• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
teşekkürler kizlar iyi dileklerinin için coooook zorlandigimi söylemek isterim 2sezeryan böyle oluyormuş 37+2dogdu su tum sanciyla s ezeryana girdiğim için azda olsa var insallah hepinizin dogumlari çok kolay ve sağlıklı geçer bana hamileligim boyunca göstermiş oldunuz destekler için C okk teşekkür ederim
Canım geçmiş olsun, hayırlı olsun bebişiniz, en kısa zamanda tüm zorlukları da atlatırsınız inşallah, meleğine ve sana sevgiler

Kızlar bizim afacan geçen hafta o kadar korkuttu bizi, bugün gayet sakindi, 52 cm 3200 gram olmuşuz, sata göre 35+3 ama usg ölçümlere göre ortalaması 37+6 günlük, suyu iyi, sancım yok diye, doktor 38. haftaya kadar bekleyelim dedi, daha önce gelmek isterse zaten yapacak bir şey yok:KK66: 1 eylüle randevu verdi, öncesinde bir durum olursa hemen gelirsiniz dedi. doktorumuz geçen hafta eşimin yurtdışına çıkmasına izin vermemişti, bugün "hemen gidip gelirseniz olur" dedi, eşim pazar günü gidiyor, cuma günü dönüyor, 6 gün yok, umarım bebişim dayanır o zamana kadar. Eşim de annesini çağırmayı teklif etti, istemedim, eşimin abisi yakın bize, eğer bir şey olursa onlardan yardım isterim dedim, haftaya işe de gitmeyeceğim, evde dinleneceğim, R rootstock senin eşin geliyormuş cuma günü, çok sevindim canım gözün aydın, sevgiler:KK200:

DIPTISDIPTIS DIPTISDIPTIS . R rootstock kizlar gunlerimiz ayni diye size sormak istedim. Akintinin icinde sumukumsu birseyler oluyor birkac gundur. Sizde de varmi? Aksam netten baktim. Rahim agzindaki tikac acilmaya baslayinca olurmus galiba. Siz yasiyormusunuz boyle birsey

Aynen canım bir kaç gündür var bu tip akıntılar. Ben çok üzerinde durmadım. Hatta bazen pembe renkli oluyor ama normal dedi dr. Eğer kırmızıya dönerse veya parça şeklinde tıkaç düşerse direk arayacaksın dedi.
Sorma canım bende diş ağrısı cekenlerdenim geceler zindan bana sen doktora gittin mi ne yada diş ağrısı için ilaç kullanıyor musun

Maalesef kullanamıyorum. Sadece minosetle yatıştırmaya çalışıyorum. Korkunç ağrıyor bazen, basıyorum kolonyalı pamuğu dayanamıyorum. Sanada çok geçmiş olsun.
gecmis olsun kizlar. bende de burdayim demeye baslayan bir dis var ama dikkat etmeye calisiyorum. su an cok da bir secenegimiz yok ilac anlaminda. dogumdan sonrayi bekler insallah ne diim..

Saol canım. Aman aman bu kadar zaman hortlamadıysa dursun durduğu yerde. Zaten bir sütü sıkıntı üstünede diş ağrısı azap gibi oluyor. Doğumdan 1 hafta sonraya randevu alıp baktıracağım 2 dişede. Şimdilik minoset devam:olamaz:

Kanımca kayınvalde yönünden bir rahat olan benim :D
Özellikle kalması için dua ettim diyebilirim. Saolsun kırmayıp kalacak. Aslında evlerimiz hem annemle hem kv ile yakın ama annem yerine kv tercih ederim:KK53:
Annem hem panik hem bilmiş:KK45:
Kv hem soğuk kanlı hem hamarat hem piremses:KK200:
Annemi ne biçim gömdüm :skandal::KK70:

Kızlar bizim afacan geçen hafta o kadar korkuttu bizi, bugün gayet sakindi, 52 cm 3200 gram olmuşuz, sata göre 35+3 ama usg ölçümlere göre ortalaması 37+6 günlük, suyu iyi, sancım yok diye, doktor 38. haftaya kadar bekleyelim dedi, daha önce gelmek isterse zaten yapacak bir şey yok:KK66: 1 eylüle randevu verdi, öncesinde bir durum olursa hemen gelirsiniz dedi. doktorumuz geçen hafta eşimin yurtdışına çıkmasına izin vermemişti, bugün "hemen gidip gelirseniz olur" dedi, eşim pazar günü gidiyor, cuma günü dönüyor, 6 gün yok, umarım bebişim dayanır o zamana kadar. Eşim de annesini çağırmayı teklif etti, istemedim, eşimin abisi yakın bize, eğer bir şey olursa onlardan yardım isterim dedim, haftaya işe de gitmeyeceğim, evde dinleneceğim, R rootstock senin eşin geliyormuş cuma günü, çok sevindim canım gözün aydın, sevgiler:KK200:
Maşallah tosuncuğa. Bende yarın 35+6'yım kontrolum var bakalım ne kadar çıkacak benim tombiş yanaklı kızım. Normalde seninle paralel gidiyoruz. Yazarım yarın canım. Sende evde olunca ve yormayınca kendini uslu uslu durur bence yakışıklı ve bekler babasını :KK46::nazar::KK200:

Benimde kv çok ilgisiz altta oturuyor oğlumda annem kalmıştı benimle 1 hafta annem gelen gidene hizmet ederdi tam oturur dinlenmeye akşam vakti bende uyumak isterdim kv gelirdi:KK12: konuşur ağrılarından bahseder azcık bebeği öper giderdi yarım saat falan ama işkence gibi gelirdi çünkü dinlenme saatimiz olurdu bi oh çekerdik yorulduk diye :) :kahve: şimdi de öyle olur galiba ben isterim gelsin azcık yardım etsin oğlumu bırakayım ona ama ben yapamam der bağ bahçesi var onlardan fırsatta bulamaz..annemden allah razı olsun yakınıma taşındı kadın babamıda sürükledi peşine oğluma çok düşkün arada anlaşamasakta iyiki var allah eksikliğini göstermesin kanser hastasıydı şimdi Çok şükür iyi bidaha o günleri yaşamayız inşallah ağrıları oluyor lenfleri alındığı için kollarında ama yine de elinden geleni yapar :nazar::nazar::nazar: Bende çok bişe yaptığı için kızarım bırak yapma ben yaparım oda bana üzülüyor eğilemiyorum bile zorlandığımı görüyor.. ilk bebeği olanlar için diyorum İhtiyacınız olmaz diye düşünüyorsanız bence yanlış o kadar bi ihtiyaçki annem olmadan ne yapardım diye düşünmeden edemiyorum Rabbim eksik etmesin onları inşallah:KK200::KK200::KK200:

Benm de kv bakacak ilk birkaç gün annem şehir dışında olacak mecburiyetten ama içim rahat iyi bakar Sağolsun işim var desem gelir fazla samimi değiliz Zaman'ında sorun da yaşadık ama düzeldi. Annemizin yerini tutmasa da destek oluyorlar. Sorun yaşayan arkadaşlar için zor gerçekten istemediğin insanla aynı ortamda olmak sabır istiyor :/

Arkadaslar bugun kizim cok hareketsiz..biraz endiselendim..birde sabah uyandim ayaklarim felaket sismis..suan bakiyorum resmen 2 katina cikmis...bir sorun olabilir mi acaba...bebegin hareketsiz kalmasi beni endiselendiriyor..ara ara kasilma oluyor ama bebegim hareketsiz..doktorami gitsem acaba??
Şekerli şeyler yiyp uzanmayı denedin mi hareket önemli endişeleniyorsan git cnm

Arkadaslar bugun kizim cok hareketsiz..biraz endiselendim..birde sabah uyandim ayaklarim felaket sismis..suan bakiyorum resmen 2 katina cikmis...bir sorun olabilir mi acaba...bebegin hareketsiz kalmasi beni endiselendiriyor..ara ara kasilma oluyor ama bebegim hareketsiz..doktorami gitsem acaba??
Canim benim doktorum 2 saatten fazla hareketsiz olmamasi lazim demisti. Istersen arayip doktorunu bir danis

Kızlar kv dediniz yazmadan gecemedim:) benim kv de pek ilgisiz umursamaz. Ilk gelin benim ilk torun olacak ama o kadar umursamaz ki. Gittiğimizde 3-5 zibin yelek battaniye falan almış o kadar. Bir de anakucagini ben alayim dedi tabi ki istedigimin fiyatini bilmiyordu. Ben bundan istiyorum deyince mecbur aldi ama başka hicbirsey teklif dahi etmedi :) zaten evlenirken de evime bir cop dahi almadi. Eşim de geçen para istemis sanırım sıkıştık diye yok demiş. Bende eşime kızdım neden istedin diye. Benim ailemle o kadar farklilar ki cok garip geliyor tavırları. Mesela kv ye giderken hediye ayakkabi aldık bakti ve tepkisiz bir sekilde guzelmis dedi ama suratinda hic bir tepki yok :) bu da onun temel özelliği her gittigimizde hepsine hediye alırız ama kv resmem tepkisizlik abidesi :) artik kimseye hediye yok :)

masallah ne guzel buyumus.. simdiden allah kavustursun esin icin de. insallah yoklugunda gelmeye kalkmaz minik :)

Eğer dediğin gibi gün içinde HİÇ hareket hissetmediysen doktorunu ara bence de. Bizi de bilgilendir hatta. Ayaklar benim de malesef, herkesin akşamları şişer ben sabah şiş ve acıyan ayaklarla uyanıyorum. Üstüne bir müddet basamıyorum.Bilekten aşağı ise gebelik ödemi olmuyormuş, dizden aşağısı için ödemi kontrol ediyorlar.
Selam kizlar ben dogum yaptim sabah kontrolum vardı sanc8 çıkmadı ama saat 5 te sancıların artınca acil sezeryan girdim şimdi baya sanciliyim bu ilk çocuğundan daha zor oldu sancili 2800 doğdu 3050 demişlerdi ama kizlar bebegim ve saglikliyiz çok şükür size de sağlıklı doğumlar
Canım hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlık ve mutlulukla büyütmenizi nasip etsin.

Ben de buradan siparis vermek istiyorum ama esim cekiniyor tadi kotu cikar mi eski cikolata mi gonderirler vs diye :110:
Ben de haftaya hacı şeriften sipariş vereceğim. Öncesinde arkadaşım lokum siparişi vermişti ve çok beğenmiştim. Kısa sürede de teslimat yapıyorlar. Bence pişman olmazsınız.

Teşekkür ederim canım. Senin de gözünaydın. Maşallah toraman bir oğlan geliyor annesi. Vakitlice, sağlıkla kucaklarsınız inşallah. :KK200:

Ay kızlar keşke benim kv. Olsa şimdi bana bakardı 12 13 haftadır yatıyorm kardeşler görümceler bakıyo onlarda daha çocuk üvey kv var daha br gün bile gelmedi annem yakın oda hasta oda yerde . birgün iyiki kv var diyeceksiniz

Ya aslında aradaki iletişim önemli, anne ya da kayınvalide olması ilişkileri değiştirmiyor. Zaman içinde şunu anladım, arada sevgi ve saygı sınırını bozmadan her iki tarafa da biraz mesafeli olmak gerekli. Şimdi çocuktan sonra daha iyi farkedeceğiz ki aslında ilk önceliğimiz eşimiz ve çocuğumuz. Allah anne babalarımızı başlarımızdan eksik etmesin. Herkes bir anne babanın evladı. Tecrübeleri de, özellikle doğumdan sonra daha iyi anlayacağız, çok önemli. Sadece tek taraflı yönelimler iyi olmuyor. Kiminin annesinin, kiminin kayınvalidesinin bazı sivri davranışları oluyor. Araya biraz mesafe koyunca sorunlardan da çok haberdar olmuyorsun. Kendini de paralamıyorsun. Bu açıdan eşin birincil desteği bence hepsinden önemli.

canim benim dikislerin acisi hafifleyene kadar tek basina zorlanman cok normal. en iyisi hafif yatarak yani kaykilarak emzirmek. bebek gobusunun ustunden memene ulasir tutmak zorunda kalmazsin burnu acik kalsin diye. ve gogus ucunu en dogru sekilde kavrar yara vs sorunu yasamazsin.

eger su an o sekilde emzirmeyi basaramazsan -pratik ve sabir istiyor- dik bir sekilde oturup kucagina gogus hizana gelecek bir yastik al. bebegin tek kolunla basini destekleyip diger elinle gogsunu kavramasina yardimci olabilirsin. cenesine dokun agzini acinca gogsunun ust kismini cimdikler gibi tutup tum kahverengi alani agzinin icine it, sadece ucunu vermemeye calis.

ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama bu linki bi incele istersen. fikir verir. http://www.llli.org/faq/positioning.html
sağol canım benim evet dikişler olduğu için rahatta oturamıyorum.bugün meme ucunu cimdikleyip ağzına bırakınca biraz daha rahatladım.linki de şimdi inceliyorum tşk sağlıkla kal

Canım çok şükür taburcu olmuşsunuz, nasıl sevindim iyi olmanıza, o gün sağlık ocağında ebe süt verme eğitimi vermişti oyuncak bebekle, çok farklı geldi, sanırım süt vermekte ben de zorlanacağım, sen ilk acemiliği atlatıyorsun bile, bir de merak ettiğim, karnın indi mi sezaryen sonrası hala şiş mi? sevgiler canım, sağlıkla kalın:KK200:
tşkler canım benim. bende bugün fark ettim karnım baya inmiş. normalde zayıf biriydim hafif göbek vardı. şimdi de o kadar çok değil. sezeryanda 6 aylık gibi olursun doğumdan sonra diyorlar dı benim 3 ya da 4 gibi. ama vücudumda kalan kilo çok.biran önce toparlanıp spora başlamam lazım. sağlıkla kal

Maşallah kilosu gayet güzel. İnşallah babasını bekler erken gelmez :)

Back