- 5 Nisan 2016
- 739
- 1.109
- 28
- 37
ben lansinoh un kremini kullanmistim hem bebegede zarari yok kisa surede iyilesti gogus uclarim icine sinmezse yikayabilirsin ama yikamak gerekmiyor cok gecmis olsun canim bir an once iyilesir ins.Kızlar nolur bana yardım edin. Gogus ucum öyle bir yara oldu ki gamastan kullanıyordum ama işe yaramadı oluyorum ağlıyorum emzirirken sanki ucu kopacak gibi duruyor öyle böyle birşey değil. Nolur bana birşey önerin de bende kurtulayim su acidan
Allah sana da nasık etsin benim 7 .denememde oldu Allah isteyen herkese nasip etsinKızlar masallah bebişlerinize Rabbim hayırlı kolay doğumlar nasip etsin hepinize sag salim kucagınıza alırsınız inşallah.
Ben 2.5 yıldır bebeğimi bekliyorum tüp bebek tedavisi oluyorum.pazartesi günü transferim var.ismen(bahar) bana dua eder misiniz kızlar hamişlerin duasıkabul olurmuş.şimdiden Allah razı olsun
önünde 6 gün var canım stres yapma olur muhtemelen o tarihe kadar,dr unla konuş engel yoksa normal doğum istediğini net bir dille söyle,olmazsa o yokken başka dr yapar doğumu,o sana tatil öncesi sezeryan teklif edebilir.inşallah bunların hiçbirine gerek kalmadan vaktinde gelir bebiş ama rahat ol herşey olacağına varıyo biz ne kadar uğraşssakta,bi şekilde olacak sonuçtaGünaydın bizde hala aynı bedende yaşamaya devam ediyoruz. Dün akşam çok kötüydum bunca beklenen bebek ya son anda birsey olursa diye çok ağladım kendimi durduramadim. Çok stresliyim öylece bekliyorum. Salı günü 40 hafta dolacak kontrol var bakalım dr. Ne diyecek. 24 eylülde tatile gidef3kmis bekler mi yoksa sezeryan mi der. Bunca zaman bekledim dr. Tatil planı yüzünden sezeryan olsun istemiyorum. Zorunluysa sağlık için se tamam ama tatil içinse nasıl anlayacagim.
Benim annemler yaptı bana. Bebeğin suyuna altin koyuyorsun elinle 40 defa sayiyorsun o suyla bebekte sende yikaniyorsun sonra bir komsuya gidiyorsun komşunun bebeğe yumurta un şeker vermesi gerek bazıları unu yüzüne sürüyormuş bide benim oğluma para verdiler rizki bol olsun diyeyms bu kadar canımdoğum yapan anneler yarı kırk Nasıl uçurulur bilen varmı adet yapalım dedik ama nette bi sürü şey yazıyo hangini yapacağımı bilemedim
Etkili olabilir cunku;yara olan goguste bakteri oluyor sogan antibiyotik etkili oldugu icin iyi gelmesi cok mantikli badima gelirse(kesin gelecek) deniycemkizlar gogus yarasi icin sogani deneyin sogani kirip goguslerinize koyun koca kar ilaci ama gercekten etkili yeni dogum yapan kuzenim test etti :)))
bu arada bende hala tık yok sancida yok
Elinle 40 defa sayıyosun bunu anlamadım canım teşekkür ederimBenim annemler yaptı bana. Bebeğin suyuna altin koyuyorsun elinle 40 defa sayiyorsun o suyla bebekte sende yikaniyorsun sonra bir komsuya gidiyorsun komşunun bebeğe yumurta un şeker vermesi gerek bazıları unu yüzüne sürüyormuş bide benim oğluma para verdiler rizki bol olsun diyeyms bu kadar canım
doğum yapan anneler yarı kırk Nasıl uçurulur bilen varmı adet yapalım dedik ama nette bi sürü şey yazıyo hangini yapacağımı bilemedim
canım benim tebrik ederim umarım sağlıkla kucağına alırsın. 7 deneme az değil . nasıl oldu peki. çok yakın dostum var da onlarda 4 defa denedi olmadı . belki bi faydam olur onlaraAllah sana da nasık etsin benim 7 .denememde oldu Allah isteyen herkese nasip etsin
Yok işte damak yapısı bozulur bilmem ne yok zararlı diyorlar kafamı bulandırıyorlar. Bende ikilemde kalıyorum. Böylede emzik gibiyim. Gecem gündüzüme karıştıYalanci meme vermede nasil bir sorun var anlayamadim desem :) bebek ne istiyorsa anne nasil rahat edecekse dogru odur bana gore. Emzik istiyorsa verilir kundak istiyorsa sarilir kucak istiyorsa alinir.. Sadece ileride seni zora sokmayacak tercihler yapmak kritik olabilir. Meme kavramasi anne memesine uygun bi emzik secersen goguslerin yara olmaz mesela.
Çok tatlısınız maşallahBiz de iyi sayılırız teyzesi. Kızımda gaz sancısıyla kolik benzeri bir şeyler başladı ne yazık ki,yaklaşık 1 haftadır sabah 6 dan öğlen 12 ye kadar mütemadiyen ağlıyor. Uykuya dalıyor 20-30 dk sonra tekrar çığlık atarak ayakta. Uyuduğunda inliyor sürekli. Daha yeni oturabildik kahvaltıya. Bayram tatili diye doktora da gitmedik, evde denenebilecek ne varsa deniyoruz. Çocuk doktoru bir yakınımızı aradık, birkaç tavsiyede bulundu onları yapıyoruz. Sebepsiz bir hastalık olması üzüyor. Semptomatik tedavisi yok. Günü atlatabilmek şuanki amacımız ve tahminimce birkaç ay bizimle gelecek gibiBizimkilerden de gelen giden yok halen pestilim çıkıyor akşama kadar. Bugün kayınvalidem geliyor İstanbul' dan, biraz evle ilgilenir en azından da benim de tek derdim gazlı bebişim olur. . Biz halen anne sütü+mama şeklinde ilerliyoruz. Ben de biberon kullanıyorum ama memeyle bir sıkıntısı olmadı. O durum biraz çocuğun yapısıyla da ilgili sanırım. Bir de doğru biberon seçimiyle memeyi unutmaması sağlanabilir. Onlar can sıkıcı şeyler değil canım yeter ki sağlık olsun, öyle de böyle de büyüyecek bu kuzucuklar. Bu da bu sabahki gaz çıkarma seansımızdan. :/
Teşekkür ederiz teyzesi, kıza benzetiyorlar oğluşumu hep:)Maaşallah bu ne tatlılık ya. Erkek güzeli olmuş selim tunacık:)
biz yari kirkinda bebegin tum vucuduna pekmez surer 1 saat kadar bekletir yikariz pekmez bebegin vucudundaki agri sizi vs. alirmis.suya altin koyma isinide kirkinda yapariz yikama bittikten sonra en son suyunuda kevgir e yuzuklerimi koyar suyuda onun ustunden dokeriz.herkesin farkli farkli adetleri vardoğum yapan anneler yarı kırk Nasıl uçurulur bilen varmı adet yapalım dedik ama nette bi sürü şey yazıyo hangini yapacağımı bilemedim
Canım numaranı bilsem seni arayacaktım, nete bile girecek enerjim yoktu, senin de aynı sancıları çektiğini hatırlıyorum, birisi 10 saat 20 saat sürecek dese rahatlayacaktım resmen, çok şükür 2. Gün daha iyi, 3. Gün daha da iyi derken ayaklandık, dün dikişlerim alındı, bugün biraz ağrımız var içeriden içeriden sızlıyor, doktor 40 gün dinlen dedi, bebek bakarken çok mümkün olmuyor ki. Canım ben de tam 18 kg aldım 64 kg ile kaldım, 82 kg olmuştum, sabah tartıldım 73 kg çıktım, 9 kg gitmiş 9 kg duruyor, hedefim evlendiğimdeki kilom56-58 ideal benim için, 5-6 kg fazla kiloyla hamile kalmıştım, emzirirken kan ter içinde kalıyorum, 3 lt su içiyorum sanırım en çok bu durum kilo vermeye yardımcı olacak, bol bol emziriyorum canım inşallah bizimki de ay sonunda almış olur, çok öpüyoruz siziayyyy canım ya okurken hissettim resmen. o sezeryan ilk GÜn de bende sürekli soruyordum ne zaman iyileşirim bu ağrılar niye geçmiyor. ya içimde sanki bıçak unutulmuş bu niye batıyor.bütün sezeryan olanları aradım kaç günde geçer bu acı. dediğin gibi o ilk yürüyüş zor ben hastaneyi ayağa kaldırdım böyle bi zorluk görmedim.şimdi iyi olmana sevindim inanır mısın dışta ki yaram ağrımıyor içte hala ağrı hissediyorum ben. Bu arada karnın n durumda şişkinlik indi mi baya.beni bugün bi arkadaş gördü şoka girdi zayıflamışsın diye. doğum öncesi kotlarıma giriyorum aa ama 5 kilo fazlam kalmış ayıptır söylemesi ben 18 kilo almıştım. nasıl ve nereye gitti hiç anlamadım . bu arada bebeğim on beşinci günde toplam 300 gr tek aldı. ilk iki hafta zaten az alıyorlar ondan sonra iyi aldı benim ki. o yüzden sütüm besliyor mu falan düşünme emin ol besliyordur. beslemese benim ki beslemez bu bi ay nerdeyse doğru düzgün beslenemedim. sen bol bol emzir bir ay sonra süpriz yapar kg ile. ay çok uzattım sağlıkla kal
Çok sağol canımın içi, tüm tavsiyelerini uygulayacağım, stres yapmayayım diyorum ama elimde olmadan da kilo artışına odaklanıyorum, bu lohusa psikolojisi nasıl bir şeyse, habire bebeğime yetebiliyor muyum diye sorguluyorum kendi kendime.Sutun cok geliyorsa sag sutunu canim bende sagip verdim ogluma insallah bebegine yarar sutun sen guzel beslen kemik suyuna corbalar tuket bezelye cok iyi yapiyor besleyici onuda et yada tavuklu yap kimyonlu tuket bebegine gaz yapmasin benimkiler ayda 1.300 aliyorlardi 3.700 dogdu 1 aylik kontrolumuzde 5 kilo oldu oglus boyuda 58 cmm sitres olma buyur annesi :))
Sizleri okuyunca onceki dogumumu hayirliyorum ve simdiki icin korkularim basliyor ama sonu cok guzel olacagi icin kendimi sikmamaya calisiyorumCanım numaranı bilsem seni arayacaktım, nete bile girecek enerjim yoktu, senin de aynı sancıları çektiğini hatırlıyorum, birisi 10 saat 20 saat sürecek dese rahatlayacaktım resmen, çok şükür 2. Gün daha iyi, 3. Gün daha da iyi derken ayaklandık, dün dikişlerim alındı, bugün biraz ağrımız var içeriden içeriden sızlıyor, doktor 40 gün dinlen dedi, bebek bakarken çok mümkün olmuyor ki. Canım ben de tam 18 kg aldım 64 kg ile kaldım, 82 kg olmuştum, sabah tartıldım 73 kg çıktım, 9 kg gitmiş 9 kg duruyor, hedefim evlendiğimdeki kilom56-58 ideal benim için, 5-6 kg fazla kiloyla hamile kalmıştım, emzirirken kan ter içinde kalıyorum, 3 lt su içiyorum sanırım en çok bu durum kilo vermeye yardımcı olacak, bol bol emziriyorum canım inşallah bizimki de ay sonunda almış olur, çok öpüyoruz sizi
Emin ol com guzel yetiyorsunÇok sağol canımın içi, tüm tavsiyelerini uygulayacağım, stres yapmayayım diyorum ama elimde olmadan da kilo artışına odaklanıyorum, bu lohusa psikolojisi nasıl bir şeyse, habire bebeğime yetebiliyor muyum diye sorguluyorum kendi kendime.
Canım numaranı bilsem seni arayacaktım, nete bile girecek enerjim yoktu, senin de aynı sancıları çektiğini hatırlıyorum, birisi 10 saat 20 saat sürecek dese rahatlayacaktım resmen, çok şükür 2. Gün daha iyi, 3. Gün daha da iyi derken ayaklandık, dün dikişlerim alındı, bugün biraz ağrımız var içeriden içeriden sızlıyor, doktor 40 gün dinlen dedi, bebek bakarken çok mümkün olmuyor ki. Canım ben de tam 18 kg aldım 64 kg ile kaldım, 82 kg olmuştum, sabah tartıldım 73 kg çıktım, 9 kg gitmiş 9 kg duruyor, hedefim evlendiğimdeki kilom56-58 ideal benim için, 5-6 kg fazla kiloyla hamile kalmıştım, emzirirken kan ter içinde kalıyorum, 3 lt su içiyorum sanırım en çok bu durum kilo vermeye yardımcı olacak, bol bol emziriyorum canım inşallah bizimki de ay sonunda almış olur, çok öpüyoruz sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?