• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Arkadaslar ben doğum yaptim bugün sabah 9.30 da epidural sezeryan oldum oglumuz kerem 3 kilo 51 cm dogdu. Cok rahat oldu sezeryan bizi merak edip sordugunuz icin teşekkürler gayet iyiyiz sütüm de geldi. Ikinci sezeryan oldugu halde cok rahat gecti. Doğum yapmayan arkadaslarinda Allah yardimcisi olsun sag salim kucaginiza alin inşallah. Simdiden güzel dilekleriniz icin teşekkürler artik 2 cocuklu bir anne oldum sürekli giremeyebilirim hepinizi öpüyorum

Arkadaslar ben doğum yaptim bugün sabah 9.30 da epidural sezeryan oldum oglumuz kerem 3 kilo 51 cm dogdu. Cok rahat oldu sezeryan bizi merak edip sordugunuz icin teşekkürler gayet iyiyiz sütüm de geldi. Ikinci sezeryan oldugu halde cok rahat gecti. Doğum yapmayan arkadaslarinda Allah yardimcisi olsun sag salim kucaginiza alin inşallah. Simdiden güzel dilekleriniz icin teşekkürler artik 2 cocuklu bir anne oldum sürekli giremeyebilirim hepinizi öpüyorum
Canm sağlıkla büyüsün, Allah sağlıklı uzun ömürler versin:dua::dua: sizinde gözünüz aydın:nazar::KK200:

Adem Güneş de birlikte yatma taraftarı ama bazen bebeğin istediğini yapmak gerekiyor sanırım. Okulda gelişim psikolojisi hocalarımız da ayrı yatılabileceğini söylüyorlardı. Artık mecburen öyle olacak. Mutsuz gibi de değil çok şükür.
Sen bilirsin tabi ki de canim

Aslinda sut memede olan bisi diil. Hani pompayla geldi gelmedi seklinde bakmamak lazim olaya. Sut emdikce kanallardan gelen bebegin talebiyle uretilen bisi. Bol bol emzir bol bol talep olussun. Uzun sure emzirmek diil sik araliklarla emzirmek oneriliyordu sanirim. Iki saatte bir iki gogsu de 15er dakika emsin mesela gunduzleri. Yorucu ama bisiler yiyip icmekten kesinlikle daha anlamli.

Bu arada bunu mama tu-kaka olarak yazmiyorum sakin yanlis anlama. Mama iyi ki var ve gerektiginde destek alacagimiz, bebegimizin doymasini saglayacak bi secenek. Ben hastane donusu doktor 30cc mama verin dusuk kilolu sarilik riski yuksek dediginde kizim biberonu reddedince kahrolmustum. Mama verebilmek bile buyuk bisi endisen olmasin hic.

Gucun olabildigince emzir, sivi al ve dinlen. Gerisi nasip kismet canim..
Aslında sürekli emziriyordum memedeydi devamlı. Ben geçenlerde yazmıştım hani kızım beni yalancı meme olarak kullanıyor. Meğersem garibim açmış ondan uyumuyor ve memedeymiş sürekli. Sütü sağdım ki ne göreyim bende süt yokmuş meğer. Dünden beri ağlıyorum sütüm yetmiyor diye.

Bebeğinizi güle güle büyütün Allah sağlık versin her ikinize. Emzirme konusunda çok rahat olun kendinizi sıkmayın hep sütünüzün olduğunu ve olacağını düşünün. bu konuda pskilojinizi hiç bozmayan. ..Bu arada da siz hamilelikte hangi doktora devam ettiniz ve nerede doğum yaptınız * Şişli kolan hastanesine gittiniz mi acaba ? ben de dr ve hastane araştırıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Amin tesekkurler. Evet aslında herşey kafada bitiyor ama yinede kendimi telkin edemiyorum. Ben Dr şişli de özel muayenehanesine gittim. Turkiye hastanesinde kendi Dr umu götürüp orada doğum yaptim. Kolan hastanesinden vazgeçtim. Ama hamidiyeee hamidiyeee arkadaş orada doğum yapacakti ve Dr baya memnundu bebisten fırsat bulursa yardımcı olur sana da.

Benim adım uzum nickli arkadaşın paylaştığı linki okumanı tavsiye ederim canım loğusalık psikolojisi sanırım ben de benzer duygular yaşıyorum neden mama vermen gerektiğini düşündün kakalı bez sayısı mı az bebeğin ağlıyo mu sebebini paylaşmak ister misin şu mama endüstrisine karşı birlikte savaşalım istiyorum bebeklerimizin o yapay mamalara gerçekten ihtiyacı olmadığını düşünüyorum
Okurum canım. Ya aslında her bezinde hemen hemen az da olsa kakasi var. 12 gün kontrole gittim 3400 doğmuştu 3600 olmuş Dr tebrik etti devam dedi ama bazen çok sık uyaniyor emzirdigim halde özellikle geceleri dün mamadan sonra yine emzirdim memede uyuyor çok sukur ki en azından az da olsa emzirebildim. Daha az ve sureleri uzun uyudu. Ondan yetmediğini dusunuyorum yoksa deli gibi istiyorum sadece anne sütüyle beslemeyi. İnşaallah yapabilirim.

Hayırlı olsun canım, Rabbim sağlıkla analı babalı büyütsün inşallah, çok öpüyoruz sizi:KK200:

cnm lohusa sendromundan bu yasadillklarin duygusal olman gayet normal..gogus ucundan sut gelmesi falan sutunle degil meme ucunla alakali ..benimde oyle gogusumden sut damlamio ve ped kullanmama gerek kalmadi ..ne kadar sikarsam sikayim 1 damla süt ya gelir gelmez...ama bebek alinca masaalh likir likir iciyor kilo alimi da cok iyi cok sukur..sende pes etme cnm
Aynen sıkınca 1 damla geliyor gelmiyor. Bebekte içiyor ama bizimki tembel biraz hemen yoruluyor kontrole gittiğimde bebeğim doğum kilosunun üstüne çıkmıştı Dr iyi dedi ama lohusaliktan mi bilmiyorum ama yetmiyormusum gibi geliyor. Çok üzülüyorum. Cvbn için teşekkürler

Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size bir sorum var doğuma girerken alyasınıza kadar çıkarttınız mı? Benim alyansım hala parmağımda ama artık ne parmağımı sıkıyor ne de parmağımdan çıkıyor, onun için böyle kaldı şimdi takıların çıkması gerekiyor deniyor çıkmazsa ne olacak?

Gunaydiiin kizlar
bugun kismetse ogleden sonra hastaneye gidicem yatisim yapilacak.yarin sabahin ilk saatlerinde yada oglene kadar :))kizimi kucagima alacagim
icimdeki heucan cok tuhaf,degidik :))
Korku heycan mutluluk endise merak vs.hepsi karisinca boyle tuhaf bir his olustu ://
Rabbim beni ve bekleyen butun arkadaslari saglikla kavustursun yavrularina insallah
nasil gecti ki bukadar zaman,hic anlamadim(yada simdi oyle geliyor)
Offf cok duygusalim,karisgim...karsimda uyuyan ogluma bakiyorum minicik yuregi ile nasil buyuk mutluluk yasiyor benimle birlikte gun sayiyor hayal kuruyor,halbuki O ada sanki yeni kavusmustum nasil nezaman buyumus abi olmus ://
Ikinci cocuk sahibi olmak duygusal olarak cok zormus
insallah iki kere anne olmayi becerebilirim cocuklardan bekledigimiz o dengeyi ben kurabilirim
sizi cooook seviyorum canim arladaslarim birbirimizi hic tanimadan herseyimizi paylastik cozum bulmaya calistik vs
hepinize cok tesekkur ediyorum
Canım okuyunca duygusallaştım ben de, demek senin de kavuşma günün geldi, çok şükür, Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağında nasip etsin, eminim ki 2. anneliğin de mükemmel olacak, şimdiden bu endişeyi gütmen bile buna yeterli işaret, seni seviyoruz, güzel haberlerini bekliyoruz.

Sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım size bir sorum var doğuma girerken alyasınıza kadar çıkarttınız mı? Benim alyansım hala parmağımda ama artık ne parmağımı sıkıyor ne de parmağımdan çıkıyor, onun için böyle kaldı şimdi takıların çıkması gerekiyor deniyor çıkmazsa ne olacak?
Evet tatlım sezaryene girerken her şeyi çıkartıyorlar, alyansımı, tek taşımı, kolyemi o sabah çıkarttım ben de.

Ay kızlar lohusalik ayri bebisin gaz sendromu ayrı bi de üstüne esimle annem kavga ettiler ailemle esim küstu ailem kesti butun iliskiyi esimi bile görmek istemiyorlar ortada kaldim uzuntuden sütüm kesilir diye korkuyorum aglamak istemiyorum ama elimde degil. Herseyi bırakıp bebegimi alip bi yerlere gidesim geliyo siz ailenizle esinizi arasinda kalsaniz napardiniz

Evet tatlım sezaryene girerken her şeyi çıkartıyorlar, alyansımı, tek taşımı, kolyemi o sabah çıkarttım ben de.
Artık yarın gittiğimde çıkartmak zorundaydam zorla çıkarırlar parmağımdan ne yapayım çıkmıyor:halay:başka bişey takmıyordum zaten, sen nasılsın canm annelik nasıl gidiyor?:KK200:

Ay kızlar lohusalik ayri bebisin gaz sendromu ayrı bi de üstüne esimle annem kavga ettiler ailemle esim küstu ailem kesti butun iliskiyi esimi bile görmek istemiyorlar ortada kaldim uzuntuden sütüm kesilir diye korkuyorum aglamak istemiyorum ama elimde degil. Herseyi bırakıp bebegimi alip bi yerlere gidesim geliyo siz ailenizle esinizi arasinda kalsaniz napardiniz
Böyle bir durumda her iki tarafında daha anlayışlı olması gerekirken sanki lohusa onlarmış gibi daha gergin oluyorlar, konuyu bilmiyorum ama ben ne anneme ne de eşime sırtımı çevirebilirim aralarını yapmaya çalışırdım ama en önemlisi senin şu koşullarda psikolojini sağlam tutman lazım emziriyorsun bebeğin hepsinden önemli

Artık yarın gittiğimde çıkartmak zorundaydam zorla çıkarırlar parmağımdan ne yapayım çıkmıyor:halay:başka bişey takmıyordum zaten, sen nasılsın canm annelik nasıl gidiyor?:KK200:
:))) iyiyiz canım, her şey yolunda çok şükür, yanımda mıyık mıyık uyuyor Selim Tuna, günlerden sonra ben de yatıp ilk defa gündüz uykusu uyudum, gece sık kalkıyoruz, bir de humana içiyorum o mu yapıyor bilemiyorum, sürekli başım dönüyor.

çok zor ve üzücü bir durum keşke kendilerini tutsalardı da senin ve bebeğin hatrına yapmasalardı,sütün kesilebilir diye düşünmeleri gerek.konu nedir bilmiyorum ama.gerçekten sen arada kalmışssın,senin yerinde olsam yapabileceğim pek bişey olmazdı canım bebeğine yoğunlaş zamana bırak ,eşinle de bu konu için tartışma bebeğini düşün zaman herşeyin ilacı..

Herkese merhaba kızlar. Öyle çok sayfa birikmiş ki okumaya fırsatım yok malesef, internet erişim sıkıntım var foruma hiç bakamıyorum. Çok Doğum yapan olmuş e Tabiki olur Eylül bitiyor neticede, hepinizin mis kokulularını Allah sizlere bağışlasın sağlıkla büyütün inşallah.

Bizi soracak olursanız, pek mutlu haberlerimiz yok, 40 haftamız doldu kafa aşağıda pozisyon uygun ama kanala inmiyor kafası. Nst de 100 ü aşan sancılarım çıkıyor ama rahim ağzı tamamen kapalı. Çatı muayenesi oldum ama doktorum dar olduğunu yine de ben normal Doğum istediğim için deneyeceğini söyledi. Suni sancı versem bile kafa bu kadar yukarıdayken işe yaramaz boşuna çekersin dedi. Kızım şuan 3640 kg. Eğer 3800 ü aşarsa hiç denemeyeceğim normal dedi. Cumaya sezaryen günü verecekti bari pazartesi ya da salı olsun belki kendi gelmeyi seçer dedim son bir gayret, Salı'ya anlaştık ama çok riskli daha uzatamam dedi. Moralim çok bozuldu çok ağladım, kasılmalarım devam ediyor bir de neden kanala yerleşemiyor bu çocuk çok üzgünüm çok...

Canim neden uzuuorsun kendini hayirlisiyla saglikla gelsinler de gerisi gercekten teferruat. Rahat ol lutfen.

Amin canım. Hepimizin yavrularını korusun Allah. Evet çok saçlıyız teyzesi, dökülmeden süslü bantlarla tadını çıkarmaya çalışıyoruz:)

Cok tatli bantlariniz ama yaaa. Ben kel kizima da alayim diyorum ama nerde bulunur ki boyle cici bici seyler? Erkek annesi kidemlisi olunca hic bilmiyorum boyle seyleri :)

Günaydın kızlar ya tuhaf bi şekilde herşey yolunda olmasına rağmen ruhum daralıyo iştahım yok süt eksilmesin diye zorla yiyorum resmen niye böyle oldum annem gitti tek kaldım eşim de işe başladı ondan mı acaba bi depresif hava var üstümde sıkılıyorum

Lohusalik hep bunlar. Bi de istanbulda falansan gri havalar da basar. Komik bisiler oku ya da izle derim evden cikamiyosan. Bebisle muzik acip dans et iyi gelir o da. Hepsi gececek insallah ah bu hormonlar...

Gozun aydin canim saglikla buyusun melegin. Hosgeldin iki cocuklular klubune :)

Kizlar bnde dogum yaptim epidural sezeryan 9 eylulde . Lohusa sendromu denilen olay gercktn zormus gunlerce sebepsiz agladim . Herseye sinir oluyorum fln . Sizlerde durum nasil

Bugun hepimizin sendromu gelmis. Kacinci post bu agladim yetemiyorum seklinde okudugum. Allah hepimizin icine ferahlik versin

Aslında sürekli emziriyordum memedeydi devamlı. Ben geçenlerde yazmıştım hani kızım beni yalancı meme olarak kullanıyor. Meğersem garibim açmış ondan uyumuyor ve memedeymiş sürekli. Sütü sağdım ki ne göreyim bende süt yokmuş meğer. Dünden beri ağlıyorum sütüm yetmiyor diye.

Ya iste arttirmak icin sag ama saginca gelen seyi ciddiye alma adi ustunde o pompa bebegin kadar cekemez bisi. Bol bol firsat buldukca emzir. Onun emme gucu artsin ki senin de sutubu ceksin bol bol.

Aynen sıkınca 1 damla geliyor gelmiyor. Bebekte içiyor ama bizimki tembel biraz hemen yoruluyor kontrole gittiğimde bebeğim doğum kilosunun üstüne çıkmıştı Dr iyi dedi ama lohusaliktan mi bilmiyorum ama yetmiyormusum gibi geliyor. Çok üzülüyorum. Cvbn için teşekkürler

Masallah kilo alimi gayet guzel hic takma. Bebis de antreman yapa yapa ekmegini tastan cikarmayi ogrenecek. Hayat bi mucadele simdiden hazirlaniyolar annesi :)

Bayiliyorum lohusa insanin moralini daha da bozan insanlara. Hangisine sozun geciyosa al karsina konus. Ben senden vazgecemem sen de benim ve evladimin iyiligi icin uzatma diye. Bin turlu seyle ugrasiyorsub zaten hic hos olmamis

Canım ameliyata girmeden tokana kadar çıkarıyorsun. Onlar seni uyarıyor zaten ki alyans kesinlikle olmaz ellerini sabitleyip nabız felen için makineye bağlıyorlar parmagindan. Ondan sen bu aksam çıkarmaya bak. Stres yapma bu gece çok guzel uyumaya bak sağlıkla kavusun prenses berilcige :)

Back