• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
N Neshve amin saolasin tavsiyelerin icin bence ac birakmalarinin sebebi dogum aninda wc kazasi olmasin diye olabilir bilmiyorum ama tek aklima bu geliyor :bicak:
Afedersin lavman denilen ilaç yapılıyor genelde. Ama öyle birşey olursa diye değil çünkü kaç kere duydum kaka yaparsan da birşey olmaz, biz alışkınız diyor ebeler ıkındırdıkları sıralarda. Onun haricinde bağırsaklar ve idrar torbası boş olursa doğum daha kolay olur deniliyor. İşte çantaya biraz hurma, biraz çikolata, zemzem veya su koymakta fayda var. Ebelere göstermeden yemek için =)

Merhaba arkadaslar.uzun zaman oldu yazamadim.30 agustosda kordon sıkısmasi nedeniyle 38+0 da acil epidural sezeryan oldum.ama snrasnda 3gun sutum gelmedi sarilik olduk degeri 12ydi oyuzden hastanede yatmadik.şöyle bir sorunumz var benim bebegim bi turlu doymuyor.dun 2 saat emzirdm uzerine 140 cc sagilms sut icti bebegim.onun ustunede 30 cc mama aldi anca doydu.bugun kontrole gittik 17 gunluguz.3490 ile dogduk bugn 3616 ciktk.gunluk ortalama 28 gr almsiz ama bunun 30 gr olmasi gerekirms.cocuk iyi beslenemis dedi.sutum bol aslinda ama kalitesi yetersiz olabilirms oyle dedi doktor.beslenmesinide su sekilde istedi 25 dk bi gogus 25 dk diger gogus emzirilicek sonra sagilms sut verilcek yine doymazsa mama verilcekms.mama hic istemiodum.ama geceleri iki sefer mama vermek zornda kaldm sariligi gecmesi icin.sutun kalitesi icin toz lactamil onerdi ona basladm umarm iyi gelir.sizlerin emzireme durumlarinz nasil?

Afedersin lavman denilen ilaç yapılıyor genelde. Ama öyle birşey olursa diye değil çünkü kaç kere duydum kaka yaparsan da birşey olmaz, biz alışkınız diyor ebeler ıkındırdıkları sıralarda. Onun haricinde bağırsaklar ve idrar torbası boş olursa doğum daha kolay olur deniliyor. İşte çantaya biraz hurma, biraz çikolata, zemzem veya su koymakta fayda var. Ebelere göstermeden yemek için =)

Benim cantamda hurma ve su var birde cikolata koyayim o halde yalniz birakirlarsa yerim :-)

Merhaba arkadaslar.uzun zaman oldu yazamadim.30 agustosda kordon sıkısmasi nedeniyle 38+0 da acil epidural sezeryan oldum.ama snrasnda 3gun sutum gelmedi sarilik olduk degeri 12ydi oyuzden hastanede yatmadik.şöyle bir sorunumz var benim bebegim bi turlu doymuyor.dun 2 saat emzirdm uzerine 140 cc sagilms sut icti bebegim.onun ustunede 30 cc mama aldi anca doydu.bugun kontrole gittik 17 gunluguz.3490 ile dogduk bugn 3616 ciktk.gunluk ortalama 28 gr almsiz ama bunun 30 gr olmasi gerekirms.cocuk iyi beslenemis dedi.sutum bol aslinda ama kalitesi yetersiz olabilirms oyle dedi doktor.beslenmesinide su sekilde istedi 25 dk bi gogus 25 dk diger gogus emzirilicek sonra sagilms sut verilcek yine doymazsa mama verilcekms.mama hic istemiodum.ama geceleri iki sefer mama vermek zornda kaldm sariligi gecmesi icin.sutun kalitesi icin toz lactamil onerdi ona basladm umarm iyi gelir.sizlerin emzireme durumlarinz nasil?
Canım doktor abartmış sanki, günlük 2 gram farkediyor sadece =) inşallah zamanla artar süt kalitesi. Canını sıkma. Benim bebeğim de devamlı emmek istiyor. Yani gazı olsa, kaka yapacak olsa, beni özlese hep emiyor. Ben humana tea içiyorum bazen. Geceleri de 60cc mama veriyor eşim. Ben yorgunluktan bayılıyorum resmen,görmüyorum verdiğini. Gece boyunca da emziriyorum sabaha kadar.

Sarılık tehlikesi geçene kadar biraz mama verilebilir bence. Sarılık çok zor birşey. Benim kız kardeşim 20 gün hastanede yatmıştım Allah korusun. Önerilen bir öğünde 90cc suya 3 ölçek mama, o kadar bile vermiyoruz biz

Sakın olun. Yenidogan bebek hemen kilo almaz. Sütünuz bebege göre gelir. Mama yerine emzirin. Süt emzirdikçe gelir. 2 gr eksik diye süt yaramamış ne demek !!!
Benim ilk kızımda kaç defa mama ver dedi vermedim. 3 ayda tosun oldu. Yumuk yumuk.
Bol hoşaf, kuru dut, barbunya, pilav, rezene vs için sütünüz olur.

Kızlar size bir kaç sorum olucak doğum yapan arkadaşlar bebeğinizin göbeği kaç günde düştü ve ilk haftalık kontrolde bebeğinizin kılı almış mıydı aldıysa kaç gram almıştı biz 10 günü doldurduk halen göbeğimiz düşmedi ve ilk haftalık kontrolde hiç kilo almamıştk sütüm de yoktu ilk hafta ondan galiba doktor mama takviyesi verdi kilo almamış diye ama ama mama yı sadece bir kere verdim sütüm artış hissettim vermedim mama daha ve son olarak bebeğini hiç sarı kustumu oğlum dün akşam sarı kustu miktarda fazlaydı sizce normal mi lütfen konular hakkında bilgisi olanlar cevap bekliyorum

Canim benim kizimin gobegi 4. Gun dustu 20 gune kadar normal telaslanma. Gobegin dusmesi bagin icinde birakilan maddenin cokluguyla da alakali. Kimseyle kiyaslama.

Sari kusma ilk hafta oldu. Ben de basta paniklemistim. Ama sonra bi gun sut sagip enjektorle vermeye calismistim almamisti kizim. Enjektorde kalan sut ayrisinca ayni kustugi renk olmustu ustteki yagli kisim. Muhtemelen goguslerinden hala kolostrum geliyor ve sutun hayli yagli olmali. Sagma sansin varsa az bisi sagip kontrol et istersen kusma rengi o sekilmiydi diye. Icin rahat etmezse yine gidersin doktora ama bol bol emzir o sut cok kiymetli ve o sut bitmeden sut bollasmaz. Sonrasinda daha akiskan daha kolay emecegi sut gelince iyice bollasacak zaten

Back