• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Cocuk bakmayi benim abarttigimi soyleyen sevgili esime bi haftasonu iki biberin sut birakip cikmistim. Bu lafi bi daha asla duymadim. Kesinlikle tavsiye ederim. Herseyi ogretin alt acmayi beslemeyi isin icinde olsunlar ki haricten gazel okuyamasinlar :)))
Haklısın, hatta gece de bırakmak lazım:) gece dinleniyorsun ya diyor. 3 saat uyuyor ama uyanınca 2 saat uyumuyor. Geçen akşam 1 saat baktı, gerildi ama ders olmadı.

sinemnur sinemnur canım nasılsın? Selim tuna nasıl? artık normale döndün mü sancı bakımından? bizim günlerde yaklaşıyor hayırlısıyla topik olarak doğumlar başladı sana sormak istediğim hastaneye pike takımı götürdün mü canım? Ekstra neye ihtiyacım olabilir çantayı hazırladım ama hep bi eksik çıkacakmış gibi geliyor.

Senin yerine lohusalığı yaşıyor yani. :) olbey olbey in dediği gibi bir gün baş başa bırakman lazım bebekle. Sonrasında anlayacağını düşünüyorum. Ne yazık ki empati kurmaktan yoksunlar bu konuda.
Benimki de doğumdan beri evden çalışıyor, arada İstanbul' a gidip geliyor. Çok iyi denk geldi bizim için. Aynı anda ebeveynliğe start verdik ve kör topal çıkmaya çalışıyoruz işin içinden. Bir de evde yardımcı 3. 4. Kişiler varsa onlardan feyz alıp iyice arka planda kalıyorlar galiba. Yalnız olunca zor oluyor ama eşlerin adaptasyonu açısından da güzel oluyor.

Ya ben ne yapcam kizlar gunum yaklastikca corkmaya basladim..ailem yok esimden ayriyiz maddi sorunlar yuzunden daha cok perisan olmamak icin kucuk bi is kurdum hergun gidip is yerini acmam gerek..bes yasinda kizim var birde nasil ustesinden gelcem bilmiyorum.

Ya ben ne yapcam kizlar gunum yaklastikca corkmaya basladim..ailem yok esimden ayriyiz maddi sorunlar yuzunden daha cok perisan olmamak icin kucuk bi is kurdum hergun gidip is yerini acmam gerek..bes yasinda kizim var birde nasil ustesinden gelcem bilmiyorum.
Korkma canım sakince düşünmeye çalış. Dar günlerin ömrü azdır derler. Hem bebekler kısmetleriyle gelir biliyorsun. Allah yardımcınız olsun canım.

olbey olbey tubisimben tubisimben Ewt 4 gündür sagiyordum sutumu.en sonunda bugün az az gelmeye başladı.şimdi doydu mu doymadi mi derdine düştüm aynen sarılık olduğu için biberonla mama veriyordum şimdi çok az emiyor sonra uyuyup kalıyor memede sonra uyanıyor tekrar emiyor ama bu defa basıyor çığlığı.bende tekrar sarılık yükselmesin diye araya mama da veriyorum.doğru mu yapıyorum acaba?[/QUOTE]

Korkma canım sakince düşünmeye çalış. Dar günlerin ömrü azdır derler. Hem bebekler kısmetleriyle gelir biliyorsun. Allah yardımcınız olsun canım.

Sagol canim..Rabbim her darlikta bir kolaylik vermistir biliyorum insallah ustesinden gelicez..nihayetinde insaniz bazen boyle korkular sariyor.

Sezeryan olan arkadaşlar karniniz toparlandi mi benim baya şiş ve sarkik duruyor :110:
benim ki az cok toparlandi sayilir... 26 agustos ta yapmistim dogum alt karnim hafif sarkik seklinde duruyor ama ben cok hareketliyim belki ondan zayifladim hemen...ama cokkk yorulorum ..dun tum evin camlarini sildim perdelerini yikadim kapilar yerlerrr...neyseki esim evdeydi baya yardimci oldu sagolsun..

kiz kardesim evlenioyor 21 inde...tek kardesim var dugununde guzel olmak istiyorum sali gidecem kiyafet almaya...ama evlenio diye cok uzuluyorum uzaga evleniyor cunku :( baya hissedecem yoklugunu..hele kizim teyzesine cok bagli cok zorluk cekecek beni daha da cok uzecek :( biz hatay iskenderundayiz kardesim aydin sokeye evleniyor...ciddi bir bunalima gircem o gittiginde... neyseki sehir ici sk sk gorusuruz ama burda ayni mahalledeyiz 7 24 beraberiz yedigimiz ictigimiz ayri gitmiyor..onun artik baska sehirde yasayacagina inanamiyorum bazen ..off logusalikla beraber bu ayrilik beni ciddi bir bunalima sokacak gibi :(

Kızlar bebeklerde kabızlık nasıl olur?
Kaka yapmak için deliriyor ama sonunda normal cıvık yaptığı kakayı yapıyor. Bizler gibi olmuyor değil mi? Bu kabızlık mı şimdi? Bazen 5-6 defa kakalı bez alırdım şimdi 2-3 tane alıyorum ve avaz avaz yırtıyor kendini. Gaz sancısından daha beter bağırıyor. Ben sanırım aklımı kaçırmak üzereyim. Hergün daha iyi olmasını umarken daha kötüye gidiyor.

Kızlar günaydın gaz çıkarma işlemini her meme emmeden sonra yapıyor musunuz? Birde bebeğiniz kusuyor mu arada? Bunun ne kadarı normal ki?
Günaydın başta her emzirme sonrasıydı şimdi emme aralarında 1 veya 2 kere gaz çıkarıyorum en son tekrar çıkarıyorum daha rahat oluyor Böyle yapınca ;) kusma bizde var her gün sık kusuyor az az. Bazen de tüm mideyi boşaltıyor her yer batıyor çok emdiğinde

Kaka yapmak için deliriyor ama sonunda normal cıvık yaptığı kakayı yapıyor. Bizler gibi olmuyor değil mi? Bu kabızlık mı şimdi? Bazen 5-6 defa kakalı bez alırdım şimdi 2-3 tane alıyorum ve avaz avaz yırtıyor kendini. Gaz sancısından daha beter bağırıyor. Ben sanırım aklımı kaçırmak üzereyim. Hergün daha iyi olmasını umarken daha kötüye gidiyor.
Bizde aynı durumdayız:KK43: kakasını yaparken çok zorlanıyor ağlıyor kıpkırmızı oluyor sonunda cıvık kaka yapıyor. Kabız olsa cıvık olmaz herhalde ne yapacağımı şaşırdım bebeğimi kıvranırken görmek beni çok üzüyor.

Günaydın başta her emzirme sonrasıydı şimdi emme aralarında 1 veya 2 kere gaz çıkarıyorum en son tekrar çıkarıyorum daha rahat oluyor Böyle yapınca :KK66: kusma bizde var her gün sık kusuyor az az. Bazen de tüm mideyi boşaltıyor her yer batıyor çok emdiğinde
Benimki de aynen anlattığın gibi o mideyi boşaltma hemen hemen hergün oluyo maalesef bizde hergün iki kundak değişiyoruz

Sakin ol tatlım, kötüye giden bir şey yok. Biz günde sadece 1 kere kakalı bez alıyoruz. Bazen iki günde bir oluyor. O da bezini açıp bacakları çekince karnına anca o şekilde. Ikınmaktan pıkınmaktan helak oluyorlar. Ikınmayı zamanla öğreniyor bu veletler. Biraz zorlanacak bir iki ayda toparlayacaklar. Doktorumla konuşmuştum bu durumu. 4 güne kadar kakasız bez sıkıntı değil, çişli bezi daha önemli demişti. Bazı doktorların 10 güne kadar normal dediğini de duymuştum. Bu arada o bağırtan şey de yine gaz sancısı. Sancıyla ıkınabiliyorlarmış. Onu da sormuştum doktora.
Asıl soru da kabız değil bence. Kabızda top gibi kaka yapması bekleniyor. Kabızlığın ordinaryusu olarak sana söylememem lazım gerçi. :KK70:

cnm kabiz degil ben ilk kziimda yasamistim bu durumu.. anne sütünü bebegin vucudu aliyor harciyor yani sütün yaradigi icin artik kaka sayisi azaliyor...yeri gelecek haftada 1 2 kere yapacak..onemli olan kakanin kivami...

canim kabizlik o sekilde olmuyor. anne sutu alan bebegin 1 hafta kaka yapmamasinda bile mudahale etmiyorlar.

su an yasadigimiz sey bebegin kaslari kontrol etmeyi bilmemesinden kaynaklaniyor. ikinmak icin kendini sikarken makat kasini gevsetmeyi bilmiyorlar. bu yuzden kaka ve pirtlar zor cikiyor. bebekken her bezin kakali olmasinin sebebi henuz kas kontrolunu ele gecirmemis olmalari. simdi kontrol edebiliyor ama hala dogru kontrol edemiyor. sicak uygulamalar kaslari gevsettigi icin gaz cikarmasina ve kaka yapmasina yardimci oluyor. ya da bacaklari katlama hareketi yine makati actirdigi icin kaka yapmasina yardimci oluyor.

hormonal olarak da melatonin denen bir hormon var derin uykuyla ve bagirsak hareketleriyle ilgili oldugu dusunuluyor. melatonin salgilanmasi baslayinca hem daha az gaz sorunu yasayacaklar, hem daha derin daha uzun uyuyacaklar hem de o aylara gelene kadar kas kontrolu konusunu daha iyi ogrenecekleri icin bu sorunlar ek gidaya kadar rafa kalkmis olacak. ek gida zamani gida intoleransi nedenli gaz ve kabizlik problemleri yasaniyor ki asil kabizlik o iste. simdi sadece ogrenme surecinin defektlerini yasiyoruz.

Back