• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Kızlar Q Qwest bez konusunda erkeklerde pipi aşağı ve ortalı olmalı kapatırken. Sağ veya solada yatmasın bu defa yandan sızdırıyor. Ön üst kısım (prima) kırmızı çizgiler hizasından içe katlanarak kapatılmalı. Birde son fotoğrafta gösterdiğim yan fırfırlar bağlamadan sonra dışa doğru çıkarılmalı. :anne::KK46:

1- bezin açık hali

Eki Görüntüle 1892244

2- katlanmış hali

Eki Görüntüle 1892245

3- yan bariyerler

Eki Görüntüle 1892246

Canim benim.cook tesekkur ederim

Arkadaşlar bi kaç gündür oğlumun çok sancısı oluyor kakasını yapıyor bol bolda osuruyor ağızdan da çıkarıyor gazını ama gün içinde bir kaç kez resmen krize giriyor ıkınmaktan ve kendini kasmaktan genelde emzirirken oluyor bu sefer daha çok hırslanıyor ememiyor diye yine krize girip ağlıyor masaj yapıyorum sürekli ama çok zor sakinleşiyor üzülüyorum doğru düzgün ememiyor bi kaç gündür napacağımı şaşırdım deneyimli anneler yardımcı olursa sevinirim

Bu aksam emzigi vermeyi deniyorum cnm böğüruyor karni tokken yine aç gibi elini emiyor yikayip verince uyku sersemi aldı ve uyudu gerçekten emzige alistirabilsek rahat olacak cnm
dün geceden beri tutuyor emzik bizim ki canım hem de düşmesin diye elini yumruk yapıp bastırıyor . ;) tabi şimdi de diyorum emziği ne zaman vermem lazım ? iyi mi yaptım vermekle emziksiz idare edebilir miydin :rolleyes:

Merhaba güzel anneler bizim dün 1. ayımız bitti şükürler olsun.... bu gün kontrolümüz vardı 3270 doğmuştu 4550 olmuş boyu 51 idi 55-56 cm olmuş şükür kilo alımı iyi ...1. ay aşımızı olduk ateş yapmadı zaten ateş yapmıyor genelde 1. ay aşısı ..vitamin olarak multitabs kullanıyoruz.. gaz sorunumuz yok ama yine de önlem olarak biogaia kullanıyoruz ve artık her gece yatmadan kimyon rezene çayı veriyorum rahatlaması için. Doktor kilo alımı iyi olduğu için emzirme aralarını gece uykusu için 5 saate çıkarabilirsin dedi gündüz 2 saatte 1 emziriyorum...Dün 1. ayı şerefine odasını ayırdık kızımın ve uyku eğitimine başladık bi rutin eşliğinde( banyo; loş ışıkta giyindirme ve yatağa koyma ) uyumlu bi bebek sorun çıkarmadı ama ben ilk gece olduğu için uyuyamadım tabi sürekli kulağım ondaydı ...5 saatte 1 emzirdim o arada bazen sesler geldi odadan hemen gitmedim yanına baktım 1 dakika içinde ses kesildi ve uykuya daldı demekki acıktığından uyanmıyor diyip gitmedim yanına 5. saatte gittim emzirdim ama uyanmadı uyku arasında emdi uykuya devam etti ilk kızımda da bu düzeni kurmuştum ama biraz geç başladığım için benden ayrılması zor olmuştu ..
canım sağlıkla büyüsün bebişin. rezene ve kimyonu ne kadar ve nasıl veriyorsun peki?

Yehuuuuu sonunda doğurdum kızlarrr grubu kapatan ben oldum.1 ekim 18 de kızımız nehir dünyaya geldi.10 saatlik normal doğum sancılarıyla kanala giremedi yavrum.sonumuz sezeryan oldu şükür iyiyiz.annelikte; tam anlatılan yaşanılan herşey gibiymiş gerçekten:anne::anne:

Gözünaydın canım. Sağlıkla büyüsün prensesin:KK200::nazar:

Kızlar Eylül de geçti, hepimiz doğurduk çok şükür. Hep gebelikti, doğumdu, bebek bakımıydı derken kendimizi unuttuk. Lohusalık nasıl geçiyor? Biz sonuna geldik ama açıkçası ne kadar güzel bir gebelik ve doğum geçirdiysem o kadar bunaltıcı bir lohusalığım oldu. Sizde moraller nasıl? Aramızda depresyona girip intihar edenler yok dimi? :))

İlk haftalar gayet keyifli geçti ama şu son 1,5 hafta kabus gibi. Lohusa kafası yeni yeni geliyor sanırım bana:KK12: dün rüzgarı kayınvaldeme bırakıp sokağa attım kendimi. Gittim çocuk parkına oturdum azıcık ağladım:işsiz: geçen gece beşiğin başına oturup çocuk benim neyime diyip ağlıyordum:deli: gaz sancıları beni manyak etti diyebilirim.

İlk haftalar gayet keyifli geçti ama şu son 1,5 hafta kabus gibi. Lohusa kafası yeni yeni geliyor sanırım bana:KK12: dün rüzgarı kayınvaldeme bırakıp sokağa attım kendimi. Gittim çocuk parkına oturdum azıcık ağladım:işsiz: geçen gece beşiğin başına oturup çocuk benim neyime diyip ağlıyordum:deli: gaz sancıları beni manyak etti diyebilirim.

canimmm.. kocaman sariliyorum sana.. inan gececek..

oglumda dibe vurmustum resmen bu gaz yuzunden. az sabir 3 ayda daha iyi olacak en gec 6 ayda kesin bitecek insallah. insanin kendini en caresiz en bitkin hissettigi zor zamanlar bunlar. ruzgar kuzum insallah en kisa zamanda huzurlu gunler gecirmeye baslayacak.

dün geceden beri tutuyor emzik bizim ki canım hem de düşmesin diye elini yumruk yapıp bastırıyor . :KK66: tabi şimdi de diyorum emziği ne zaman vermem lazım ? iyi mi yaptım vermekle emziksiz idare edebilir miydin :rolleyes:

dogru zamanda biraktirmayi basarirsan emzik iyi bi prob bence. uyku rituelinin bi parcasiydi oglumda mesela. gun icinde vermezdik ama uykuya gececgi zaman verince ona da cagrisim yapar bizi zorlamazdi :) bebek uykuya tam dalarken emzigi hafifce itiyorsa agzindan al. ya da gevseyip daldigi anda sen cekip almayi dene.

ileride nasil uyuyorsa hafif uykuda devam edebilmek icin ayni ortami aramaya baslayacak. dusen emzigi her 45 dakikada bor takmak eziyete donuyor o zaman. en guzeli emzigi gevsemis ama derin uykuya gecmemisken almaya alistirmak. boylece gece uyansa da emzik aramiyor

Arkadaşlar bi kaç gündür oğlumun çok sancısı oluyor kakasını yapıyor bol bolda osuruyor ağızdan da çıkarıyor gazını ama gün içinde bir kaç kez resmen krize giriyor ıkınmaktan ve kendini kasmaktan genelde emzirirken oluyor bu sefer daha çok hırslanıyor ememiyor diye yine krize girip ağlıyor masaj yapıyorum sürekli ama çok zor sakinleşiyor üzülüyorum doğru düzgün ememiyor bi kaç gündür napacağımı şaşırdım deneyimli anneler yardımcı olursa sevinirim

bizde de oluyor ayni durum zaman zaman. oyle olunca bacaklarini karnina itip rahat bi pozisyon bulmaya calisiyorum hem duzgunce emsin hem de belki rahat gazini cikarsin diye. gaz masaji genelde keyfini yerine getiriyor ama emziriyorsam o an yapamiyorum tabi.. bi de termoforu karnina koyup dizime yuzustu yatiriyorum bazen oyle rahat ediyor. cesit cesit deniyoruz valla :)

Kundağı müslin bezle kollarını sararak kendim yapıyorum canım. Kafasını da yan çevirip öyle yatırıyorum. Tipi şu şekilde çift lavaş dürümümün. :))Eki Görüntüle 1892348

Gazı da olabildiğince ağızdan çıkarmaya çalışıyoruz. Bir müddet sonra çıkıyor da bizimkini asıl çıldırtan bağırsak gazı. Pırt ları duymadan rahatlamıyoruz. Onun için de gazın mideden barsağa inişini engellemek için emzirirken 2-3 dk da bir garklatın diyorlar.

masallah yaaaa nasil tatli bi durum olmus oyle.. :KK200::KK200::KK200:

Gebelikte yüksek tansiyon olduğu için hiç tuz kullanmadım hala da kullanmıyorum.ama bu sislikler inmiyor yada ben çok panik yapıyorum. Kızım kuvezden çıktı sarılık düştü.
Sütüm hala gelmedi.artık kafayı yicem.kimseye bişey anlatamiyorsun.herkes inatla 15 dk da bi emzir diyor.neyle emzireyim kızım kilolu doğdu kesinlikle açlığa tahammülü yok uyanıyor emzirmeye çalışıyorum 2 3 defa alıyor hiçbişey gelmeyince basıyor çığlığı.okadar ki artık sesi kisildi.:kızgın:mecbur mama veriyorum.vermicektim bu kadar 2 saatte 1.ama dr ac kalirsa ani seker dusmesi yasar beyni etkilenir dedi.memeyi bu kadar az almasında galiba benimde suçum varmış. Ben Bebeğimi emzirirken nasıl tutacagimi daha bugün öğrendim.oysa ki annem yanımda hiç uyarmadi beni bugün komşum gösterdi.anneme diyorum yahu 4 gündür emzirmeye çalışıyorum niye bi kere uyarmadin diye bana unuttum diyor.nasıl unutulur gözünün önünde cirpiniyorum ben :kızgın: kimbilir daha neleri eksik hatalı yapıyorum.belki bu yüzden hiç sütüm olmayacak ve ben hiç emziremicem.oysa bi kere bile ağzına alsa o kadar güzel ki az önce uyandı emzirmek istedim.beni itekliyor.ve basıyor çığlığı.o kısık sesini duyunca dayanamıyorum veriyorum mamayi.
Biraz fazla yazdım ama az da olsa rahatladım.bunlar etrafimda kimseye anlatilmiyor.

canim zor kismi bitmis kuzun yaninda artik. gogsunu tutmasiyla ilgili kisim muhtemelen sizi zorlamistir. kilolu bir bebekse emmesi icin daha cok sansin var canim. kendini strese sokmadan dene mutlaka. hastanede hemsireler kahverengi kismin kenarindan tutup bebegin agzina tikistiriyorlar. ben de gogus cok sertse o sekilde kavratiyorum. en kolayi o geliyor bana.

http://www.lllturkiye.org/2011/07/emzirme-pozisyonlar.html linkteki pozisyonlardan hangisi kolay geliyorsa kullanabilirsin. aralarinda yanlis kavrama sansi olmayan geriye yaslanilarak verilen pozisyon bebek aktif oldugu icin. sakinken bu pozisyonu deneyebilirsiniz. hava musaitse ten tene olmak da cok ise yariyor. ilk sart sen sakin ve olumlu olacaksin sut orda ve minigini bekliyor canim. hep pozitif dusun

Canım benim inşallah geçecek ve şaşırtıcı şekilde bu günleri özleyeceğimiz günler gelecek. Dışarı çıkman çok iyi olmuş. Bana da markete gitmek bile çok farklı geliyor. Dün arkadaşlarımızla dışarı çıktık. o kadar iyi geldi ki. Nefes aldığımı hissettim. Bir saat de olsa bebekten konuşmamak resetledi bizi.

Yehuuuuu sonunda doğurdum kızlarrr grubu kapatan ben oldum.1 ekim 18 de kızımız nehir dünyaya geldi.10 saatlik normal doğum sancılarıyla kanala giremedi yavrum.sonumuz sezeryan oldu şükür iyiyiz.annelikte; tam anlatılan yaşanılan herşey gibiymiş gerçekten:anne::anne:
Seninle birlikte dükkanı gönül rahatlığıyla kapatabiliriz artık. :) Sağlıkla mutlulukla büyüsün minnoşunuz. :KK200:
(Yalnız kafam nasıl güzelse iki sayfa önce tebrik etmişim, şimdi yine etmişim.
Oldu o zaman. :D )

bizde de oluyor ayni durum zaman zaman. oyle olunca bacaklarini karnina itip rahat bi pozisyon bulmaya calisiyorum hem duzgunce emsin hem de belki rahat gazini cikarsin diye. gaz masaji genelde keyfini yerine getiriyor ama emziriyorsam o an yapamiyorum tabi.. bi de termoforu karnina koyup dizime yuzustu yatiriyorum bazen oyle rahat ediyor. cesit cesit deniyoruz valla :)
Yarın doktora götürücez oğlumu inşallah ama nette araştırdım biraz kakasında da beyaz beyaz parçalar var bide böyle sancısı olunca sütüm fazla geliyor olabilir sanırım şuan ki belirtiler onu gösteriyor ön sütü fazla aldığı durumlarda bu yaşadığımız sorunlar oluyormuş öyle kısa kısa o memeden o memeyede geçirmiyorum 1 ini bitirip öyle diğerine geçiyorum ama bilmiyorum bakalım eşim pompa alacak bana idareten az önce elimle sağdım biraz öyle emzirdim inşallah işe yarar rabbim dertsiz derman vermesin inşallah onu öyle görmek çok üzüyor bizi düzelir kısa zamanda inşallah

dogru zamanda biraktirmayi basarirsan emzik iyi bi prob bence. uyku rituelinin bi parcasiydi oglumda mesela. gun icinde vermezdik ama uykuya gececgi zaman verince ona da cagrisim yapar bizi zorlamazdi :) bebek uykuya tam dalarken emzigi hafifce itiyorsa agzindan al. ya da gevseyip daldigi anda sen cekip almayi dene.

ileride nasil uyuyorsa hafif uykuda devam edebilmek icin ayni ortami aramaya baslayacak. dusen emzigi her 45 dakikada bor takmak eziyete donuyor o zaman. en guzeli emzigi gevsemis ama derin uykuya gecmemisken almaya alistirmak. boylece gece uyansa da emzik aramiyor
tamam canım bu taktiği uygulayacağım çok teşekkürler iyi ki varsın ya :KK49: iki çocuğa rağmen bide bize cevap yazıyorsun teşekkürler. ablamın oğlu da uykusu geldi mi yastığını ve Emziğini alır odaya giderdi uyku demek onun için ikisi demekti. böyle çağrışımlar iyi oluyor kesinlikle. sağlıkla kal:KK200::KK200:

Emme gücü baya kuvvetli canim geceleri yarim saat bazen on bes dk da doyuyo ama sabahlari bir bucuk saat bile memede kaldigi oluyo doktor da senin dedigin gibi dedi yarim saat yeterli seni emzik olarak kullaniyordur alistirma dedi bizde esimle bilmiyorduk her agladiginda elini emdiğinde veriyordum artik emzik vermeye caliscam yoksa olan bana oluyor sabahlari sürekli memedeyiz :) kaynanam da böyle görünce sütun yetmiyor mu yada gelmiyor mu mama verelim demeye basliyor benimde cinlerim tepeme çıkıyor :))
ah o kaynanalar yok mu :sinirli: bayılıyolar sütün yetmiyo demeye ....gündüzleri seni hissetmek istiyo ondan hep memede kalmak istiyo ama sonrası feci alışkanlık yapar dikkat et... biraz ağlamalarından zarar gelmez ağlayarak alışacaklar sen kur düzenini ona bırakma sonra oyuncak ediyorlar seni

Kızlar Eylül de geçti, hepimiz doğurduk çok şükür. Hep gebelikti, doğumdu, bebek bakımıydı derken kendimizi unuttuk. Lohusalık nasıl geçiyor? Biz sonuna geldik ama açıkçası ne kadar güzel bir gebelik ve doğum geçirdiysem o kadar bunaltıcı bir lohusalığım oldu. Sizde moraller nasıl? Aramızda depresyona girip intihar edenler yok dimi? :))
benim 29 gün oldu. Kızımdan çok eşim bunaltıyor. yeni taşındığımız için sürekli bir problem çıkıyor evde. eşim de teknik servisi çağır şunu çöz, bunu hallettir modunda. eve hergün usta geliyor, benim kucağımda çocuk çıldırmış vaziyette tepiniyor, Ada'mın dediklerinin yarısını stresten anlayamıyorum. sonra akşam beyefendi geliyor, şunu hallettin mi bunu hallettin mi. eksik görünce söylenmeler ya da söylenmese bile suratıyla belli etmeler filan. Haftasonu sen hallet o Zaman diyorum, ben çalışıyorum diyor. Benim evde hiç durmadan çocukla ilgilendiğime inanmıyor. Duş almaya zor fırsat buluyorum halbuki:(

tamam canım bu taktiği uygulayacağım çok teşekkürler iyi ki varsın ya :KK49: iki çocuğa rağmen bide bize cevap yazıyorsun teşekkürler. ablamın oğlu da uykusu geldi mi yastığını ve Emziğini alır odaya giderdi uyku demek onun için ikisi demekti. böyle çağrışımlar iyi oluyor kesinlikle. sağlıkla kal:KK200::KK200:

Emzirme seanslari saolsun o zamanlar okuyup yazabiliyorum. Tek elle yazma konusunda baya gelistirdim kendimi :)))

benim 29 gün oldu. Kızımdan çok eşim bunaltıyor. yeni taşındığımız için sürekli bir problem çıkıyor evde. eşim de teknik servisi çağır şunu çöz, bunu hallettir modunda. eve hergün usta geliyor, benim kucağımda çocuk çıldırmış vaziyette tepiniyor, Ada'mın dediklerinin yarısını stresten anlayamıyorum. sonra akşam beyefendi geliyor, şunu hallettin mi bunu hallettin mi. eksik görünce söylenmeler ya da söylenmese bile suratıyla belli etmeler filan. Haftasonu sen hallet o Zaman diyorum, ben çalışıyorum diyor. Benim evde hiç durmadan çocukla ilgilendiğime inanmıyor. Duş almaya zor fırsat buluyorum halbuki:KK43:

Cocuk bakmayi benim abarttigimi soyleyen sevgili esime bi haftasonu iki biberin sut birakip cikmistim. Bu lafi bi daha asla duymadim. Kesinlikle tavsiye ederim. Herseyi ogretin alt acmayi beslemeyi isin icinde olsunlar ki haricten gazel okuyamasinlar :)))

Back