- 2 Eylül 2014
- 1.275
- 3.641
- 133
- 40
Beril de aynı emerken uyuyor ama aç olduğu zaman yerine bıraktığımda tekrar uyanıyor karnını doyurana kadar böyle devam ediyor, bugün sağlık ocağındaki hemşiremize sorduk me yemeliyim diye sabah kahvaltıdan yarım saat önce dereotu ye üstüne de su iç dedi şakır şakır akmaz ama faydası olur dedi komposto gibi sulu şeyler yememi istedi yarından itibaren dereotuna başlayacağım bakalım nasıl olacakkizlar kizim beni emerken hemen uyuyor bu seferde doymuyor tam anlamiyla ve sutu artirmak icin ne yapmiyosunuz
sizde durumlar nedir
Benim öyle ağrılarım yok ama annemler lohusa terin çıkması lazım yoksa sürekli uyumak istersin dediler ondan olabilir mi acaba?Selam anneler
Ben kendimi çok yorgun hissediyorum sürekli uykum var. Gündüz anneler yardım ediyor gece eşim ve bebek sakin ama ben yorgunum. Sanki spora yeni başladığında tüm kasların agrirya öyle bir ağrı kollar ve sirtimda. Dinlenmek uyumak istiyorum hep. Ne olur bana yalnız olmadığımı söyleyin.
Birde bebekleri hergün banyo yaptırıyor musunuz. Dr. Bana hergün akşam banyo yaptir rahat uyur dedi öyle yapıyorum ama gaz sorunumuz var. Dış sesler hergün çocuk yıkanmaz gündüz güneşte yıka gece usur bronşit olur diyor. Ne yapacağımı bilemedim. Bugün 14 günlük bebeğim.
Ben gittim canm 5 günde 200 gr almış doktor emzirmeye devam mamaya gerek yok dedi ne zaman isterse ver o senin kokunu istediği için memede kalıyordur dedi, sen de bir tatttır bakalım kaç gr almışBen de gotureyim bakalim tartsinlar. Bizimki biraz tecrubesizligin verdigi vesvese . Belirtiler hep aclik degil gaz belirtisi sanirim
Insallah duzelir. Belki tipta da vardir bu vaka,
Aynen anlattığin gibi oluyor uyanmasi fln.
Onu actim ben de ama hic tinlamadi bizimki. Bir tek tazyikli su sesine biraz susuyor.
Emzirirken uyuyor benimki de sikca yanagina gidisina fln dokunuyorum memeyi ceker gibi yapiyorum tam uyanmasa da ara ara cekmeye devam ediyor.
Sutu arttirmak jcin ben yiyecekten ziyade icecege odaklandim. Bol su, arada sekersiz komposto ve humana cay iciyorumm . Yiyecek olarak evde ablam annem ne pisiriyorsa onu yiyorum ozel olarak bir sey degil saglikli seyler, bir tek yesillikli salatayi her gun ozellikle yemeye calisiyorum.
Ne kadar jyi uyursam sutum de ona gore oluyor.
Tabi ki yalniz degilsin. Hic birimiz degiliz. Hepimiz ayni seyleri yasiyoruz hemen hemen. Ben de cok zorlaniyorum. Gaz sancilari basladi 3 gundur . Sinirlerjm bozuluyor sebepsiz agliyorum, esime fln patliyorum arada ama napaljm boyle. Lohusayiz biz:)) gececekkk .
Banyoyu her gun yaptirmaya calisiyoruz ama bazen 4 gundur 2gunde bire dustu . Sagolsun Ali Kerem ya uyuyor uyumadiginda da gunduz agliyor, aglamasina tek cozum meme oldugu icin, gunduz memede yaşıyor.. sekteye ugradi banyo fasli.
Ben hem meme ucu kremi hem pisik kremi hem de banyo sonrasi yag icin earth mama angel markasini kullaniyorum.
Ben emzirmeye kalktığımda değiştiriyorum senin gece uykusu çok mu uzun?Kızlar gece bebekleriniz uyurken kaka yaparsa temizliyor musunuz? Yoksa uyanınca mı hallediyorsunuz? Kayınvalide bırak uyusun uyandırma diyor bende pişik olur diye hemen temizliyorum
Çocuk doktorun veya sağlık ocağındaki doktorun sana söylemedi mi?Selam eylul anneleri biz 13 gunluk.olduk 2 gun sonra d vitaminine baslayacagiz ama hangi markayi kullanacagima karar veremedm her marka icin farkli sey soyluyorlar siz hangi marka kullaniyrsnz hangisi iyi acaba
Benim kızında vardı gazı aynı senin gibi uyanıp duruyordu birkaç gündür humana çayı içmeye başladım ondan mıdır bilmiyorum daha rahatKızlar bebeklerinizi en az kaç dakika emziriyorsunuz? Kızım gene uyumadı deli olacağım. Emiyor uyumuyor sabah 4 ten beri ayaktayız. Kakasını gazını çıkarırken şekilden şekilde giriyor. Memede basıyor çığlığı emerken tutamamaya başlıyor memeyi. Doymuyor diye akşam mama yaptık gene uyumadı. Gaz sorunu yaşayanlar ne kullanıyor. Delirmek üzereyim ne olur yardım edin
yarama tuz bastinah ah aynı işte bende kızıma nazlıma bakıp bakıp ağlıyorum o uyuyunca.... sinemaya gittiler babasıyla anne ilk defa ayrı gidiyoruz sinemaya dedi ne zaman beraber gidicez dedi yakında annecim dedim ama içim acıyo benim(bizde kreş işe yarıyo gibi en azından orada mutlu bunu görüyorum öğretmeni ile görüşüyorum her gün bu gün nasıldı diye şükür hiç benim adımı bile geçirmiyormuş ve çok uyumlu olduğunu söylediler..kızın için çok güzel teyzesi anneannesi yakınında olması bizim oda yok 2 ay önce kardeşim atanıp şehir dışına gitti kimse kalmadı
Ben ilk bebeğimde kullanmıştım minicik bi haptı bir çay kaşığı suda eritip kullanmıştık bizde işe yaramıştı inşallah size de iyi gelirKızlar biz sarilik icin hastanede yatmistik o zaman 15 ti.sonra 11 e düştü 2 gün sonra 10 a düştü.az önce tekrar olcturduk tekrar 14.42 olmuş.Dr bu değere Fizyoterapi olmaz ortalama hergün 1 mg yükseliyor dedi pazartesi 14 günlük olacağız 15 Günlükler sonrası uzamis sarilik dedi ve pazartesi günü sarilik icin ilaca başlayacak 5 günlük bi ilaç miş bunu aranızda kullanan bu ilaç hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba
Ikiside farkli marka verdi cnm.ben.de arastiriyrm bir de size sorayim dedimÇocuk doktorun veya sağlık ocağındaki doktorun sana söylemedi mi?
Ooo saygıyla önünde egilecegim seninde. 15 günlük olduk ben daha yemek ev işi çamaşır elimi surmedim. Kayinvalide çok titiz bu işleri hobi olarak yapıyor rahatliyormus. Benimde canıma minnet. AnneM yaşlı ve elleri rahatsız onun çok yardımı olmuyor ama babamla gelip onlarda oyaliyor. Ama ben geceleri yalnız bakıyorum eşim destek oluyor o süreçte bile cildiracak gibi oluyorum. Allah kolaylik versin canım sanabende her gece yıkarım bebeğimi yatmadan önce uyku rutininin bir parçası büyük kızımda da aynı şekilde yapmıştım bebeği nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor eğer aman üşümesin diyip sarıp sarmalarsak ilk soğuğu gördüğünde hasta oluyorlar bakın çingene çocuklarına turp gibiler o yüzzden boş verin dış sesleri sizin bebeğiniz sizin kararınızo yorgunluk kalıcı ne yazık ki bebekler 3 yaşına gelene kadar ...3 yaştan sonra rahatlıyorsun merak etme .ne şanslısın yardım edenşn varmış ..ben doğurdum eve geldim evde yemek yok büyük kızım olmasa dışardan söylerdim ama el mahkum onun için yapmak zorundayım eve girer girmez mutfağa girdim bulaşık yıkadım çamaşır astım ...annem babam ayrı başkaları ile evli ve şehir dışındalar ve çalışıyorlar zahmet edip gelmediler hafta sonu gelip 1 gün kaldı annem zahmet edipte..kayınvalide kayınpeder desen onlard şehir dışında otobüs bileti bulamıilar 4. gün geldiler 2 gün kaldılar ama yardım desen sıfır ... ben hizmet ettim yine .... eşim hayatta elini sürmez bişeye sağolsun ama büyük kızım ile güzel ilgilenir .çooooook yorgunum artık bitmeyen bi tempo bu valla bazen diyorum neyime 2. çocuk benim (( tam rahatlamıştım kızım artık 4 yaşına gelmişti her şeyden anlıyor kendini ifade ediyor ve ben onu kardeşime babaannem bırakıp eşimle geceleri bile istediğimiz yere çıkabiliyorduk ah ahhh ama geçecek bu lohusa kafası inşallah
Seninde önünde saygiyla egiliyorum cnm allah yardimcin olsun. Ben 2bende her gece yıkarım bebeğimi yatmadan önce uyku rutininin bir parçası büyük kızımda da aynı şekilde yapmıştım bebeği nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor eğer aman üşümesin diyip sarıp sarmalarsak ilk soğuğu gördüğünde hasta oluyorlar bakın çingene çocuklarına turp gibiler o yüzzden boş verin dış sesleri sizin bebeğiniz sizin kararınızo yorgunluk kalıcı ne yazık ki bebekler 3 yaşına gelene kadar ...3 yaştan sonra rahatlıyorsun merak etme .ne şanslısın yardım edenşn varmış ..ben doğurdum eve geldim evde yemek yok büyük kızım olmasa dışardan söylerdim ama el mahkum onun için yapmak zorundayım eve girer girmez mutfağa girdim bulaşık yıkadım çamaşır astım ...annem babam ayrı başkaları ile evli ve şehir dışındalar ve çalışıyorlar zahmet edip gelmediler hafta sonu gelip 1 gün kaldı annem zahmet edipte..kayınvalide kayınpeder desen onlard şehir dışında otobüs bileti bulamıilar 4. gün geldiler 2 gün kaldılar ama yardım desen sıfır ... ben hizmet ettim yine .... eşim hayatta elini sürmez bişeye sağolsun ama büyük kızım ile güzel ilgilenir .çooooook yorgunum artık bitmeyen bi tempo bu valla bazen diyorum neyime 2. çocuk benim (( tam rahatlamıştım kızım artık 4 yaşına gelmişti her şeyden anlıyor kendini ifade ediyor ve ben onu kardeşime babaannem bırakıp eşimle geceleri bile istediğimiz yere çıkabiliyorduk ah ahhh ama geçecek bu lohusa kafası inşallah
Seninde önünde saygıyla egiliyorum cnm allah yardimcin olsun. Ben geceleri yalnız bakıyorum onda da gaz çıkarmada eşim yardimci oluyor. O zaman bile cildiracak gibi oluyorum. Tüm gün yalnız bakacak gücüm yok henüz. Kolay gelsin sanabende her gece yıkarım bebeğimi yatmadan önce uyku rutininin bir parçası büyük kızımda da aynı şekilde yapmıştım bebeği nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor eğer aman üşümesin diyip sarıp sarmalarsak ilk soğuğu gördüğünde hasta oluyorlar bakın çingene çocuklarına turp gibiler o yüzzden boş verin dış sesleri sizin bebeğiniz sizin kararınızo yorgunluk kalıcı ne yazık ki bebekler 3 yaşına gelene kadar ...3 yaştan sonra rahatlıyorsun merak etme .ne şanslısın yardım edenşn varmış ..ben doğurdum eve geldim evde yemek yok büyük kızım olmasa dışardan söylerdim ama el mahkum onun için yapmak zorundayım eve girer girmez mutfağa girdim bulaşık yıkadım çamaşır astım ...annem babam ayrı başkaları ile evli ve şehir dışındalar ve çalışıyorlar zahmet edip gelmediler hafta sonu gelip 1 gün kaldı annem zahmet edipte..kayınvalide kayınpeder desen onlard şehir dışında otobüs bileti bulamıilar 4. gün geldiler 2 gün kaldılar ama yardım desen sıfır ... ben hizmet ettim yine .... eşim hayatta elini sürmez bişeye sağolsun ama büyük kızım ile güzel ilgilenir .çooooook yorgunum artık bitmeyen bi tempo bu valla bazen diyorum neyime 2. çocuk benim (( tam rahatlamıştım kızım artık 4 yaşına gelmişti her şeyden anlıyor kendini ifade ediyor ve ben onu kardeşime babaannem bırakıp eşimle geceleri bile istediğimiz yere çıkabiliyorduk ah ahhh ama geçecek bu lohusa kafası inşallah
Çok şanslısın canım ben de 10 günlükten beri tek bakıyorumOoo saygıyla önünde egilecegim seninde. 15 günlük olduk ben daha yemek ev işi çamaşır elimi surmedim. Kayinvalide çok titiz bu işleri hobi olarak yapıyor rahatliyormus. Benimde canıma minnet. AnneM yaşlı ve elleri rahatsız onun çok yardımı olmuyor ama babamla gelip onlarda oyaliyor. Ama ben geceleri yalnız bakıyorum eşim destek oluyor o süreçte bile cildiracak gibi oluyorum. Allah kolaylik versin canım sana
Seninde önünde saygiyla egiliyorum cnm allah yardimcin olsun. Ben 2
Seninde önünde saygıyla egiliyorum cnm allah yardimcin olsun. Ben geceleri yalnız bakıyorum onda da gaz çıkarmada eşim yardimci oluyor. O zaman bile cildiracak gibi oluyorum. Tüm gün yalnız bakacak gücüm yok henüz. Kolay gelsin sana
Öyle mi ismini biliyor musun peki belki bize de aynisindan verir ya ben int arastirdim birazda epilepsi hastalarına verilen ilaçtan veriliyormus öyle yazıyorBen ilk bebeğimde kullanmıştım minicik bi haptı bir çay kaşığı suda eritip kullanmıştık bizde işe yaramıştı inşallah size de iyi gelir
Kaç günlüksünüz canım ben de benzer durumdayım benim de makat çatlağı var basurdan beter ölüyorum tuvalete çıkarken Allah sabır versin kısa zamanda iyileşirsin inşallah bebeğin de büyüme atağı yaşıyor olabilir sütün artık yetmemesi bundan olabilr eğer öyleyse bir haftaya kadar geçer bu durum biraz sabırSelam anneler bu ara lohusa depresyonunun dibine vurdum bende. Iki cocukla hayat cok zor oglum cok hircinlasti kizim hicc uyumuyor gece hep ayaktayiz surekli memede kalmak istiyo cektigim an agliyo 2saat deliksiz uykusu yok. Sutum basta cok boldu simdi cok azaldiki oglumda 1yasina kadar hic mamasiz emzirmistim ben. Ben stresten mi bilmem kabiz oldum ardina basur mahvoldum iki gundur. Surekli aglamak geliyo icimden. Biliyorum gecip gidicek hepsi ama cok yorgunum.cok dert yandim cok dolmusum artik. Yetemiyorum su an ne kiza ne oglana ne kendime
Hadi yaa ismini hatırlamıyorum da epilepsi ne alakaÖyle mi ismini biliyor musun peki belki bize de aynisindan verir ya ben int arastirdim birazda epilepsi hastalarına verilen ilaçtan veriliyormus öyle yazıyor
Hiç bilmiyorum Dr bi isim vermedi bize pazartesi yazarım ilacı dedi int öyle yazınca çok kötü oldum.sen ilacı kullandığında değerleri kaçtı acaba hatirliyormusunHadi yaa ismini hatırlamıyorum da epilepsi ne alaka
10 15 arasında değişiyordu bi süre hastanede ışıkla tedavi oldu falan son çare bu ilacı vermişti biz 10 gün boyunca kullanmıştık mincik ilacı ikiye bölüp suda eritip vermiştik kutuda 5 tane vardı yanlış hatırlamıyorsamHiç bilmiyorum Dr bi isim vermedi bize pazartesi yazarım ilacı dedi int öyle yazınca çok kötü oldum.sen ilacı kullandığında değerleri kaçtı acaba hatirliyormusun
İnşaallah ya bizede öyle bi ilaç verir içimi birazda olsa rahatlattin çok kötüydum bize 5 gün kullanacagimizi söyledi inşaallah aynıdır bu epilepsi ilacı dedikleri doğru değildir10 15 arasında değişiyordu bi süre hastanede ışıkla tedavi oldu falan son çare bu ilacı vermişti biz 10 gün boyunca kullanmıştık mincik ilacı ikiye bölüp suda eritip vermiştik kutuda 5 tane vardı yanlış hatırlamıyorsam
Zeytinyağını kaynatıp sogutup öyle mi kullanıyorsun. Marketlerde yemeklik satılan zeytinyağı mi özel bişey mi kullandığınBenim öyle ağrılarım yok ama annemler lohusa terin çıkması lazım yoksa sürekli uyumak istersin dediler ondan olabilir mi acaba?
Biz hergün banyo yaptırıyoruz özellikle akşamları çok rahatlıyor ve güzel bir uyku çekiyor başta gündüz yıkıyorduk ama akşamları hatta geceleri rahat uyusun diye artık akşamları yıkıyoruz, ee kışın güneş yüzü görmüyoruz o zaman hiç mi yıkamayacağız yani gazı içinde doktorum zeytin yağı ile banyodan sonra masaj yap her yerine sür dedi rahatlarmış sende deneyebilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?