Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Kızlar başka doktora gittim. Bu doktorda hic aciklayici değildi yani bakti falan kilosunu soyledi 3000gr dedi dunki de 2877gr demişti. Karin cevresi falan 1 hafta geride çıktı. Doktor sezeryan normal simdi belli olmaz dedi daha 20 gun var dedi. Bende kararsız kaldim bu doktorda son anda sezeryan diyebilir. O zaman değişen bir durum olmayacak. Birde 38deyim artik pek umursamadi beni sanki :)
Hakkinda hayirlisi olsun
Bazen normal diye gidiyorsu son anda sezeryana aliyorlar
ama sezeryanda olsan korkmana gerek yok kendini rahatlat sonucta bi sekilde cikacak :))

Yinee bir soru ve yine bennn :( şükür ki bebek iyi ama benim enerji falan yerlerde.. :KK51: Şimdi hamileliğin başında düşük tehlikes ortalarında kanama derken bu zamana kadar kocamla arkadaş arkadaş uyuduk evet ama görüyorum ki kendimde bi çöküş var adamcagız iyi hissetmem için elinden geleni yapıyor ama benim kv ve anne durumundan bi türlü moralim düzelmiyor. :sinirli:Diyorum ki bu haftalara kadar gelmişiz bi cesaretlenip birlikte olsam eşimle risk almış olurmuyum. :olamaz:Onuda ikna etmem laxım ama önce sizlere sorayım dedim degişik bişeyler olsun istiyorum saçma gelebilir size ama sanki kendimi iyi hissedicekmisim gibi. :oops:Doktoruna sor demeyin doktora her gidiş torun görcez bahanesiyle ya annem ya kv oluyo:KK34: ne yapayım kendimi iyi hissettircek başka bişeylermi bulsam cidden çökmüş durumdayım. Lohusa depresyonuna erken girmiş bulunmaktayım o_O:işsiz:

Benim de sezeryan olacak. Bayram haftasına gün verdi. Sadece 1 gün gelip sezeryan yapıp gidecekmiş. Daha önce gelmeye kalkarsa - bayramda- başka doktor yapar dedi. O hafta 39. Hafta oluyor. 38 haftada olsam sorun olur mu ki.

Astım var, minik bir mitral kalp kapakcigi sorunum var. Bebiş tüp bebek çocuk doktoru da olması lazım demişti. Diğer branş doktorlarına ihtiyaç olursa diye korkuyorum.
Benim 38+4 te olacak daha erken cikarmayalim dedi doktorum bir bildiği vardir herhalde.

Yinee bir soru ve yine bennn :KK43: şükür ki bebek iyi ama benim enerji falan yerlerde.. :KK51: Şimdi hamileliğin başında düşük tehlikes ortalarında kanama derken bu zamana kadar kocamla arkadaş arkadaş uyuduk evet ama görüyorum ki kendimde bi çöküş var adamcagız iyi hissetmem için elinden geleni yapıyor ama benim kv ve anne durumundan bi türlü moralim düzelmiyor. :sinirli:Diyorum ki bu haftalara kadar gelmişiz bi cesaretlenip birlikte olsam eşimle risk almış olurmuyum. :olamaz:Onuda ikna etmem laxım ama önce sizlere sorayım dedim degişik bişeyler olsun istiyorum saçma gelebilir size ama sanki kendimi iyi hissedicekmisim gibi. :oops:Doktoruna sor demeyin doktora her gidiş torun görcez bahanesiyle ya annem ya kv oluyo:KK34: ne yapayım kendimi iyi hissettircek başka bişeylermi bulsam cidden çökmüş durumdayım. Lohusa depresyonuna erken girmiş bulunmaktayım o_O:işsiz:
Sorma ayni durum bendede var dusuk tehlikesi kanama yasak derken iyice asker arkadasina bagladik :))
Bazen bende bi cesaret olsami diyorum ama yinede cesaret edemiyorum.son haftaya birakicam galiba bari bisey olursa gider dogururum :))
Bide ben seydende korkuyorum;kucuk cocuklarda kendini tatmin etme gibi bi durum oluyormus surekli biryerlere surtunuyorlar ve hamilelikte cok birlikte olanlarin cocuklarinda daha sık oluyor diye okumustum(hormonlardan mi acaba)
buda beni korkuttu gerci bizim olursa ilk olacak :)))
ayyy boyle yazinca esimede kendimede acidim:))

Yinee bir soru ve yine bennn :KK43: şükür ki bebek iyi ama benim enerji falan yerlerde.. :KK51: Şimdi hamileliğin başında düşük tehlikes ortalarında kanama derken bu zamana kadar kocamla arkadaş arkadaş uyuduk evet ama görüyorum ki kendimde bi çöküş var adamcagız iyi hissetmem için elinden geleni yapıyor ama benim kv ve anne durumundan bi türlü moralim düzelmiyor. :sinirli:Diyorum ki bu haftalara kadar gelmişiz bi cesaretlenip birlikte olsam eşimle risk almış olurmuyum. :olamaz:Onuda ikna etmem laxım ama önce sizlere sorayım dedim degişik bişeyler olsun istiyorum saçma gelebilir size ama sanki kendimi iyi hissedicekmisim gibi. :oops:Doktoruna sor demeyin doktora her gidiş torun görcez bahanesiyle ya annem ya kv oluyo:KK34: ne yapayım kendimi iyi hissettircek başka bişeylermi bulsam cidden çökmüş durumdayım. Lohusa depresyonuna erken girmiş bulunmaktayım o_O:işsiz:
Sorma ayni durum bendede var dusuk tehlikesi kanama yasak derken iyice asker arkadasina bagladik :))
Bazen bende bi cesaret olsami diyorum ama yinede cesaret edemiyorum.son haftaya birakicam galiba bari bisey olursa gider dogururum :))
Bide ben seydende korkuyorum;kucuk cocuklarda kendini tatmin etme gibi bi durum oluyormus surekli biryerlere surtunuyorlar ve hamilelikte cok birlikte olanlarin cocuklarinda daha sık oluyor diye okumustum(hormonlardan mi acaba)

Yaşasıııııın bir ben degilmişiiiimm bende işte son haftalara yakın yapayım da en fazla dogururum diyorum :halay: nolucak böyle halimiz yaa bende onu bi yerde okudum ama pek aklıma yatmadı her çocuk yapar hele bizimki erkek yapar yani o bi dönem geçer gider :63: ne yapsakki cesaretlensekmii

Yaşasıııııın bir ben degilmişiiiimm bende işte son haftalara yakın yapayım da en fazla dogururum diyorum :halay: nolucak böyle halimiz yaa bende onu bi yerde okudum ama pek aklıma yatmadı her çocuk yapar hele bizimki erkek yapar yani o bi dönem geçer gider :63: ne yapsakki cesaretlensekmii
Yok yaaa bu oyle bisey degil arkadasimin vardi daha kucuktu mesela yaninda durunca surekli bacagina falan yapisiyordu daha kotulerini okumustum burda
Bu arada benimki kiz :))
ama yinede son haftada bir supriz yapmak lazim bence ;) daha bunun lahusaligi olacak yoksa :/
Ayyy yazik bize

Yok yaaa bu oyle bisey degil arkadasimin vardi daha kucuktu mesela yaninda durunca surekli bacagina falan yapisiyordu daha kotulerini okumustum burda
ama yinede son haftada bir supriz yapmak lazim bence :KK66: daha bunun lahusaligi olacak yoksa :/
Ayyy yazik bize

Çok yazıkk hemdeeee.. Dur bende bi araştırayım şu meseleyi ama bizimki ilk olcak kii bişey olmaz çocugun davranışına heraldeee etkilemez yaaa

Kızlar başka doktora gittim. Bu doktorda hic aciklayici değildi yani bakti falan kilosunu soyledi 3000gr dedi dunki de 2877gr demişti. Karin cevresi falan 1 hafta geride çıktı. Doktor sezeryan normal simdi belli olmaz dedi daha 20 gun var dedi. Bende kararsız kaldim bu doktorda son anda sezeryan diyebilir. O zaman değişen bir durum olmayacak. Birde 38deyim artik pek umursamadi beni sanki :)
Can son dakikaya kadar belli olmuyor iste. Ben hala normal diyirum ama doktor simdilik normal dusunelim sezeryanada donebilir diyor. Bebek karar veriyor birazda ona

Canim gecen haftaki kontrolumde de bugunde doktor iliski olsun dedi. Hatta gun asiri olsun diye soyledi. Normal dogum surecini hizlandiriyormus cunku. Bence bir sakincasi olmaz eger normal dogum dusunuyorsan

ama yinede son haftada bir supriz yapmak lazim bence :KK66: daha bunun lahusaligi olacak yoksa :/
Ayyy yazik bize
Yalniz kizlar uyarayim uzun sureden sonra olunca biraz farkli oluyor. Agri hissi ve agridan dolayi odaklanamiyorsun. Yani bende oyle olmustu :oops::olamaz:

Doktordan doktora yorumlar farklılık gösteriyor. Ben de çarşamba günü(38+5 te) çatı muayenesi olacağım ve o zaman belli olacak doğumun akıbeti. Şuan her şey yolunda gözükse de doktorlar doğru yorumu yapabilmek için son günlere kadar bekleyebiliyorlar. Bence sen de çok düşünme bu durumu. Doğanın akışına bırakıp güzel mesajlar göndermeyi dene. Eminim bebeğin geleceği en doğru zamanı ve şekli kendi seçecektir. :)

Canım bence öncelikle aile bireylerini biraz hayatından uzak tutmayı dene. :) Ben de eşimin yokluğunda annem ve kardeşimle gittim kontrollere ama doktorun odasına geçtiğimde kimseyi yanıma almadım. Gebe-doktor mahremiyetini paylaşması gereken tek kişi eşindir bence. Cinsel birliktelik konusunda da nasıl iyi hissedeceksen öyle davran. Bu eşini mutlu etmek için bir görev olmasının aksine, aranızdaki aşkın eyleme dönüşme şekli. Hamileliğin başından beri çekimser davranan çiftler son dönemde doğum vs için bir araya geldiğinde gerilmeler yaşıyorlar. Bunu burada yaşayan arkadaşlarımızda da gördük. Ben bu durumu rutin düzenin bir parçası gördüğüm ve gebeliğim de başından beri komplikasyonsuz ilerlediği için sıkıntı yaşamadım. Sen de kendini nasıl iyi hissedeceksen ona göre davran canım.

İlk kez böyle bir şey duydum canım ve açıkçası bilimsel geçerliliği olduğunu düşünmüyorum. Küçük çocuklar için vücudunu keşfetme belli bir yaşa kadar (10-12 yaş) saçını çekmek kadar normal bir şey. Zaten o yaşlardan sonra beyin-hormon-cinsel organ arasında iletişim başlıyor. Bence hem eşinize hem kendinize eziyet etmeyin. :KK70: Neyi eziyet ve meziyet gibi algılıyorsak orada sıkıntı başlıyor çünkü. Sanırım akışına bırakmak en güzeli. :)

Gelmesinler. Ben bir hak tanıdım. Geldiler sırayla. Sonra özel soracaklarim oluyor gelmeyin dedim. K.validem götürmüyorsunuz diye sitem ediyordu. Doğuma az kaldı kendisini göreceksiniz zaten dedim. Eşime de dedim gelirlerse habersiz sen muayene olursun diye. :KK45:

Bu konuda bende sorunluyum. Korkuyorum... Zaten tüp bebek. Kocamla kanki olduk. Kitapta da doğumu başlatabilir yazınca vazgeçtim.

R rootstock nasıll rahatlatıcıı yazmıssınn öylee çok teşekkür ederim.. Uzaklaştırmak istiyorum ama olmuyor durumlar çok karışık kalp kırmadan halletmek istiyorum ama olmuyor annem babamla problemlii mahkeme gününü bekliyor malesef git evine diyemiyorum arada gidiyor ama 1 gün sonra geliyor duramam o evde ben bi sürü anı var diyor. Kv eşi uzakta çalışıyor evde yalnız oldugu iiçin gündüzleri geliyor. Hepsinin bahanesi aynı son haftalarındasın aman bişey olmasın yalnız kalma. İyide benim yalnız kalmaya ihtiyacım var. Eşim 1 eylülden itibaren izine çıkıyor ben bakıcam bebegede sanada dedi. Bunu anneme ve annesinede söyledi tamam dediler zorda olsa. Yanii benim huzurlu ve mutlu olmaya ihitiyacım var bende o şekilde olursa hani belki kendimi yenilemiş olurum kendime gelirim diye düşünüyorum... Kendim için eşim için düşünsem xaten asla kabul etmez ki eşimlede konuşmadım bu konuyu henuz ama kendim için dedigiğimde eminim kabul eder. İyi ki sizler varsınız... Teşekkür ederim

Allah yardımcın olsun canım. Ben de bir haftadır toplanma işiyle uğraşıyorum. Pzt salı da taşınacağım inş. 38+5 oluyorum ve doktorum aksi gibi bu haftasonu yok. Bu haftasonu çok dikkat et, hiç yorulma dedi. Düşünmemeye, 40ı dolduracağım diye pozitif mesaj göndermeye çalışıyorum. İnş mesajım yerini bulur. Sen de iyi üstesinden gelmişsin. Gerçekten bu miniklerin öyle bir etkisi oluyor üzerimizde:)
sana da çok kolay gelsin canım, fazla yormamaya çalış kendini.

39+5 de dedi. Yine iyiymiş sizin. Neden o kadar bekletecek ki beni...
Benim riskli gebeliğe giriyor canım kismi plasenta previa var çünkü bebek oksijensiz kalabilir o yüzden ben her gün hareketlerini sayıyorum+ pembe kanamalarım oluyor arada ben bu hafta olsun dedim doktor çok erken olmasın şuan durum iyi gidiyor aksi bir durum olursa alırız dedi

Benim riskli gebeliğe giriyor canım kismi plasenta previa var çünkü bebek oksijensiz kalabilir o yüzden ben her gün hareketlerini sayıyorum+ pembe kanamalarım oluyor arada ben bu hafta olsun dedim doktor çok erken olmasın şuan durum iyi gidiyor aksi bir durum olursa alırız dedi

Anladım canım. Sağlıklı doğsun da... nasılsa sık sık kontrol altındayız.

Back