• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Yalanci meme vermede nasil bir sorun var anlayamadim desem :) bebek ne istiyorsa anne nasil rahat edecekse dogru odur bana gore. Emzik istiyorsa verilir kundak istiyorsa sarilir kucak istiyorsa alinir.. Sadece ileride seni zora sokmayacak tercihler yapmak kritik olabilir. Meme kavramasi anne memesine uygun bi emzik secersen goguslerin yara olmaz mesela.
Ayyy banada ilk cocugumda emzik verme memeyi birakir diye baski yapti gorumcem bide mama verditmemisti ://
Ama bu sefer bende tecrubeliyim :)) cantama emzik ve mama koydum
okudugum bircok yerde erken dogan bebeklere ozellikle emzik veriyorlarmis emme refleksi gelissin diye

Kızlar nolur bana yardım edin. Gogus ucum öyle bir yara oldu ki gamastan kullanıyordum ama işe yaramadı oluyorum ağlıyorum emzirirken sanki ucu kopacak gibi duruyor öyle böyle birşey değil. Nolur bana birşey önerin de bende kurtulayim su acidan

Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum uçları yarıldı :KK43: bazen ağlayarak emziriyorum. Bugünden beri her emzirmeden önce ılık su ile yıkıyorum hemen emziriyorum bu işlem biraz rahatlattı beni. Acı biraz daha azaldı bi dene istersen.
Emzirdikten sonra bi 5-10 dk açıkta bırakıyorum.

Kızlar nolur bana yardım edin. Gogus ucum öyle bir yara oldu ki gamastan kullanıyordum ama işe yaramadı oluyorum ağlıyorum emzirirken sanki ucu kopacak gibi duruyor öyle böyle birşey değil. Nolur bana birşey önerin de bende kurtulayim su acidan
ayyy kiyamam yaaa o aciyi cok iyi biliyorum uzun sure cekmistim bir suru sey denemistim gecmemisti
en son oglum kan kudunca cocuk doktorunu aramistim ve iki ilac ismi soylemisti(adlarini malesef hatirlamiyorum)ama eczaci veya doktorun yardimci olabilir biri bisey pomad ti digeride yibe bir merhemdi ve ikisini karistirip surmustum birdahada aci nedir bilmedim
Bence eczane veya dr.a danis
insallah biran once gecer
evde yapabileceklerin karbonatli su pamugu batirip sikabilirsin
bence zeytin yagida iyi gelebilir denemedim ama oyle dusunuyorum
birde gogus pedi olarak jelli olanlari oneriyorlar daha iyi sutu emip kuru tutuyormus

Benim bebeğimde erkek o da henüz girmedi kanala bayramın 1.günü kontrolde bizimkinin 3764 çıkmıştı kilosu 38+3 tüm ozaman sürekli dua ediyorum çok kilo almasın diye çünkü normal doğum istiyorum pazartesiye inşallah çok almamış olur kilo Allahım gönlümüze göre versin inşallah battaniyeyi bende yapayım birazdan bende banyoya giricem nerdeyse kaynak suyla yıkanmayı düşünüyorum belki faydası olur :) inşallah senin bebeğinde gelir sağlıcakla daha fazla beklemeden
Seninkinin kilosu biraz daha cokmus ama olsun, normal olur yine de insallah

Şu meryem ana eli diyorlar rahimi açıyormuş bir dene istersen. Birde ilişki önerirm gerçektn doğumu acayip tetikliyor cnm. İnşllh bu gece seni yormadan gelir bebişin
Iliski denedim :)) meryem ana otunu bu gece okuyup suya koyucam inşallah. Her yolu deniyorum artik
Cnm sıcak suyla küveti yada jakuziyi doldurup girmek çok etki ediyormş sıcak suyla yıkanmaktn daha iyimiş. Eğer varsa bence dayanabileceğinz bir sıcaklıkla doldurp içinde bir saat kadar kalabilsnz bence boşa gitmez:)
Ben de oyle yapiyorum. Bu gece bi kere daha doldurayim bari.
O çiçeği bende duydum ama o sancı gelince okununca açılma kolay oluyormuş öyle okudum hep yapanlarda öyle dedi bana da okucak arkadaşlarım :) zor işler hemde ne zor filmlerde hemen doğuruyorlar valla hoş hemen hamilerde kalıyorlar ya neyse :):):) keşke gerçek hayatta da öyle kolay olsa herşey
Ben pazartesiden once koyup deniycem ki suni sanci veya sezeryana gerek kalmaz belki diye

Böylede planlı doğumu başlatmak gibi oldu ay bi heyecan yaptım:KK17: eşime diyorum aşkım az bi gaz ver bana diye acale etme daha günü var aşkım bekle diyor gıcık ya :):KK70:
Senin yine gunun var benimki artik tehlikeye giriyor, suyum da azaldi bebege bir sey olcak diye korkuyorum

Kendi sütünuzden de surebilirsiniz biraz emzirdikten sonra. Onun da iyi geldiğini duymustum

Ayyy banada ilk cocugumda emzik verme memeyi birakir diye baski yapti gorumcem bide mama verditmemisti ://
Ama bu sefer bende tecrubeliyim :)) cantama emzik ve mama koydum
okudugum bircok yerde erken dogan bebeklere ozellikle emzik veriyorlarmis emme refleksi gelissin diye

Avent soothie tavsiye edebilirim emzik konusunda. Gerci emzikte secen bebek oluyor biz sadece saglikli secenekleri sunup kabul edip etmeyecegine bakabiliyoruz :) ilkinde benim de cok kati oldugum seyler vardi ama su an biliyorum ki saglikli bebek icin saglikli anne sart. Hayatinizi kolaylastiracak size nefes aldiracak herseye yer acmak gerekiyor.

Canım ben hem mastit oldum hemde göğüs uçlarım çatladı ateşten ağrıdan her gece acile gittim. Ben çözümü bi iki gün emzirmemekte buldum belki yanlıştır ama dayanamadım o arada avent göğüs kalkanı kullandım. Bide sağdıktan sonra evicap kapsülü iğneyle delip sürdüm uçlarına bana çok iyi geldi. Ama kalkan kesinlikle çok işe yarıyo geçmiş olsun

Canim durum cok kotuyse ilac bazli bi yrdim alman iyi olur. Ama idare edilebilecek birseyse ben zeytinyagi ve lansinohu donusumlu surup acik birakiyorum. Biri yumusatip iyilestiriyor digeri sertlestirip dayanikliligini arttiriyor. Herhangi birseye temas etmemesi ve gogus ucu kuruyoen surulmesi onemli. Ikisini de emzirmeden yikaman gerekmiyor o acidan tekrar tahris etme riskin yok.

Sabundan uzak tut kurutup catlarir daha kolay tahris olur uclari. Karbonatli suyu da pamukcuk disinda kullanma o da kurutuyor.

Ama dedigim gibi bunlar zaman isteyen cozumler durumun aciliyetine gore doktordan yardim al mutlaka. Cok zordur cok cok gecmis olsun

Çok keyifsiz bir gece yaşadık kızlar. Hatta gece ile sınırlı değildi. Öğlen 2 de uyandı bebişim, klasik emişme seansı gaz çıkar altını aç. Üstünede bıcı bıcı yaptırdık. D vitaminine başladığımız günden beri bebiş huysuzdu. Önceki gün d vitaminini vermeyi unutmuştuk ve keyifli geçirmişti. Fakat mecbur tuttukları için banyodan sonra onu verdik. Bebişin ayarları kaçtı.
Öğlen saat 2 den gece saat 2 ye kadar uyumadı. Sürekli ağladı, çırpındı, emdi, gazlandı, altı değişti... aklımızı kaçıracaktık. Üstünede üst üste misafir...:KK12:
O ağladıkça her kafadan trilyon ses:işsiz:
Yok aç bu çocuk mama ver, gazı var onu sür. Sütüm yetiyor denince yok yaramıyor demekki. En son çıldırıp ufak çapta terör estirince sustular:olamaz:
Monovit denen ilaç çöpü boyladı
Ben terör estirince (kimseye eyvallahım yoktur) herkes dağıldı:KK45:
Gece 2ye kadar bebişim ağladı kustu çırpındı
2de inleye inleye uyudu zavallım
Elim kırılsaydı vermeseydim:kızgın:
Toksik etki dedikleri olayı dibine kadar yaşadık malesef. Şimdi d vitamini olayını nasıl çözeceğiz bilmiyorum:işsiz:
merhaba ben ilk kızımda da sizin dediğiniz olayı yaşamıştım dktorumuz d vitaminini yani monoviti değiştirip yerine multitabs ı önerdi işe yaramıştı bizde

Bizim bebis cok fena memeci oldu kizlar. Yerine yatirinca agliyor 10dk sonra. Illa ki memede durucak yani, annem olmasa yemegimi yiyemeyecegim o derece . Sizde durumlar nasil?
benim kız memeci değil pek 2 saatte 1 veriyorum güzelce emiyor sonra diğer seansa kadar istemiyor allahtan istemiyor çünkü evde benden ful ilgi bekleyen kıskanç bir abla var kreşe başlayacak ekim başında bakalım belki rahatlarım o zaman

Kızlar masallah bebişlerinize Rabbim hayırlı kolay doğumlar nasip etsin hepinize sag salim kucagınıza alırsınız inşallah.
Ben 2.5 yıldır bebeğimi bekliyorum tüp bebek tedavisi oluyorum.pazartesi günü transferim var.ismen(bahar) bana dua eder misiniz kızlar hamişlerin duasıkabul olurmuş.şimdiden Allah razı olsun
baharcım allah en hayırlı zamanda yavrunu kucağına almayı nasip etsin inşallah

Canım avent göğüs kalkanı kullananlar çok memnun. Bir de göğsünü kendi sutunle sil. Oğlumda o da çok iyi geldi.

Teşekkür ederiz kuzummm, amin inşallah, Rabbim herkesi sağlıkla hayırlısıyla kurtarsın, elti faktörünü yok sayıyorum elimden geldiğince, şu günlerde dünyanın en güzel mutluluğunu yaşıyorum:anne:eşim sürekli" biz Selim Tunanın bu hallerini çok özleriz, o zaman bir tane daha yaparız " diyor, ikimiz de bebek konusunda son 1 yıldır istek duyuyorduk ama 2. Planının bu kadar erken yapılacağını düşünmezdim hiç:halay:
Feyza hanım doğum haftasında extra bir ilgiliydi canım anlatamam, doğum öncesi ellerimi tuttu, üşümüşsün diye ısıtmaya filan çalıştı, sohbet ettik, çok canayakındı anlayacağın, ekibi de çok iyi gerçekten, spinal oldum, hemen getirdiler kuzumu, kokladım, öptüm, sıcacıkkk, mis kokuluuuu, ipekten daha ince, yumuşacıkkk... şu anda yazarken de ağlıyorum, müthiş bir hismiş. 08:30 gibi ameliyathanedeydim, 08:51 de kollarımdaydı yavrum, 10:30 gibi odama çıktım, yavrum babasının kollarında beni bekliyordu:KK200: sezaryen çok zormuş dediğim anlar oldu, kimsenin gözü korkmasın o minik yanak, dudak yüzünüze değdiğinde başka hiçbir şeyin önemi yok diyorsun.
Sonda saat 4:30 gibi çıkarıldı, ilk yürüyüş için kaldırdılar, o yürüyüşü atlatmak işin zor kısmı,3 tane serum bağladılar, 4 tane parol damar içi verdiler, antibiyotik ve mide koruyucuları sürekli yaptılar, kalça ya da bacaktan ağrım var dedikçe tilcotil ağrı kesiciyi uyguladılar, wcye çıkmak çok zordu ilk gün, daha çok yakın zamana kadar kullanılan bir ağrı kesici varmış , ismini umuttum, sanırım endioldü, ürünün o serisine ait bir sıkıntı mı bilmiyorum, baş hemşire "keşke ondan verebilsek de, bu ağrıları çekmesen ama artık stopaj yaptık kullanmıyoruz, hastalarda deliryum başladı resmen, halüsinasyon gördü hepsi de"dedi, parol ve tilcotillerle ilk geceyi atlattık canım, onun için zordu, 1. Gün wcye gitmek böyle zorken, "artık ayağa kalkamam ben, basamam artık" diyordum,2. Gün eşime koridorda yürüyelim mi dedim, o acı hiç geçmeyecek gibi şiddetli ama saatler içerisinde iyileşiyor, detaylı yazdığım için kimseyi korkutmuyorumdur umarım, ben hemşire doktor kim gelirse " ne zaman geçecek?" sorusunu soruyordum sadece, 4 adımlık wc yolunda eşimin omzunda ağlıyordum, internetten tek baktığım "sezaryen sancısı kaç günde geçiyor?" Zamanını bilirsem dayanma gücüm artacak gibi hissediyordum, o yüzden anlatıyorum.
Doğum haberini herkese sonradan vermeyi tercih etmiştik, sadece eşimle gittik hastaneye, hemşire bayan refakatçi deyince haber verdik geldiler, başkent hastanesinde doğum süreci hakkında tek olumsuz yorumu tek bir hemşire hakkında yapabilirim, o da çok mühim bir şey değil ama bebeğim ilk başta meme ucunu tutamadı, hemşire de 31 haftalık hamileydi ve belli ki sıkıntısı vardı, uğraşmak istemedi, uğraşamadı, bir de bayan refakatçi diye tutturdu,"hayır, eşim kalacak" dedim en sonunda, yorum yapamadı, sonuçta tek kişilik odadayız, ortamda erkek olması kimi rahatsız edebilir ki, yanlış mı düşünüyorum, kaç kişi yurtdışında ailesinden uzakta doğum yapıyor, tek eşi oluyor yanında, neyse hemşireye kati dilde söyleyince anladı, zaten nöbeti de bitmişti, diğer personel her konuda çok yardımcı ve iyi niyetliydi, doktorumun yardımcı hemşiresi, nst sorumlusu bile geldiler odaya ziyaretimize, SelimTunayı sevmeye:KK66:
Doğum ücreti hakkında 1500 derlerse itiraz et, takip hastasıyım daha geçen gün 1000 demiştiniz dersin, maalesef yan yana 4 kişi oturuyor yatış işlemlerinde, bir bey var suratsız, sadece o 1500 diyor, diğerleri 1000, biz de anlam veremedik.
Biz toplamda 1375 tl ödedik, 1000 tl doğum, 225 tl suit oda, 50 tl refakatçi, 100 tl extra ödemeler( yatış için bu standart)
İnşallah çok güzel, çok rahat geçer canım senin, çok dikkat et kendine, öperim yavrumu, biz de sizi çok öpüyoruz teyzesi:KK200:
ayyyy canım ya okurken hissettim resmen. o sezeryan ilk GÜn de bende sürekli soruyordum ne zaman iyileşirim bu ağrılar niye geçmiyor. ya içimde sanki bıçak unutulmuş bu niye batıyor.bütün sezeryan olanları aradım kaç günde geçer bu acı. dediğin gibi o ilk yürüyüş zor ben hastaneyi ayağa kaldırdım böyle bi zorluk görmedim. :( şimdi iyi olmana sevindim inanır mısın dışta ki yaram ağrımıyor içte hala ağrı hissediyorum ben. Bu arada karnın n durumda şişkinlik indi mi baya.beni bugün bi arkadaş gördü şoka girdi zayıflamışsın diye. doğum öncesi kotlarıma giriyorum aa ama 5 kilo fazlam kalmış ayıptır söylemesi ben 18 kilo almıştım. nasıl ve nereye gitti hiç anlamadım ;) . bu arada bebeğim on beşinci günde toplam 300 gr tek aldı. ilk iki hafta zaten az alıyorlar ondan sonra iyi aldı benim ki. o yüzden sütüm besliyor mu falan düşünme emin ol besliyordur. beslemese benim ki beslemez bu bi ay nerdeyse doğru düzgün beslenemedim. sen bol bol emzir bir ay sonra süpriz yapar kg ile. ay çok uzattım sağlıkla kal

Kızlar merhaba çok özledim hepinizi:KK200: selim tunadan fırsat buldukça girip okuyamadığım sayfaları okuyup alıntılayayım dedim ama telefonun azizliğine uğradım, alıntılarım gitti, kusura bakmayın lütfen, hepinize çok teşekkür ederim ayrı ayrı, tebrik mesajlarınızı okudum, meraklı bekleyişlerinizi okudukça çok mutlu oldum, çok şükür ikimiz de iyiyiz, bugün tam bir haftalık olduk, doğum hikayemi ilk fırsatta yazacağım ama o fırsat nasıl bulunacak bilemiyorum, sürekli emziriyorum, hayır demiyor bizim prens:halay: özet geçecek olursam 3730 gram 54 cm olarak doğdu bizim oğluş, doğumdan bir haftaönce 3510 gramdı ölçümü, doğumdan bir gün önceyse 4151 gram ölçülmüştü, 3800-4000 gram civarı doğar demişti doktorumuz, su miktarım çok fazlaymış, bu yanılsama normal dedi, çektiğim sancılar da o yüzdenmiş, çok şükür yavruşum kucağımda, uyuyup uyandığımda gerçekliğine inanamıyorum, eşsiz bir şey, bambaşka bir mutluluk, hayattaki en güzel mucize, en güzel hediye, eşimin ayakları yere basmıyor, bu kadar havalanacağını hiç tahmin etmemiştim:KK200::nazar: Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Her kadın anne olmalıymış dedim kucağıma alınca:anne: ilk bir haftamız nasıl geçti derseniz, şaşkın, telaşlı, yorgun, mutlu,aşırı mutlu, hep mutlu diyebilirim:) kayınvalidemler bizdelerdi @11Hatice11 sormuşsun, eltim kendisinden bekleneni yaptı evet, şaşırtmadı beni, ne kurbanı evine aldı, ne yardım etti, ne misafir ağırladı , üstüne üstlük, taburcu olduğumuz ilk gün 2 tane küçük çocuğunu tek başına bebeği merak ediyorlar diye bize gönderdi, ağrıdan ölüyorum ki, ağzımı açmadım, eşim kayınvalideme söylüyordu " yengem şaşırdı herhalde iyice, sinem'in dinlenmesi lazım, çocuklar gitmeli "diye. Hiçbir şeyi kafaya takmamaya çalıştım, ağrılarım çoktu, bir an evvel toparlanıp, bebeğimle tam manasıyla ilgilenmeliydim, bayram 1. günü mutfağa bir girdim, ortalık darmadağın vaziyette, ev evlikten çıkmış haldeydi, eşim yüzüme bakıyor, " tamam, bayram bitişi komple halılar yıkamaya, yardımcı bayan çağırırız, her yeri tertemiz yapar" diye beni rahatlatmaya çalışıyor, ta ki bugün ev düzene girdi, bir oturup çay içebildim keyifle. İlk 3 gün hiç sütüm gelmedi kızlar bu arada, 1 gece kaldık hastanede, ertesi gün duş aldım, süt yok, ertesi gün yine duş, göğüsler bomba gibi ama gelen giden yok, sağdık15 cc ancak çıktı, 4. Gün artık miktarı arttı ama tabii ki yeterli değildi, philips avent 1 numarayla sma mama veriyoruz 3-5 dakikada bitiriyor, saatlerce mis gibi uyuyor bebitom, göğsümü tutuyorum gece hiç almıyor, gündüz de zorla alıyor, sağıp( lansinoh 2 li elektrikli makina) biberonla verince içiyor, çarşamba günü sarılık kontrolüne gittik, çok şükür sarılık çıkmadı ama doktordan fırçayı yedik, ne yiyor dedi, mama ve anne sütü, biberonla dedim, " ya hayır olmaz, naptınız, bakın alışır, bebeklerin alışkanlığı 3-4 gün dedi, "sezaryen doğum oldu, ilk 3 gün sütüm zaten yoktu"dedim, "mama verilecekse bile kaşık ya da enjektör" dedi, biliyoruz bunları teorikte, burada da konuştuk ama yaşayınca, çaresiz olunca veriyor insan, kaşıkla almadı Selim Tuna , döküldü, çıkardı filan, zor geldi belki bize de, fırçayı yeyince doktordan azıcık irkildik herhalde, oğlumla bir anlaşma daha yaptık, anne karnından antremanlı yavrum zaten anlaşmalara:KK66:" Selim Tuna biberon yok baby, meme emilecek bebeğim" dedim, 2 gündür sadece meme emiyoruz, sütüm arttı, önce sağ göğüsteki kalkanın(philips avent) içine süt birikiyordu, şimdi sol göğüse de birikmeye başladı, humana still tea içiyorum 3-4 fincan, bulgur pilavı, 3 -4 lt su, et sulu çorbalar ve hurma tüketiyorum, inşallah sütüm de faydalıdır. Her yaşadığımı kısa kısa özet geçesim var :KK66: hastane sürecinden de bahsedecek olursak, tek gece kaldım, 3 tane depend hasta külodu bir tane pijamayla taburcu oldum, bebeğe 3 hastane çıkışı tam takım 1 de yedekli almıştım, yetmedi diyebilirim, kirli üstüyle çıktı:KK66: 8 tane bez koymuştum, yine yetmedi, babası gidip aldı, ilk gece neredeyse 4-5 defa mekonyum yaptı, benim sonda çekildikten sonraki temizliği de ıslak mendille yaptılar, 1 paket unibabay yenidoğan koymuştum, yetmedi, babamız yine gidip aldı. Doğum yapmayan çok az arkadaş kaldı sanırım, işe yararsa diye yazıyorum, aklıma gelenler bunlar kızlar.
Sizlerle bayramlaşamadık bile yoğunluktan, herkesin geçmiş bayramını da kutluyoruz, işte Selim Tuna'mız teyzeleri:KK200::nazar:
Maaşallah bu ne tatlılık ya. Erkek güzeli olmuş selim tunacık:)

Kasıklarımda bebek hareket ettikçe çok acı verici ağrılarım oluyor ilk hamilelik ne zormuş sancım varmı yokmu anlayamıyorum belimden de ağrı vuruyor yarın kontrolüm var doktorum ne dicek çok merak ediyorum bu saatte uyku muyku kalmadı yine :)

Arkadaşlar iki gundur çok zor geciyor bizim için oglumda burun tıkanıklığı ile uğraşıyoruz. Ben de grip oldum sanarken idrar yolları enfeksiyon olmusum lohusalkta daha fazla hissediliyormus atesim 38 e kadar çıkmıştı üşüme vardı hemde cok dikkat ettiğim halde oldu idrarda yanma hissettiginiz an doktora gitmeniz tavsiye ediyorum. Oğluma da doktor serum fizyolojik vermişti ise yaramadı tabi ben burun aspiratörüde kullanıyordum ama bir türlü geçmemişti hatta tikanikliktan meme bile ememiyordu en sonda deniz suyu çözeltisi aldık dün sukur bu gece rahat uyudu.

bebeğin hareketlerinde azalma varmı? nefes darlığı benim çoktandır oluyo.sen hareketleri bi takip et tatl bişey ye sola yat canım.ama için rahat etmezse git.

Benim cok oluyor nefesim kesilip karnim sertlesiyor buna kasilma deniyor sanirim duzenli olmasi gerekiyo sancilar gibi yinede dr arayip sorabilirsin bence

gogus ucun icin ayvanin cekirdeklerini cikarip gul suyunun icine koy buzdolabinda 2 gun beklet ve gogus uclarina sur sik sik
Arkadaslar dun gece acile gittik resmen evde fenalastim bayiliyordum sonra nst cekildi tansiyonum ilk gittigimde biraz yuksekti sonra norme dondu nst de yattigim yarim saat icinde evde yasadigim hic bir sikinti ortaya cikmadi ve haliyle nst dede birsey cikmadi
Tahlil yapildi idrar yolu enfesksiyonu ilerlemis antibiyotik sase ve bir ilac daha yazdilar eve donerken masallah bomba gibiydim ne oldu bana anlamadim kadin dogum yatiracakti gozetim icin ev yakin diyerek yatmadim
Durum boyle iste

Back