüm ama yine Allaha tvvekul ettim namazını kıldım.Allaha hamd ettim.dedimki demmeki hakkımda bu hayirliymiş.sakin isyan etme bu bir imtihan dunyasidir cocugumuz olsada olmasa da hepimiz bir gün öleceğiz.Allaha dua et sukret elbet sende anna olacaksin.şimdi diyeceksin ki senin bir tane var söylemesi kolay canim benim yıllar sonra oldu okadar sıkıntı cekti ki inan anlatsam roman olur.bende bu ayın sonuna doğru tekrar başlayacağım inşallah korkmuyorum desem yalan olur.RABBİM hepimizin yüzünü guldursun insallah

kaju canim kendini bu kadar yıpratma bende sebebsiz gurubunda giriyorum.10senelik evliyim evlemdigimden beri hep dr.dr.gezdim hep çocuk hasretiyle yandım benimle ve benden sonra evlenenlerin boy boy çocukları oldu.hep dua ettim.tam umutsuzluğa dustugum anda Allahima sukurler olsun.5sene sonra kızıma hamile kaldığımı öğrendim.bu süre zarfında ne yaptıysak olmadı.şuan kizim 5yasinda kizimdan sonra hiç korunmadik. hep istedik.sonrada direk tipe geçtik hatta dr.gerek yok bekleyin olur.tıbben hiç bir sorununuz yok dedi.velhasıl başladık ve gerçekten dr. bize %70 şans verdi 20 yumurta toplandi ve geriye bir tane bile kaliteli cikmadi tabi transfer iptal oldu
anlamadim uzulmedim desem yalan olur çoook ağladım üzüldüm ama yine Allaha tvvekul ettim namazını kıldım.Allaha hamd ettim.dedimki demmeki hakkımda bu hayirliymiş.sakin isyan etme bu bir imtihan dunyasidir cocugumuz olsada olmasa da hepimiz bir gün öleceğiz.Allaha dua et sukret elbet sende anna olacaksin.şimdi diyeceksin ki senin bir tane var söylemesi kolay canim benim yıllar sonra oldu okadar sıkıntı cekti ki inan anlatsam roman olur.bende bu ayın sonuna doğru tekrar başlayacağım inşallah korkmuyorum desem yalan olur.RABBİM hepimizin yüzünü guldursun insallah

@aysem147r canım inan o kadar haklısın bende biliyorum öyle olduğunu ama heralde herşey üst üste geldi biraz bu ay dağıldım.Bakalım artık kısmet diyeceğiz.(her adet dönemine doğru rüyada görüyorum biliyor musunuz tedavinin başarısız olduğunu-kırık yumurta ya da kahverengi elbiseler- hemde öğrenmeden 1 yada 2 gün önce-buda beni çok yıkıyor heralde)Ne güzel bir kızın var canım Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin,inşallah bizlerde bu sözleri duyacağımız günlere erişiriz,Allahtan ümit kesilmez.Bir kere olduysa canım 2.de olur bence,inşallah güzel ve verimli bir süreç olur yüzünü bir daha güldürür güzelim kızına da bir kardeş getirir

kaju canim ruya konusunda cok cok haklisin ben kizimdan önce hep hsmile oldugumu ve kucagimda bebek gorurdum hatta uyan digimda bunun ruya olduğu için
okadar aglardimki ama nedense kizimdan sonra hiç ruya görmedim.opu oldugumun gunun gecesinde sabaha kadar kabus gibi ruyalar gordum.ve inanki sabaha da zaten embiriyolarimin kötü geliştiği söylendi bence ruya çok önemli.neyse Allah sonumuzu hayretsin.güzel dileklerin içindeAllah razi olsun darisi sana ve bbütün isteyenlere inşallah

D dehaaa Canım benim az önce mutluluk çığlıklarını gördüm ay bir sevindim anlatılmaz,bu bir işaret inşallah herşey güzel olacak sonuçlarla burada göbecikleri atıvereceğiz beyaw.

off sorma bide eşinin falan ya da annenin kıyamayıp ne sağlıklı şey varsa yedirmeye kalkması.güleceksiniz ama yediğim herşeye (karnımda bebiş varya güya) pişman oluyorum ,boşuna yemişim diyorumKiloda alacağız yok yere hamile kalmadan ha kızlar
neslli gün geçmiyor yeni birşeyler öğrenmeyelim.''süperfilite'' diye birşeyi yeni öğrendim,acaba bende ne bulacaklar bakalım ilerleyen aşamalarda

Canım işin aslı aşılama beni çok yordu,daha öncede söyledim gerçi sende biliyorsundur(insan işin içine girince mecburen öğreniyor)Aşılama tutma oranı tüp gibi değil ha tutmuyormu tutuyor ama az.İşin aslı tüp gibi uğraşıyorsun sonuç yine kan testi yaptırıyorsun,tabi sonuç negatifse üzülmeyecem desende biraz tabi üzülüyorsun (çünkü süreç zor)sonra tüpe geçiyorsun yine aynı süreçler tabi daha büyük bir beklenti ve yine güm(ki 1. tüpün tutmaması çok görülen birşeymiş).İşin aslı aşılamaları göz ardı etmek lazım ama bilinç altı tabi öyle olmuyor.Yani aslında keşke hiç aşılama olmasaydı.Yani tatlım lütfen aşılamadan çok beklenti içinde olma canım,olmazsada üzülme.Tutarsa ballısın derim kız vallaaaNe zamandı sonuç

KSKOCAMAN BİR AMİİİİNNNN

Cok tıbbı olmus sekerim:) cok tesekkur ederım
SebepsiZ olanlara hep soruyorum hersey yolunda mıydı tedavınız suresınce?? Embrıyo kalıtesı yumurta gelişimi vs vs
Sürec cok cok ıyı ve olumsuzmu

Ahh canım sorma. Yaşadığım şehirde bu tedavilerin hiçbiri yok. Her seferinde 300 kilometre yol yapıyorum. Üç kez klomen kullandım, 2 kez aşılama yapıldı. Bunların hepsinin başlangıcı, kontrolü ve sonucu için sürekli yol gittim geldim. Sabah 6'da çıkıyorum, yolda uykum geliyor, tek gittiğim için eşim kaza yaparım diye korkuyor. Tam 32 ay oldu. Ve dediğin gibi aşılama yaptırmak beni çok yıprattı. Her iğnede ve kontrolde acı çektim, aşılamada kullanılan alet beni mahvetti, kanamam oldu, acıdan kıvrandım. Artık bittim yani. Bir süre kendim için yaşamaya karar verdim. Yapmak istediğim bir sürü şey var, gitmek istediğim bir sürü yer var. Seneye tüp bebekle devam edeceğim galiba.
Aşılama daha bugün yapıldı.Test yapmam canım, regli beklerim. Sonuçta tutma ihtimali yüzde on

Ahh canım benim kıyamam dediklerin nasıl tanıdık anlatamam.Ama 300 çokmuş ben 1 saatlik bir yere gittim benim bulunduğum yerde de yoktu dediğin gibi,aynen eşimi almadım kendim gittim.Ama aşılamada bence eşin yanında olsaydı ben bayılıyordum nerdeyse.Şunu söylemeliyim eğer kan ve acın oluyorsa o doktorun beceriksizliği çünkü ben 2 aşılamamı farklı 2 doktora yaptırdım.1.si beni dağıttı nerdeyse çatalda bayılıyordum,sonra kanamamda oldu.2.sini Allahıma şükür yeni doktorum yaptı hiç hissetmedim hatta bitince teşekkür ettim hiç acı duymadım dedim.(tabi sonrası sıkıntılı oldu chip yötemi yüzünden o ayrı)
Ha bu arada niye klomenle yapıyor sana doktor.(benim fikirsiz ilk doktorumda klomenle yaptı aşılamamı ama tüpe geçiş için eğer devletten destek alacaksan kabul etmiyorlar-iğneli aşılamayı istiyorlar haberin olsun)Benim yeni doktorum 1.klomenle olduğu için sayılmaz dedi 2 tane yeniden aşılama daha yapacağız iğneyle dedi

Cok tıbbı olmus sekerim:) cok tesekkur ederım
SebepsiZ olanlara hep soruyorum hersey yolunda mıydı tedavınız suresınce?? Embrıyo kalıtesı yumurta gelişimi vs vs
Sürec cok cok ıyı ve olumsuzmu
Doktorum herşey çok iyi dedi 8 yumurta toplandı.5 tanesi olgundu.4ü döllendi.2si iyi kalite,2si orta kalite.
2 tane 3. gün taze ebriyoyo koydu
süreç çok gayet iyiydi hatta transferden sonra 4. gün e2,p4 testi istedi ona göre ilaç yazacaktı,onu bile gerek görmedi

Canım klomen ve çatlatma iğnesiyle üç kez tedavi oldum, sonra iki kez iğne ile aşılama oldum. Doktor bir sorun yok ama uzun süredir olmuyorsa klomen deneyelim dedi.O yüzden denedik. O da bana çok geldi. 8-10 yumurtam oluştu.Neyse sonuç olarak ben de tüp bebekten önceki son çıkıştayım. Üç dört ay ara vermeyi düşünüyorum

Korkuyorum ya bu belirsiZlik yuzunden asla olmayacakms gibi gelıyor

Anladım canım işte dediğim gibi keşke şu aşılamayla başlamasak ama.Mesala bana transferin yapıldığı gün bir bayana daha yapıldı.arkadaşa ne rahim filmi ne aşılama yapmışlar yaşından dolayı.Direkt tüp yani.Ve bir ona bakıyorsun bir bana ,aradaki 7 farkı hemen farkedersinO bir okadar rahat,ben bir okadar gergin(tabi önceki süreçler ve deneyimler)acaba bu süreç nasıl olacaklar korkaklıklar....Arkadaş öyle anlamadan buluverdi kendini işin içinde ve korkmaya fırsatı yada acabaya fırsatı bile olmadı.Ve arkadaşla tellerimizi aldık haberleşiriz diye ve maşallah onunki tuttu hemde ikiz gibi görünüyor şuanda.Bence avantaj bu süreçten geçmemek

Korkuyorum ya bu belirsiZlik yuzunden asla olmayacakms gibi gelıyor
Tatlım emin ol o his buradaki bütün arkadaşlarda var.Zaten 1.si olmayınca ya 2.side olmazsa ya 3.sü de tutmazsa diye kafanın içi konuşmaya başlıyor.Ama onu bir şekilde susturmak zorundayız,ha ben bunu becerebiliyor muyum,ara sıra işte.Ama en iyi olmayınca kendimiz en fazla2 gün ayırıp üzülmek sonra buradaki kızlarında dediği gibi umuda sarılmak.Olacak inşallah inanmak zorundayız.

En yakın arkadasımın bugun hamılelik haberını aldım. O benım canım cok mutlu oldum. Ama içimde derınde bıyerlerde bır rahatsızlık hıssi vardı . Aglamak istedım kıskandım belki utandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…