• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
koku yuzunden baskasinin gaz cikarmasi cok mantikliymis. Ben de deneyeyjm ama bizimkinin gazi cikmiyor yaa. Biz mi beceremiyoruz bilmiuorum ki. Sonra uyuyor cocuk genelde memeden sonra. Uykudan ikinarak aglayarak uyaniyor 10 15 dk sonra. Yine meme istiyor. Yine ayni dongu..

Bilgim yok canim gecmis olsun ama ihmal etme dr a git hemen

Ya benimki cok aliscak gibiydi. Emmek istiyordu bastada surekli. Hatta yogun bakimdayken bi gece hemsire odaya gelip emziginiz var mi sizinki durmuyor emmek istiyor surekli demisti bulamamistim emzigi goturmedim sandim vermedim. Sonra eve gelince ben kararsiz kaldim daha 10 gunluk cok kucuk, ya sonra duzgun emmezse beni fln diye. Bi kac kere verdigimde cukur cukur emiyordu, avent soothie , ama biraz buyuk mu geldi ne kolay dusuruyordu. Sonra gaz sancilari basladi su an asla kabul etmiyo memeden baska bir sey. Ve pismanim o zmn emzigi vermedigime. Surekli memede su an..

Ben de dusundum face veya whatsap olsa diye ama o zmn hic basini alamayiz sanki:)) yine de kurulursa oyle bir grup beni de aliin.
Bu arada cook gecmis olsun. Cok uzun kalmissiniz, neyi vardi kuzunun? Allah bir daha hastalik gostermesin insallah.
Cnm dr bize memeden sonra uyusa bile 15 ila 20 dk arası dik tutup sırtına pit pit vurun gaz çıkarsa cikarmasa bunu her emmeden sonra yapın dedi. Yapınca rahat uyuyor bazen ben yalnız ken usenip 5 dk yapıyorum o zmn uykusundan ikinarak uyanıyor.

Günaydın herkese bebeğine yalnız bakanları birkez daha tebrik ediyorum. Allah kolaylik versin. Esimin bugün işi yoğun olacağı için gece bebeğe yalnız baktım. Hala anneler gelmedi ikisinin de dr randevusu varmış. Emiyor emerken kaka yapıyor kakayi temizlerken uyanıyor. Başka birileri olsa onlar dolastirurken uyur ama benden süt kokusu alınca emerek uyumak istiyor. Emince fazla geldiği için kusuyor ve cok gazı oluyor. Gaz oldukça ikinip ağlayarak uyanıyor. Bu kısır döngude cebellesiyoruz.
Ben kötü bir annemiyim çocuğu duvara falan çarpmak geliyor içimden o agladikca nefes alamıyorum. Hee yalnizmiyim bu konuda siz bebenizle çoook mu mutlusunuz.

Mrb kızlar okumayı çok istiyorum ama vakit yok bu sebeple artık bir WhatsApp grubu kursak mı diye düşünüyorum
Kuzum hastaneden çıkalı 10 gün oldu. Dile kolay 52 gün kaldık çok kilo kaybetti su an 2 aylık 4100 gr. Ama sağlıklı olsun yeter
Uykusu şu an için çok ii inş böyle gider
Benim cadı da emzik almıyor inş alır büyük kızımda çok rahat ettim
Bencede whatsapp grubu kursak cok iyi olur cunku hepimiz bilmedigmz seyleri buradaa ogreniyoruz

Günaydın herkese bebeğine yalnız bakanları birkez daha tebrik ediyorum. Allah kolaylik versin. Esimin bugün işi yoğun olacağı için gece bebeğe yalnız baktım. Hala anneler gelmedi ikisinin de dr randevusu varmış. Emiyor emerken kaka yapıyor kakayi temizlerken uyanıyor. Başka birileri olsa onlar dolastirurken uyur ama benden süt kokusu alınca emerek uyumak istiyor. Emince fazla geldiği için kusuyor ve cok gazı oluyor. Gaz oldukça ikinip ağlayarak uyanıyor. Bu kısır döngude cebellesiyoruz.
Ben kötü bir annemiyim çocuğu duvara falan çarpmak geliyor içimden o agladikca nefes alamıyorum. Hee yalnizmiyim bu konuda siz bebenizle çoook mu mutlusunuz.
Eve geldigim günden 2 sonra yalnız bakmaya basladm hala da yalnz bakıyorum alıstım artk amaa cok zor

Kiz dur sakin ol,adi ustunde bebek dunyaya adapte olmaya calisiyor
Yalniz kalmak daha iyi cunku;biran once birbirinize alismaniz lazim
once kendin salinles sonra bebisi sakinlestir aradada beni dusun :))bir yanda aglayan kivranan bir bebek bir yandan 1.sinifa yeni baslamis bir cocuk ders yaptirirken gobek fitigi olacagim :))
Beni dusun sakin ol :))

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Bebişlerinizi emziğe alıştıran var mı? Varsa nasıl alıştırdınız? Birde hangi markayı kullanıyorsunuz? Ben aventin normal silikon emziğini aldım ama alıştıramadım. Bir de soothie düşünüyorum kullananlardan yorum alabilir miyim?
Canım soothie yi bizde denedik tutmadı.bir kere emzik çok ağır,onu taşıyacak çene yok bizimkinde daha,zaten emzikte istemiyor,soothie yi eledik yani.weebaby nin 5 liralk bi3mziğini aldık,onu biraz daha tutuyor ama hala alıştırqmadık tam olarak.bir arkadaşımda bebedorun yarım damaklı emziğini söyledi ama onu denemedim henüz.

oglum o kadar cok aglardi ve ben o kadar yorgun yalniz ve mutsuzdum ki bazi geceler onu susturmak icin sabaha kadar odanin icinde dolanirken kulagimda hic bitmeyen o cayir cayir aglama sesi yuzunden kucagimdaki bebegime bakip `simdi kollarimi acsam tum bu ses tum bu iskence onun yere carpmasiyla son bulabilir` diye dusundugumu hatirliyorum. oglumun aglamalari 5,5 ay bitmedi ve ben hala karanlikta aglayan bir bebekle kaldigim zaman (yegenim vs) nefes alamiyor gibi hissediyorum. benim psikolojim ciddi bozulmustu :)) simdi o nedenle alabilecegim tum yardimlari alip, uyuyan kocayi `yaziiiiik sabah ise gidecek` diye dusunmeden acimasizca durtukleyebiliyorum. en onemlisi annenin psikolojisi. kimseyi kendinizden fazla dusunmeyin. yorgun anne bebegiyle bag bile kuramiyor...

Çok haklısın canım bugün ilk defa sağdığımı vereyim dedim bayağ uğraştırdı. Barış beye gittik canım, eşim değiştirmek istemedi biraz daha deneyelim dedi. Dün nedense çok ilgiliydi bizimle. Aşısınıda ona yaptırdım. Kilo olarak günde 32gr almış gayet iyi devam dedi. Bizimkinin yüzünde sivilceler var döküntüymüş öyle dedi. Zamanla geçecek birşey kullanma dedi. Gaz için bile ilaç vermedi gerek yok şuan o düzeyde değil dedi. Hemen ilaç yazmaması hoşum gitti. P.tesi kalça usg çekilcek ona heyecan yaptım şimdi. İnş güzel geçer. Siz çektirdiniz mi kalça usg?
Kalca ultrasonumuz cekildi.sag kalca eklemi acisi alfa 60 derece olculdu.buda tam alt sinir degeri dedi.normal ama 1 ay sonra tekrardan usg cekip bakalim dedi.yani 60 dan asasi olsun istemiolar.bakalim ins 1 ay sonra dahada duzelir acisi.

Emzikle ilgili cevaplar için herkese çok teşekkür ederim. benim bebişim 1 aylık ve emziğe alıştırmak istiyorum. nasıl alıştırabilirim peki? şekerli suya batırıyorum ama ağzından çıkarıyor sizler nasıl alıştırdınız?

Cnm dr bize memeden sonra uyusa bile 15 ila 20 dk arası dik tutup sırtına pit pit vurun gaz çıkarsa cikarmasa bunu her emmeden sonra yapın dedi. Yapınca rahat uyuyor bazen ben yalnız ken usenip 5 dk yapıyorum o zmn uykusundan ikinarak uyanıyor.
Bunu uygulayayim biraz sırt agrim var zor tutuyorum cocugu o pozisyonda ama o iyi olsun da

Yok ya o agladikca mutluluk olmuyor:)) uyudugu zaman seviyorum uyaninca cok stresli. Anne olmak dunyanin en guzel en mukemmel duygusu fln diyorlar ya ben onu daha tam hissedemedim, cunku su an zorluklarla daha cok ugrasmaya calisiyorum, kendimi de suclu hissetmiyorum napalim biz de inssaniz yoksa tabi ki bebeklerimizi cok seviyoruz ama zorr

kizlar anadolu yakasinda ist.da iyi bircocuk dr bileniniz varmi
Valla ben de arayislardayim. Rastgele bi yere goturcem sanirim.. gerci gaz disinda bir sikayeyimiz yok su an ama ne olcagi belli olmaz insan guvendigi bir dr olsun istiyor. Bi tavsiye alirsan ya da birini bulursan bizimle de paylas ben de anadolu yakasindayim

Bebeğim onbeş günlükken anneler gitti canim zaten her gece ben bakiyordum pek bi farklilik olmadi benim için ama dedigin gibi uykumu alamayinca bende sinirleniyorum :KK43: besigi hizlica sallıyorum ama sonra çok üzülüyorum o bana muhtaç diye sonra kucağımdan indiresim gelmiyor kucagimda uyuyunca bakmaya doyamiyorum

Canm bu döngüyü bende yaşıyorum. Karnının tok olduğunu bildiğim zaman emzirmek istemiyorum ama bu seferde basıyor çığlığı uzun süre ağlasa da gazını çıkartmak için uğraşıyorum, gaz ilacını kullanıyorum o olmazsa masaj ( ben çok düzgün yapamıyorum gerçi karnından ameliyat olduğu için) sadece midesine yapabiliyorum o da olmazsa kiraz çekirdeği torbası koyuyorum bi şekilde gazını çıkarıyor en son göğsüme yatırıp uyutmaya çalışıyorum, en sevdiği pozisyon ama çok alıştı kucağa ileride ne yaparım bilmiyorum,
herzaman tabiki mutlu olmuyorum geçen gün evde tek başımaydım hiç susturamadım üstüne emzirmekten fazla geldi üstüme boydan boya kustu zaten göğüs uçlarım acıyor derken o ağlıyor ben ağlıyorum eşim gelene kadar böyle sürdü sonra eşim ilgilendi ben banyoya girdim biraz rahatladım hatta mama vermem diyordum ama mama aldırdım en azından göğüs uçlarım biraz rahatlasın diye mama verdim, ne yapayım ben mutsuz olursam bebişimde etkilenecekti kendimce çözümler bulmaya çalışıyorum

Neyse hanımlar en azından yalnız değilmisiz gerçekten çok sevindim. Akşamdan beri vicdan azabı çekiyordum. O ilk görüşte aşık olanlardan değilim malesef. Sanki birisi emaneten çocuğunu bize bıraktı gelip alacak gibi hissediyorum. Eşim bu gidici değil kalıcı alissan iyi edersin diyor. :confused: paylaşımlar arttıkça benimseyip aşık olmayı umuyorum. Seviyorum evet ama deliler gibi değil yani.

Bebeğim onbeş günlükken anneler gitti canim zaten her gece ben bakiyordum pek bi farklilik olmadi benim için ama dedigin gibi uykumu alamayinca bende sinirleniyorum :KK43: besigi hizlica sallıyorum ama sonra çok üzülüyorum o bana muhtaç diye sonra kucağımdan indiresim gelmiyor kucagimda uyuyunca bakmaya doyamiyorum
Ben de var hala yardimci olan birileri ama geceler her sartta basbasayiz:)) dedigin gibi en onemlisi uyku ya, uykusuz olunca insan daha kolay yipraniyor
Neyse hanımlar en azından yalnız değilmisiz gerçekten çok sevindim. Akşamdan beri vicdan azabı çekiyordum. O ilk görüşte aşık olanlardan değilim malesef. Sanki birisi emaneten çocuğunu bize bıraktı gelip alacak gibi hissediyorum. Eşim bu gidici değil kalıcı alissan iyi edersin diyor. :confused: paylaşımlar arttıkça benimseyip aşık olmayı umuyorum. Seviyorum evet ama deliler gibi değil yani.
aynennn oyle.. ama eşinin yorumu bombaymis :))

Back