Takip te kalayim bakalim canım olmadı acile giderimcanim benimde gecen hafta persembe sabah 10da gelmisti ayni renk. rengi giderek kahveyedonerek hala geliyor, oglusum ise gelmek istemiyor belli ki. 3 kere asagidan muayene oldum o zaman. 1cm acikligim vardi.nstde sancim da cikti ama hala evde bekliyorum, yarin kontrolum var. belli olmuyor bazilari ertesi gun dogum yapiyor bazilari benim gibi bekliyormus. telas yapma bence ama sancin baslarsa acile gidersin. simdi gidersen aciklik kontrolu yaparlar ilk is muhtemelen. bebegin hareketlerini takip et. doktorunu arayabiliyorsan o seni en dogru sekilde yonlendirir aslinda canim.
Aynı durumdayızgün içinde sürekli kucakta kalmak istiyor. Yatağa koyduğum anda ciyak ciyak bağırmaya başlıyor. Bugün siparişini vereceğim muhtemelen salı gelir dener mutlaka yazarım. Ben havalar çok sıcak gidiyor diye tereddüt etmiştim ama başka türlü olmayacak.
Sağarak ortalama üretimi görmek birazda içimi rahatlatmak istedim sanırım.
Evdekiler mama verelim dediklerinde çok kızdımsüt yettiği sürece kesinlikle vermeyi düşünmüyorum. Doğduğundan beri 2 defa mama verdim.
BenimUzun uzun yazıp beni rahatlattığın için çok saol arkadaşım.
Dün evdekilerden mama verelim önerisi gelince gözlerimden ateş fışkırdı. Gayet güzel emen bir bebiş, kilo alımı ilk 11 gün için 350 gr ki bence gayet yeterli. Ayrıca bez dayandıramıyoruz sürekli kakalı yada çişten sızmış bezler oluyor (bazen 1 saat içinde). İlk zaman uyku olayı çok daha fazlaydı. 1 günde değişti anlayamadım. Bazen 6 saat uyanık ve viyak viyak oluyor. Çıldırır gibi değilde hafif şımarıkça bir ağlama, kucağa alınınca son buluyor. Sling olayını bir türlü zaman ayırıp almamıştım, yarın sipariş etsem iyi olacak sanırım. Gece uykusu maaşallah güzel. 3-3,5 saatte bir uyanıp emiyor sonra uyuyor. Gündüz sürekli emmek istiyor, ev ahaliside acaba aç mı diye baskıya başladı. Bende kendimden şüpheye düşünce sağdım ve 30 ml çıkınca moralim bozuldu. Hoş o kadar emme üzerine sağınca bu miktar çıkmasıda normal galiba.
Yok artık şaka yapıyorsun. O kadar çok alabilir mi ki midesi?
Mamanın uzun ve derin uyku verdiğini biliyorum.
Kuzum senin göğüslerden yetersiz geldiğini düşünmüyorum. Sağma ile dahada çoğalacaktır. Ama 150-200 cc olayına şok oldum.
Benim sütüm hiç emzirmeden bile 20 ancak geliyor.. 6 gün oldu doğum yapalı. . Mama ile takviye yapıyorum ne yapayım çocuğum açlıktan helak mi olsun.. zaten bir gece sarılık için yattık hastanede...Kızlar selam. Bugun kontrolumuz vardı sarıldığımız 14 çıktı Dr cuma tekrar gormek istedi. Önerisi olan var mı? Dr daha sık emzir dedi elimden gelenin fazlasını yapıyorum ama ne bilim kendimi eksik gibi hissettim. Kilo artışına gelince 3400 doğdu ilk gece 100 gr vermişti. Taburcu olduğumuz kiloyu soylemediler bizde sormayı unuttuk 3 gün kaldık hastanede. Bugün 3650 çıktı masaallahbugün 7. Günümüz. Sizce az mı almış?
Kayinvalideme üzüldüm biraz bize geldi bizden 15 gün önce dogum yapan bir akraba var. Onlara gelmişler bayrama yok efendim çok toplamış kendini bebek tosbik olmuş demek ki sütü yağlı ve yarıyormuş. Sonra bize eşimin dayısının kızı geldi onun içinde hiç mama vermedi bana benziyor sutu çok yarıyor dedi. Çığlık atasim geldi hayır normalde çıngar cikartirdim ama niyeyse bugün sustum. Çok üzüldüm. Benim tek duamdi bebegimi sağlıkla zamanında kavuşmak. Çok sukur şimdi evimizdeyiz yanımda sağlıklı çok sukur. Kilo niye bu kadar dert insanlara anlayamıyorum valla. İçimi dökmek istedim kusura bakmayın
Doktoruma ulassam acile gt nst baglan muayene der başka bişi demez hareketli şükür açılma alttan muayene olmadan anlaşılmazda ya hufdoktoruna ulasma sansin yok mu? ona danis bence en dogrusu. bi de bebisin hareketi nasil? hissettigin surece cok panik yapmaya gerek yok diye biliyorum.. hayirli zamanda gelsin insallah
Dogum yapacagin hastanenin aciline gitDoktoruma ulassam acile gt nst baglan muayene der başka bişi demez hareketli şükür açılma alttan muayene olmadan anlaşılmazda ya huf
Canım hangi marka model kullanıyosunuz? Ben de aynı dertten muzdaribim göğsümde kurdu egemenliğini evlatçım. Alayım bi tane de o da rahat etsin ben de.ben onceki hafta vermistim siparisi tatilden once geldi. simdilik evde takiliyoruz ama cok basmiyor insana. ben oglumde mooby kullanmistim o daha kalindi. cocuk huzursuzlanmasa bile bi sure o sekilde durmayi seviyor bana da iyi geliyor ona da. ama benimki slingdeyken oturtmuyor :) simdilik paso ayaktayiz..
Merhabalar :) doğum yaklaştığı için son alışverişlerimizi yapıyoruz, karar veremediğim şeylerden biri sling.. Bu sling ve kanguru arası olanlardan kesinlikle alıcam ama yenidoğana uygun mu, direk slinge sarmak yenidoğan için daha iyi gibi.. Ama iki ayrı büyük miktar da ödemek istemiyorum :) evde nasıl yaptığınızı anlatır mısınız :)Canim ben ilk bebegimde evde kendim hazirladigim sling ile gezdirdim istersen tarif edebilirim
Merhabalar :) doğum yaklaştığı için son alışverişlerimizi yapıyoruz, karar veremediğim şeylerden biri sling.. Bu sling ve kanguru arası olanlardan kesinlikle alıcam ama yenidoğana uygun mu, direk slinge sarmak yenidoğan için daha iyi gibi.. Ama iki ayrı büyük miktar da ödemek istemiyorum :) evde nasıl yaptığınızı anlatır mısınız :)Canim ben ilk bebegimde evde kendim hazirladigim sling ile gezdirdim istersen tarif edebilirim
Benim de Karnım sertlesiyor ve regil sancisinin biraz daha siddetlisi kasiklarim da dolaşıyor. Düzenli bir aralığı yok nisan yok şu yok. Yarın kontrol var bakalım bebek ne zmn gelecek. Beklemek çok sıkıcıDoğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun.bekleyenlerdr tez zamanda hayırlısı ile alsınlar inş. Ben 40 ın içinde doğum yaptım.son kontrolümde ne açıklık ne sancı hiçbirşey yoktu.gününü geçecek deyip bayram haftası olur herhalde dedik.sonra gününden 3 gün önce gelmeye karar verdi kızım. Ve yine sancım yoktu,suyum geldi.tüm doğum süresi boyunca belimden başlayan ağrılar bekledim ama tek hissettiğim kasık ağrısı ve baskısıydı.herkesin süreci farklı işliyor.beklemek zor ama strese girmeyin sabırlı olun.sizde mis kokularını içinize çekeceksiniz inşş..
kasilma sirasinda bende cok oluyor nefes kesilmesi. boynumda yuzumde damarlar patlayacak gibi hissediyorum bir de cok basinc oluyor.Benimde yarin dr um nst ye gel sadece dedi muayene etcekmi etmicekmi bilmiyorum hic bi belirtim yok pemne kahverengi akintimda yok 1 haftadir karnimda yukarda sadece kasilma oluyor nefesim kesiliyor sizdede nefes kesilmesi oluyormu
kasilma sirasinda bende cok oluyor nefes kesilmesi. boynumda yuzumde damarlar patlayacak gibi hissediyorum bir de cok basinc oluyor.
ben onceki hafta vermistim siparisi tatilden once geldi. simdilik evde takiliyoruz ama cok basmiyor insana. ben oglumde mooby kullanmistim o daha kalindi. cocuk huzursuzlanmasa bile bi sure o sekilde durmayi seviyor bana da iyi geliyor ona da. ama benimki slingdeyken oturtmuyor :) simdilik paso ayaktayiz..
Benim ufaklıkta öyle sürekli kucakta yada meme de kalmak istiyor öyle uyumayı seviyor. Geçen gün dr arkadaşıma d vitaminini soracağım demiştiniz ne yaptınız verdiniz mi? Bizimde bugün 15. Günümüz.
Benim sütüm hiç emzirmeden bile 20 ancak geliyor.. 6 gün oldu doğum yapalı. . Mama ile takviye yapıyorum ne yapayım çocuğum açlıktan helak mi olsun.. zaten bir gece sarılık için yattık hastanede...
haklısın canım gitmeden bilemem öyle yapayım en iyisiDogum yapacagin hastanenin aciline git
Acilma icin o muayeneyi olucan sonucta,bide acilman varsa oyle dusun
herkesin dogum sekli farkli bence dr.a gorunmende fayda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?