Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Ayyyy cook heyecanli ya:KK73:Geri sayim basladi :KK24:Allahimin izniyle insallah saglikli bir sekilde kucaginiza alirsiniz:dua::KK200:

Endişe daha çok aslında:KK17:
Minicik bir canlı, nasıl tutarım nasıl bakarım sadece buna odaklıyım. Aslında bir açıdan iyi, doğum korkusu vs kalmadı:KK45:
Hepimiz sağlıkla alalım kucaklarımıza:anne:
Ayy çok heyecanlı :) Insallah sağlıkla doğar minik prens. Bol bol dinlen bence çünkü senin ufaklık pek hareketli olacak bence doğunca da :)

Saol canım, hepimizin inşallah
Dinlendirmiyor ki :halay:
Yemek yerken tepiniyor, yatarken, otururken, yıkanırken, hatta tuvaletteyken :D
Saat 5e geliyor benim ki hala halay başı:halay:

Ben zaten bu doktorlari anlamiyorum artik
Bir suru sebeple normal dogumu eliyorlar
sanki onlar doguracak :/
Ama sen bu haftaki kosturmacayla hem normal hem rahat bir dogum yaparsin bence :))
Bu arada kizin nasil kilosu falan bur ara minyin falan demistin
benimkine dr.her nekadar buyuk desede ben en fazla 3kilo olu diye dusunuyorum
karnim sanki 1ay oncesinde kaldi buyumuyor :))
Saglikli olsunlar yeter
Doktorum normali bekleyeceğiz değil mi dedi. Ben de evet dedim. Ama asistanı hemen lafa karıştı sezeryanın ne kadar risksiz, ne kadar rahat olduğunu, onu tercih etmemin daha iyi olacağını filan söyledi. Gerekli olmadıkça sezeryan düşünmüyorum dedim. Tamam doktor söylemedi ama asistanını da sustursaydı normali destekliyorsa. Son hastaydım ben, doktor muayeneden sonra izin isteyip çıktı. Asistan yine geldi yanıma. Bu sefer normal doğumun risklerini anlatıyor. Yok kakasını yapar, yok omuzu takılır vs. Yine net bir şekilde söyledim. Sonunda mecburen sezeryan olsam da normali deneyeceğim dedim. Boşuna acı çekmiş olursunuz ama siz bilirsiniz dedi. Canımı sıktı bu tavırlar. Artık sezeryan çok gerekli deseler dahi güvenemeyeceğim. Neyse ki aynı hastanede çok güvenilir bir perinatolog var, onun fikrini alma şansım var öyle bir durumda..
Bu arada kızım fena gitmiyor. 3250 civarı çıkıyor kilosu. Ama ben de 3 olur en fazla diye bekliyorum. Dediğin gibi sağlıklı olsunlar da.

Kızlar merhaba. 32. Hafta çalışabilir raporumu almaya gittiğimde doktorum rahim ağzı uzunluğu 2.7 çıktığı için çalışmama izin vermemiş, bi gece hastanede yatış vermiş ve ciger geliştirici iğne yapmıştı. Dinlenme ve ilaçlar ile 3.3 e çıkan uzunluk tekrar 35. Hafta 2.2ye gerilemiş. Doktorum ilaclari adalati kesince 36. Haftadan bebegin gelebileceğini çok beklemeyecegini soyledi. Bu durumda olan var mi rahim ağzı kısalan?
Benim kısalmıştı 2,7 olmuştu. Dinlenmeyle uzadı tekrar. Şuan 3.3cm. Gerçi artık kısalmaya başlasa iyi olur, 40a merdiven dayadım:)

İyi geceler kızlar bugün kontrolüm vardı doktor suyumun azalmaya başldığını söyledi miniğim iyice doğum yoluna girmiş bi hafta beklemiyelim perşembe tekrar gel dedi eğer perşembe su çok azalmış olursa suni sancıyla doğumu başlatıcakmış hayırlısı :dua:
Ben de heyecan yaptım şimdi, günlerimiz aynı. Hayırlısı bakalım, belki bekler biraz daha. Çatı muayenesi olmuş muydun?

Son 1 hafta :KK53:
Biraz gerginim ve hala halledilecek işler var.
Haftaya pazar viyak viyak yıkılacak ortalık:KK200:
Çok heyecanlı:) Ahh o işler, bitmiyor bir türlü. Herşeyim hazır diyerek doğuma girmek mucize gibi geliyor artık bana:)
O viyak viyaklar alacak gerginliğini inş:KK200:

Bizim kötü bir kontrol günümüz oldu maalesef :KK43: bebeğim kilo almış şükür ki 2877 gr olmuş 49cm. Ama çatı muayenesi ve sonrası pek iyi değildi daha doğrusu doktorumun tavrı çok sinir bozucuydu. Hayatimda ilk defa catala oturdum nasıl oturulur onu bile bilmiyorum. Ilk başta muayene edecekken kendimi kastım doktor sinirlendi falan hemen çıkarttı eldiveni çıktı sen normal doguramazsin falan dedi. Ben de ilk defa muayene oluyorum falan dedim sonra tekrar deneseniz falan dedim geldi bu tekrar muayene etti sorun olmadı. Sonra bana ikincide muayene edebildim ama dogum esnasinda kendini kasarsan bebeğin kemigi kirilabilir bir sorun olabilir dedi çatı kemigim biraz asagidaymis. Ben sana sezeryani tavsiye ediyorum bebek için en sağlıklısı bu falan dedi ama üslup çok sertti. O an yasadiklarimin şokuyla birsey de diyemedim :KK43: zaten benim 30. Haftaya kadar doktorum farkliydi şehir degisikligi nedeniyle burada bu doktoru tavsiye ettiler ama çok sinirimizi bozdu hala kendime gelebilmis değilim. Sezeryana öcü gözüyle bakmiyorum kesinlikle sezeryan olmam diye bir konusmamda olmadi doktorla hatta söyledim ona alttan muayene olurken sorun yasiyorum başta kendimi kasiyorum falan da demistim daha önce. Sizce bu saatten sonra doktor degistirilebilir mi ? Degistirsem yine ayni hastanede başka doktora gitmem gerekecek :KK43:
Hakkaten çok ayıp etmiş doktor. Sezeryan olursan fazla muhattap olmak zorunda kalmazsın aslında. Tabi değiştirebilirsen ayrı

Kızlar ya size bişey danisicam şimdi netten bakıyorum ama tam emin olamadim. Bugun ultrason ölçümlerinde bebeğin karın cevresi 35 haftalik çıktı boyu da 36 haftalik çıktı kafasi 38 haftalık çıktı. Hepsinin ortalaması 36 haftalik oluyor. Ama karin cevresinin 2 hafta geride olmasi sorun değil mi ? Bu konu hakkinda hic yorum yapmiyor doktor :KK43: bilen varsa yorumlari bekliyorum :)
Benimki de öyle Ama genetiği boyle, normal diyor doktor

İyi geceler kızlar bugün kontrolüm vardı doktor suyumun azalmaya başldığını söyledi miniğim iyice doğum yoluna girmiş bi hafta beklemiyelim perşembe tekrar gel dedi eğer perşembe su çok azalmış olursa suni sancıyla doğumu başlatıcakmış hayırlısı :dua:
Bu kadar mi olur canim. Seninle herdeyimiz ayni ilerliyor. Allah saglikla kavustursun yavrularimiza bizi

Bu kadar mi olur canim. Seninle herdeyimiz ayni ilerliyor. Allah saglikla kavustursun yavrularimiza bizi
Aminn canım inşallah ikimiz de sağlıkla kucağımıza alırız da senin de mi suyun azalmış bilmiş eşim dedi ki doktor abuk bi saatte gelmeni istemediği için suni sancıyla başlatıcak doğumunu ona yol yapıyo dedi kafam karıştı benim de hakkımzda hayırlısı olsun becerebilcek miyim diye düşünmeye başldım :KK17:

Ben de heyecan yaptım şimdi, günlerimiz aynı. Hayırlısı bakalım, belki bekler biraz daha. Çatı muayenesi olmuş muydun?
Yok canım olmadım niye hala olmadım onu da anlamadım bi de doktorum muayene etmemiş olmasına rağmen normal doğumda çok ısrarcı benim hoşuma gidiyo tabi bu durum. Ben de biraz daha beklesin istiyorum çünkü 2900 olduk daha yeni boyumuz 50 cm olmuş azıcık daha kilo alsaydı minik kızım iyi olucaktı

Sorma ayni durum bendede var dusuk tehlikesi kanama yasak derken iyice asker arkadasina bagladik :))
Bazen bende bi cesaret olsami diyorum ama yinede cesaret edemiyorum.son haftaya birakicam galiba bari bisey olursa gider dogururum :))
Bide ben seydende korkuyorum;kucuk cocuklarda kendini tatmin etme gibi bi durum oluyormus surekli biryerlere surtunuyorlar ve hamilelikte cok birlikte olanlarin cocuklarinda daha sık oluyor diye okumustum(hormonlardan mi acaba)
buda beni korkuttu gerci bizim olursa ilk olacak :)))
ayyy boyle yazinca esimede kendimede acidim:))
Çocuklarda yasanan konu normal bir evreleri; hamilelik süreciyle bağlantılı olduğunu hiç sanmam
Bence rahat olmak lazım :halay:

Beyazmelek16 Beyazmelek16 tiphareth tiphareth Siz böyle deyince beni de heyecan bastı. :KK45: Halen hiçbir şey hissetmiyorum ama gelecek kontrolde bir şeylerin seyri değişecek galiba. Göbeğim düştü bir haftadır, kanala yerleşmiş olabilir bebek. Eşek sıpası çok da rahat içerde, anlayamıyorum ki ne zaman niyeti var. :D
Bir yandan da kalsın 1-2 hafta daha diyorum ya eşimle tatil moduna girdik. :KK45: Birlikte sessiz sakin bir şeyler yapmayı özlemişiz. O da bu kız bana çekmiş, bayramı bulur gelmesi diyor. :KK53: Oy nolacak bizdeki bu rahatlık yarabbi. :halay:

Beyazmelek16 Beyazmelek16 tiphareth tiphareth Siz böyle deyince beni de heyecan bastı. :KK45: Halen hiçbir şey hissetmiyorum ama gelecek kontrolde bir şeylerin seyri değişecek galiba. Göbeğim düştü bir haftadır, kanala yerleşmiş olabilir bebek. Eşek sıpası çok da rahat içerde, anlayamıyorum ki ne zaman niyeti var. :KK70:
Bir yandan da kalsın 1-2 hafta daha diyorum ya eşimle tatil moduna girdik. :KK45: Birlikte sessiz sakin bir şeyler yapmayı özlemişiz. O da bu kız bana çekmiş, bayramı bulur gelmesi diyor. :KK53: Oy nolacak bizdeki bu rahatlık yarabbi. :halay:
Sende yine göbek düşmüş, benim o da olduğu gibi duruyor:) Gerçi belki annesini taşınma üzeri strese sokmak istemiyordur:) biraz yerleşeyim yürüyüşlere başlayacağım. Göbek inince de banyo ve hurma. Bakalım 1 eylül annelerinden hangisi en geç doğuracak? tembelanne tembelanne ilki oldu galiba.

Dun söylemesi ayıptır canınız cekmesin karışık birşey yedim. Dünden beri mideme birşey oturdu sanki arada nefesimi kesiyor midem semsert ne yapsam geçmiyor. Tavsiyeniz var mı? Ne iyi gelebilir? Gaz sancısı gibi anlayamadim

3 doğum yapmış, 4. sünü yapmaya az kalmış bir anne olarak söylüyorum kızlar. Doktor ne derse inanmak zorundayız. Güvenmek zorundayız. Ama bir değil de iki doktora görünürsek daha rahat eder içimiz. Mesela suni sancı vermeyi teklif etmiş bi arkadaşımızın doktoru. Doktora güzel yoldan, tatlı dille "son zamanlarda su azalır demişlerdi. Normal birşey o zaman bu. Sizin de desteğinizle kendi sancımın gelmesini beklemek istiyorum. Ama çok azaldı su, diyorsanız ben uyacağım tabi ki size. Ama suni sancı işe yaramazsa direkt sezeryane alınacağımı da biliyorum. ve bunu hiç istemiyorum "şeklinde konuşabilirsiniz. Normal doğum kolay diye söylemiyorum. Doğal olduğu için söylüyorum. En güzeli o. Çaba harcamamız lazım doğumda. Çabalamadan hiçbirşey olmuyor biliyorsunuz. Yaparım diye inanmamız gerekiyor. Yaparım diyen insanın yapamayacağı yok zaten. Vücudun geliştirdiği sorunlardan bahsetmiyorum bu arada. Herşey bizim için. Sezeryan de iyi ki var bu manada..

Sende yine göbek düşmüş, benim o da olduğu gibi duruyor:) Gerçi belki annesini taşınma üzeri strese sokmak istemiyordur:) biraz yerleşeyim yürüyüşlere başlayacağım. Göbek inince de banyo ve hurma. Bakalım 1 eylül annelerinden hangisi en geç doğuracak? tembelanne tembelanne ilki oldu galiba.
Kolaylıklar diliyorum, bu sıcakta bir de taşınma. Geçen kitapta denk gelmiştim, ben de yürüyüşe fazla abandım gebeliğin başından beri. Hızım da belli limitin üstüne çıktı ve biraz yavaş yürüsem hemen ağırlık hissediyorum. Son haftalarda tempoyu biraz düşürmek gerekiyormuş. Kan bacak ve kollara pompalanınca bebeğe giden akışını yavaşlatıyormuş. Aklınızda bulunsun yani atlılar kovalamasın arkanızdan kızlar. :D

İyi pazarlar herkese.. Kaşıntısı olan varmıı kaşınıyorumm dünden berii ayak tabanım ellerimin içi kollarım bacaklarım sanki bi bocek ısırıyor sonra kaşınıyorumm şişiyo kızarıyonsonra başka bi yer kaşınıyor. Kolonya şişesiyle dünden beri geziyoruz. Yarın doktora gideyim mi yoksa gebeliğin bu zamanlarında böyle yaşayan varmıı kızlar

Back