• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Bizde cuma kontroldeydik. 2990 kg ve 46 cm doğmuştu. Şimdi 4350 kg ve 53,5 cm olmuş:nazar::oha:
Kalça ultrasonu için 150 lira aldılar ve 5 dk sürdü sürmedi :KK70::oha: usg sonucu normaldi. Olan babamızın cüzdanına oldu :KK45:
Gaz problemimiz maalesef kolik:kızgın:
Sabah 6-12 ve akşam 18-00 aralarında evde şenlik oluyor:KK14: bugün delirip kayınvaldeme emanet edip evden kaçtım. 1 saat çocuk parklarında gezinip nefes aldım:olamaz: lohusa kafasına yeni geliyorum sanırım:kusmuk:
Canim benim bebis de öyleydi üç saat kesintisiz gaz için aglardi netten baktim kimyon diyorlar yemeklere katiyorum kimyonlu su içiyorum çok şükür rahatladi bebegim kendi cikartabiliyor gazlari aglamalari da azaldi baya bi dene istersen

Merhaba güzel anneler bizim dün 1. ayımız bitti şükürler olsun.... bu gün kontrolümüz vardı 3270 doğmuştu 4550 olmuş boyu 51 idi 55-56 cm olmuş şükür kilo alımı iyi ...1. ay aşımızı olduk ateş yapmadı zaten ateş yapmıyor genelde 1. ay aşısı ..vitamin olarak multitabs kullanıyoruz.. gaz sorunumuz yok ama yine de önlem olarak biogaia kullanıyoruz ve artık her gece yatmadan kimyon rezene çayı veriyorum rahatlaması için. Doktor kilo alımı iyi olduğu için emzirme aralarını gece uykusu için 5 saate çıkarabilirsin dedi gündüz 2 saatte 1 emziriyorum...Dün 1. ayı şerefine odasını ayırdık kızımın ve uyku eğitimine başladık bi rutin eşliğinde( banyo; loş ışıkta giyindirme ve yatağa koyma ) uyumlu bi bebek sorun çıkarmadı ama ben ilk gece olduğu için uyuyamadım tabi sürekli kulağım ondaydı ...5 saatte 1 emzirdim o arada bazen sesler geldi odadan hemen gitmedim yanına baktım 1 dakika içinde ses kesildi ve uykuya daldı demekki acıktığından uyanmıyor diyip gitmedim yanına 5. saatte gittim emzirdim ama uyanmadı uyku arasında emdi uykuya devam etti ilk kızımda da bu düzeni kurmuştum ama biraz geç başladığım için benden ayrılması zor olmuştu ..

Ben de vitaminden midir diye düşünmüştüm ama benimkini kesmedi canım. Gazın bence belli bir sebebi yok. Bazı ilaçlar tetiklemiş olabilir belki ama olacağı varsa oluyor. Zaten hastalık demiyor doktorlar buna, fizyolojik bi durum. Rotavirüs aşısının da alerjiye sebep olabileceğini okumuştum ama esasında içindeki etkenin alerjiye yatkınlığı ortaya çıkardığı farkedilmiş. D vitaminin de belki aynı şekilde etkisi olmuştur gaza. Doktoruna bu noktada danıştın mı? Bizim baş etme yöntemlerimiz de şöyle;
Biogaia gaz damlası
Aptamil conformil mama veya hipp combiotic mama (sadece anne sütüyle besliyorsan geç bunu)
Bebeği kundaklayıp yüz üstü yatırıp sırtına masaj yapmak
Elektrik süpürgesi sesi(bence en etkilisi :KK70:)
Yine kundaklı ve yüzüstü şekilde dizlerde hızlı hızlı sallamak(arkada elektrik süpürgesi sesi yine açık olsun)
Bu yöntemi Dr. Harvey Karp' ın kitabında görmüştüm ve bizim uykuya geçmemize çok yardımcı oldu.
Bir de bolca sabır canım, çünkü bu sürecin aylarca sürmesi de, birkaç gün sürmesi de muhtemel. İnşallah çok sürmez de siz de kuzucuk da rahat nefes alırsınız. İnsanın tüm enerjisini alan bir durum.
saol canım ya, uzun uzun anlatmışsın. doktora whatsapptan sordum,gazdandır dedi. salı günü gideceğiz, o Zaman ayrıntılı konuşacağız inş..
kundağı kendin mi yapıyorsun, hazır kundaklardan mı? bir de yüzüstü dize yatırdığımızda kafası dize paralel mi, dik mi olacak?
senin Zeynep ağzından gaz çıkarıyor mu peki uğraştığında?

Walla bende çözemedim canim bu işi :) yarım saat emince doycak mi acaba şuan yarim saat emzirdim koydum elini emiyo agliyo emzigi verdim böğüruyo onu da almiyo ben yine basladim emzirmeye yanlış mi yapıyorum acaba bilmiyorum
elini emmesinin nedeni acıkması olmayabilir bebekler elini emerek keşfetmenin ilk adımını atar :anneadayı:ayrıca yarım saat emmeyle çok çok güzel doyar emme gücü iyi ise ki bunuda kilo alımından anlayabilirsiniz ...fazla memede bırakmakta iyi değil ilerki aylarda hep sizin memenizde olmak istiyorlar sonra.

Ya kızlar benim kızım da çok huysuzlaştı. Önce büyüme atağı dedim ama dün D vitaminini unutunca eski haline döndüğünü gördüm. Bu D vitaminine ne Zaman alışır bebişler? Gündüz hiç uyumuyor, bağırıyor, kıvranıyor. Gazını uğraş uğraş çıkartıyorum yine ağlıyor. Bu böyle haftalarca sürerse yandık.
gaz problemi varsa ne yazık ki sürüyor hareketlenene kadar ama 3. ayda azalmaya başlıyor ve 6. aya en geç bitiyor kolik değilse

elini emmesinin nedeni acıkması olmayabilir bebekler elini emerek keşfetmenin ilk adımını atar :anneadayı:ayrıca yarım saat emmeyle çok çok güzel doyar emme gücü iyi ise ki bunuda kilo alımından anlayabilirsiniz ...fazla memede bırakmakta iyi değil ilerki aylarda hep sizin memenizde olmak istiyorlar sonra.
Emme gücü baya kuvvetli canim geceleri yarim saat bazen on bes dk da doyuyo ama sabahlari bir bucuk saat bile memede kaldigi oluyo doktor da senin dedigin gibi dedi yarim saat yeterli seni emzik olarak kullaniyordur alistirma dedi bizde esimle bilmiyorduk her agladiginda elini emdiğinde veriyordum artik emzik vermeye caliscam yoksa olan bana oluyor sabahlari sürekli memedeyiz :) kaynanam da böyle görünce sütun yetmiyor mu yada gelmiyor mu mama verelim demeye basliyor benimde cinlerim tepeme çıkıyor :))

Hakli yuru bol su ic tuzu azalt maydanoz vs tuketebilirsin odem icin. Ama aci verecek kadar olmamasi lazim dogumdan sonra. Cok mu tuzlu tuketiyorsun acaba :KK43:

Canim idrar cikisin nasil? Bobreklerle ilgili bi sorun olmusmuydu gebelikte. Doktorum dogum sonrasi bakmisti bobreklerime de nedenini bilmiyorum ama.. Insallah cabucak rahatlarsin
Gebelikte yüksek tansiyon olduğu için hiç tuz kullanmadım hala da kullanmıyorum.ama bu sislikler inmiyor yada ben çok panik yapıyorum. Kızım kuvezden çıktı sarılık düştü.
Sütüm hala gelmedi.artık kafayı yicem.kimseye bişey anlatamiyorsun.herkes inatla 15 dk da bi emzir diyor.neyle emzireyim kızım kilolu doğdu kesinlikle açlığa tahammülü yok uyanıyor emzirmeye çalışıyorum 2 3 defa alıyor hiçbişey gelmeyince basıyor çığlığı.okadar ki artık sesi kisildi.:kızgın:mecbur mama veriyorum.vermicektim bu kadar 2 saatte 1.ama dr ac kalirsa ani seker dusmesi yasar beyni etkilenir dedi.memeyi bu kadar az almasında galiba benimde suçum varmış. Ben Bebeğimi emzirirken nasıl tutacagimi daha bugün öğrendim.oysa ki annem yanımda hiç uyarmadi beni bugün komşum gösterdi.anneme diyorum yahu 4 gündür emzirmeye çalışıyorum niye bi kere uyarmadin diye bana unuttum diyor.nasıl unutulur gözünün önünde cirpiniyorum ben :kızgın: kimbilir daha neleri eksik hatalı yapıyorum.belki bu yüzden hiç sütüm olmayacak ve ben hiç emziremicem.oysa bi kere bile ağzına alsa o kadar güzel ki az önce uyandı emzirmek istedim.beni itekliyor.ve basıyor çığlığı.o kısık sesini duyunca dayanamıyorum veriyorum mamayi.
Biraz fazla yazdım ama az da olsa rahatladım.bunlar etrafimda kimseye anlatilmiyor.

Canım öncelikle gözün aydın bebeğini en kısa sürede kucağına almanı diliyorum..Duydun mu bilmiyorum ama emzirme destekleyici sistemler var..Zaten mama aliyosa bunu seni emerek almasini öneririm..Medela emzirme destekleyici sistem yaz Türkiye distribütörü vardir muhakkak bulursun..Çogu kisiye göre pompalar bebek gibi iyi çekmiyo bu sistem hem bebegi doyurur hem memeni kavramayi cekmeyi öğretir.Nacizane fikrim :KK16: Inşallah en kisa sürede bol bol sütün olur :KK200:
Çok teşekkürler tamam hemen bakıyorum ona.

saol canım ya, uzun uzun anlatmışsın. doktora whatsapptan sordum,gazdandır dedi. salı günü gideceğiz, o Zaman ayrıntılı konuşacağız inş..
kundağı kendin mi yapıyorsun, hazır kundaklardan mı? bir de yüzüstü dize yatırdığımızda kafası dize paralel mi, dik mi olacak?
senin Zeynep ağzından gaz çıkarıyor mu peki uğraştığında?
Kundağı müslin bezle kollarını sararak kendim yapıyorum canım. Kafasını da yan çevirip öyle yatırıyorum. Tipi şu şekilde çift lavaş dürümümün. :))
IMG_8384.webp

Gazı da olabildiğince ağızdan çıkarmaya çalışıyoruz. Bir müddet sonra çıkıyor da bizimkini asıl çıldırtan bağırsak gazı. Pırt ları duymadan rahatlamıyoruz. Onun için de gazın mideden barsağa inişini engellemek için emzirirken 2-3 dk da bir garklatın diyorlar.

slm kizlar benim kizda kucakci oldu iyi mi :( kucagima aliyorum misler gibi uyuyor besige koyuyorum 5 dk sonra kalkiyor ... gunduz neredeyse tek vucut 2 kafa geziyoruz :( saat 1 gibi guzel bir uyku cekiyor o sirada islerimi hallediyorum...evde bir kizim daha var onla da ilgilenmeliyim ama sagolsun minik zillos hic izin vermiyor Allah tan annemlere yakinim yoksa yetistiremem kesinlikle...

Gebelikte yüksek tansiyon olduğu için hiç tuz kullanmadım hala da kullanmıyorum.ama bu sislikler inmiyor yada ben çok panik yapıyorum. Kızım kuvezden çıktı sarılık düştü.
Sütüm hala gelmedi.artık kafayı yicem.kimseye bişey anlatamiyorsun.herkes inatla 15 dk da bi emzir diyor.neyle emzireyim kızım kilolu doğdu kesinlikle açlığa tahammülü yok uyanıyor emzirmeye çalışıyorum 2 3 defa alıyor hiçbişey gelmeyince basıyor çığlığı.okadar ki artık sesi kisildi.:kızgın:mecbur mama veriyorum.vermicektim bu kadar 2 saatte 1.ama dr ac kalirsa ani seker dusmesi yasar beyni etkilenir dedi.memeyi bu kadar az almasında galiba benimde suçum varmış. Ben Bebeğimi emzirirken nasıl tutacagimi daha bugün öğrendim.oysa ki annem yanımda hiç uyarmadi beni bugün komşum gösterdi.anneme diyorum yahu 4 gündür emzirmeye çalışıyorum niye bi kere uyarmadin diye bana unuttum diyor.nasıl unutulur gözünün önünde cirpiniyorum ben :kızgın: kimbilir daha neleri eksik hatalı yapıyorum.belki bu yüzden hiç sütüm olmayacak ve ben hiç emziremicem.oysa bi kere bile ağzına alsa o kadar güzel ki az önce uyandı emzirmek istedim.beni itekliyor.ve basıyor çığlığı.o kısık sesini duyunca dayanamıyorum veriyorum mamayi.
Biraz fazla yazdım ama az da olsa rahatladım.bunlar etrafimda kimseye anlatilmiyor.
canım bu kadar üzme kendini, sütün artacağı varsa da artmayacak bu kadar stres olursan. yanlış yapıyorum diye de üzülme. sonuçta emmek en ilkel reflekslerden, eninde sonunda doğruyu öğrenecek. ben de ilk hafta senin gibiydim. bebeğim bir türlü memeyi tutamıyordu. annem acıyan gözlerle meme ucun ne kadar küçük, tabi alamaz çocuk, yengenin göğüsleri küçücük ama meme ucu ne kadar çıkık deyip durdu. ben de ağlayıp durdum tabi. bazen destek olacaklarına köstek olabiliyorlar:KK43: her emzirme denemesinde bir yandan ağladım, bir yandan bebeğimden özür diledim. elimdeki kitaplarda emzirmenin göğüs ucu şekliyle alakası yok yazan yerlerini hergün defalarca okuyup kendimi motive etmeye çalıştım. sonra bir baktım artık rahatlıkla tutuyor kızım memeyi ve Mutlu Mutlu gözümün içine bakarak emiyor:) yanı sen de pes etme sürekli dene. bu süreçte gerekiyorsa mama da ver.

Son düzenleme:
Yehuuuuu sonunda doğurdum kızlarrr grubu kapatan ben oldum.1 ekim 18 de kızımız nehir dünyaya geldi.10 saatlik normal doğum sancılarıyla kanala giremedi yavrum.sonumuz sezeryan oldu şükür iyiyiz.annelikte; tam anlatılan yaşanılan herşey gibiymiş gerçekten:anne::anne:
Hadi gözünaydın canım sağlıkla büyüsün kuzun. :KK200:

Kızlar Eylül de geçti, hepimiz doğurduk çok şükür. Hep gebelikti, doğumdu, bebek bakımıydı derken kendimizi unuttuk. Lohusalık nasıl geçiyor? Biz sonuna geldik ama açıkçası ne kadar güzel bir gebelik ve doğum geçirdiysem o kadar bunaltıcı bir lohusalığım oldu. Sizde moraller nasıl? Aramızda depresyona girip intihar edenler yok dimi? :))

Yehuuuuu sonunda doğurdum kızlarrr grubu kapatan ben oldum.1 ekim 18 de kızımız nehir dünyaya geldi.10 saatlik normal doğum sancılarıyla kanala giremedi yavrum.sonumuz sezeryan oldu şükür iyiyiz.annelikte; tam anlatılan yaşanılan herşey gibiymiş gerçekten:anne::anne:
Gözün aydın canm Allah analı babalı büyütsün eylül değil ekim annesi oldun demek:KK200::KK200: sağlık olsunda artık sezeryan normal farketmez, bende sezeyan oldum ama çok rahat geçti sonrası göbeğim bile azıcık kaldı şimdiden, mis kokulunla seni öpüyorum:KK36::KK36:

Kundağı müslin bezle kollarını sararak kendim yapıyorum canım. Kafasını da yan çevirip öyle yatırıyorum. Tipi şu şekilde çift lavaş dürümümün. :))Eki Görüntüle 1892348

Gazı da olabildiğince ağızdan çıkarmaya çalışıyoruz. Bir müddet sonra çıkıyor da bizimkini asıl çıldırtan bağırsak gazı. Pırt ları duymadan rahatlamıyoruz. Onun için de gazın mideden barsağa inişini engellemek için emzirirken 2-3 dk da bir garklatın diyorlar.
yerim ben o lavaşı ya:) walla ben 2-3 saatte bir garklatabilsem kendimi kahraman gibi hissediyorum:) öyle zor bizim için:)

gözün aydın canım. Ağrıların en kısa zamanda geçer inş.

Kızlar Eylül de geçti, hepimiz doğurduk çok şükür. Hep gebelikti, doğumdu, bebek bakımıydı derken kendimizi unuttuk. Lohusalık nasıl geçiyor? Biz sonuna geldik ama açıkçası ne kadar güzel bir gebelik ve doğum geçirdiysem o kadar bunaltıcı bir lohusalığım oldu. Sizde moraller nasıl? Aramızda depresyona girip intihar edenler yok dimi? :))
Ben henüz lohusalığımı yaşayamadım bugün eve çıkıyoruz inşallah, bakalım nasıl olacak?:confused:

Canm hiç sağmayı denedin mi? Benimde hastanede kaldığı için sürekli sağdım öyle geldi sütüm az az derken git gide çoğaldı, şuanda tek sıkıntımız biberonla süt almak kolayına gidiyor emzirirken biraz zorlanıyorum onu da eve gidince alıştıracağım. Belki sende göğüslerinle biraz uğraşsan gelebilir

Back
X