• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
1 haftadır korkunç diş ağrısı çekiyorum kızlar
Altlı üstlü 2 azı dişim saolsun dünyayı dar etti bana
Dünden beride bebek çok sert hareketler yapıyor ve aşağıya müthiş baskı var.
Çık artık diye dua eder oldum:silah:
Şuanda baya aşağıda hissediyorum. Sanki haznenin içinde ve keseyi zorluyor gibi.
Bugünde doğurmadım ama belli olmaz :D
Bel ağrıları artmaya başladı:KK53:

DIPTISDIPTIS DIPTISDIPTIS . R rootstock kizlar gunlerimiz ayni diye size sormak istedim. Akintinin icinde sumukumsu birseyler oluyor birkac gundur. Sizde de varmi? Aksam netten baktim. Rahim agzindaki tikac acilmaya baslayinca olurmus galiba. Siz yasiyormusunuz boyle birsey
Bende de son 4-5 gündür var canım. Yumurta akı kıvamındaki sümüksü akıntıdan bahsediyorsun sanırım. Doktorum doğum haftalarına yaklaştıkça başlar demişti ama 3-4 hafta da sürebilirmiş. Rengini takip et, pembe-kırmızıya dönmediği sürece normal canım.

DIPTISDIPTIS DIPTISDIPTIS . R rootstock kizlar gunlerimiz ayni diye size sormak istedim. Akintinin icinde sumukumsu birseyler oluyor birkac gundur. Sizde de varmi? Aksam netten baktim. Rahim agzindaki tikac acilmaya baslayinca olurmus galiba. Siz yasiyormusunuz boyle birsey

Bende de bazen oluyor dr sarı yada yeşil mi diye sordu. Benim beyaz yada şeffaf o sorun değil demişti.

Evet canim bende de var 10 gundur falan

Şuanda baya aşağıda hissediyorum. Sanki haznenin içinde ve keseyi zorluyor gibi.
Bugünde doğurmadım ama belli olmaz :KK70:
Sorma canım bende diş ağrısı cekenlerdenim geceler zindan bana sen doktora gittin mi ne yada diş ağrısı için ilaç kullanıyor musun

kızlar ya hastanede emzirirken bazen tek yapıyordum bazen hemşireler yardım ediyordu.dün eve geldiğimiz den beri eşim yardım ediyor. bebeği bi elimle tutuyorum bi elimle mememi tutuyorum eşimde bazen kafasından destek veriyor. yani tek çok zor yapıyorum. meme ucum küçük çünkü tutana kadar zor oluyor . tuttu mu gerçi acısını iyi çıkartıyor. tecrübeli anneler den yardım istiyom nasıl yapabilirim

canim benim dikislerin acisi hafifleyene kadar tek basina zorlanman cok normal. en iyisi hafif yatarak yani kaykilarak emzirmek. bebek gobusunun ustunden memene ulasir tutmak zorunda kalmazsin burnu acik kalsin diye. ve gogus ucunu en dogru sekilde kavrar yara vs sorunu yasamazsin.

eger su an o sekilde emzirmeyi basaramazsan -pratik ve sabir istiyor- dik bir sekilde oturup kucagina gogus hizana gelecek bir yastik al. bebegin tek kolunla basini destekleyip diger elinle gogsunu kavramasina yardimci olabilirsin. cenesine dokun agzini acinca gogsunun ust kismini cimdikler gibi tutup tum kahverengi alani agzinin icine it, sadece ucunu vermemeye calis.

ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama bu linki bi incele istersen. fikir verir. http://www.llli.org/faq/positioning.html

Kv mevzusu açılmış yazmasam olmaz.. Kv 15 dk mesafede annem 25 dk bazen annem kayınvalidedende beter olur. Mesela 3 haftadır bende git işte evine ama gitmiyor akşama ne yemegi yapıcan diye sorar bana. Ve sürekliii bak senin bebeginde böyle olcak der parkta zırıl zırıl aglayan çocukları göstererek. Herkesin içinde kaç kiloo almıştın sen der.. Şöyle büyütcez böyle büyütcez der kayınvalideme fırsat vermez. Kayınvalide ile ortamda yalnızken başlarf bebegi kucaga alma kundak yap bırak kendi uyusun ben öyle yaptım. Boşver 6 aylıgı biz 4 yada 5 teyken herseyden tattırdık agzının tadı olsun. Sakın lohusayken koltukta misafirlerin yanında yatma senin yatagını süsleyelim git orda yat bi başına. Merak etme sen strese girme nasıl bakcam die sütün gelmezse mama ile beslersen ben alır götürürüm bakarım evimde diyo... Beterin beteriii var kızlarr şükür deyin ben ne yapıcamm bilemiyorum. Kocamda sesinin çıktıgı kadar söyleniyor ama asıl mesela ortamda kocam yokken oluyorr..

Bugünde doğurmadım ama belli olmaz :KK70:

Sorma canım bende diş ağrısı cekenlerdenim geceler zindan bana sen doktora gittin mi ne yada diş ağrısı için ilaç kullanıyor musun

gecmis olsun kizlar. bende de burdayim demeye baslayan bir dis var ama dikkat etmeye calisiyorum. su an cok da bir secenegimiz yok ilac anlaminda. dogumdan sonrayi bekler insallah ne diim..

Selam kizlar ben dogum yaptim sabah kontrolum vardı sanc8 çıkmadı ama saat 5 te sancıların artınca acil sezeryan girdim şimdi baya sanciliyim bu ilk çocuğundan daha zor oldu sancili 2800 doğdu 3050 demişlerdi ama kizlar bebegim ve saglikliyiz çok şükür size de sağlıklı doğumlar[/QUOTE maşallah güzel haber bu sağlıklı uzun bir Ömür diliyorum gözünüz aydın

Kv mevzusu açılmış yazmasam olmaz.. Kv 15 dk mesafede annem 25 dk bazen annem kayınvalidedende beter olur. Mesela 3 haftadır bende git işte evine ama gitmiyor akşama ne yemegi yapıcan diye sorar bana. Ve sürekliii bak senin bebeginde böyle olcak der parkta zırıl zırıl aglayan çocukları göstererek. Herkesin içinde kaç kiloo almıştın sen der.. Şöyle büyütcez böyle büyütcez der kayınvalideme fırsat vermez. Kayınvalide ile ortamda yalnızken başlarf bebegi kucaga alma kundak yap bırak kendi uyusun ben öyle yaptım. Boşver 6 aylıgı biz 4 yada 5 teyken herseyden tattırdık agzının tadı olsun. Sakın lohusayken koltukta misafirlerin yanında yatma senin yatagını süsleyelim git orda yat bi başına. Merak etme sen strese girme nasıl bakcam die sütün gelmezse mama ile beslersen ben alır götürürüm bakarım evimde diyo... Beterin beteriii var kızlarr şükür deyin ben ne yapıcamm bilemiyorum. Kocamda sesinin çıktıgı kadar söyleniyor ama asıl mesela ortamda kocam yokken oluyorr..
Allah sabirlik versin sana canim. Sende 1 degil 2 taneymis baksana

canım çok sabır diliyorum sana. ben senin yerinde olsam şehir dışını bırak yurt dışına kaçardım heralde :KK70:, hiç sabrım yoktur bana karışılmasına. saygı çerçevesinde sen de biraz göstermeye çalış ne kadar üzüldüğünü bence. bebek senin bebeğin, kimse karar vermesin zaten nasıl bakacağına. ben bu konuda gerekirse kalp kırıcı bile olabilirim. sonuçta bebeğin bakımı onun sağlığı demek ve eskiler her şeyi doğru bilmiyorlar doğal olarak. eskiden bizi sıkı sıkı kundaklarlarmış mesela ne kadar zararlı oysa. umarım bir çözüm bulursun canım. annelerimiz her şeyimiz ama sonuçta biz de anne olacağız artık, çok büyük sorumluluğumuz olacak, anlamaları lazım bizi.

En iyis bir tek esinin yaninda olmasi herhalde. Benim annem de istanbuldan gelecek ona cok ihtiyacim olacak ama esim de demez mi benim annem kiskanir ona da soyleyeyim mi bizde kalmasini dedi. Ben de kem kum ettim ihtiyacim olmaz filan dedim kalbini de kirmamaya calistim. Hayir iki annem de birbirinden cok farkli olmaz yanii ben bunalirim. Kv de de 15dk mesafede yani . Neyse geceleri cok kalmaya calisirsa bebisi odanin kapisinda uyutmaya calisirim gece ziril ziril ,uykusuna cok duskun de hihi :ıslık::ıslık:

canım çok sabır diliyorum sana. ben senin yerinde olsam şehir dışını bırak yurt dışına kaçardım heralde :KK70:, hiç sabrım yoktur bana karışılmasına. saygı çerçevesinde sen de biraz göstermeye çalış ne kadar üzüldüğünü bence. bebek senin bebeğin, kimse karar vermesin zaten nasıl bakacağına. ben bu konuda gerekirse kalp kırıcı bile olabilirim. sonuçta bebeğin bakımı onun sağlığı demek ve eskiler her şeyi doğru bilmiyorlar doğal olarak. eskiden bizi sıkı sıkı kundaklarlarmış mesela ne kadar zararlı oysa. umarım bir çözüm bulursun canım. annelerimiz her şeyimiz ama sonuçta biz de anne olacağız artık, çok büyük sorumluluğumuz olacak, anlamaları lazım bizi.

Kalp kırılacagına eminimm. Tahammülsüzlügün sınırlarındayım bunları bana söyleye söyleye lohusayken kullanacagım sabrı şimdiden tükettiler. (sinirlenincede çok patavatsız olurum ben) Allaha onlarada öyle bir iş versinki beni bana bıraksınlar :) Rabbim sen bana sabır ver güç ver..

kızlar ya hastanede emzirirken bazen tek yapıyordum bazen hemşireler yardım ediyordu.dün eve geldiğimiz den beri eşim yardım ediyor. bebeği bi elimle tutuyorum bi elimle mememi tutuyorum eşimde bazen kafasından destek veriyor. yani tek çok zor yapıyorum. meme ucum küçük çünkü tutana kadar zor oluyor . tuttu mu gerçi acısını iyi çıkartıyor. tecrübeli anneler den yardım istiyom nasıl yapabilirim
Canım çok şükür taburcu olmuşsunuz, nasıl sevindim iyi olmanıza, o gün sağlık ocağında ebe süt verme eğitimi vermişti oyuncak bebekle, çok farklı geldi, sanırım süt vermekte ben de zorlanacağım, sen ilk acemiliği atlatıyorsun bile, bir de merak ettiğim, karnın indi mi sezaryen sonrası hala şiş mi? sevgiler canım, sağlıkla kalın:KK200:

kv herkeste sorun anladığım kadarıyla benim kv ilgisinden değil ilgisizliğinden şikayetçiyim desem kv eşini kaybettikten sonra çok başka bir ruh haline geldi her şakasını her sözünü buna verip kızmadım ama bebeğimle ilgili söylediği her söz yıkıyor beni dün dediki eylül ayımı mahvettiniz düşünebiliyormusunuz biz nasıl heyecanla bekliyoruz onun dediğine bak benim surat değiişmiş tabi hiç bişey demedm eve çıktım eşim kızmış ne demek bu diye şaka yaptım ne var bunda diyormuş

Back