- 22 Mart 2016
- 130
- 484
- 18
- 37
Allahım çok gerginim zaten nerdeyse hiç uyuyamıyordum bu gece kesin uyuyamam sürekli leke kontrolü yapıyorum sıralama nasıl olucak ne yapıcam bilmiyorum az az minik minik leke oluyor arada kasık ağrımda var kasılma da oluyor ama hastahaneye gitmem için neyi beklemeliyim bilmiyorum doğum yapan arkadaşlarım nolur biraz içimi rahatlatın :)
Ah ah bilmiyorum vallahi daha gelmez derken bugün böyle oldu ikimiz içinde hayırlısı ne ise o olsun inşallah ama acayip heyecanlı ve stresli bir süreçmiş şuan içinde bulunduğum durum :)En önemlisi bence sakin ol canim sanci yada su gelirse gidersin ay hadi bakalim bebis geliyormu yoksa :))
canim sakin ol bence. benim nisanim persembe sabah geldi hala da geliyor ve kasilmayla birlikte tuhaf agrilarim oluyor. nstde buyuk sancilar da cikmis. ama hala benin yayamazin gelesi yok bekliyoruz yani senin de ne zaman gelir belli olmaz ama uykunu alip kendini de yormazsan daha iyi. yorgunken kasilmalar da artiyor bence. persembe gunu devlette 2ebe sertce karnimada bastirarak asagidan aciklik vs kontrolu yapti, ertesi gun de doktor ayni sekilde yani 3kere toplamda. bu tetikler diyorlar ama gelecegi yoksa da duruyormus iste benimki inatla bekliyor. ben de bayrami gecirsin istiyorum zaten bakalim. doktor her an gelebilir de bekleyebilir de, su an dogum faaliyetinin pasif evresindesin demisti. devlettekiler istersen yatisini yapalim demislerdi ama ben basima gelecegi tahmin edip kacmistim. beklemeyip gereksiz zamanda suni sanciyla dogumu baslatacaklardi muhtemelen. dogum sancisi baya kuvvetli oluyormus canim eminim anlariz gelince. simdi icini ferah tut, uyumaya calis. saglikli kolay dogumlarimiz olsun insallah tum kalan arkadaslarimizin da hepimiz hayirlisiyla atlatalim bu zor ama guzel sureci de. sevgiler..Allahım çok gerginim zaten nerdeyse hiç uyuyamıyordum bu gece kesin uyuyamam sürekli leke kontrolü yapıyorum sıralama nasıl olucak ne yapıcam bilmiyorum az az minik minik leke oluyor arada kasık ağrımda var kasılma da oluyor ama hastahaneye gitmem için neyi beklemeliyim bilmiyorum doğum yapan arkadaşlarım nolur biraz içimi rahatlatın :)
sağol canım benim yaaaa zor bi süreç. günde iki damla rezene veriyorum bağırsakları motor gibi allahtan. ilk olunca insan herşeyden tedirgin oluyor. tşkler sağlıkla kalSicaktan oluyor o sivilceler canim. Ter bezleri henuz calismaya baslamamistir muhtemelen baslayinca atar o sivilceleri cok kalin giydirme hava da sicaksa..
Bez sayisi fikir verir yetip yetmedigi konusunda. Yenidogan zaten midesi kucuk oldugu icin sik uyanip emer senin sutun de o yolla artacak zaten. Banyo rahatlatiyormus bebisi ne guzel. Sizi cok yorunca atin banyoya o da rahatlasin uyusun siz de dinlenin madem :)
Canim gaz biraz boyle bisi belli bi zaman sonra cikiyor ortaya. Anne sutu alan bebek kabiz olmaz teoride. 1 hafta yapmazsa da sorun yok diyor doktorlar ama rahatsizligi kuzular cekiyor tabi. Gazdan supheleniyorsan karnina ayak altina sicak bisiler koyabilirsin. Burda ilac onerirler ama sansa iyi gelir. Orda ne var ne yok hic bilmiyorum. Boyle bi surec malesef
Eczanede sormadım ama internet satışları fazla canım bakabilirsin.Bende de sut geliyor ama benim de pek besleyici degil saniyorum uf
Medela calma eczanelerden temin edebilir miyim acabaa?
Bir de bebis arada bir oksuruyor 2 3 kere ard arda. Internette hapsirik hickirik ve oksurugun normal oldugunu okudum ama yine de endiselendiriyor. Var mi sizde de boyle olan? 19gunluk bizim bebis.
Benimki 1 haftadır günde sadece 1 kere kaka yapıyor. Doktor 5 güne kadar yapmaması normal dedi. Biraz can sıkıcı bir durum haklısın, hele bugün biraz da üşütmüş bizimki, ıkındıkça kızarıyor iyice sinirleri bozuluyor. Eşim koluna yatırıp göbeğine masaj yapıyor emzirmeden sonra. Onun faydasını gördük baya. Sakın kaka yapsın diye makatını uyarayım deme. Zeytinyağıyla kulak çubuğuyla vs uyaranlar okuyorum çok tehlikeli.@ASSELL87 @rhyildiz yünlü değil canım giydirdiklerim bura sıcak. belki de sıcaktandır bilmiyorum. kızlar ya bide iki gündür bebeğim çok Zor kakasınj yapıyor 12 saati geçiyo bazen ve çok zorlanıyor. yediklerime de dikkat ediyorum. bu kaka yapmanın çözümü nü bilen var mı ya o ıkındıkça ben karşısında ölüyorum yayeni anne olunca sorularım da çok valla
Amiin canım çok teşekkür ederim canım çok sağol içinm rahatladı valla biraz demek o lekelerden sonra hemen başlamayabiliyor doğum inşallah benimde öyle olur bakalım hayırlısı dediğin gibi uyumayı denicem artık herşey bebegime kaldı gelmek istiyorsa gelicek elden ne gelir :)canim sakin ol bence. benim nisanim persembe sabah geldi hala da geliyor ve kasilmayla birlikte tuhaf agrilarim oluyor. nstde buyuk sancilar da cikmis. ama hala benin yayamazin gelesi yok bekliyoruz yani senin de ne zaman gelir belli olmaz ama uykunu alip kendini de yormazsan daha iyi. yorgunken kasilmalar da artiyor bence. persembe gunu devlette 2ebe sertce karnimada bastirarak asagidan aciklik vs kontrolu yapti, ertesi gun de doktor ayni sekilde yani 3kere toplamda. bu tetikler diyorlar ama gelecegi yoksa da duruyormus iste benimki inatla bekliyor. ben de bayrami gecirsin istiyorum zaten bakalim. doktor her an gelebilir de bekleyebilir de, su an dogum faaliyetinin pasif evresindesin demisti. devlettekiler istersen yatisini yapalim demislerdi ama ben basima gelecegi tahmin edip kacmistim. beklemeyip gereksiz zamanda suni sanciyla dogumu baslatacaklardi muhtemelen. dogum sancisi baya kuvvetli oluyormus canim eminim anlariz gelince. simdi icini ferah tut, uyumaya calis. saglikli kolay dogumlarimiz olsun insallah tum kalan arkadaslarimizin da hepimiz hayirlisiyla atlatalim bu zor ama guzel sureci de. sevgiler..
Bence gerekli. Hava alan başlığı sayesinde göğüs ucu yaraları çok çabuk iyileşiyor. Kapalı kapağını takınca da akan sütlerini biriktirebiliyorsun. Benim memelerde ilk hafta ilginç şekilde sütlerde akma oldu ama meme şişmedi. Gelen dışarı aktı diyebilirim ve kalkan sayesinde ziyan olmadı akan sütler. Uzun süreli kullanımda tak çıkar yıka saatte bir zahmetli oluyor biraz ama güzel bir şey kesinlikle.dogum yapan arkdaslar hayırlıolsun , gögüs kalkan kullanıyormsunuz gercekten gerekli mi ???
Önce wcye git sonra kediciğini kucağına al ve okşarken uyuBugün yorgunluktan bittim eridim resmen. Emiyor gaz çıkarıyor yatağa koyuyorum 2 dk dolmadan başlıyor ağlamaya. Altı temiz karnı tok, aşırı gaz sancısı olsa emerken delirir. Sanırım elden ele gezmekten kucakçı oldu bu vampircikçok az uyudum, yemeği nereme yedim bilemiyorum, hala wc gidemedim
Kayınvalidemde kurban kesimi vs için bugün yokeşim desen daha çocuğu düzgün tutamıyor
Şimdi bana diyin;
Rüzgar nihayet uyudu
Bütün gün içemediğim kahveyi mi içeyim?
Girip duş mu alayım?
Wc girip ..... Yapayım?
Kediciğim ilgisizlikten küstü onunla mı ilgileneyim?
Kuşun kafesini mi temizleyeyim?
Yatıp uyuyayım mı?
Yoksa bu pamuk prens uyurken onu izleyip hayal mi kurayım?
aynen canım benim de eşim bacağına yatırıp masaj yapıyor. bende onları okudum çok tehlikeli hem ben cesaret edemem. benim de günde iki veya bir ve zor oluyor sürekli ıkınma modunda. kaka sıkıntısı olmasa hiç uykusu bölünmeyecek bebeğimin.demir kullanmaya başlarsak nolacak onu merak ediyorum. bide banyo da iyi geliyor banyodan sonra bebeyağıyla karnına da masaj hoşuna gidiyor. sağlıkla kal canım. gazsız bol kakalı günler diliyorumBenimki 1 haftadır günde sadece 1 kere kaka yapıyor. Doktor 5 güne kadar yapmaması normal dedi. Biraz can sıkıcı bir durum haklısın, hele bugün biraz da üşütmüş bizimki, ıkındıkça kızarıyor iyice sinirleri bozuluyor. Eşim koluna yatırıp göbeğine masaj yapıyor emzirmeden sonra. Onun faydasını gördük baya. Sakın kaka yapsın diye makatını uyarayım deme. Zeytinyağıyla kulak çubuğuyla vs uyaranlar okuyorum çok tehlikeli.
Önce wcye git sonra kediciğini kucağına al ve okşarken uyuay bnmde en büyük korkum gazlı ve yaramaz olması inşllh öyle olmaz yaa
canım ya annem de tutturmuş zeytinyağı ver diye elim gitmiyor kendim bazen içiyorum zor geliyor. midesi nasıl sindirecek diyorum. kimi verin diyo kimi vermeyin mideleri küçük sindiremez diyor.kfam karışık bu konudaYa hamımlar kaka yapamıyorsa yarım çay kaşığı zeytn yağı içirn hergün, bağırsakları düzenliyor hemn.
Hem zararıda yok sünnettirde, birde bebe yağı gibi bütün vücudnu zeytn yağıyla masaj yapın gelişimini harika etkiliyor.
Merak etme cnm sindirilmeyeck birşey değil ki. Fazlasıda ishal olmasın diye verilmez. Birde ben bugüne kadar peygamberimizin (as) hangi sünnetini yapmışsm korkmadn yapmışmdr. Bilim bile açıklıyor mucizevi olduğunu. Eğer inancınızda varsa hiç korkmayın allahın izniyle inşllh atlatırsnzcanım ya annem de tutturmuş zeytinyağı ver diye elim gitmiyor kendim bazen içiyorum zor geliyor. midesi nasıl sindirecek diyorum. kimi verin diyo kimi vermeyin mideleri küçük sindiremez diyor.kfam karışık bu konuda
Ayy bunları okuyunca Nasıl rahatladım anlatamam:) benim cadı da aynı modda. Öyle yarım saat emip doyup yatmak yok. Saatlerce kalıyor memede. Uyuya kalıyor, bırakıyor, yatıyorum hemen uyanıp ağlamaya aranmaya başlıyor. Siz napıyorsunuz böyle olunca?Bayiliyorlar canim:) ya benimkinin yanlışlikla meme agzindan ciksin cildiriyor tekrar memeyi tutana kadar resmen mememle savasiyor o kadar hirslaniyorki
Ben de yurtdışında satılan o toksik maddeyi içermeyen bir D vitamini var, onu getirtmeyi düşünüyorum. Çok olumlu şeyler duydum hakkında. Adı Carlson daily d drops.Bunu bildiğim iyi oldu çok teşekkür ederim. Kabızlığıda peşinden getiriyor el kadar kuzular yazık ıkın ıkın bir hal oluyorlar. Kan alırken çok ağlıyor ama değerlerine baktırmadan demir başlamayı düşünmüyorum.
Evet canım demir kabızlık yapıyor. Bizlerde bile yaptı.
Benim bahsettiğim d vitamini. 15. günde başlayacakmışız. Kararsızım çünkü toksik etkisi varmış ve koruyucu bulunduğundan kanserojen içeriyormuş. Hoş bunlar nette yazanlar. Doktor bir arkadaşım var önce onunla görüşüp ona göre vermeyi düşünüyorum.
Benim oglus 2960 dogdu o yuzden kilo alimi benim icin cok onemli.Ben her istedikce vermeye calisiyorum simdiden cok iyi toparlandi.tek dikkat ettigim emmeyi birakip agzinda emzik gorevi gormeye baslayinca gogsume yatirip sakinlestirirp uyutuyorum zaten aclikla arasinda cok fark oluyor.ac olunca sakinlestirmek imkansiz illa meme vereceksin aglamasi bile degisio:)Ayy bunları okuyunca Nasıl rahatladım anlatamam:) benim cadı da aynı modda. Öyle yarım saat emip doyup yatmak yok. Saatlerce kalıyor memede. Uyuya kalıyor, bırakıyor, yatıyorum hemen uyanıp ağlamaya aranmaya başlıyor. Siz napıyorsunuz böyle olunca?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?