Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306

Kızlar ben de göbeğimin indiğini hissetmiştim annem yoo inmemiş falan dese de şu hurma banyo olayı nedir ki çok zorlanıyorum artık dün biraz yürüyelim dedik düz yerlerde avmde falan yürüyebiliyorum ama biraz bayır falan oldu mu bitiyorum dün yolun ortasında kaldım kımıldayamadım bi yere kitleniyorum bazen yatakta dönmek de iyice zorlaştı tuvalete kalkmak zulüm beklesin istiyorum azıcık daha şöyle 1-2 eylül iyiydi sanki hala hiç doğurmucakmış gibi planlar yapıyorum şuraya gidelim buraya gidelim

Canım hakkında hayırlısı olsun inşallah. Benim ilk doğumumda suni sancıyla başlamak zorunda kaldı. Bebeğimin kalp atışı durmuştu. Suni sancıyla normal doğum yaptım ama zamanı gelmişti 40.haftanın bitmesine 2gün vardı. Belki o yüzden zor bir doğum olmadı. Suni sancı zor derler ama normalini de bildiğim için söylüyorum. Sunide daha hızlı hızlı geliyor sancılar, bu zorluyor biraz ama. Doğum süresi de buna bağlı kısalıyor. Daha kolaydı diyebilirim o açıdan. Allah yardımcımız olsun inşallah

Kesinlikle çok güzel bir noktaya değinmişsin. Çok şükür ki tıbbın alternatiflerinin bol olduğu bir dönemdeyiz ve seçeneklerimiz bol. Ama bazen doktorlar direkt bebeğin sağlığından girerek zaten tetikte olan anneyi o kadar strese sokuyor ki. Kendi canının derdini unutuyor haklı olarak. Müdahalesiz doğum en güzeli, keşke hepimiz başarabilsek. Eski zamanlarda savaştan kaçan kadınlar göç esnasında yolda mola verip, doğumunu bir köşede yapıp bezine sararak yoluna devam ediyormuş. Elbette onların da can acıları, sıkıntıları olmuştur ama hayatta kalma sıkıntısının yanında doğum sinek ısırığı kaldı gibi yanında. Bizler gibi gebeliğin başından beri doğum telaşında olmuyorlar. Şükürler olsun öyle günlerde olmadığımıza tabi ama bize bahşedilen bu muhteşem bedenin yaşattıklarına şahit olmak çok güzel bir duygu. Bunu hissettirmede doktorların tutumu ilk öneme sahip. Onları bilinçlendirerek işe başlamak gerekli.

Bence gitmelisin canım. Çukurova gibi bir yerde yaşıyorum. Aşırı sıcak ama böyle birşey yaşamadım da görmedim de

Sağol canım çok iyi moral oldu bana bikaç kişi daha dedi yakınlarımdan ama beni rahatlatmak için söylediklerini düşünmüştüm sana da hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum

Beeeeeen
Gobegim kirmizi nokta doldu kasiniyo ama kasinirken aciyor :/
Once isilik dedim ama simdi neye benzedigini kestiremiyorum :))
Kontrolum persembe gunu eger artmazsa ogune kadar bekliycem

İnan ki normal doğumu bile müdahalesiz yapabilmek artık çok zor bu devirde. Mesela doğum anında epizyotomi istemediğinizi söyleyin. Ebeler kafalarına göre takılabiliyor. Siz söyleyin olacaksa da öyle olsun. Yırtık olursa razıyım deyin mesela. Eskiden, evde yapılan doğumlara özeniyorum. Çünkü doğum psikolojik birşey. Daha önemli birşey yok hatta normal doğumda. Ne kadar çok insan görürse, duyarsa etkileniyor insan. Sancısı kaçıyor derler, bazen hastaneye giderkenki stresle bile azalıyor sancı. Rahat olup akışına bırakmak lazım mümkün olduğunca. Çünkü kaderde ne varsa onu yaşayacağız eninde sonunda. Ama doktorla da konuşmak lazım. Ne kadar istekli olduğumuzu hissettirmek lazım. O da bir insan, kolayına ne giderse onu yapıyor. Ama karşısında ondan yardım isteyen bir anne olunca, yardımcı olmaya daha hevesli oluyorlar

Bence gitmelisin canım. Çukurova gibi bir yerde yaşıyorum. Aşırı sıcak ama böyle birşey yaşamadım da görmedim de

Beeeeeen
Gobegim kirmizi nokta doldu kasiniyo ama kasinirken aciyor :/
Once isilik dedim ama simdi neye benzedigini kestiremiyorum :))
Kontrolum persembe gunu eger artmazsa ogune kadar bekliycem

Göbek bölgeside kaşınıyor ama sırt gögüsler ayaklar her yer yaaa gideyim barii ben yarın neden böyle oluyo ki yaa

Kesinlikle haklısınız kızlar hamilelik sürecimdeki üçüncü doktoruma gidiyorum yabancı bi şehirde şansıma denk geldik (benim memleketimde onun hastanesi kapanmış burda benim hastanem kapandı) ilk doktorum sezaryene yol yapmıştı gebeliğimin ikiz başlmasını bahane ederek şüphelenip değiştirdim ikinci doktorum o durumla sezaryenin hiç alakası olmadığını söyledi normal doğum öngördü seviyordum aslında kendisini ama değiştirmek zorunda kaldım şimdiki doktorumdan da eşim pek hoşlanmıyor biraz fazla samimi diye ama bana güven veriyor açıkçası ve evet güvenmek zorundayız biraz gözümüzde büyütmeden bazı şeyleri hayata biraz teslim etmek gerekiyo kendini hiç bişeyi sorgulamadan değil tabi

Sağol canım çok iyi moral oldu bana bikaç kişi daha dedi yakınlarımdan ama beni rahatlatmak için söylediklerini düşünmüştüm sana da hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum
Bir önceki mesajımı gördün mü bilmiyorum canım. Nicki tam aklımda tutamadığım için etiketleyememiştim seni. Zaman olarak hamileliğinin biraz daha ilerlemesi iyi olabilir suni sancı için.
Amin, teşekkür ederim, Allah kimseyi o yolda bırakmasın. Hayırlı, sağlıklı doğumlar nasip etsin cümlemize

Canım bayramda bana da olmuştu. Dr gittim kolestazi den şüphelendiler. Hamileliğin son ayında ortaya çıkarmış. Karaciğer enzimlerime baktilar şükür ki birşey çıkmadı. Benim iğne alerji yapmıştı kasinmaktan elim ayağım sismisti. Dikkat et yediklerinde dokunmuş olabilir gecmezse Dr git mutlaka bol su tuket canım.

Teşekkürler:)
Ben herhalde bu hantallıkla istesem de hızlı yürüyemem:) Rahim ağzın kasılmış, sancın var diye diye iyice koltuğa bağladılar beni 1,5 aydır.

Bizde kontrolden önce kesin sezeryan için yol yapar dıye düşünüyorduk ama normal olsun dıye ısrarcı. Suyum azalmış olçumleri yaparken gosterdı nerelerde su olduğunu gerçekten baya az gorunuyordu. Salı kontrol var tekrar eğer toparlamamıs olursa suni Sancı yada sezeryan dedi. Toparlarsa 1eylule kadar gelmesını bekleyecegiz

Beni dun muayne ettı canım. 2-3cm axılman var dedı. Bızde 3430gr olmuşuz. Ama her zamanki gibi boyunu soylemeyı bızde sormayı unuttuk. Bu arada sancıları baslatmak için gün aşırı ilişki olsun dedi. Bırde goguslerini sık o da doğumu baslatır dedı

Ben hurmaya başladım canım, 1 haftadır günde 4-5tane yiyorum

Hakkınızda hayırlısı olsun canım ikiniz için de hangisi iyi olucaksa çok da ısrarcı olmamak lazım bunu anladım çok heyecanlı ama baya baya az kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…